Glasskrukke med Lokk – Test – Oppbevaringsglass

0

Glasskrukker med lokk er allsidige og kan benyttes til mye. Glassene egner seg fra alt til oppbevaring av tørrvarer, beholder for te og kaffe, glass til syltetøy og syltede matvarer i kjøleskapet, samt til dekor og gaver.

Bormioli Rocco Glasskrukker Lokk

Glasskrukkene har en lang tradisjon både i Norge og i utlandet. I USA fikk de sine første Mason Jars tilbake i 1858, mens vi her i Norge fikk Norgesglasset i 1902. Glassene har med dette fulgt oss gjennom historien.

De ulike glassene har forskjellige bruksområder og funksjonalitet. Vær derfor oppmerksom på dette når går igjennom alternativene.

Hvilke Glasskrukker har vi sett på?

I denne oversikten vil du finne et bredt utvalg av glasskrukker i ulike design. De ulike glassene er tilgjengelig i flere ulike størrelser, slik at du kan velge et alternativ som best passer dine ønsker og formål.

Glasskrukke med lokk

Glasskrukkene kommer med lokk både i tre, glass, metall og plast. Du vil også finne alternativer med hengslet lokk eller skrulokk. Når du velger hvilke glass du ønsker, kan det være lurt å tenke gjennom hva du skal bruke de til og hvilken funksjon de skal ha.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke glasskrukker med lokk andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Norgesglasset Glasskrukker med Hengslet Lokk

Norgesglasset Hengslet Lokk

Norgesglasset er en merkevare som har lang tradisjon i Norge. Deres historie går tilbake til 1902, da de første glasskrukkene ble lansert. Norgesglasset er kjent for sine ikoniske Norge emblem, og har flere bruksområder.

Du vil i denne oversikten finne flere ulike utgaver av Norgesglasset. Utgaven med hengslet lokk kan benyttes til oppbevaring, men også til sylting og hermetisering. Mange bruker også glasskrukkene til dekorering og pynt i hjemmet.

Bestill Norgesglasset hos Hyttefeber.no!

Norgesglasset med hengslet lokk kommer i ulike størrelser, og har dermed mange bruksområder. Blant størrelsene finner du glass på 0,1 liter, 0,2 liter, 0,4 liter, 0,7 liter og 1,0 liter. De minste glassene kan benyttes til krydder eller til servering dipp/sauser, mens de større kan benyttes til syltetøy eller oppbevaring av bakevarer.

Glasskrukkene kommer med hengslet lokk som festes med tilhørende metallsystem. For Norgesglasset benyttes også klassiske gummistrikker for å sørge for at glasset er helt tett. Glass og lokk kan vaskes i oppvaskmaskin.

Bestill Norgesglass med Hengslet Lokk!

Etter relanseringen av Norgesglasset i 2014 har det blitt et bredere utvalg av produkter i denne serien. Her finner du i dag tacosett, vinglass, kakeboks og mye annet. Alle med det ikoniske Norge-emblemet.

 • Tradisjonelt merke: Norgesglasset, kjent siden 1902.
 • Flerbruks: Hengslet lokk for oppbevaring, sylting, dekor.
 • Varierte størrelser: Fra 0,1 til 1,0 liter.
 • Robust design: Hengslet lokk, oppvaskmaskinsikker.
 • Utvidet serie: Inkluderer nå tacosett, vinglass, m.m.

Rosendahl Grand Gru Glasskrukke med Lokk i Eik

Rosendahl Glasskrukke Trelokk

Fra Rosendahl finner vi i deres Grand Cru-kolleksjon dette settet med glasskrukker med tilhørende lokk i ubehandlet eik tre. Glasskrukkene kan benyttes til alt fra oppbevaring av tørrvarer til ulike hobbyartikler.

Kombinasjonen av glass og lokk i eik tre er med på å skape et dekorativt og moderne utseende. Bruk av tre er en naturlig del av det nordiske designbildet, og bringer naturen tilbake til omgivelsene.

Bestill Rosendahl Glasskrukker med Lokk hos Bakeren&Kokken.no!

Glasskrukkene fra Rosendahl Grand Cru er tilgjengelig i flere størrelser. Her kan du velge mellom glass på 0,25 liter, 0,5 liter, 0,75 liter, 1,0 liter og 1,5 liter. Det store utvalget av størrelser på glasskrukkene, gjør at de for ulike bruksområder. De ulike glassene kan også benyttes i kombinasjon til dekorering.

Ved siden av glasskrukker med lokk i tre, finnes tilsvarende glass også i et alternativ med svarte lokk. Her må du velge det som best faller i smak. Der lokkene i tre ikke skal utsettes for vann, kan de svarte lokkene vaskes i oppvaskmaskinen sammen med glassene.

Rosendahl Grand Cru er en større serie med servise og annet serveringstilbehør og kjøkkenredskaper. Kolleksjonen kjennetegnes av de velkjente rillene. Grand Cru rillene benyttes også på seriens oppbevaringskrukker i glass.

 • Elegant Design: Glasskrukker med ubehandlede eiketrelokk fra Rosendahls Grand Cru-kolleksjon.
 • Flerbruks: Ideell for oppbevaring av tørrvarer og hobbyartikler.
 • Størrelsesvariasjon: Tilgjengelig i størrelser fra 0,25 til 1,5 liter.
 • Dekorativt og Praktisk: Kombinasjonen av glass og eiketre gir et moderne utseende; tilbys også med svarte lokk.
 • Del av Større Serie: Inkluderer servise og kjøkkenredskaper med Grand Cru’s signaturriller.

Se Flere Oppbevaringsbokser til Mat!

Eva Solo Silhouette Oppbevaringsglass

Glasskrukker Eva Solo

Silhouette er en serie med flotte glasskrukker med trelokk fra Eva Solo. Glassene er laget i et mørkere glass, og kommer med dekorative lokk i tre kombinert med detaljer i lær.

De vakre mørke smoke oppbevaringsglassene pynter fint opp på kjøkkenbenken. Glassene kan benyttes til oppbevaring av alt fra kaffe og te til pasta, ris, bakevarer og krydder. Bare fantasien setter grenser.

Bestill Eva Solo Glasskrukker med Trelokk hos Kitchn.no!

Bruken av trelokk med hemper i lær er med på å gjøre glassene dekorative. Selv om lokket er laget i tre kommer det med en bunn i silikon som hjelper til med å holde glasset tett. Glassene har også en unik form som er med på å pynte opp og gjøre de mer spennende.

Glasskrukkene kommer i munnblåst glass Glassene er laget i et mørkere glass, noe som er med på å beskytte innholdet for sollys. Dette kan være praktisk for mange tørrvarer, som eksempelvis kaffe.

Eva Solo Silhouette glasskrukke med lokk i tre kommer i flere ulike størrelser. Velg her mellom 0,7 liter, 1 liter, 1,5 liter eller 2 liter. Silhouette-kolleksjonen omfatter også ulike glassvaser i tilsvarende smoke design, samt kaffekanner i forskjellige farger.

 • Elegant Serie: Silhouette fra Eva Solo, mørke glasskrukker med trelokk og lær-detaljer.
 • Dekorativt og Praktisk: Ideell for oppbevaring av tørrvarer som kaffe, te, pasta, og krydder.
 • Unik Design: Trelokk med lærhemper og silikonbunn for tetthet, samt en spesiell form for estetisk appell.
 • Beskyttelse mot Lys: Mørkt glass beskytter innhold mot sollys, spesielt nyttig for kaffe og andre tørrvarer.
 • Varierte Størrelser og Produkter: Tilgjengelig i størrelser fra 0,7 til 2 liter; kolleksjonen inkluderer også glassvaser og kaffekanner.

Brabantia Glasskrukke med Lokk

Brabantia Glasskrukke med Lokk

Fra Brabantia finner vi dette settet med glasskrukker til oppbevaring. Glassene kommer i flere størrelser og er utstyrt med et tilnærmet lufttett lokk i plast som beskytter matvarene.

Ved siden av oppbevaring i glass, tilbyr Brabantia også deres TASTY oppbevaringsbokser i plast, i tillegg til ulike matbokser og brødbokser. TASTY oppbevaringsbokser minner mye om glasskrukkene, men har en kvadratisk profil.

Bestill Brabantia Oppbevaringsglass hos NordicNest.no!

Glassboksene fra Brabantia kommer i flere størrelser. Her kan du velge mellom utgavene på 0,3 liter, 0,6 liter, 1,1 liter og 1,9 liter. Alternativt finnes også deres sett med tre glasskrukker i ulike størrelser, der det også er variasjon på fargene i lokket.

Boksene i kolleksjonen er stablebare, slik at de tar liten plass i kjøkkenskapet. Dette gjelder spesielt for de mindre boksene, noe som gjør det mulig til å ha flere bokser stående i skapet. Det gjennomsiktige glasset hjelper deg å holde oversikten.

 • Funksjonell Oppbevaring: Brabantia tilbyr glasskrukker i flere størrelser med nesten lufttette plastlokk.
 • TASTY Serie: Alternativ til glasskrukker, tilbyr TASTY oppbevaringsbokser i plast med kvadratisk form.
 • Størrelsesvalg: Glassboksene kommer i størrelser fra 0,3 til 1,9 liter, inkludert et sett med tre krukker i varierte størrelser og fargede lokk.
 • Stablebart Design: Kolleksjonen er designet for effektiv oppbevaring, med stablebare bokser som sparer plass.
 • Gjennomsiktig for Oversikt: Klart glass gir enkel oversikt over innholdet.

Se også Kaffeboks!

Norgesglasset Oppbevaringsglass Trelokk

Et annet sett med dekorative oppbevaringskrukker med lokk, er dette alternativet fra Norgesglasset. Glasskrukkene kommer med et trelokk i bøk, der lokket er utstyrt med en isolerende silikonring som det lufttett.

Bruken av bøk tre, kombinert med den ikoniske Norge-logoen på fremsiden, gjør at dette oppbevaringsglasset gjør seg bra også stående fremme på kjøkkenbenken. Glassene kommer med lokk som gjør at de lett kan stables.

Bestill Norgesglasset Glasskrukker med Trelokk hos Christiania Glasmagasin!

Glasskrukkene med lokk i tre fra Norgesglasset kommer i et bredt utvalg av størrelser. Dette gjør at de kan brukes til et bredt utvalg av matvarer. Bruk glassene til oppbevaring av pasta, müsli, havregryn, tørre belgfrukter, nøtter og annet.

De ulike glassene kan også benyttes som serveringsskåler til frokostbordet, eller til smågodt, tilbehør til taco og annet. Det at de mindre glasskrukkene er stablebare, gjør at de tar mindre plass i kjøkkenskapet. Kombinert med tette lokk holder matvarene lenger.

Norgesglasset glasskrukker med lokk i bøk tre kommer i fire ulike størrelser. Størrelsene er her oppgitt i cm høyde, og de kommer i 27 cm, 20 cm, 13 cm og 6 cm. Glassene kommer også i en oppbevaringsbakke der alle de fire størrelsene er inkludert.

 • Dekorativt Design: Norgesglasset med bøketrelokk, utstyrt med en isolerende silikonring for lufttett oppbevaring.
 • Estetisk og Praktisk: Bøk tre og Norge-logoen fremhever glassets utseende; egnet for fremvisning på kjøkkenbenken.
 • Varierte Størrelser: Tilgjengelig i et bredt utvalg fra små til store størrelser, passer for diverse matvarer.
 • Flerbruks og Stablebart: Kan brukes som serveringsskåler og til oppbevaring; mindre størrelser er stablebare for plassbesparelse.
 • Størrelsesalternativer: Fire størrelser, fra 6 cm til 27 cm høyde; tilgjengelig i sett med alle størrelser.

Norgesglasset med Skrukork

Norgesglasset Skrulokk

I denne oversikten har vi sett på Norgesglass både med hengslet lokk, og med lokk i tre. Norgesglasset har også denne utgaven med skrukork eller skrulokk i aluminium og glass.

Norgesglassene med skrukork er allsidige og kan benyttes til alt fra sylting og hermetisering til oppbevaring og servering. Norgesglassene har også en lang historisk tradisjon i folks hjem, og brukes derfor ofte til dekorering eller belysning.

Bestill Norgesglass med Skrulokk – Hyttefeber.no!

Som for de andre Norgesglassene er glasskrukkene med skrulokk også dekorert med Norge på siden. Dette er et design med en over 120 år lang historie, og vekker derfor mange minner når det settes frem på bordet.

Norgesglasset med skrulokk er tilgjengelig i flere størrelser. Velg her mellom glasskrukker på 0,4 liter, 0,7 liter, 1,0 liter og 2,0 liter. Når du skal velge riktig størrelse kan det være lurt å tenke på hva du skal bruke glasset til. De ulike størrelsene kan også gjerne kombineres når de står fremme.

 • Allsidig Utgave: Norgesglass med skrukork i aluminium og glass, egnet for sylting, hermetisering, oppbevaring og servering.
 • Dekorativt og Historisk: Lenge brukt i norske hjem for dekorasjon og belysning, prydet med Norge-logo.
 • Klassisk Design: Over 120 år gammelt design som vekker minner.
 • Størrelsesvalg: Tilgjengelig i størrelser fra 0,4 til 2,0 liter, ideell for ulike bruksområder og kan kombineres for estetisk effekt.

Bormioli Rocco Glasskrukke med Lokk

Bormioli Rocco Glasskrukker Lokk

Fido er en serie med glasskrukker fra italienske Bormioli Rocco. Krukkene er laget i glass og kommer med dekorative hengslede lokk. Glasskrukkene egner seg både til oppbevaring, sylting og konservering, men kan også benyttes som en del av en gave.

Glasskrukkene fra Bormioli Rocco kommer i et bredt utvalg av størrelser. Disse varierer helt fra de minste oppbevaringsglassene på 125 ml, og opp til de største glassene på 3 liter. Dette gjør at du har mulighet til å velge et glass som passer dine ønsker og behov.

Bestill Bormioli Rocco Glasskrukker hos Kitchn.no!

Med sine hemper i metall skaper glasskrukkene fra Bormioli Rocco et tradisjonelt og klassisk preg. Benytt glassene til servering av et bredt utvalg av matvarer, til oppbevaring av kaffe eller tørrvarer, eller dekorer med ulikt innhold.

Ved siden av glasskrukker med hengslet lokk, finner du også ulike vannkarafler eller flasker, samt ulike andre oppbevaringsglass og tilsvarende.

 • Italiensk Design: Fido-serien fra Bormioli Rocco, glasskrukker med dekorative hengslede lokk.
 • Fleksibel Bruk: Egner seg for oppbevaring, sylting, konservering, og som en del av gaver.
 • Størrelsesvalg: Variasjon fra 125 ml opp til 3 liter for å tilfredsstille ulike behov.
 • Tradisjonell Estetikk: Metallhemper gir krukkene et klassisk utseende, perfekte for servering eller dekorasjon.
 • Utvidet Produktlinje: Inkluderer også vannkarafler, flasker og andre oppbevaringsglass.

Hva kan Glasskrukker med Lokk Brukes til?

Glasskrukker med lokk kan brukes til en rekke formål. De er ideelle for oppbevaring av matvarer som kaffe, te, krydder, eller tørre varer som pasta og ris, fordi glasset ikke reagerer med innholdet, og lokket sikrer at innholdet holder seg ferskt.

Glasskrukker er også populære for hjemmelagde syltetøy, chutneyer og pickles, takket være deres lufttette egenskaper som forlenger holdbarheten til maten. Utenom oppbevaring av mat, er de også praktiske for å organisere småting som kontorrekvisita, hobbyartikler, eller som dekorative elementer med lys, planter eller farget sand.

Hvordan Bruke Glasskrukke som Gave?

For å gi en glasskrukke som gave, kan du fylle den med en blanding av hjemmelagde og butikkjøpte godsaker, tilpasset mottakerens smak. Dette kan inkludere hjemmelagde kjeks, smågodt, sjokolade, tørkede frukter, nøtter, eller spesialkaffe. Dekorer krukken med et pent bånd eller en personlig etikett for å gi gaven et unikt og omsorgsfullt preg.

Hvilke Størrelse bør jeg Velge?

Hvilken størrelse du bør velge avhenger av hva du ønsker å bruke krukken til. For matoppbevaring, vurder mengden av matvaren du planlegger å lagre. Små krukker er ideelle for krydder, mens større krukker kan være bedre for pasta eller mel.

Hvis krukken skal brukes til konservering, må du vurdere hvor mye du planlegger å lage på en gang. For dekorative formål, tenk på hvor krukken skal plasseres og hvor mye plass som er tilgjengelig. En stor krukke kan være et statement-piece på et spisebord, mens en liten krukke kan passe bedre på en bokhylle eller et nattbord.