Tortillapresse – Test – Lag dine egne tacolefser!

0

Taco er et populært måltid her til lands, og fredagstacoen har etablert seg som en sentral del av nordmenns middagsvaner! Her samles venner og familie for et måltid med sterke krydder og friske, fargerike grønnsaker.

Der man tidligere serverte taco i lett knuselige tacoskjell, har tacolefsen, eller tortillalefsen, sakte, men sikkert etablert seg som en favoritt blant mange. Ved siden av å kunne holde en god mengde av både tacokjøtt og tilbehør, kan den også brettes sammen og nytes uten så alt for mye søl.

Lag dine egne tacolefser

Selv om tacolefsene man finner i matbutikken er gode, er det fult mulig å selv lage sine egne tortillalefser. Med en tortillapresse presses deigen flat, før du steker de på moderat varme på en tørr stekepanne.

tortillapresse

Hjemmelagde tacolefser er med på å gi tacomåltidet et ekstra kvalitetsstempel. Samtidig har man mer kontroll over ingrediensene i måltidet. Her har man mulighet til å prøve seg frem med ulike oppskrifter og variasjoner.

Hvilke tortillapresser har vi sett på?

I denne oversikten har vi ett på to ulike tortillapresser. Victoria tortillapresse er den mest solide utgaven, laget i støpejern. Her kan man velge mellom alternative på 20 og 25 cm.

Videre har vi sett på Mexican tortillapresse i Aluminium fra KitchenCraft. Dette er et enklere, men samtidig rimeligere alternativ.

Videre i oversikten vil du også finne tips til ulike tacosett for servering av taco. Vi har også funnet et spennende sett der du kan benytte dine hjemmelagde tortillalefser til å lage kreative tacoboller.

Test: Stem, og se folkets favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilken tortillapresse andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Se gjennom de ulike alternativene, og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilken tortillapresse andre har stemt på!


Victoria tortillapresse støpejern

Victoria Tortillapresse Støpejern

Fra Victoria finner vi deres tortillapresser laget i svart støpejern. Støpejernene er enkle å sette sammen, og kommer i to ulike størrelser. Pressen er behandlet med organisk planteolje fra linfrø.

En av fordelene man får ved å lage sine egne tortillas, er at man får mer kontroll over ingrediensene. Her lager man gjerne tacolefser som skal nytes samme dagen, og slipper dermed unødvendige tilsetningsstoffer. Oppskrifter på tacolefser finner du på nettet, men følger også sammen med tortillapressen fra Victoria.

Bestill Victoria tortillapresse hos KitchenTime.no!

Dette alternativet fra Victoria er laget i solid støpejern. Dette er med på å gi tortillapressen en god kvalitet, og sørger samtidig for at tacolefsene blir tynne og jevne. Som du kan se av tilbakemeldingene rundt pressen hos KitchenTime.no, ser du at brukerne der også fremhever soliditeten, og at pressen gav gode resultater.

Victoria tortillapresse har samtidig en vekt som gjør at den er stødig, og samtidig gjør den enkel å bruke. Pressen har samtidig høy holdbarhet og er laget for å vare i mange år.

Tortillapressen finner du hos KitchenTime!

Tortillapresse støpejern

Tortillapressen i støpejern fra Victoria kommer i to ulike størrelser. Her kan du velge mellom stor presse, med en diameter på 25 cm, og medium utgave med diameter på 20 cm. Dette er i tråd med størrelsene man finner på tacolefsene i butikken.

KitchenCraft Mexican tortillapresse i aluminium

KitchenCraft Tortillapresse Aluminium

For et rimeligere alternativ, finner man Mexican tortillapresse fra KitchenCraft. Tortillapressen er laget i aluminium og har en diameter til tacolefsene på 20 cm.

Tortillapressen fra KitchenCraft lar deg presse og steke tradisjonelle tacolefser på ditt eget kjøkken. Deigen rulles sammen i en passende kule, før den presses i tortillajernet. For å unngå at deigen setter seg fast på jernet, kan man benytte mel, eller eventuelt bakepapir.

Bestill KitchenCraft tortillapresse hos Bakeren og Kokken!

Tortillapressen fra KitchenCraft er laget i aluminium, noe som gjør at den er lettere enn alternativet fra Victoria. Dette gjør samtidig at tortillapressen fra KitchenCraft ikke er like solid i bruk, og ikke gir like gode resultater.

Tortillapresse aluminium

Forskjellen i kvalitet og materialvalg på de to tortillapressene gjenspeiles også i tilbakemeldingene de har fått fra tidligere kunder. Ser vi på tilbakemeldingene fra brukerne av KitchenCraft tortillapresse, ser vi at det er mye større variasjon i positive og negative kommentarer.

Samtidig er tortillapressen i aluminium et langt rimeligere alternativ i pris, noe som vekter positivt.

Nordic Ware Tortilla Bowl Maker

Tortillabolle

Når man først skal være kreativ til fredagstacoen, hvorfor ikke lage noen spennende tacoboller. Med Nordic Ware Tortilla Bowl Maker kan man lage spennende skåler av ferdigstekte tacolefser. På denne måten kan man servere tacoen på en unik måte!

Nordic Ware Tortilla Bowl Maker finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Nordic Ware Tortilla Bowl Maker benyttes ved å plassere en ferdig tortillalefse i bollen, før skålen plasseres i stekeovnen. Ifølge videoen under skal lefsene stekes på 190 grader i 15 minutter, eller til de har oppnådd ønsket sprøhet.

Her kan man benytte ferdiglagde tortillalefser i alle størrelser. Ifølge videoen håndterer skålmakeren lefser fra 6 – 12 inches, noe som tilsvarer 15 til 20 cm. Mindre tacolefser vil naturlig nok gi tacoskålen lavere kanter.

Her kan du benytte tacolefser du har laget med din egen tortillapresse, men også ferdige tortillalefser fra matbutikken.

Selve formen er laget i aluminium og kan benyttes både i stekeovnen og på grill. Formen er utsmykket med kaktuser rundt kanten, i tillegg til en sterk sol i skålens bunn. Dette er med på å gi de ferdige tacobollene et mexicansk preg.

Norgesglasset – Tacosett

Norgesglasset Tacosett

Når du skal servere taco er det behov for mer enn bare hjemmelagde tortillalefser. Sammen med lefsene serverer man gjerne også kjøttdeig, ulike grønnsaker, guacamole, gulost, rømme og annet.

Med Norgesglasset sitt tacosett har du mulighet til å servere taco og tilbehør i matchende skåler. Tacosettet kommer med skåler i to ulike størrelser. Her finner du tre skåler med størrelse på 600 cl, og 5 skåler med størrelse på 300 cl.

Bestill Norgesglasset tacosett hos HytteFeber.no!

For hver av skålende følger også et praktisk plastlokk. Dette gjør at du har mulighet til å forberede mye av tilbehøret på forhånd, og la det stå i kjøleskapet med lokk mens dere venter på gjestene. Lokket er også praktisk om man ønsker å spare på restene som blir til overs etter måltidet.

Sammen med de 8 skålene følger det i tacosettet fra Norgesglasset også en roterende rund serveringsfat i tre. Denne er praktisk da den kan roteres på bordet, og fungerer samtidig som et dekorativt serveringsfat.

Glassene i serien kommer med den ikoniske Norge-logoen, som vi kjenner fra de klassiske oppbevaringsglassene. Norgesglasset har lange tradisjoner i Norge, og mange vil nok ha mange minner knyttet til nettopp dette designet.

Se flere Tacosett i vår Oversikt!

Porsgrunds Porselænsfabrik Sense tacosett

Porsgrunds Tacosett

Et annet tacosett finner man fra det norske selskapet Porsgrunds Porselænsfabrik. Settet er laget i porselen, og kommer med en praktisk treplate som gjør det lett å servere de ulike skålene.

Tacosettet fra Porsgrunds Porselænsfabrik har fått navnet Sense, og består av 6 ulike skåler. Her vil du finne et stort serveringsfat eller ovnsform som kan benyttes til å servere hovedretten. Dette kan være stekt tacokjøttdeig, eller eventuelt kjøttdeig med ost og nachos.

Bestill Sense tacosett hos Christiania Glasmagasin!

Videre finner man 5 mindre skåler til annet tilbehør. Disse kommer i to ulike utgaver, noe som er med på å skape variasjon på serveringsbordet.

Skålene i Tacosettet fra Porsgrunn er laget i høybrent feltspatporselen, og kan derfor benyttes både i stekeovn og mikrobølgeovn. De ulike skålene tåler også oppbevaring i fryser. Porselenet er samtidig med på å sikre servisedelene en god kvalitet.

Tacosettet er en del av Sense servise fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Dette er et klassisk hvitt porselensservise der du ved siden av tacosett også vil finne alt av tallerkener og serveringsfat, i tillegg til annet praktisk tilbehør.

Bruk din tortillapresse til mer en tacolefser

Roti

Selv om en tortillapresse først og fremst er designet til å lage tortillas eller tacolefser, kan den også benyttes til andre matretter.

Tortillapressen er et smart verktøy for å presse deig til tynne flater. Dette kan ved siden at tortilla, også benyttes til deig for dumplings, potetlefser, flatbrød og tilsvarende.

Ved siden av dette benyttes en tortillapresse også til å presse brødvarer som naan, pita eller roti. Dette er brødvarer som er sentrale i flere spennende matretter.

Om du er glad i tynne pizzabunner, kan en tortillapresse også her være et godt alternativ. Ved å benytte tortillapressen på deigen, får du raskt en tynn bunn som kan presses direkte i bakepapiret.

Er Taco et Sunt Måltid?

På mange måter kan man selv velge hvor sunn en taco skal være. Ifølge en større guide på Fitness365.se anbefales det at man følger tallerkenmodellen når man setter sammen sine tacos.

Dette innebærer at man bruker en større del frukt eller grønnsaker, kombinert med tilsvarende deler stivelse og proteiner. Ved å fylle tacoen godt med fargerike grønnsaker vil du gjøre den til et sunt måltid. Kombiner også med proteiner fra kjøtt eller belgfrukter, og selvfølgelig tortillas og maiskorn.

Det som kan være med å gjøre tacoen usunn er ofte gulosten og rømmen man har på til slutt. Om du ønsker en sunnere taco kan det derfor være lurt å ta litt mindre rømme og gulost, og bytte ut dette med grønn salat, paprika, løk, tomater og agurk.

Hva er Tortilla på Norsk?

Tortilla er et spansk ord som betyr “lite brød”. På norsk kan dette oversettes til “lefse”, men det er viktig å merke seg at det er kulturelle forskjeller i hvordan disse lefsene lages og brukes. En typisk norsk lefse er ofte litt tykkere og søtere, og blir ofte brukt som en del av et dessertmåltid eller som en snack, mens en tortilla er tynnere, og blir brukt som en del av et hovedmåltid, for eksempel som en base for taco, enchiladas, burritos osv.

Hva Brukes Tortillalefse til?

Tortillalefser brukes i mange forskjellige retter. De mest kjente er kanskje tacos, men de brukes også i mange andre meksikanske og tex-mex retter som enchiladas, burritos, quesadillas, og chimichangas. I tillegg kan tortillalefser brukes til å lage wraps, eller de kan stekes og brukes som chips.

Hvilken Tortillapresse er Best?

Det finnes flere forskjellige typer tortillapresser på markedet, men mange mener at en tortillapresse i støpejern er den beste. Grunnen til dette er at støpejern er et tungt materiale, noe som gjør at pressen kan utøve mer kraft på deigen. Dette kan gi en tynnere og jevnere tortilla. Andre faktorer å vurdere når du skal kjøpe en tortillapresse inkluderer størrelsen på pressen (du vil ha en som er stor nok til å lage tortillas i den størrelsen du foretrekker), brukervennlighet, og hvor lett det er å rengjøre pressen.

Hva Lages Tortillalefser av?

Tortillalefser kan lages av forskjellige typer mel, avhengig av regionale og kulturelle forskjeller. I Mexico lages tortillalefser oftest av maismel, mens i USA og andre deler av verden er det vanligere å bruke hvetemel. Noen steder bruker de også en blanding av maismel og hvetemel. Det er også noen som lager tortillalefser av andre typer mel, som for eksempel speltmel, for å gi lefsene en litt annen smak eller konsistens.

Hvordan gjøres Tacolefser Sunnere?

Selv om tacolefser er relativt sunne, er det flere måter de kan gjøres enda sunnere på. En måte er å bruke fullkornsmel i stedet for raffinert mel. Fullkornsmel inneholder mer fiber og næringsstoffer, og kan bidra til å holde blodsukkeret mer stabilt. En annen måte å gjøre tacolefser sunnere på er å redusere mengden salt i oppskriften, eller å bruke en salt erstatning. Til slutt, hvis du lager tortillalefsene selv, kan du også kontrollere mengden av fett eller olje som brukes i oppskriften.