Piknikkurv – Test – Perfekt til Piknik!

0

Sommeren er kort her i landet, og det er derfor lurt å ta seg tid til å nyte de varme dagene. Med en piknikkurv kan du ta med familie og venner på en tur i parken eller på stranden, og nyte sommersola.

Mørk Piknikkurv Christiania 1739 Home

I denne oversikten ser vi på flere alternativer innen piknikkurver og ryggsekker. Kurvene kommer med egnet servise og tilbehør for 2 eller 4 personer. Dette omfatter servise og glass, ved siden av bestikk og annet viktig tilbehør.

Piknikkurven er praktisk å ta med på stranda, i parken eller i hagen. Samtidig kan den også tas med på biltur, slik at dere har servise og mat tilgjengelig. Om dere skal gå et lite stykke, kan en piknikryggsekk kanskje være mer praktisk.

Hvilke Piknikkurver har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på til sammen 4 piknikkurver, i tillegg til 2 piknikryggsekker. Kurvene har gjerne tradisjonelt design med flettet tre og klassisk rutemønstret tekstil. Dette er med på å skape en idyllisk setting for måltidet.

Piknikkurv

Piknikryggsekkene er kanskje litt moderne, og laget for å lett kunne frakte både servise, glass og bestikk, samt mat og drikke, til stranden eller parken. Ryggsekken er ofte mer praktisk om dere må gå et stykke før dere setter dere ned.

Vi har sett på Følgende Piknikkurver:

  • Mørk Christiania 1739 Home Piknikkurv
  • Newport Piknikkurv i Rotting
  • Lys Christiania 1739 Home Kurv m/Stropp
  • Dorre Peri Piknikryggsekk
  • Christiania 1739 Home Piknikkurv
  • Outlust Piknikryggsekk

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke piknikkurver andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Mørk Christiania 1739 Home Piknikkurv

Mørk Piknikkurv Christiania 1739 Home

Fra Christiania Glasmagasin finner vi deres 1739 Home piknikkurv i mørkt piletre. Christiania 1739 er glassmagasinets egen produktserie, og har fått sitt navn etter deres oppstartsår.

Kurven i mørk piletre har et nostalgisk og vakkert utseende og egner seg godt både på stranden, i hagen eller i parken. Kurven kan også tas med på lengde bilturer, der man har behov for å stoppe og ta seg en pause underveis.

Bestill Piknikkurven hos Christiania Glasmagasin!

Piknikkurven fra Christiania Glasmagasin har et indre for i blå- og hvitrutete mønster. Dette er et klassisk mønster som er med på å styrke kurvens idylliske piknikpreg. Piknikkurven har en størrelse på 46 x 30 x 20 cm, og kommer med innhold til fire personer.

Blant kurvens innhold finner man et praktisk servise til fire personer. Her finner man 4 tallerkener i keramikk, 4 vinglass i plast, samt 4 sett med kniv, gaffel og skje. Som ekstra tilbehør finner man videre også en praktisk flaskeåpner, samt et sett med salt og pepperbøsse.

Se Alt av Tilbehør på CG.no!

Ved siden av servise er det også satt av plass i piknikkurven, slik at du også har mulighet til å ta med maten som skal nytes. Her har man dermed mulighet til å nyte en varm sommerdag i parken eller på stranda, sammen med kjæresten, familien, eller med gode venner.

Newport Piknikkurv i Rotting

Rotting Newport Piknikkurv

Fra Newport Home finner vi denne piknikkurven i flettet rotting av piletre. Kurven har et klassisk og tradisjonelt preg, og egner seg godt til en piknik i parken, eller på stranden.

Newport piknikkurv i flettet rotting kommer med to smarte kjølebagger. Dette gjør at mat og drikke kan holdes litt friskere og kaldere frem til dere kommer frem måltidet skal serveres. Størrelse på kjølebaggene er ikke oppgitt, men du kan se bilder av de inne på Newport sine nettsider.

Bestill Piknikkurv i Rotting hos NewportHome.no!

De medfølgende kjølebaggene har en størrelse, slik at de passer inn i kurven, sammen med det resterende tilbehøret. Dette gjør at du kan bruke de som rom der du kan plassere mat og drikke. Kjølebaggene kan også tas ut om du ikke har behov for å bruke de.

Sammen med piknikkurven følger også et tilhørende servise. Dette er et sett egnet til fire personer. Her finner du et sett med 4 tallerkener i hvit keramikk, 4 plastkrus til servering av drikke. Videre følger bestikk i rustfritt stål til 4 personer.

Piknikkurven Bestiller du hos NewportHome.no!

Newport piknikkurv har et firkantet design, og kommer med en størrelse på 47 x 20,5 x 30,5 cm. Kurven har et indre dekorativt for som er med på å gi kurven et idyllisk og sommerlig piknikpreg. Inne i kurven finner du egnede stropper og hemper slik at serviset og tilbehøret holdes på plass.

Lys Christiania 1739 Home Kurv m/Stropp

Christiania Rund Piknikkurv

Christiania Glasmagasin, og deres Christiania 1739 Home, er vel den aktøren som har det bredeste utvalget av piknikkurver. Totalt har vi i denne oversikten inkludert til sammen 3 ulike alternativer fra denne leverandøren.

Dette alternativet har et lyst flettet ytre med brune og messingfargede detaljer. Piknikkurven er høyere enn de andre alternativene i oversikten, og har avrundede sider. Høyden på kurven er på 30 cm, og lengden og bredden er på henholdsvis 30 og 24 cm.

Christiania 1739 Lys Piknikkurv finner du hos CG.no!

Tilbehøret i kurven egner seg til to personer og omfatter 2 tallerkener i keramikk, 2 vinglass i plast, 2 sett med bestikk bestående av kniv, gaffel og skje. Videre finner du i denne piknikkurven også flaskeåpner, samt salt- og pepperbøsse.

De ulike delene i serviset er tildelt egne plasser i piknikkurven. Dette gjør at du har mulighet til å feste de, slik at de holder seg på plass under transport. Kurven er samtidig utstyrt med en stropp som kan henges over skulderen, slik at den er lettere å transportere.

Bestill hos Christiania Glasmagasin!

Ved siden av plass til bestikk og servise, har kurven også plass til mat og drikke. Her har du mulighet til å ta med både ferdigsmurte bagetter, og kanskje noe godt å drikke til i sommervarmen. Bestikkurven er foret med tøy i blå og hvite striper, noe som passer godt både i parken, og på båten.

Dorre Peri Piknikryggsekk

Dorre Peri Piknikryggsekk

Til nå har vi sett på tre ulike piknikkurver. Samtidig finnes det også andre alternativer dersom du ønsker å ta med deg mat og servise ut på plenen. En piknikryggsekk gir deg tilsvarende muligheter, men er samtidig lettere å transportere dit dere skal spise.

Dorre sin Peri piknikryggsekk kommer med en mindre lomme foran til bestikk og servise, samt en større lomme mot ryggen der man kan oppbevare mat og drikke. Serviset i ryggsekken er beregnet til to personer og omfatter 2 tallerkener i solid plast, 2 vinglass, og 2 sett med bestikk inkludert kniver, gafler og skjeer. Videre følger også en egen opptrekker.

Bestill Dorre Peri Piknikryggsekk hos KitchenTime.no!

Dorre Peri piknikryggsekk er tilgjengelig i to ulike utgaver. Her kan du velge mellom blå eller grå farger. Fargevalgene er nøytrale og kan benyttes hele året. Dette om dere skal ut på piknik om sommeren, eller ut i skibakken på vinteren.

Sekkens store rom er foret med kjølebag-vegger, slik at temperaturen bevares bedre. Her kan du eventuelt også benytte kjøleelementer fra fryseren for bedre å holde innholdet kaldt. Dette er spesielt praktisk om du ønsker å servere litt kald drikke.

Les mer om Ryggsekken på KitchenTime.no!

Piknikryggsekken fra Dorre har en høyde på 35 cm, og en bredde på 25 cm. Velg mellom alternativene i blå eller grå farge. Alt plast som er benyttet i servisedelene egner seg selvfølgelig til servering av mat. Bestikket er laget i plast og rustfritt stål.

Christiania 1739 Home Piknikkurv

Fra Christiania 1739 Home finner vi også denne piknikkurven i lyst flettet materiale. Kurven kommer med stor hank, slik at den er lett å flytte. Kurven er utstyrt med klassiske løftelokk på hver side, slik vi kjenner fra tegneserier.

På undersidene av kurvens klaffer, eller løftelokk, finner man oppheng til bestikk og annet tilbehør. Kurvens innside er foret i rødrutete tradisjonelt mønster, perfekt for servering av mat utendørs.

Bestill Piknikkurv med Hank hos Christiania Glasmagasin!

Tilbehøret til denne piknikkurven fra Christiania Glasmagasin er beregnet for 2 personer. Under lokket finner man bestikk i rustfritt stål til 2 personer, samt flaskeåpner og salt- og pepperbøsse. I selve kurven finner man videre keramiske tallerkener til 2 personer, samt 2 vinglass i plast.

Ved siden av plass til servise og tilbehør har kurven god plass også til mat og drikke. Kurven har en høyde på 20 cm, og en bredde og lengde på henholdsvis 30 og 40 cm. Her kan du ta med bagetter, fukt, og andre godsaker, samt kanskje også noe godt å drikke til.

Se Mer av Tilbehøret på CG.no!

Ta med deg denne piknikkurven fra Christiania Glasmagasin i hagen eller ut i parken. Kurven kan også tas med på ekskursjoner til stranda eller benyttes til å nyte et måltid ved rasteplassene langs veien.

Outlust Piknikryggsekk

Outlust Piknikryggsekk

Fra Outlust finner vi denne piknikryggsekken med servise og tilbehør til 4 personer. Ryggsekken er vel utstyrt med tilbehør til pikniken og har meget å by på.

Piknikryggsekken kommer med servise til 4 personer. Her finner du 4 plasttallerkener og vinglass, samt 4 sett med bestikk som inkluderer kniv, gaffel og skje. Ved siden av servisedeler finner du også 4 servietter i polyester.

Bestill Outlust Piknikryggsekk hos Coolstuff.no!

Videre inneholder piknikryggsekken fra Outlust også en liten kniv med riflet skjæreblad, samt en egen skjærefjøl i tre. Sekken inneholder også en egnet korkeopptrekker i rustfritt stål, samt salt- og pepperbøsser.

Sammen med sekken følger også et eget blårutete piknikteppe. Teppet har egne tilegnede hemper, slik at det kan rulles sammen og festes på siden av sekken. På denne måten er det alltid tilgjengelig når du har med sekken på tur. Teppet har fuktbestandig bakside, slik at du kan legge det på gresset.

Se Flere Bilder av Ryggsekken + Tilbehør på Coolstuff.no!

Videre følger en isolert flaskeholder. Her har du mulighet til å feste en drikkeflaske, samtidig som isolasjonen hjelper til med å holde innholdet kaldt. Sekken har også et større isolert kjølerom der maten oppbevares. Her kan du kombinere med kjøleelementer (følger ikke med).

Ryggsekken kommer i grått, og har justerbare stropper. Dette kombinert med bærehåndtak på toppen av sekken. Dette gjør at den er lett å bære med seg på stranda eller bort til parken. Sekken har en størrelse på 31 x 20 x 41 cm.

Hva Bør man Tenke på når man Kjøper Piknikkurv?

Når man skal kjøpe en piknikkurv, er det viktig å tenke på størrelsen. Dette for å ha plass til mengden mat og drikke man planlegger å ta med, samt hvor mange personer som skal delta på pikniken. Det er også lurt å vurdere om kurven kommer med nok servise og tilbehør, som tallerkener, glass og bestikk, som er egnet for å ta med på tur.

Man bør også ta hensyn til form og design, for å velge en kurv som passer sitt behov. Til slutt er det viktig at kurven er enkel å bære og transportere, med håndtak eller skulderstropper og solid nok til å tåle vekten av innholdet.

Hva er Vanlig Tilbehør til Piknikkurven?

Vanlig tilbehør til piknikkurver inkluderer tallerkener, som vanligvis er tilpasset 2 eller 4 personer, drikkeglass eller krus og bestikk. I enkelte piknikkurver finner du også korketrekker, samt salt og pepperbøsser, og annet. Vær oppmerksom på dette når du velger hvilke kurv du ønsker.

Skal jeg Velge Piknikkurv eller Piknikryggsekk?

Valget mellom piknikkurv og piknikryggsekk avhenger av dine personlige preferanser og behov. Den tradisjonelle piknikkurven er ikonisk i sitt design, og skaper en koselig atmosfære, mens ryggsekken er mer praktisk og lettere å bære, spesielt hvis man skal gå en lengre tur før man finner et sted å sitte.

Hva bør man ta med på Piknik?

Når du planlegger en piknik, er det viktig å huske å ta med mat og drikke som passer til været og som vil falle i smak hos deltakerne, samt nok tallerkener, glass og bestikk. Et stort og behagelig piknikpledd med vanntett underside er også praktisk for å kunne sitte komfortabelt på bakken. Om dere ønsker litt aktiviteter kan det være hyggelig å ha med en bærbar høyttaler for å spille musikk, samt spill og leker som frisbee, ballspill eller kortstokk for å underholde deltakerne.

Husk å beskytte deg mot solen med solkrem med høy faktor, og ta med servietter eller våtservietter for å tørke av hender og ansikt etter måltidet. Avhengig av været, kan det være lurt å ha med ekstra klær som en genser, regnjakke eller myggmiddel for å sikre en behagelig piknikopplevelse.