Eggkoker – Hardkokte eller Bløtkokte Egg til Frokost!

0

Med en eggkoker blir egg straks en mer naturlig del av frokostbordet. Mange liker et bløtkokt egg som en del av frokosten i helgene, eller hardkokte egg til tomatsuppen eller sammen med kaviar eller røyket laks.

Severin Eggkoker til 7 Egg

Severin Eggkoker

Severin Eggkoker

Severin sin eggkoker i rustfritt stål har en kapasitet på opptil 7 egg per koking. Eggkokeren er utstyrt med varsellampe og lydsignal som forteller når eggene er ferdig kokte.

Bestill Severin Eggkoker hos KitchenTime.no!

Ved siden av vanlig stativ til egg, er Severin eggkoker også utstyrt med en egen innsats for dampkoking slik at du kan lage posjerte egg. Denne innsatsen kan også benyttes til å dampkoke ulike grønnsaker.

Eggkokeren kan også benyttes til posjerte egg

Eggkokeren kan også benyttes til posjerte egg

Eggkokeren fra Severin er utstyrt med justerbar hardhetsgrad slik at du selv kan bestemme hvor hardkokte du ønsker eggene. Følg bare instruksjonene som følger med.

Les mer om Severin Eggkoker!

OBH Nordica Inox Eggkoker

OBH Nordica Eggkoker

OBH Nordica Eggkoker

Ønsker du et rimeligere alternativ kan Inox eggkokeren i børstet stål fra OBH Nordica være et godt alternativ. Eggkokeren fra OBH Nordica kan koke fra 1 til 7 egg per runde.

Bestill Inox Eggkoker fra OBH Nordica hos KitchenTime!

Sammen med OBH Nordica eggkoker følger eget målebeger og eggprikker slik at du lett kan lage hull i eggeskallet før koking.

Også denne eggkokeren er utstyrt med varselsignal når eggene er ferdig kokte.

Eggeglass til Frokostbordet

Eggeglass

Eggeglass

Selv om en eggkoker stort sett benyttes til koking av egg til frokostbordet er det mange som også koker egg til salater eller som tilbehør til tomatsuppe.

Her Finner Du Eggeglass!

Hvorfor Ikke Bare Koke i Kjele?

Mange mener at en eggkoker er unødvendig og at det er like greit å bare koke eggene i en vannkjele. Dette er for så vidt korrekt, men det er flere fordeler ved å benytte en eggkoker.

Eggkokeren trenger ikke forvarmes: Skal du koke egg i en kjele må du først sette på vannet å vente på at dette skal starte å koke. Mange velger også å putte eggene i kaldt vann og la eggene varmes opp samtidig med vannet. Med en eggkoker heller du bare vannet opp til målepunktet og starter kokeren. Så er det bare å gjøre noe annet mens de venter.

Du slipper å følge med på tiden: En av de største fordelene er at du slipper å følge med på klokken når du koker egg. Noen ganger blir eggene liggende for lenge og det oppstår en grønn hinne rundt plommen. Eggehviten kan ofte også bli gummiaktig. Med en eggkoker følger du bare instruksene og så sier den ifra når eggene er klare. Du kan med andre ord gjøre en hel del andre ting mens du venter på eggene uten å måtte følge med eller ha dette i bakhodet.

Mindre sjanse for at eggene sprekker: Med en eggkoker er varmefordelingen bedre og det er langt mindre sjanse for at eggene sprekker. Da hullet på egget også er plassert på toppen slipper du at mye av eggehviten lekker fra egget og ut i vannet slik det ofte gjør i en vannkjele.

Se også Eggeglass i Tre!

Eggkoker til Mikrobølgeovn

eggkoker-mikrocoolstuff.no finner du også alternativer for koking av egg i mikrobølgeovn. Boiley eggkoker til ett enkelt egg er utformet som et kyllinglignende egg med ben og perfekt for de som er glade i gadgets. Eggkokeren finnes også i en utgave for 4 egg.

Se de Ulike Eggkokerne for Mikrobølgehovn!

Du må selvfølgelig for alt i verden unngå å koke egg eller varme egg i mikrobølgeovnen uten denne eggkokeren. Dette vil resultere i en vaskeoppgave og irritasjon som raskt ødelegger frokostidyllen.

Stikk hull i eggeskallet og plommen og putt egget i eggkokeren. Kokingen tar mellom 3 til 5 minutter. Enkelt-egget er ideelt om du spiser frokost alene eller er den eneste som ønsker egg til maten.

Bestill eggkoker til mikrobølgeovn hos Coolstuff.no!