Electrolux Lanserer Ny Versjon av Klassiske Assistent

0

Assistent kjøkkenmaskin ble lansert av Electrolux i 1940 og har siden den gang beholdt mye av utseendet. Maskinstyrken og tilbehøret har med jevne mellomrom vært under utvikling, men designet og basisfunksjonaliteten har ikke endret seg mye siden starten.

I september i år (2013) lanserte Electrolux for første gang den helt nye versjonen av Assistent kjøkkenmaskin.

Bestill Nye Assistent Kjøkkenmaskin hos BakerenogKokken.no!

Kjøkkenmaskinen har nå fått et mer moderne utseende samtidig som det er gjort store endringer rundt hvordan den fungerer.

Litt Opplysning om Nye Assistent Kjøkkenmaskin

Den nye kjøkkenmaskinen har 10 hastigheter og en 1000 watt motor som er laget av robust metall. Dette gjør at kjøkkenmaskinen kan håndtere tunge oppgaver samtidig som det sørger for en lengere levetid på maskinen.

Kremhvit Assistent

Kremhvit Assistent

Basismodellen kommer i tre ulike fargevalg; rød, kremhvit og svart.

Se De Ulike Fargevalgene hos Bakeren og Kokken!

Kjøkkenmaskinen har ifølge pressemeldingen fra Electrolux en medfølgende 4,8 liters bolle, samt en ekstra bolle på 2,9 liter. Som tilbehør følger sprutskjold, visp, blandespade og eltekrok.

Les Electrolux sin fullstendige pressemelding hos electrolux.com/no

Nytt med denne kjøkkenmaskinen er også et smart LED-lys plassert rett over arbeidsbollen. Denne gjør det lettere å se utviklingen på arbeidet mens du holder på.

Hva Skiller Den Nye og Den Originale Assistent?

Det er store forskjeller mellom de to versjonene av Electrolux Assistent kjøkkenmaskin. Dette gjelder både når det kommer til funksjonalitet så vel som utseende.

Den mest essensielle endringen er knyttet til funksjonaliteten. Der rotasjonen på den originale Assistent kjøkkenmaskinen foregikk ved at selve miksebollen gikk rundt (se video under), har Assistent på den nye modellen benyttet en motor festet over miksebollen slik vi kjenner fra KitchenAid, Kenwood og de andre kjøkkenmaskinene.

Designmessig har den nye Assistent kjøkkenmaskinen også lånt fra konkurrentene, da spesielt KitchenAid som du kan se i sammenlikningen på bildet. Assistent maskinen er allikevel litt mer firkantet og virker samtidig mer robust, noe som kanskje mer kjennetegner Kenwood maskinene.

KitchenAid - Assistent

KitchenAid – Assistent

Allikevel er det noe unikt og retro over måten nye Assistent er designet på. Jeg er usikker på om det er fordi vi hadde Electrolux kjøleskap på 80- og 90-tallet, men bare logoen vekker mange minner.

Tilbehørsdelen til Assistent har også endret seg. Jeg har ikke sett noen oversikt over hvilket tilbehør som vil bli tilgjengelig for denne kjøkkenmaskinen, men det er allikevel en stor endring i hvordan dette skal monteres.

Montering av Tilbehør

Montering av Tilbehør (Bilde fra Pressemelding og MPX.no)

Tidligere la man den originale kjøkkenmaskinen på siden når man benyttet tilbehøret. Dette gir mening da motoren på maskinen roterer under der hvor bollen skal plasseres. På den nye kjøkkenmaskinen er opplegget for tilbehør plassert på fremsiden over bollen på samme måte som på KitchenAid maskinene.

Bør Jeg Bytte Ut Min Kjære Assistent?

Jeg ser ingen grunn til å haste for å bytte ut den klassiske Assistent kjøkkenmaskinen med den nyere utgaven. Original Assistent har en lang levetid så jeg ville beholdt den så lenge den gjorde jobben.

Det er fortsatt ikke mye informasjon tilgjengelig rundt den nye maskinen, men slik jeg forstår det er den nye modellen mer tilpasset kreativ matlaging der man normalt ville valgt KitchenAid.

DinSide.no har gjort en undersøkelse der de sammenlignet de to modellene og kom frem til at originalen fortsatt er bedre til elting av deig. Du kan lese hele testen til DinSide her!

Den klassiske modellen er, og vil nok i lang tid fremover være, favoritten til de som liker å lage brøddeiger og liknende med kjøkkenmaskinen.

Klikk her for også å lese om andre kjøkkenmaskiner