Eames Plastic Chair Kjøkkenstoler

0

Om du liker interiør og følger med i interiørmagasiner har du helt sikker sett de ulike stolene fra Ray og Charles Eames.

Stolene ble designet allerede i 1948 og var da de første industriproduserte plastikkstolene på markedet.

Eames sin kjøkkenstol finnes i en rekke ulike modeller, definert av tre bokstaver. Bokstavene beskriver stolens utseende. DSR og DSW er modeller med enkelt sete, mens DAR og DAW er stoler med armlener. R og W på slutten står for «Rod» eller «Wood» som beskriver om de eifeltårn-inspirerte stolbenene er i metall eller tre.

Eames DSR Kjøkkenstol

Eames DSR stolen er uten ryggstøtte og med stolben i metall. Eames stolene er i dag både tilgjengelig som originale modeller produsert av Vitra, samt som reproduksjoner produsert i England.

Les mer om Eames DSR Kjøkkenstol her!

Eames DSW Stol

DSW stolen fra Charles og Ray Eames er kanskje min favoritt. Denne stolen er uten armlener, og har stolben i tre.

Les mer om Eames DSW her!

Eames DAR Stol

Eames DAR stol er laget med metallben og armlener. Selve setet er det samme som på DSR og DSW stolen, men armlenene gjør at DAR stolen blir en dypere modell Eames DAR finnes også som Gyngestolen RAR

 

Eames DAW Kjøkkenstol

DAW er en utgave av Eames stolene med armlener og ben i tre. Alle de ulike Eames stolene finnes i en rekke ulike fargevalg slik at du kan kombinere både bentype og farger.

Alle bildene og lenkene i dette innlegget er av reproduksjoner produsert av VOGA.

Annet Kjøkkenutstyr: