Eggeglass – TEST – Bløtkokt Egg til Frokost

0

Eggeglassene tas gjerne frem når helgefrokosten settes på bordet. Dette kan være sammen med familien, eller om man har besøk fra kjente og kjære.

Eggeglass benyttes til å servere hardkokte og bløtkokte egg. Her kan det være lurt å høre hva de ulike gjestene liker, for så å ta egget ut av kjelen når det har kokt lenge nok.

For mange kan kokt egg også være en naturlig del av frokosten, og noe man koker til seg selv hver morgen. Uansett er det viktig å ha flotte og praktiske eggeglass, som er med å pynte opp frokostbordet, og sette tonen for dagen.

Hvilke Eggeglass har vi sett på?

Vi har lett oss gjennom flere av de ulike nettbutikkene, for å hente frem et godt utvalg av flotte og praktiske eggeglass. Vi har funnet våre favoritter, og forsøkt å sette sammen et bredt utvalg av farger, materialer og design.

Håper de faller i smak!

Test: Stem og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke eggeglass andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem dine favoritter!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og plukk deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Aida Raw Eggekopper i Teak

 

Fra Aida Raw serien finner vi disse flotte og tøffe eggekoppene i teak tre. I trå med navnet på serviseserien (Raw), har de ett rått og naturlig utseende.

Bestill Aida Raw hos Bakeren & Kokken!

Med tre som materiale har disse glassene fra Aida naturlige og organiske trekk, som passer perfekt med det skandinaviske designbildet. Selv om teak ikke er et vanlig tre i norske skoger, passer eggekoppen godt sammen med annet treverk både hjemme og på hytta.

Eggekoppen er en del av Aida Raw serviseserie. Dette er en serie med servise i stentøy, utviklet i samarbeide mellom Aida og den danske skuespilleren Christiane Schaumburg-Müller.

Serviset sikter seg inn mot et naturlig og røft design, med naturlige detaljer. Dette har de også fått til i dette glasset!

Le Creuset Eggeglass

Le Creuset Eggeglass

For de som er glad i farger, kan denne serien med Le Creuset eggeglass være et godt alternativ. Eggeglassene fra Le Creuset er utviklet i stentøy, og tåler maskinvask, mikrobølgeovn og stekeovn.

Gavesettet «Rainbow» består av seks ulike glass, i velkjente og klassiske Le Creuset farger. Som navnet tilsier, er glassene er valgt ut basert på fargene i regnbuen. Eggeglassene er pokalformede slik at de er lette å holde mens man benytter det.

Bestill Le Creuset Eggeglass hos Kitchn.no!

Le Creuset Rainbow Eggeglass

Ved siden av gavesettet «Rainbow» er deg også mulig å kjøpe Le Creuset enkeltvis. Her kan du også velge mellom andre farger enn de som er en del av gavesettet. På denne måten kan du matche ditt eksisterende Le Creuset servise, eller finne en favoritt-farge du kan kjøpe flere av.

Disse eggeglassene er en del av Le Creuset servise, som også inneholder et bredt utvalg av tallerkener, kopper og annet man trenger til frokostbordet. På denne måten har du mulighet til å skape en fargerik borddekking til søndagsfrokosten.

BITZ Eggeholdere i Stentøy

BITZ Eggeglass

En annen spennende serie med eggeholder i stentøy, er BITZ. BITZ er en nyere servise-serie, designet av den danske kostholdseksperten Christian Bitz.

BITZ kommer i en serie med fire glass, utviklet i robust stentøy. Glassene har alle en mørk ytterside, med naturlige detaljer og variasjoner. Eggeholderens innside er farget i fire ulike farger, som vi kjenner igjen fra andre deler i BITZ servise.

Bestill BITZ Eggeholdere hos Nordic Nest!

Eggeholderne fra BITZ har en høyde på 5 cm, og tåler vask i oppvaskmaskin. Glassene kan også benyttes i mikrobølgeovn, samt stekeovn opp til 220 grader.

BITZ Eggeglass

Ved siden av eggeholdere, finner man i BITZ servise et bredt utvalg innen spennende tallerkener, kopper og krus, boller og fat, og annet til frokost- eller middagsbordet. Delene i BITZ servise er utviklet i stentøy, preget av sterke farger og spennende kontraster.

House Doctor Rustic

Fra House Doctor finner vi dette eggeglasset i klassisk rustikt stentøy. Eggeglasset fra House Doctor er utformet med en holder i midten, kombinert med et fat som går rundt selve eggkoppen.

Fatet kan benyttes til å oppbevare teskjeen før egget åpnes, og er samtidig en egnet plass for å legge eggeskall etter man har renset eller spist de ulike delene av egget. For de som er glad i bløtkokte egg, vil dette fatet også kunne redde duken fra rennende eggeplomme.

Bestill House Doctor Rustic hos Nordic Nest!

Rustic fra House Doctor er laget i stentøy, og har en grå farge. Delene i Rustic er håndlaget og har dermed variasjoner i farger og struktur. Dette passer godt med det rustikke preget eggeholderen ønsker å gi. Eggeglasset har en diameter på 10 cm, og en høyde på 2 cm.

Fra serien House Doctor Rustic finner man også ulike tallerkener og servisedeler. Rustic består også av ulik borddekking som sojaskål, boller og annet.

Rosendahl Grand Cru Eggkopper i Glass

Fra Rosendahl Grand Cru finner vi disse eggeskålene i glass. Designet er utviklet av Erik Bagger, som står bak designet på hele den populære Grand Cru kolleksjonen fra Rosendahl.

Eggeglasset er formet med en holder for egget i midten med en skål rundt hvor du kan legge skjeen samt eggeskall. Skålen rundt er utformet med de klassiske Grand Cru rillene som vi også kjenner igjen fra de andre delene i Rosendahl-serien.

Bestill Rosendahl Grand Cru Eggeglass hos Nordic Nest!

Rosendahl Grand Cru eggeskåler i glass er klassisk utformet, og passer godt sammen med de andre glassene og asjettene i Rosendahl Grand Cru servise. Eggeglasset har en diameter på 14 cm, og selges i pakker på 2 enheter.

For de som allerede samler på Rosendahl Grand Cru serviser, vil disse glassene være et meget godt alternativ. Rosendahl Grand Cru tilbyr også mer tradisjonelle hvite eggeglass utviklet i porselen.

Stelton Emma Eggeglass

Emma Stelton

Emma eggeglass er et sett med eggekopper fra Stelton. Glassene er tilgjengelige i sett med to ulike blåtoner, eller to ulike gråtoner. Glassene, og resten av Emma serien, er designet av Sebastian Holmbäck og Ulrik Nordentoft.

Eggeglassene er utviklet i glasert stentøy/keramikk, og har en høyde på 4,6 cm. Glassene tåler maskinvask, og kan også benyttes i mikrobølgeovn.

Bestill Emma Eggeglass fra Stelton!

Emma-serien fra Stelton er en retro-inspirert serie med frokost- og kaffeservise, kombinert med moderne design og materialer. I serien finner du også kaffekanner og tekanner, vannkoker, servise og annet dekketøy.

Emma Eggeglass fra Stelton

Det store utvalget med frokostartikler og serviser fra Stelton Emma, gjør at du kan benytte denne serien til å dekke frokostbordet. Glassene kan også benyttes i kombinasjon med annet servise.

Kähler Hammershøi Eggeglass

I Kähler Hammershøi serien finner vi disse flotte eggeglassene. Hammershøi Eggeglass fra Kähler er små søte skåler, tilgjengelig i fargene indigo (mørk blå), hvit, skyblå og antrasittgrå.

Bestill Hammershøi hos Kitchn.no!

Glassene er små i størrelsen, med en høyde på 4,5 cm. Glassene er utsmykket med de samme nedadgående rillene som man også finner på de andre interiørartiklene og servisene i Hammershøi serien fra Kähler.

Kähler Hammershøi Indigo

Fargene og rillene fra Hammershøi eggeglass går også igjen i resten av produktene i Hammershøi serien fra Kähler. Dette gjør at du kan utvide samlingen med annet Hammershøi servise, og også dekorere med lysestaker eller vaser i samme farger og design.

Zone Eggefat med Stativ

Zone Eggeglass

Zone er en serie med eggeglass, som kommer sammen med et egnet stativ eller holder. Hvert sett består av ett stativ og fire eggholdere.

Dette gjør at du kan ha stativet stående fremme på bordet, og så la de som ønsker seg å spise egg hente seg et eggeglass når de har behov for dette. Stativet er også praktisk om du ønsker å samle fatene etter frokost.

Bestill Zone Eggeglass hos Bakeren og Kokken!

Glassene er laget i silikon, mens stativet er laget i metall. Glassene er pene å se på, og kommer utstyrt med en kant der man kan legge eggeskall etter hvert som man forsyner seg av egget.

Zone Eggeglass

Eggeglassene er tilgjengelig i flere ulike farger. Velg mellom fargene svart, grønn, varm grå og limonade/gul. Glassene er en del av serien Zone Singles der man også finner matchende kjøkkenutstyr som tørkerullholder, brødkurv, termokopper og annet.

Iittala Raami i Porselen

Iittala Raami Eggeglass

Fra Iittala finner vi dette settet med Raami eggeglass. Raami er et sett med enkle eggeskåler i hvitporselen.

Eggeskålene i Raami serien fra Iittala selges i pakker på to stykker. Skålene er designet som et bredt fat med en smart opphøyelse formet slik at man trygt kan plassere egget. Skålen har en diameter på 12 cm.

Bestill Iittala Raami hos Nordic Nest!

Kantene på eggeglassets skåler kan benyttes til oppbevaring av skall, så vel som teskje. Dette er svært praktisk for å unngå søl, og man slipper også å lagre eggeskall på frokosttallerkenen.

Raami eggeglass fra Iittala er en del av et større servise, der man også finner ulike serviser, kopper og skåler, samt serveringbrett i tre og ulike telysholdere og drikkeglass.

Kay Bojesen Eggeglass i Eik

Fra Kay Bojesen finner vi disse flotte glassene i eik tre. Eggholderne er behandlet med sertifisert matt-lakk og overflatebehandling, for å sørge for økt holdbarhet.

Bestill Kay Bojesen hos Nordic Nest!

Kay Bojesen er kanskje mest kjent for sine aper, fugler og andre figurer i treverk, men har også lansert denne Menageri-serien med kjøkkenutstyr som oljeflasker, salatbestikk og serveringsfat.

Eggeglassene fra Kay Bojesen har en høyde på 5,5 cm, og selges i pakker på 2 stykker. Glassene kan kombineres med de andre delene i Menageri-serien. De kan også kombineres med annet servise, og vil gjøre seg godt på frokostbordet.

Server Kokt Egg med Godt Brød

Kokt egg passer som regel best sammen med noe godt brød. Dette kan være brødskiver, men det fungerer godt også med rundstykker, bagels eller andre brødvarer.

Her er det gjerne vanlig å nyte egget sammen med ulikt tilbehør. Dette er noe man godt kan tenke på litt i forkant, slik at man kan ha et lite utvalg med mulig tilbehør.

Alle har gjerne sine favoritter som tilbehør til egget. Dette gjelder både for hardkokt og bløtkokt egg, men gjerne med ulike preferanser. Noen er glade i kaviar eller majones sammen med egget. Sistnevnte gjerne også sammen med tomatskiver.

Andre ønsker kanskje røykelaks eller tilsvarende, eventuelt i kombinasjon med rekesalat.

For mange holder det også gjerne med litt salt. Dette gjelder spesielt for bløtkokt egg, og da gjerne med teskje rett fra eggeglasset.

Hardkokt eller Bløtkokt Egg?

Om man skal koke hardkokt eller bløtkokt egg er gjerne et spørsmål som dukker opp når man skal servere en frokost. Dette gjelder spesielt om man har gjester som man ikke kjenner matvanene til.

Her kan det være lurt å spørre de ulike gjestene. Noen ønsker hardkokte egg, mens andre er mer glade i bløtkokte. Andre ønsker noe midt imellom.

Hvor hard plommen på egget er når egget serveres, bestemmes etter hvor lenge egget koker. Ønsker du et bløtkokt egg lar du egget ligge i det varme vannet kortere, enn om du ønsker egget hardkokt.

På denne måten kan du ta ut egget med skje underveis, dersom de ulike frokostgjestene ønsker egget sitt kokt ulikt.

Hvorfor Bruker vi Eggeglass?

Eggeglass er en praktisk og dekorativ måte å servere kokte egg på. Glasset holder egget på plass mens du spiser, og det tillater deg å enkelt åpne toppen av egget uten å brenne fingrene eller å lage alt for mye søl. Videre gir det et spennende preg til frokostbordet, noe som kan være hyggelig ved spesielle anledninger eller en avslappet helgefrokost.

Hvor Lenge Skal Egget Koke?

Hvor lenge du skal la egget koke kommer som sagt an på om du ønsker at det skal være hardkokt eller bløtkokt. Når man serverer egg i eggeglass, er det mange som gjerne ønsker at eggets plomme skal være noe bløtere.

For å unngå at skallet knuses under kokingen, kan det være greit å la egget hvile i romtemperatur en periode før kokingen. Ta det gjerne ut av kjøleskapet kvelden før, slik at det oppnår romtemperatur.

Man kan også stikke et hull i eggeskallet, for å minske risikoen for at egget slår sprekker.

For å oppnå bløtkokt egg kokes egget ett sted mellom 4-6 minutter. Hardkokte egg bør koke et sted mellom 8-10 minutter.

Skyll eggene under kaldt vann rett etter koketiden er over. Dette for å unngå at de fortsetter kokeprosessen inne i skallet.

Hvor Mange Eggeglass Trenger man?

Hvor mange eggeglass du trenger vil avhenge av hvor mange personer som vanligvis spiser frokost sammen. Generelt sett er det lurt å ha minst ett eggeglass per person. Hvis du ofte har gjester til frokost eller brunch, vil du kanskje vurdere å ha flere. Det er også en god ide å ha et par ekstra, i tilfelle noen av dem går i stykker.

Hvorfor Spiser vi Ofte Bare Egg i Helgene?

Det er vanlig at man begrenser inntak av kokte egg til helgen. Spesielt om man lager frokosten selv. Dette skyldes at det tar tid å koke egg, og at man ikke alltid har tid til dette når man skal rekke jobb og barnehage.

I løpet av en travel uke kan det være mer praktisk å spise noe raskt, mens i helgene har vi mer tid til å forberede og nyte en mer avslappet frokost. Å koke egg og presentere dem i eggeglass kan gjøre frokosten mer spesiell og markere forskjellen mellom hverdagen og helgen.

Kan man Bruke Eggeglass Til Hardkokte Egg?

Ja, du kan absolutt bruke eggeglass til hardkokte egg. Mens et eggeglass er mest brukt for bløtkokte egg (slik at du kan åpne toppen og spise egget direkte fra skallet), er det ingen grunn til at du ikke kan bruke den til å servere hardkokte egg. Dette kan være spesielt praktisk hvis egget fortsatt er litt varmt.

Her må du selv vurdere om du skal sette frem en eggdeler, eller om man selv får dele opp egget i skiver med smørkniven.