Pizzastein – Test – Bakestein til Grill og Stekeovn

0

For å få den klassiske sprø italienske pizzabunnen, slik vi kjenner fra stenovnsbakte pizzaer, gir det god effekt å benytte en pizzastein.

Pizzasteinen varmes opp i stekeovnen, eller på grillen, slik at den holder en høy temperatur. Materialet i pizzasteinen tiltrekker seg fuktighet fra pizzadeigen, samtidig som den varme overflaten gir en ekstra steke-effekt.

Pizza steinovn

Steking av pizza går raskt når pizzasteinen er varm. Sett frem et utvalg av tilbehør, og la gjestene prøve seg frem med nye kombinasjoner. Ved siden av å benyttes til pizza, kan en pizzastein også benyttes til steking både brød og andre bakevarer.

Hvilke Pizzasteiner har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på et bredt utvalg av pizzasteiner. Alternativene finnes både runde og firkantede utgaver, og kommer samtidig i ulike størrelser. Her bør man være oppmerksom på hvilket behov man har, og hvor man ønsker å bruke pizzasteinen.

Pizzastein

I oversikten vil du finne pizzasteiner fra flere ulike aktører. Dette både innen merkevarer som spesialiserer seg på utstyr til grill, men også bredere leverandører innen kjøkkenutstyr, matlaging og servering.

Vi har sett på Følgende Pizzasteiner:

  • Mareld Pizzastein
  • Kamado Sumo Premium Pizzastein
  • Eppicotispai Pizzastein i Lava med Pizzaspade
  • Broil King Pizzastein
  • Küchenprofi Rund og Firkantet Pizzastein
  • Eva Solo Bakestein
  • Big Green Egg Pizza- og Bakestein

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke pizzasteiner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Mareld Pizzastein

Mareld Pizzastein

Med en diameter på 35,5 cm, er Mareld pizzastein ideell for mellomstore runde pizzaer til familien. Pizzasteinen gir en sprø bunn, samtidig som pizzafyllet holdes saftig. Steinen tåler opp til 500 grader, og kan benyttes både i stekeovn og på grill.

Pizzasteinen fra Mareld er laget i cordieritt. Dette er et mineral som ofte blir benyttet i pizzasteiner, nettopp på grunn av dens toleranse for høye temperaturer. Materialet gjør at steinen kan holde høye temperaturer, og dermed oppnå en sprø bunn, slik man ønsker.

Bestill Mareld Pizzastein hos Bakeren og Kokken!

Dersom man ønsker å steke pizza på grillen er man avhengig av å benytte en form for pizzastein eller pizzastål. Pizzasteinen bør legges på grillen allerede ved oppvarming, slik at den får en jevn oppvarming. Når grillen begynner å bli varm, kan man lukke igjen lokket, slik at varmen blir ytterligere forsterket.

Mareld Pizzaspade

Ved siden av pizzastein, finner man fra Mareld også en egnet pizzaspade. Denne er egnet for å føre den ustekte pizzaen over på pizzasteinen på grillen, eller inn i stekeovnen. Pizzaspaden kan også benyttes til brød og andre bakevarer.

Pizzaspaden benyttes også når man skal ta den ferdigstekte pizzaen bort fra varmen. Mareld pizzaspade er laget i aluminium og har et håndtak i tre. Håndtaket kommer også med en krok, slik at man kan henge den opp når den ikke er i bruk.

Kamado Sumo Premium Pizzastein

Kamado Sumo Dobbel Pizzastein

Kamado Sumo sin Premium pizzastein, er en to-lags dobbel modell. Den doble pizzasteinen skal ifølge Kamado Sumo selv garantere riktig herlige pizzaer, da selvfølgelig om de stekes på deres Kamado Griller.

Den doble pizzasteinen fra Kamado Sumo fungerer ved at det skapes en isolerende luftekanal mellom de to steinene. På denne måten oppnår man varme pizzasteiner, samtidig som man unngår at pizzaen blir brent.

Bestill Kamado Sumo Premium Pizzastein hos BakerenogKokken.no!

Pizzasteinen har en diameter på 35 cm, og egner seg for å lege sprøe Napolitanske pizzaer direkte på grillen. Kamado Sumo pizzastein er laget i keramikk. Ved siden av deres doble Premium utgave, fører Kamado Sumo også ulike enkle pizzasteiner med størrelse på henholdsvis 28 og 38 cm.

Kamado Sumo er et svensk selskap som har spesialisert seg på den tradisjonelle Kamado-grillen. Kamado er en tradisjonell japansk grill laget i keramikk eller stentøy. Dette er med på å gi grillen en optimal isolering og en høy effektivitet.

Komodo Sumo fører også et bredt utvalg av tilbehør til grillen. Dette omfatter blant annet pizzaspader, grillplater i støpejern, støpejernsgryter til grill, samt kniver og grillspader. De fører også eget pizzahjul og pizzakutter til oppskjæring av pizza.

Se vår oversikt over Pizzaspader!

Eppicotispai Pizzastein i Lava med Pizzaspade

Pizzastein av lava fra Etna

Dersom du skal bake italiensk pizza, hvorfor ikke bake den på italiensk stein? Materialet benyttet i Eppicotispai pizzastein er nemlig hygget ut av lavastein fra den italienske vulkanen Etna på Sicilia.  

Pizzasteinen fra Eppicotispai har en rektangulær form på 38 x 30 cm, og en tykkelse på 1,5 cm. Den kvadratiske formen gjør at den fungerer godt i en stekeovn. Sett alltid pizzasteinen inn i ovnen når den er kald, slik at steinen for en jevn oppvarming sammen med stekeovnen.

Bestill den Vulkanske Pizzasteinen hos Coolstuff.no!

Pizzasteinen tåler varme opp til 500 grader, og kan også benyttes på grillen. På lik linje som i stekeovnen skal steinen her settes på grillen allerede under oppvarming, slik at den får en jevn overgang.

Pizzastein i stekeovn

Ved siden av å benyttes til pizza kan Eppicotispai pizzastein i lava også benyttes til annen matlaging. Her kan du benytte steinen som bakestein til brød, eller som stekeplate for grilling av kjøtt eller grønnsaker.

Pizzasteinen fra Eppicotispai finner du her!

Sammen med pizzasteinen følger også en stor pizzaspade i tre. Pizzaspaden har en bredde på 30 cm, og benyttes til å skyve pizzaen over på pizzasteinen. Med håndtaket har den en total lengde på 41 cm.

Før du benytter bakesteinen bør du sette deg inn i instruksjonene for førstegangsbruk med vasking og innsmøring av olivenolje. Les deg også opp på rutiner rundt vasking og vedlikehold, slik at du får mest ut av din pizzastein.

Broil King Pizzastein

Broil King Pizzastein

Fra Broil King finner vi denne runde pizzasteinen laget i keramisk kompositt, et materiale som er ideelt for matlaging på høye temperaturer på grillen. Pizzasteinen kan også benyttes i stekeovnen.

Pizzasteinen fra Broil King har en diameter på 38 cm, og en tykkelse på 1,9 cm. Den ekstra tykke steinen fordeler varmen godt og isolerer samtidig mot flammene fra grillen. Dette gjør at du har mulighet til å lage gode og sprø italienske pizzaer på grillen.

Broil King Rund Pizzastein finner du hos Bakeren og Kokken!

Broil King er et Nord-amerikansk selskap med hovedsete i Ontario, Canada. De spesialiserer seg på grillsesongen, og har et godt utvalg av både pellets- og gassgriller.

Mottoet til Broil King er Gjør mer med grillen din! De hevder også at grillsesongen varer 365 dager i året. Det er derfor viktig å ha utstyret i orden. Ved siden av griller til utekjøkkenet fører de med andre ord også et bredt utvalg av tilbehør til matlagingen.

Ved siden av pizzastein omfatter dette marinadesprøyter, grillredskaper som stekespade og pensler, pizzaspade, grillplate, termometer og annet. Broil King fører også tilbehør og treflis for røyking av kjøtt og andre matvarer.

Hva med en Pizzaovn i Hagen?

Küchenprofi Rund og Firkantet Pizzastein

Küchenprofi Pizzastein Rund

Fra tyske Küchenprofi finner vi flere ulike pizzasteiner. Dette er både et rundt alternativ, samt firkantede pizzasteiner i ulike størrelser. Pizzasteinene kan benyttes både på grillen og i stekeovnen.

Küchenprofi pizzasteiner er laget for den typiske hjemmekokken, som ønsker den ekte italienske pizza. Steinene er laget i et varmeresistent materiale som tåler høye temperaturer.

Bestill Küchenprofi Pizzasteiner hos Bakeren og Kokken!

Den runde pizzasteinen fra Küchenprofi har en diameter på 30 cm, og kommer med tilhørende stativ som også fungerer som håndtak. Ved siden av å benyttes til pizza i stekeovnen, kan den på grillen også benyttes til margert kjøtt, fisk eller grønnsaker.

Küchenprofi Pizzastein Firkantet

Fra Küchenprofi finner du også flere alternativer innen firkantede pizzasteiner. Deres 38 cm rektangulære pizzastein kommer met et tilsvarende stativ. Pizzasteinene fra Küchenprofi kommer også i en kvadratisk utgave på 40 cm, med fot.

Küchenprofi er et tysk selskap med et bredt produktutvalg innen kjøkkenutstyr. Ved siden av pizzastein fører de alt fra kjeler og stekepanner til pastamaskiner og stavmiksere. Til pizza fører de, foruten pizzastein, også pizzakuttere, pizzasakser, pizzaspader, og annet.

Eva Solo Bakestein

Eva Solo bakestein

Fra Eva Solo finner vi denne bakesteinen, eller pizzasteinen, med diameter på 35,5 cm. Eva Solo bakestein er laget i keramikk og kan benyttes både på grill og i stekeovn.

Noe av hemmeligheten bak bruk av pizzastein er at den porøse overflaten trekker til seg mye av fuktigheten i bakevarene. Dette kombinert med varmen i den forvarmede stenen gjør at pizzaen får en ekstra sprø skorpe.

Bestill Eva Solo Bakestein hos NordicNest.no!

Eva Solo pizzastein er laget i uglasert keramikk og kan benyttes til alt fra pizza til boller, småkaker, steinovnsbakte rundstykker, og annet. La pizzasteinen varmes opp over tid og sørg også for at den er ordentlig varm før du begynner å steke på den.

Ved siden av å benyttes i stekeovn, kan Eva Solo pizzastein også benyttes både på kullgrill eller gassgrill. Etter bruk lar du pizzasteinen hvile til temperaturen har kommet ned, før du vasker den i varmt vann.

Eva Solo er et dansk interiørselskap som tilbyr et bredt utvalg av produkter til kjøkkenet og til servering. Dette varierer fra alt fra serviser og glass til urtepotter og bålpanner. Til pizza tilbyr Eva Solo også pizzaspade, samt pizza/urtekniv, i tillegg til runde skjærebrett eller serveringsbrett i tre.

Big Green Egg Pizza- og Bakestein

Big Green Egg Pizzastein

Fra Big Green Egg finner vi flere ulike pizzasteiner. Dette fra deres medium-utgave, med størrelse på 30 cm, til deres XL pizzastein med diameter på 54 cm. Pizzasteinene er i hovedsak laget for å benyttes på deres ikoniske grønne komodo-griller.

Pizza- og bakesteinen fra Big Green Egg er laget som et fleksibelt verktøy som kan brukes til flere ulike matretter. Da selvfølgelig pizza, men også bakevarer så vel som desserter. Bakesteinen fordeler varme for jevn baking og steking.

Bestill Big Green Egg Pizzasteiner hos BakerenogKokken.no!

Den keramiske overflaten trekker til seg fuktighet fra deigen slik at man oppnår en sprø pizzabunn slik man kjenner fra den stenovnsbakte tradisjonen. Pizzasteinen fra Big Green Egg finnes i tre ulike utgaver: Medium på 30 cm, Stor på 36 cm, og XL på 54 cm.

Ved siden av dette finner du fra Big Green Egg også andre bakesteiner til komodogrillen. Dette omfatter en dyp bakestein til paier, lasagne og kaker, samt ulike halvmåneformede bakesteiner til baking og steing på grillen.

Pizzasteinene fra Big Green Egg finner du her!

Big Green Egg er mest kjent for sine Komodogriller. De grønne eggformede grillene er også de som har gitt selskapet deres navn. Pizzasteinene er laget nettopp for disse grillene og kommer også i størrelser tilpasset de ulike grillstørrelsene. Vær her oppmerksom på størrelsen, slik at du får en pizzastein som passer din grill.

Pizzastein eller Pizzastål?

Et nytt fenomen som har kommet på pizzafronten de siste årene er pizzastål. Istedenfor å benytte en stekeplate i stein, benytter man en tilsvarende plate i stål. Så da kommer det obligatoriske spørsmålet: Hva er best: Pizzastein eller pizzastål?

Selv om de har noe ulike bruksområder, er det mye som tyder på at pizzastål er et bedre alternativ. Dette skyldes hovedsakelig at de ikke sprekker ved raske temperaturendringer, samtidig som de holder lengre på varmen.

Kockums Jernverk Pizzastål

En av nedsidene med pizzastål er at de gjerne er noe dyrere enn pizzasteinen. Det en pizzastein jevn over ligger i prisområdet mellom 300 – 600 kroner, ligger pizzastålene i vår oversikt jevnt over på et sted mellom 800 og 1200 kroner. Da selvfølgelig med enkelte unntak i begge kategorier.

Her må du derfor vurdere budsjettet ditt, og samtidig se på hvilket behov du har, og hvor ofte du ønsker å benytte dette redskapet.

Hvorfor Benytte Pizzastein?

Pizzastein er et smart verktøy for å lage pizza av restaurantkvalitet hjemme. Den er laget av naturlige materialer, ofte keramikk, leire eller cordierite, som kan absorbere og distribuere varmen jevnt. Dette gir gode stekeresultater ved å bidra til å opprettholde en høy og konstant temperatur. Pizzasteinens overflate absorberer også fuktighet fra pizzadeigen, noe som resulterer i en sprø skorpe som er vanskelig å oppnå med en vanlig stekeplate.

Hva er Fordelen med å Steke Pizza på Pizzastein?

Fordelen med å bruke en pizzastein ligger i dens evne til å varme opp pizzaen jevnt og holde en konstant temperatur. Når du lager pizza på en pizzastein, får du en sprø bunn og perfekt stekt topping. Dette er fordi steinen absorberer fuktigheten fra deigen, noe som hjelper til med å gi pizzaen en sprø bunn. I tillegg holder pizzasteinen varmen bedre enn en vanlig ovnsplate eller rist, noe som betyr at pizzaen din vil være jevnt stekt hele veien gjennom.

Pizza på grill

Kan man Bruke Bakepapir på Pizzastein?

Det er ikke anbefalt å bruke bakepapir på en pizzastein. De fleste bakepapirer kommer med en makstemperatur på 220 grader, mens en pizzastein ofte blir varmet opp til høyere temperaturer. Ved bruk av bakepapir på en pizzastein risikerer man at papiret kan begynne å brenne eller bli svidd, noe som kan sette smak på pizzaen, og også føre til røyk og potensiell brannfare.

Kan Pizzastein Benyttes på Grill?

Ja, en pizzastein kan definitivt brukes på en grill. Faktisk kan grilling med en pizzastein gi en enda mer autentisk smak, da den høyere varmen og røyken fra grillen kan etterligne forholdene i en vedfyrt pizzaovn. Pass bare på at grillen din er stor nok til å romme pizzasteinen og at den kan nå høye nok temperaturer for å lage pizza.

Kan Pizzastein Benyttes i Stekeovn?

Ja, pizzasteinen kan benyttes i stekeovn. Pizzasteinen må plasseres i ovnen før den varmes opp for å sikre en jevn varmeovergang. Dette bidrar til å forhindre at steinen sprekker på grunn av plutselige temperaturendringer. Når du har plassert steinen i ovnen, forvarm ovnen til ønsket temperatur, og gi steinen en periode i ovnen slik at den blir gjennomvarm. Husk at du skal bruke høy varme når du lager pizza på en pizzastein – gjerne opp mot 250 grader eller høyere.