Carlsberg Bryggeri

0

Carlsberg Bryggeri ble grunnlagt av J.C. Jacobsen i 1847. Navnet Carlsberg ble benyttet med utgangspunkt i navnet til sønnen Carl.

Ved siden av Carlsberg Pilsner brygger Carlsberg i dag også andre merkevarer som Tuborg, Kronenbourg, Sommersby cider, Baltika og Grimbergen samt over 500 andre lokale ølsorter.

Carlsberg var i utgangspunktet et lokalt bryggeri for folk i København, og begynte ikke med eksport av øl før i 1868. Bryggeridriften er i dag internasjonal og det er ikke lenger kommersiell bryggeriaktivitet på gamle Carlsberg Bryggeri i Valby.

Bryggeriet er i dag en turistattraksjon der man kan lære om bryggeriets historie. Dette omfatter en stor samling ølflasker, samt flere klassiske biler fra de ulike tidsepokene. Videre finner du også mange historiske gjenstander fra bryggerivirksomheten.

På bryggeriet er det også servering i Jacobsens Brewhouse & Bar eller ute i Gårdhaven.

Både J.C. Jacobsen og sønnen Carl var aktive samlere av kunst. I Skulpturparken finner du i dag en stor samling av Carlsberg sine skulpturer. Her finner du også en kopi av Den Lille Havfrue som Carl Jacobsen donerte til byen København i 1913.

Kilder: