Gryteunderlag – Test – 8 Dekorative Bordskånere

0

Når middagen begynner å bli klar, så skal bordet dekkes, og en sentral del her er gryteunderlaget. Et gryteunderlag benyttes til å beskytte bordet mot de varme kjelene og grytene. Samtidig skal det også gjerne være en smule dekorativt og passe inn i den resterende borddekkingen.

Under har vi samlet et større utvalg av gryteunderlag, eller bordskånere. Her vil du finne alternativer som dekker de fleste behov, både til funksjonalitet og design.

Hvilke Bordskånere har vi sett på?

I denne oversikten over gryteunderlag, har vi forsøkt å plukke ut et godt utvalg av alternativer. Noen er valgt ut fordi de er praktiske og funksjonelle, mens andre virker på deres design. De fleste fyller gjerne begge disse rollene.

Gryteunderlag

Under vil du finne et godt utvalg av gryteunderlag i tre, metall eller silikon. Underlagene er også tilgjengelig i ulike størrelser, og har samtidig også ulik funksjonalitet. Målet er at du skal kunne bruke denne oversikten, og finne det gryteunderlaget som best passer deg og dine ønsker.

Vi har sett på Følgende Gryteunderlag:

  • Skagerak Folding Gryteunderlag
  • Nordic Kitchen Magnetisk Bordbeskytter
  • Liv Bordskåner fra House Doctor
  • Vaffel Gryteunderlag
  • Eva Solo Magnetisk Underlag
  • Morsø Gryteunderlag
  • Hexagon Bordskåner fra Zone Denmark
  • Sagaform Oak Gryteunderlag

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke gryteunderlag andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Skagerak Folding Gryteunderlag

Skagerak Folding gryteunderlag

Et gryteunderlag kan fort være veldig tradisjonelt, og det er derfor spennende med alternativer som skiller seg ut fra det man er vang til. Danske Skagerak sitt Folding gryteunderlag i eik er et eksempel på dette.

Skagerak Folding består av en sirkel i rustfritt stål, kombinert med fire treunderlag i eik. Ved å vri på treklossene utover, eller innover, har man mulighet til å endre størrelsen på gryteunderlaget.

Bestill Skagerak Folding Gryteunderlag hos Nordic Nest!

Med treklossene vendt innover har gryteunderlaget en diameter på 20 cm, og egner seg dermed til mindre kasseroller og kjeler. Vender man klossene utover har underlaget en diameter på 28 cm, og kan benyttes til større gryter, stekepanner og ildfaste former.

På denne måten vil man med Skagerak Folding få et mer fleksibelt gryteunderlag. Bordskåneren er designet av Douglas Ross. Ved bruk av naturlig eik tre har underlaget et moderne skandinavisk preg, i tråd med resten av sortimentet til Skagerak.

Skagerak Folding Bordskåner finner du hos Nordic Nest!

Her kan man gjerne kombinere Skagerak Folding gryteunderlag med andre eikeprodukter fra Skagerak. Dette fra ulike serier som eksempelvis Skagerak Norr eller tilsvarende.

Andre produkter fra Skagerak

Ved å slå sammen treklossene på Skagerak Folding, vil gryteunderlaget også bli mindre. Dette gjør at det tar mindre plass i skuffen, eller på kjøkkenbenken. Samtidig sørger det også får at man ikke behøver bordskånere i ulike størrelser.

Nordic Kitchen Magnetisk Bordbeskytter

Eva Solo magnetisk bordskåner

Et annet skandinavisk alternativ, er Eva Solo sin Nordic Kitchen magnetisk bordbeskytter. Gryteunderlaget fra Nordic Kitchen serien til Eva Solo er utviklet i eik, med et senter i rustfritt stål.

Nordic Kitchen bordbeskytter er magnetisk. Dette gjør at gryteunderlaget fester seg til kjelen når du løfter den på bordet. Dette kan være praktisk når kjelen skal sendes rundt bordet.

Bestill Nordic Kitchen Magnetisk Bordbeskytter hos Nordic Nest!

Her slipper man med andre ord å benytte begge hendene til å flytte kjelen, mens man må ha hjelp av andre til å navigere gryteunderlaget. Da bordskåneren ved hjelp av magneten holder seg fast til kjelen, kan man sette den direkte på bordet.

Det magnetiske gryteunderlaget, er en del av Eva Solo sin Nordic Kitchen serie. Nordic Kitchen serien er preget av et minimalistisk og rustikk design, hentet fra det skandinaviske designbildet. Serien er preget av gryter, servise og tilsvarende kjøkkenutstyr i svart stentøy, kombinert med detaljer i tre.

Se Hele Eva Solo sin Nordic Kitchen-serie!

Ved siden av å fungere som en del av Eva Solo sin Nordic Kitchen serie, fungerer dette gryteunderlaget også i kombinasjon med gryter, kjeler og stekepanner fra andre serier og merkevarer.

Gryteunderlaget fra Eva Solo har en diameter på 18,5 cm, og en høyde på 1 cm. Bordskåneren er laget i oljet eik, og tørkes av for hånd.

Liv Bordskåner fra House Doctor

Liv Bordskåner fra House Doctor

Ofte kan det være behov for et noe større gryteunderlag. Dette kan være på serveringsbordet, men også som et verktøy til bruk under matlagingen. Om man benytter en ildfast form, eller steker potetbåter i stekeovnen, vil det være praktisk å ha en bordskåner plassert ved stekeovnen.

Liv Bordskåner fra House Doctor løser nettopp dette. Liv bordskåner har en lengde på 42 cm, og en bredde på 30 cm. Dette gjør at du får god plass til å sette fra deg varme objekter fra stekeovnen. Liv Bordskåner er laget i aluminium og tåler temperaturer opp til 250 grader.

Bestill Liv Bordskåner fra House Doctor hos Nordic Nest!

Ved siden av å benyttes som rist under matlagingen, kan Liv Bordskåner fra House Doctor også benyttes på middagsbordet.

Risten passer godt til større serveringer som laks og ørret, kalkun eller oksestek. Gryteunderlaget egner seg selvfølgelig godt også til alle retter laget i ildfaste former.

Liv fra House Doctor finnes også i mindre mer tradisjonelle størrelser. Deres runde gryteunderlag har en diameter på 21 cm, og egner seg til gryter, kjeler og stekepanner.

Det svarte rist-designet er pent utformet med runde kanter, og gir et rustikk innslag på kjøkkenbenken eller middagsbordet. Risten er laget i aluminium, og vaskes over med en fuktig klut.

Vaffel Gryteunderlag

Vaffel gryteunderlag

Et morsomt alternativ til gryteunderlag, finner vi hos Hyttefeber.no. Vaffel gryteunderlag er en serie med bordskånere formet som klassiske norske vaffelplater.

Vaffelplatene som benyttes kommer med 5 vaffelhjerter. I tilsvarende design finner vi også søster-serien «Taffel» som består av ett enkeltstående vaffelhjerte.

Bestill Vaffel (og Taffel) Gryteunderlag hos Hyttefeber.no!

Vaffel er et tradisjonsrikt Norsk måltid, som nytes hele året. Det myke materialet gjør at man kan benytte vaffelplatene også som grytekluter. Samtidig er de morsomme og dekorative, og kan også henges opp på veggen.

Vaffel

Vaffelplatene har en størrelse på 17 x 17 cm, mens Taffel gryteunderlag har en størrelse på 9,5 x 9 cm. Dette gjør at de fungerer bra både til små og mellomstore kjeler.

Se Hele Fargeutvalget hos Hyttefeber!

Både Vaffel og Taffel gryteunderlag er tilgjengelig i et større utvalg av farger. Per i dag finnes vaffelutgaven i 17 ulike fargealternativer, fra blå og turkis til sitron, aubergine og skogsgrønn. Fargevalget for Taffel-underlagene er tilsvarende.

Vaffel

Her har man derfor mulighet til å kombinere flere ulike farger, kombinert med variasjoner mellom vaffel og taffelunderlag. Man har også mulighet til å kjøre litt mer stilrent og benytte flere gryteunderlag i samme farge.

Gryteunderlagene tåler temperaturer opp til 260 grader. Dette er høyere enn temperaturen på de fleste stekeovner. Vaffel gryteunderlag kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Eva Solo Magnetisk Underlag

Fra Eva Solo finner vi også dette spennende alternativet. Deres serie med magnetiske gryteunderlag er designet som to separate magnetiske staver som til sammen utgjør et kryss.

Den smarte løsningen gjør at man kan sette sammen pinnene som et kryss dersom man skal benytte det som et gryteunderlag for en kjele eller stekepanne.

Bestill Eva Solo Magnetisk Gryteunderlag hos Nordic Nest!

Ønsker man å benytte settet til en ildfast form, eller et større fat, kan man ta pinnene fra hverandre og plassere de på egnet sted på bordet.

Gryteunderlag i tre fra Eva Solo

De smarte magnetiske pinnene kan også legges sammen. På denne måten tar de svært liten plass, sammenlignet med andre mer tradisjonelle gryteunderlag. Dette gjør at de tar mindre plass i kjøkkenskuffen når de ikke er i bruk på middagsbordet.

Finnes i flere Farger – Se de ulike Fargealternativene hos Nordic Nest!

Eva Solo magnetiske gryteunderlag kommer i en utgave i eik, samt i et større utvalg av andre farger. Her kan du velge mellom svart, rød, grønn, hvit og grå. De ulike fargene matcher ulike grytesett fra Eva Solo, men kan selvfølgelig også kombineres med dine eksisterende gryter og kjeler.

Finnes i flere fargevalg

De kulørte alternativene er laget i nylon med silikonbelegg og magneter, mens utgaven i tre er laget i eik og magnet. Gryteunderlagene har en størrelse på 19 x 19 cm.

Morsø Gryteunderlag

Morsø grill

Fra danske Morsø finner vi denne serien med ristbaserte gryteunderlag. Bordskånerne er utviklet i svart pulverlakkert metall.

Morsø sine gryterister egner seg godt som et arbeidsverktøy på kjøkkenbenken. Her kan du sette til side varme gryter fra stekeplaten, eller ildfaste former fra stekeovnen. Gryteristene fungerer samtidig godt også som mer klassiske gryteunderlag som benyttes på middagsbordet.

Bestill Morsø Gryteunderlag hos Bakeren og Kokken!

Morsø gryterist finnes i tre ulike størrelser. Den minste og den større utgaven er kvadratiske, og har en størrelse på henholdsvis 25 x 25 cm og 40 x 40 cm. Det rektangulære gryteunderlaget har en størrelse på 50 x 25 cm.

Morsø Gryteunderlegg

Morsø er, i tillegg til peiser, kanskje mest kjent som et outdoor-brand. Dette med deres Morsø pizzaovn, og andre grillsystemer til hagen og terrassen. Ved siden av dette har Morsø også et bredt utvalg av produkter innen kjøkkenutstyr og interiør.

Velg Mellom de ulike Størrelsene på Nettsiden!

Blant deres kjøkkenutstyr finner man støpejernsgryte og grillpanne, egnet for grill og stekeovn, stekepanner, ildfaste former, ulike mortere og pizzaspader, etc.

Morsø gryteunderlag størrelser

Det svarte rustikke designet for gryteunderlaget passer godt med Morsø sine svarte jerngryter, men kan selvfølgelig også benyttes i kombinasjon med gryter, kjeler og stekepanner fra andre leverandører.

Hexagon Bordskåner fra Zone Denmark

Hexagon Zone Denmark Gryteunderlag

Hexagon er en serie med bordskånere fra Zone Denmark. Gryteunderlagene er laget i slitesterk silikon. Dette sørger for et solid varmebeskyttende underlag for grytene når de settes frem på middagsbordet.

Hexagon er en geometrisk betegnelse på en form med 6 like kanter, og 6 like vinkler. Denne formen er representert i gryteunderlagets 6-kantede form. Hexagon bordskåner er samtidig designet, slik at man kan se en geometrisk kube.

Bestill Zone Denmark Hexagon Bordskåner hos Nordic Nest!

Gryteunderlaget finnes i flere ulike farger. Velg mellom utgaver i svart, cool grey, warm grey, desert, sky blue, grass, cactus og chocolate. Her kan man kombinere ulike farger, eller velge flere av samme.

Vi har her plukket ut serien Hexagon, og valgt å presentere denne. Zone Denmark har også flere andre spennende serier innen gryteunderlag. Flere av disse er vist på bildene over. Her kan det være lurt å ta en ekstra titt, om noen av disse også kan være av interesse.

Se Flere Alternativer (og Fargevalg) hos Nordic Nest!

Flere av de ulike gryteunderlagene fra Zone Denmark, er bygget rundt den samme seks-kantede formen, som Hexagon-serien. Dette gjør at de lar seg kombinere, og på denne måten skaper en variasjon på bordet.

Sagaform Oak Gryteunderlag

Sagaforn Oak gryteunderlag

Fra Sagaform finner vi dette smarte, og samtidig dekorative, gryteunderlaget. Gryteunderlaget er justerbart, slik at det er mulig å benytte den til mindre kjeler, så vel som større gryter og ildfaste former.

Sagaform Oak Gryteunderlag består av et sett med runde treklosser i eik, bundet sammen med et snøre i lær. Ved å stramme eller løsne på lærsnøret har man mulighet til å variere mellomrommet mellom de ulike tre-klossene.

Bestill Sagaform Oak Gryteunderlag hos Nordic Nest!

Ønsker man et større gryteunderlag løsner man på lærsnøret og sørger for avstand mellom klossene. På denne måten får underlaget større flate, slik at gryten står stødig.

Dette er en kreativ og morsom ide. Sagaform har samtidig sørget for å lage et dekorativt gryteunderlag, basert på det skandinaviske designbildet.

Gryteunderlaget er en del av Sagaform sin serie med eikeprodukter. Her kan man videre utvide samlingen med ulike vin-, vann- og oljekarafler, serveringsboller, ostebestikk, koppunderlag og annet.

Sagaform Oak gryteunderlag har en størrelse på 18 x 19 cm, og en høyde på 3 cm.

Kombiner med Matchende Bordbrikker

Bloomingville Spisebrikker

Når middagsbordet dekkes, er det også naturlig å tenke på bordbrikker. Bordbrikkene, eller dekkebrikkene, markerer hvor de ulike gjestene skal sitte. Samtidig vil bordbrikken også beskytte bordet for riper, samtidig som det reduserer støy.

Sammen med gryteunderlagene har bordbrikkene også et dekorativt aspekt. Når du velger ut gryteunderlag kan det derfor være lurt å tenke litt på om det passer med de bordbrikkene du bruker i dag.

Se Oversikt over Bordbrikker!

Her behøver det ikke nødvendigvis være i samme farge, eller fra samme merkevare. Samtidig er det viktig at gryteunderlagene og bordbrikkene fungerer godt sammen på bordet.

Vi har tidligere laget en større oversikt over spennende bordbrikker. Her kan du få inspirasjon til hvordan du kan kombinere disse for å lage en trivelig borddekking.