Kjernetemperatur Biff – Rå, Medium eller Godt Stekt?

0

Kjernetemperatur Biff

Kjernetemperaturen på biff og rødt kjøtt er den enkleste og samtidig mest nøyaktige metoden for å bestemme hvor ferdig den er.

En annen metode for måling av kjernetemperatur på biff er rett og slett å benytte pekefingeren og presse på kjøttet for å kjenne hvor hardt det er.

>>Trådløst Steketermometer fra OBH Nordica<<

Etter hvert som kjøttet blir bedre stekt vil kjøttet bli stadig fastere og hardere. Du kan lære deg hvordan kjøttet føles ved å prøve deg frem noen ganger. Se også videoen fra Gordon Ramsay under der han viser sine triks for å kjenne hvor godt biffen er stekt.

Man skiller gjerne mellom rå, medium og godt stekt biff. Under ser du en oversikt over de ulike gradene og hvilke kjernetemperaturer som gjelder for de ulike. Benevnelsene benyttet er engelske

Bildene og benevnelsene er hentet fra TheHealthyButcher.com’s guide til «The Perfect Steak». Der finner du en rekke andre gode tips til den perfekte biff!

Blue Rare (115 °F eller 46 °C)

very_rare

Rare (120 °F eller 49 °C) (Rå)

rare

Medium Rare (126 °F eller 52 °C)

medium_rare

Medium (134 °F eller 57 °C)

medium

Medium Well (150 °F eller 65 °C)

well_done

Well Done (160 °F eller 71 °C) (Godt Stekt)

very_well_done

For den komplette guide til “Den Perfekte Biffen” kan du besøke The Healthy Butcher her!

For å måle kjernetemperaturen trenger du et steketermometer. Les mer om det trådløse digitale steketermometeret fra OBH Nordica her!

Foto: Matprat.no