Cathrineholm Bolle – Stripe Skål

0

Mange husker nok den klassiske Cathrineholm Lotus bollen utviklet av Grete Prytz Kittelsen. Det klassiske lotusmønsteret ble lansert på Cathrineholm produktene i 1962 og er i dag et ikon innen skandinavisk retro-design.

Cathrineholm Bolle

Selve Lotus mønsteret på Lotus serien var designet av Arne Clausen, mens Grete Prytz Kittelsen arbeidet med produktutvikling og fargevalg.

Cathrineholm Stripe Bolle

En annen populær Cathrineholm serie utviklet av Grete Prytz Kittelsen er «Stripe». Det enkle og lett gjenkjennelige designet består av design i sterke kontraster.

Cathrineholm Bolle - Stripe Skål

Stripes bollene fra Cathrineholm tok Skandinavia og USA med storm på 1960 tallet og var svært populære. De fargerike emaljerte bollene representerte Skandinavia på en kreativ måte, og har blitt satt i sammenheng med andre av datidens populære designere som Arne Jacobsen og Alvar Aalto.

Se Utvalget Innen Cathrineholm Stripe Bolle hos Christiania Glasmagasin!

Relansering av Cathrineholm Bollene

I 2016 lanserte den danske «isenkram» kjeden Imerco en ny utgave av Cathrineholm bollene i Stripes serien.

Skålene er laget i stål, og er emaljert med farget emalje. Emaljen består av de tradisjonsrike og klassiske nedadgående stripene. Stripene har ujevne tykkelser og avstand for å skape et mer levende uttrykk.

Bestill Cathrineholm Boller og Skåler hos Christiania Glasmagasin!

Cathrineholm Bolle i Servering

Skålene er tilgjengelig i en rekke farger. Velg mellom svart, blå, lys grønn, rød, gul og oransje. Alle stripene i Cathrineholm bolle serie er lagt på en hvit bakgrunn.

Bollene i Stripes serien fra Cathrineholm har en rekke bruksområder. Du kan benytte de til servering, dekorering og interiør, og til oppbevaring.

Svart Cathrineholm Bolle

Da skålene er laget i stål med emaljert overflate kan de ikke benyttes i mikrobølgeovnen eller oppvaskmaskinen. De bør derfor skyldes av eller vaskes for hånd.

Cathrineholm Skåler i Ulike Størrelser

Ved siden av utvalget i farger kommer Cathrineholm skålene også i ulike størrelser. Hvilken størrelse du velger kan variere basert på hva du ønsker å bruke bollen til, og hvor du ønsker å plassere den.

Cathrineholm Bolle - Bollesett

De minste Cathrineholm skålene finner du i et sett med 3 skåler med en diameter på 10 cm. Disse kommer sammen med et lite brett i nydelig tre som gjør de ideelle til å plasseres i vinduskarmen eller i egnet hylle.

Se De Ulike Størrelsene innen Cathrineholm Boller og Skåler!

Cathrineholm bollene finnes også i størrelsene 14 cm, 18 cm, 20 cm, 24 cm og 30 cm. Dette gjør at du kan velge en skål eller bolle som passer ditt ønskede bruksområde.

Grønn Cathrineholm Bolle