Ultimat Guide Til Ferskpresset Juice

0
Guide til Ferskpresset Juice

Guide til Ferskpresset Juice

Illustrasjonen over er laget av Bella NutriPro. Vi har gjort litt redigeringer for å tilpasse den det norske markedet. Du kan selv se den opprinnelige illustrasjonen på deres nettside her: The Ultimate Guide to Fresh Juicing (Nettside nedlagt).

Bella NutriPro har også laget en oversikt over 10 helsefordeler og grunner til å starte med ferskpresset juice.

Ønsker du å komme i gang med juicing selv kan du lese våre ulike omtaler om juicepresser. Klikk her for å lese mer om Philips Juicepresse.

Helsefordeler med Ferskpresset Juice

NutriPro har sett på hvorfor det er så mange som anbefaler ferskpresset juice for å forbedre helsen. Her er hva deres eksperter mener er de 10 største fordelene med ferskpresset juice.

1.     Enklere og Møte Anbefalt Grønnsaks og Fruktbehov

JuiceBåde myndighetene og helsepersonell anbefaler at man får i seg nok frukt og grønt i løpet av dagen. I Norge har vi en anbefaling om 5 enheter om dagen, mens de i Danmark har «6 om Dagen». I Australia arbeider de med uttrykket «Go for 2&5» hvor de refererer til 2 porsjoner frukt og 5 porsjoner grønnsaker.

Uansett hvor du ønsker å legge deg på denne skalaen er det vanskelig å komme opp på ønsket nivå. Ved å kjøre en del av grønnsakene i juicemaskinen vil du enklere kunne klare å få i deg de næringsstoffene som er anbefalt.

2.     Øker Blodomløpet i Hjernen

Forskere ved Wake Forest University (Les om Studiet Her) har vist at det å drikke rødbete juice kan øke blodgjennomstrømningen i hjernen hos voksne og eldre. Den økte blodgjennomstrømningen og dermed tilførsel av oksygen kan vise seg å være behjelpelig med å kjempe mot utviklingen av demens.

3.     Gir Kroppen Økt Energi

Juice uten mye fruktkjøtt gjør det enklere for kroppen å ta til seg næringsstoffene i frukt og grønnsaker. Da det ikke er nødvendig for kroppen å bryte ned maten for å få ut næringsstoffene sitter du igjen med ekstra energi.

4.     Reduserer Betennelse

Philips Juicepresse

Philips Juicepresse

Antioksidanter og andre næringsstoffer i ferskpresset juice hjelper å bekjempe betennelse som skapes av mat med mye syre, fett og konserveringsmidler.

Denne bekjempelsen av betennelse hjelper igjen å beskytte kroppen mot hjerterelaterte sykdommer, diabetes og kreft.

(Bildet til høyre er av juicepressen fra Philips.)

5.     Detox av Systemet

Giftstoffer som finnes i luften rundt oss kan komme inn i kroppen gjennom munnen, nesen eller huden. Næringsstoffer i ferskpresset juice hjelper til å bekjempe og avstøte disse giftstoffene slik at kroppen holdes friskere.

6.     Hydrering av Kroppen

Ferskpresset juice er et godt alternativ til vann når det kommer til å slukke tørsten. Man kan godt bytte ut noe av det daglige vanninntaket med frisk og næringsrik juice.

7.     Sørger for Bedre Søvn

Ferskpresset juice fra grønne bladgrønnsaker inneholder mye magnesium som er et avslappende mineral som kan hjelpe deg med å oppnå en bedre og dypere søvn.

8.     Reduserer Stress

Det er mange næringsstoffer som er med på å begrense stress. Vitamin C og magnesium vil hjelpe kroppen din til lettere å kunne stå imot stress hormonene.

9.     Sterkere Benbygning

Bladkål, kruskål og brokkoli inneholder mye kalsium og magnesium som er nødvendige næringsstoffer for et sterkt og sundt skjelett.

10.Hjelper til et Lengere Liv

Studier gjort ved Mineva Institute for Medical Research har funnet at næringsstoffer som man gjerne finner i ferskpresset juice hjelper kroppens celler til å leve lenger. Dette kan være med å forlenge vår levetiden, og i det minste holde kroppen yngre og sunnere mens vi fortsatt lever.