Kastehelmi Kakefat – Iittala Kakefat på Stett

0

Kastehelmi kakefat er et flott designet kakefat fra finske Iittala. Kakefatet er en del av Kastehelmi-serien der man finner telysholdere, drikkeglass, fat, dessertskåler og tallerkener.

Kastehelmi Kakefat

Kastehelmi Kakefat

Ordet Kastehelmi er finsk og betyr direkte oversatt «duggdråpe». Navnet er inspirert av de små dråpene som omkranser Kastehelmi produktene. Dråpene gjenspeiler de duggdråpene som oppstår om morgenen. Dråpenes design er med på å leke med lyset.

Bestill Kastehelmi Kakefat hos NordicNest.no

Andre Kastehelmi fat og skåler

Andre Kastehelmi fat og skåler

Kastehelmi ble designet av Oiva Toikka i 1964 og var i salg frem til 1988, før de ble relansert i 2010.

Kastehelmi Kakefat

Kastehelmi kakefat er tilgjengelig i to forskjellige størrelser. Det minste kakefatet har en bredde på 24 cm og en høyde på 9,6 cm.  Den større utgaven av Kastehelmi kakefat har en diameter 31,5 cm og en høyde på 10,2 cm.

Kakefatene i Kastehelmi serien fra Iittala er kakefat på stett. Ønsker du mindre kakefat uten stett finnes dette også. Kastehelmi fat uten stett finnes i størrelsene 17 cm, 24,8cm og 31,5 cm.

De ulike kakefatene fra Kastehelmi finner du hos NordicNest.no!

kastehelmi-farger

Mens Kastehelmi kakefat kun er tilgjengelig i klar/gjennomsiktig farge er fatene uten stett tilgjengelig i et litt større fargevalg. Selv om kakefatet er i klart glass kan det fint kombineres med de mer fargerike produktene i Kastehelmi-serien.

Se Resten av Utvalget i Kastehelmi Serien!

Det er anbefalt med håndvask, men kakefatet kan vaskes i oppvaskmaskin på glassprogram under 55 grader.