Kaffekanne – Hvilken Termokanne ble Best i Test?

0

Kaffe er en viktig del av vår kultur, og nytes både til frokost, gjennom arbeidsdagen, etter middag, eller når man får besøk av gjester.

Termokanne

En god kaffekanne, eller termokanne, vil hjelpe deg å lettere servere kaffe både til deg selv og dine gjester. Da er det viktig at kaffekannen har et egnet design, har god nok plass, er lett å helle av, og at kannen ikke drypper.

I denne oversikten har vi hovedsakelig sett på termokanner. En termokanne skal sørge for at kaffen i kannen holder seg varm en lengre periode, slik at du slipper å ha kaffekjelen stående på trakteren. Vi kommer til å benytte uttrykkene kaffekanne og termokanne om hverandre.

Hvilke Kaffekanner har vi sett på?

Vi har sett i de ulike nettbutikkene, og forsøkt å hente ut de kaffekannene og termokannene som virker å være populære i dagens marked. Vi har selvfølgelig valgt ut de vi synes er flottest, eller mest praktiske.

Kaffekanne

Vi har også forsøkt å samle inn ulike tester, og lest igjennom andre produktomtaler og produktgjennomganger.

Vi har sett på følgende kaffekanner / termokanner:

  • Rosendahl Grand Cru
  • Eva Solo Kaffekanne
  • Stelton EM77 Termokanne
  • Tiger Termokanne
  • Kähler Hammershøi Termokanne
  • Stelton Emma Kaffekanne
  • Alfi Kaffekanne
  • WMF Impulse Kaffekanne

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke kaffekanner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og plukk deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Rosendahl Grand Cru Kaffekanne (Testvinner – DinSide.no)

Rosendahl Grand Cru kaffekanne

Rosendahl Grand Cru har med tiden blitt en serie som mange har knyttet bekjentskap til. De er kanskje mest kjent for sitt servise og sine glass, men Rosendahl Grand Cru tilbyr også en flott kaffekanne.

Rosendahl Grand Cru kaffekanne ble i DinSide.no sin test av termokanner fra 2014 trukket frem som vinner. I denne testen hadde DinSide først og fremst fokus på hvordan termokannene klarte å ta vare på temperaturen på innholdet.

Bestill Rosendahl Grand Cru Kaffekanne hos Nordic Nest!

Kaffekannen fra Rosendahl Grand Cru gjorde det her best, der innholdet etter tre timer fortsatt hadde en temperatur på 89,6 grader (Startet på 95,5 grader, etter 25 minutter). Dette gjør at du med denne kannen kan ha varm kaffe helt frem til lunsj, om ikke lenger.

Rosendahl Kaffekanne

Ved siden av sin evne til å ta vare på temperatur, er Rosendahl Grand Cru kaffekanne også et pent og praktisk alternativ. Kannen er tilgjengelig i et bredt utvalg av farger, og er selvfølgelig dekorert med de klassiske Grand Cru rillene som vi kjenner fra andre produkter i Rosendahl-serien.

Les mer om Termokannen fra Rosendahl Grand Cru!

Rosendahl Grand Cru kaffekanne kommer i fargene svart, hvit, grå, rød, metall, samt en egen versjon i rustfritt stål. Vi har også tidligere sett denne kannen i andre farger utover dette.

Rosendahl Termokanne

Kaffekannen har et volum på 1 liter, noe som gir rom for flere kaffekopper. Kannen er utstyrt med en glassinnsats med doble vegger for ekstra isolering. Produktet skal ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Høyde på 28,5 cm.

Eva Solo Kaffekanne

Eva Solo Kaffekanne

En annen kjent og populær kaffekanne, er denne fra Eva Solo. Eva Solo kaffekanne er kanskje mest kjent for sitt flotte design, men mange er også meget fornøyd med deres praktiske hellekant.

Den flotte kannekannen fra Eva Solo er designet med runde former, og har en kjegleformet kropp med et stort håndtak. Kaffekannen er god å helle av, og den smarte hellekanten gjør at det ikke renner kaffe på duken.

Bestill Eva Solo Kaffekanne hos Nordic Nest!

I DinSide sin test av temperaturer på termokanner fra 2014, kom Eva Solo sin kanne også greit ut. Etter 3 timer hadde innholdet i kannen fortsatt en temperatur på 87,1. Dette var ikke blant de beste i testen, men samtidig godt innenfor hva man kunne forvente. Terningkast 4.

Eva Solo termokanne

Eva Solo kaffekanne kommer i et bredt utvalg med farger. Ved jevne mellomrom blir hele denne serien fra Eva Solo relansert med nye farger, som skal representere det aktuelle året.

Les mer om Eva Solo Kaffekanne!

Uansett hvile farger som er aktuelle som årets farger når du leser dette, vil du finne Eva Solo kaffekanne tilgjengelig i et godt utvalg av variasjoner. Velg mellom rød, marineblå, hvit og svart, ulike gråtoner, rustfritt stål, og annet.

Eva Solo sin termokanne er tilgjengelig med volum på 1 liter, og har en høyde på 29 cm. Kannen er produsert i kunststoff, rustfritt stål, silikon og glass.

 

Kannen kommer også i en lavere versjon, som også rommer 1 liter kaffe. Høyden på denne er kun 23,8 cm, men er da til gjengled bredere. Dette skal gjøre at kaffekannen står mer stødig.

Stelton EM77 Kaffekanne

Stelton EM77 Termokanne

Stelton EM77 er en klassisk kaffekanne fra Stelton. Kannen ble lansert av Erik Magnussen i 1977, og navnet EM77 er med andre ord hans initialer, kombinert med produksjonsår. Kaffekannen er en del av serien «Classic» der man også finner annet kjøkkenutstyr.

Termokannen fra Stelton kommer i et bredt utvalg av farger. Velg mellom farger som lemon (gul), lavender (rosa), granitgrå, svart, rustfritt stål, rød, dusty green og dark mocha.

Bestill Stelton EM77 Termokanne hos Nordic Nest!

I lik linje som Eva Solo, relanseres Stelton EM77 kaffekanne hvert år i nye farger. Dette for å representere det aktuelle året. Dette gjelder også for de andre produktene i Classic serien fra Stelton.

Stelton EM77 kaffekanne er en stilren kanne, som er anerkjent for sin enkelhet og eleganse. Kannen har vunnet flere danske designpriser, som Klassikerprisen 2007, IF design award 1992 og ID-prisen 1977.

Her er det samtidig på sin plass å nevne at Stelton EM77 ikke gjorde det meget bra i DinSide sin test av temperatur på termokanner. Etter tre timer gikk temperaturen på innholdet i Stelton kaffekanne ned til 62,6 grader.

Les mer om Stelton Termokanner!

Dette endrer ikke på kannens design, men dersom termofunksjon er en viktig faktor når du velger kaffekanne, bør du ha dette med i vurderingen.

Stelton kaffekanne har et volum på 1 liter, og en høyde på 30 cm. Kannen er designet med en 2-lags vegg bestående av ABS plastikk på utsiden og en innside laget i glass.

Stelton kannen er utstyrt med en patentert «rocker stopper» i tuten. Dette gjør at kannen åpner seg når du starter å helle kaffe og lukker seg automatisk når du setter kaffekannen tilbake på bordet.

Tiger Termokanne

Tiger Kaffekanne

Tiger tilbyr et bredt utvalg av kaffekanner. Termokannene fra Tiger er kjent for å være av god kvalitet, samtidig som de tar godt vare på varmen.

Det er Tiger sine velegnede vakuumflasker som i sin tid gav det Japanske selskapet sitt gjennombrudd. Det er denne vakuumfunksjonen som fortsatt er kjernen i Tiger sine kaffekanner.

Bestill Tiger Kaffekanne hos Bakeren og Kokken!

Kaffekannene fra Tiger var ikke med i DinSide sin test av temperatur, men basert på tilbakemeldinger funnet på nettet, virker det som om mange er fornøyde med hvordan denne holder varmen.

Tiger Termokanne

Tiger har som nevnt flere kaffekanner i sin portefølje. Kaffekannene er normalt på 1 liter, men du finner også større versjoner.

Les mer om Tiger Kaffekanne!

Kaffekannene kommer gjerne i mer tradisjonelle farger. Velg mellom ulike utgaver i sort, hvit eller krom/børstet stål. Kannene er isolerte ved hjelp av en glassinnsats, som også er mulig å erstatte.

Kähler Hammershøi Termokanne

Hammershøi Kaffekanne

Det danske interiørfirmaet Kähler har de siste årene gjort stor suksess med deres klassiske Hammershøi serie. Dette er en serie med serviser og interiørartikler, i myke farger, kanskje mest kjent for sine nedadgående markante riller.

I Hammershøi fra Kähler finner vi også denne termokannen. Kannen kommer preget med de velkjente rillene som Hammershøi-serien er kjent for. Dersom du allerede har kopper eller servise fra Kähler Hammershøi, vil denne kaffekannen passe godt inn i kolleksjonen.

Bestill Hammershøi Kaffekanne hos Kitchn.no!

Kaffekannen er tilgjengelig i flere av basisfargene fra Hammershøi serien. Dette omfatter den mørkeblå indigo, hvit og mørk anthracite grå. Kombiner gjerne med Hammershøi krus!

Kannen er utviklet i plast og glassinnsats, og kommer med en trykknappfunksjon i rustfritt stål. Denne benyttes for å åpne eller lukke hellefunksjonen. Kaffekannen har et volum på 1 liter, og en høyde på 24 cm.

Stelton Emma Kaffekanne

Stelton Emma

Emma serien er en nyere serie fra Stelton, lansert i 2013. Serien har et moderne skandinavisk preg i nøytrale grå og blå toner. Stelton Emma kaffekanne finnes også i svart og mørk blå farge.

Kaffekannen er utviklet i PP-plast og rustfritt stål, med et dekorativt håndtak i bøk. Håndtaket i tre er med på å sette et unikt preg som styrker den skandinaviske identiteten.

Bestill Stelton Emma Kaffekanne hos Bakeren og Kokken!

I Emma serien fra Stelton finner du, ved siden av deres kaffekanne, også en tilsvarende tekanne. Mens Emma kaffekanne har et volum på 1,2 liter, er tekannen noe mindre med et volum på 1 liter. Tekannen skiller seg ut ved å være noe lavere, og samtidig mer bred i formen

Kaffekanne Emma

For flere av fargene i Emma serviset finner man også matchende serviser og kopper. Dette gjør at man kan kombinere disse med ønsket kaffekanne. Emma serien omfatter også vannkoker, skåler, oppbevaringsbokser, fat og annet.

Alfi Kulan Termokanne

Alfi Kaffekanne

Alfi har et bredt utvalg innen termokanner, og det blir umulig for oss å dekke hele deres portefølje i denne gjennomgangen. Vi har derfor valgt å se på Alfi sin «Kulan» termokanne.

Termokannen har, som navnet tilsier, en rund kuleform. Dette gjør den til et spennende alternativ i denne oversikten. Kuli termokanne fra Alfi er samtidig tilgjengelig i et bredt utvalg av farger.

Bestill Alfi Kaffekanne hos Kitchn.no!

Alfi Kulan er, ifølge Shopping4Net, verdens mest solgte termokanne, og har samtidig vunnet flere priser. Kaffekannen har blant annet også blitt vist frem på Museum of Modern Art (MOMA) i New York.

Alfi Kulan

Kulan fra Alfi, med sine doble vakuuminnsatser i glass, har også en god termofunksjon. Kannen kan holde på varme i opp til 12 timer. Med disse påstandene ville der vært spennende å målt kannen opp mot DinSide sin testvinner fra Rosendahl Grand Cru.

Alfi Kulan kaffekanne har et volum på 0,94 liter. Kannen kommer med skrukork og praktisk ergonomisk håndtak.

WMF Impulse Kaffekanne

WMF Impulse Kaffekanne

Fra tyske WMF finner vi deres Impulse serie. Dette er en serie med termokrus og termokanner i rustfritt stål.

Termokrusene i Impulse serien fra WMF er varmeisolerende krus med volum på 35 cl. Koppene er tilgjengelig i rustfritt stål, kobber og svart. Koppene har en 360 graders åpning, slik at du kan drikke fra hvor som helst.

Bestill WMF Impulse Kaffekanne (og Termokopp) hos Nordic Nest!

Impuls termokanne har tilsvarende utseende. Volumet på kaffekannen er på 1 liter, og den kommer i utgaver på 23,4 cm, og på 28,5 cm. Termokannene er tilgjengelig i tilsvarende farger som termokoppene.

WMF Impulse Kaffekanne

Kaffekannen skal kunne holde innholdet i kannen varmt og kaldt i opptil 24 timer. Kannen har et tett skrulokk med silikonforsegling samt automatisk åpning og lukking av lokket, noe som gjør det enkelt å skjenke i kaffen eller teen med én hånd.

Hva skal jeg Vurdere når jeg Velger Kaffekanne?

Når du skal velge en kaffekanne, må du vurdere hvilke behov du har, og hva du ønsker å bruke den til. For mange kan termofunksjonen være en viktig faktor, og dermed noe man bør vektlegge.

Mens noen tar seg en stor kopp kaffe på morgenen, er det andre som ønsker å ha kaffe tilgjengelig gjennom hele dagen. Istedenfor å sette i gang kaffetrakteren hver gang man får lyst på en kopp, kan man hente frem termokannen og fylle på varm kaffe.

Dette forutsetter at termokannen holder løftet sitt og gir ønsket temperatur, også utover dagen.

Dersom du ønsker å ha en kaffekanne du tar frem når du har gjester, kan designet være vel så viktig som termofunksjonen. Her bør du tenke på hva du har av servise ellers, og hvilken kanne som du synes passer best med dette.

Heldigvis har flere av designerkannene også en god termofunksjon, så dette trenger ikke nødvendigvis å gå på bekostning av hverandre.

Nordmenn er Glade i Kaffe

Når det kommer til bruk av kaffe, er nordmenn fortsatt i toppen. Mens mange drikker kaffe som en del av frokosten, eller på jobb, blir det stadig mer populært å ta med seg en kaffekopp mens man er på farten.

Dette gjelder både om man tar med seg en termokopp hjemmefra, fyller opp Statoil-koppen (Heter den fortsatt den?), eller om man er innom kaffebaren eller kiosken på vei til jobb.

Kaffe er også en populær drikk å servere når man får gjester på besøk. Dette gjelder både som ettermiddagskaffe, men også på profesjonelle møter og sammenkomster.

Selv om vi har fått mange nye variasjoner med iskaffe, og melkebaserte kaffedrikker, er det fortsatt den svarte traktekaffen som står sterkest i Norge.

Filterkaffen står også sterkt, og selv om vi benytter både kapsler, presskanne og espressomaskiner, blir den meste av kaffen som drikkes i Norge traktet.

Hvilken Kaffekanne Holder Best på Varmen?

En termokanne er designet for å holde kaffen varm en lenger periode etter den er traktet. I 2014 gjorde DinSide en test, der de så på temperaturen på ulike termokanner. Den kaffekannen som holdt best på varmen var Rosendahl Grand Cru som etter 3 timer fortsatt hadde en temperatur på 89,6 grader.

Eva Solo sin dryppfrie kaffekanne gjorde det også godt i denne testen, med 87,1 grad. Her bør vi samtidig gjøre oppmerksom på at flere av kaffekannene i denne oversikten ikke var med i denne temperaturtesten.

Hvordan Rense en Kaffekanne?

En kaffekanne bør skylles i varmt vann regelmessig etter bruk. For å rense kaffekannen anbefales det å benytte Clean Drop rensemiddel for kaffekanne og termos. Dette er fra samme selskap som tilbyr rensemiddel til kaffetraktere.

Rensemiddelet fjerner olje og kafferester, uten at det setter igjen smak på kannen. Følg instruksjonene på pakken, og skyll godt av etter renseprosessen er gjennomført.

Hvor Lenge Holde Kaffen seg Varm på Kanna?

En god kaffekanne skal holde kaffen varm en god periode etter den er helt på. Dette forutsetter at kaffekannen er tett og isolert under prosessen. Man bør dog regne med at kaffen overtid også vil bli kald på en kaffekanne.

I en dansk test fra 2008 kom testvinneren ut med 80,4 grader etter 6 timer. Den dårligste kannen hadde da en temperatur på 43,2 grader. De fleste kannene i testen hadde etter 6 timer en temperatur over 77 grader.

Kan man Vaske en Kaffekanne i Oppvaskmaskinen?

Det er generelt ikke anbefalt å vaske en kaffekanne i oppvaskmaskinen. Dette da den høye temperaturen, og de sterke såpene kan være en utfordring for kaffekannen. Det finnes dog unntak fra denne regelen, så les instruksjonene fra leverandør.