Disse Målgruppene Dro Kortet Mest i Utlandet i Sommer

0

Eldre og østlendinger hadde laveste terskel for å bruke penger i utlandet i sommer. Derfor dominerer Norge kortbruken.

Det viser tall fra DNB

Mellom 21. juni og 18. juli var DNB-kunders kortbruk i utlandet så mye som 50 prosent høyere enn ved samme periode i 2020.

Totalt har kundene brukt 629 millioner kroner i sommer, likevel ligger vi under normalen i snitt.

– Vi ligger gode 70 prosent under normalen i snitt. Siden jul er det et nivå vi har peilet oss inn på. Vi har ikke trodd på en masseflukt fra Norge, men norgesferie for mange, slik ble det, sier Ine Oftedahl, DNBs direktør for datatransformasjon til E24.

Tallene baserer seg på kortbruken til DNBs kunder utenfor landets grenser. Disse tallene er hentet fra uke 25 til uke 28, og ukene er sammenlignet med de samme datoene i 2019 og 2020, dette skyldes en stor datoforskyvning.

De eldste bruker mest penger

Årets kortbruk er så mye som 72 prosent lavere enn ved samme periode i 2019. I forhold til 2020 har imidlertid pengebruken økt mye.

  • Aldersgruppen 60-79 år bruker mest penger per kunde i utlandet, disse øker også mest i omsetning fra 2020.
  • Aldersgruppen 18-24 år bruker derimot minst i utlandet, disse bruker langt under halvparten av hva de eldre gjør.
  • Aldersgruppen 30-50 år har tradisjonelt vært de som bruker mest penger, nå har de eldste snudd trenden.

Disse fordelene får du ved å ta opp et ferielån

Mange benytter seg av et ferielån som en finansieringsløsning til ferien. Et ferielån kan kategoriseres som et forbrukslån uten sikkerhet. Dersom du ikke har mulighet til å spare opp penger til ferien før sommeren kommer, kan det være en idé å låne penger til ferien.

Det er imidlertid viktig å tenke på at du får en dyr rente på lånet, dermed bør du tilbakebetalingsplanen klar slik at du ikke betaler for mye for ferien din.

I Norge finnes det flere nisjebanker som tilbyr denne låneformen, det gjør også de aller fleste sparebanker.

De største fordelene med et slik lån er at du slipper å stille med pant, og du bruker pengene på akkurat det du ønsker.

Lånesummen du kan låne kan være mellom 5000 kroner og 500.000 kroner, og kravene for å få ferielån er lavere enn eksempelvis kravene til boliglån og billån. Det vil ikke ta lang tid før du får beskjed om lånet innvilges eller ikke. Banker ser også hvem som eier bilen når et billån skal taes.

Det finnes mange banker i Norge som tilbyr lån uten sikkerhet, det fører til konkurranse mellom aktørene, som igjen vil bety bedre rentebetingelser for låntakeren.

Lengre nedbetalingstid fører til dyrere lån

Jo lengre tid du bruker på å betale tilbake lånet, jo dyrere blir lånet. Noen lar seg friste til å velge en så lang nedbetalingsperiode som mulig for å unngå å betale høye summer per måned. Dersom du tenker det samme, bør du huske at dette fører til at du totalt betaler mer for forbrukslånet enn det du hadde gjort dersom du betaler ned med en gang.