Tingenes internett (IoT) er i vinden for tiden, som er hvorfor alle hopper på muligheten til å få tak i den neste smarthjemenheten. IoT refererer til fysiske enheter trådløst tilkoblet internett for å forenkle livene våre. Mens det finnes fordeler med smartenheter, er det også et unektelig faktum at IoT utgjør en alvorlig trussel mot livene våre, som er et faktum de fleste ser ut til å ikke være klar over. Denne artikkelen utforsker hvordan tingenes internett gjør husholdningen din sårbar.
Økt sårbarhet for cybertrusler
Som situasjonen er for øyeblikket, er det en betydelig økning i antallet cyberangrep og hvor sofistikerte de er. Den ideelle løsningen bør være å minimere og sikre sårbarhetspunktene dine.
IoT gjør dette vanskeligere på to måter. For det første øker det antallet tilgangspunkter der du kan bli virtuelt angrepet.
Fordi alle smarthjemenheter er internett-aktivert, kan de enkelt bli hacket. Begrunnelsen de fleste har er at selv om de blir hacket, lagrer de ikke noen nyttig informasjon, som er en feilaktig overbevisning.
Bortsett fra å inneholde nettverksinformasjon og andre manipulerbare data, kan en usikret smartenhet brukes som et tilgangspunkt for å introdusere ondsinnet programvare til et nettverk og få tilgang til en bærbar PC eller andre lagringsenheter på nettverket.
For det andre finnes det ikke noen spesialiserte verktøy eller metoder for å sikre IoT-enheter, ettersom de relativt nylig ble introdusert i cyberverdenen. Derfor åpner kjøp av usikrede smarthjemenheter deg opp for flere cyberangrep.
Å bygge bro mellom den virtuelle og fysiske verdenen
Hele poenget med IoT er å bygge en bro mellom den virtuelle og fysiske verdenen for større bekvemmelighet i den fysiske verdenen. Mens fordelene med å bygge bro over kløften mellom de to verdenene utvilsomt ikke kan benektes, bør du tenke deg om to ganger før du hopper på ideen.
Å bygge bro over kløften betyr også at virtuelle angrep kan skade oss i den fysiske verdenen som vist av forskere ved å fjernhacke en Jeep.
For å gjøre det mer gjenkjennbart, forestill deg en hacker som overbelaster smartkjøleskapet ditt på avstand mens du sover. Det kunne gå et skritt lenger om hackeren slår av røykalarmen og brannvarselsystemene dine, og så låser alle dørene dine. Dette er den typen trussel som finnes ved å bruke IoT til å bygge bro mellom den virtuelle og fysiske verdenen.
Mangel på dedikert sikkerhet
Som nevnt, mangler IoT fortsatt dedikert beskyttelse ettersom det er et ganske nytt tillegg til cyberverdenen. Om vi skal dømme ut fra trendene, finnes det tallrike støtter for IoT. Det gjør det til en svært lønnsom investering for tech-selskaper.
Dessverre betyr det for kunden at de fleste selskaper bare er ute etter å lage produkter uten å nødvendigvis sjekke mulige sikkerhetsrisikoer. Alvorlige tilfeller av hacking av smartenheter i de senere år, viser at det legges liten innsats i design av smartenhetsikkerhet.
I tillegg har de fleste IoT-enheter på markedet, i motsetning til enheter som en PC eller smarttelefon hvor du kan installere den nødvendige sikkerhetsprogramvaren, ikke slike kapasiteter. Nulldagssårbarhet takket være forhastet produksjon, kan føre til alvorlig skade i den fysiske verdenen, spesielt når man tar enheter som medisinsk utstyr med i betraktningen.
Oppsummering
Enten vi liker det eller ikke, har IoT kommet for å bli. Den sikreste måten å beskytte deg selv mot truslene smartenheter utgjør, er å unngå dem fullstendig. Der det imidlertid er et umulig valg, bør du handle smart.
Å kjøpe nylig utgitte produkter vil kanskje få deg til å virke kul, men det åpner deg også opp for mye risiko. Du bør i det minste vente en stund før du kjøper en smarthjemenhet for å gi selskapene tid til å finne sikkerhetshull, hvis de finnes.