Svart Servise – Test – Dekk med Sorte Tallerkener!

0

Et godt servise skal bidra til å sette stemningen rundt bordet, samtidig som det fremhever måltidet. Tradisjonelt har man gjerne benyttet lyse tallerkener til middagsmaten, men det finnes i dag også flere andre spennende alternativer.

Svart Servise Villeroy & Boch

Et svart servise skaper en sterk kontrast til de tradisjonelle lyse tallerkenene, og setter samtidig et unikt preg på bordet. I denne oversikten har vi sett på 8 ulike sett med sorte serviser.

Sorte tallerkener kan benyttes både til finere anledninger, men også til hverdags. Her kan man benytte den sorte fargen til å presentere måltidet på en spennende måte.

Hvilke Sorte Serviser har vi sett på?

I denne oversikten har vi forsøkt å samle et bredt utvalg av ulike sorte serviser. Du vil finne alternativer både i klassisk porselen og røffere stentøy. Servisene kommer med ulike overflater og riller, eller med andre elementer som bidrar til å gjøre de spennende.

Svart servise

Vi håper at denne oversikten vil hjelpe deg å finne et sett med sort servise som faller i smak, og som vil hjelpe deg å skape den borddekkingen du ønsker!

Vi har sett på følgende sett med tallerkener:

  • Aida Groovy Sort Servise
  • Sort Porsgrunds Porselænsfabrik Natur Servise
  • Villeroy og Boch – Svart Manufacture Rock
  • Mørk Grått Swedish Grace Servise
  • Aida Raw Tallerken – Titanium Sort
  • Eva Solo Nordic Kitchen Sort Servise
  • Broste Copenhagen Nordic Coal Servise
  • Svart Curve Stoneware Tallerken fra Lind Dna

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke sorte serviser andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Aida Groovy Sort Servise

Svart Aida Groovy Servise

Groovy er et spennende svart servise fra danske Aida. Serviset er laget i stentøy og kommer med karakteristiske riller som gir tallerkenene et kraftfullt preg.

De røffe rillene langs servisets kanter er med på å gi serien en unik identitet, og kolleksjonen er på mange måter på vei til å bli en moderne klassiker. Det svarte serviset fra Aida kan benyttes både til mer hverdagslige måltider, men passer også godt inn ved finere anledninger.

Svart Aida Groovy Servise finner du hos Bakeren og Kokken!

Ved siden av å være tilgjengelig i sort farge, finner du Aida sitt Groovy servise også i andre fargevarianter. Her kan du velge mellom hvit og grå, samt en sterk blåfarge.

Aida Groovy tallerken

Aida Groovy servise selges i sett på 16 deler. Dette er et sett til fire personer og omfatter fire sorte frokosttallerkener på 21 cm, fire middagstallerkener på 27 cm, fire svarte suppeskåler med bred kant på 23 cm, samt fire kaffekrus på 30 cl.

Se Også Utvalget hos KitchenTime.no!

De ulike servisedelene kan også kjøpes separat. Ved siden av krus og tallerkener, finner du også skåler, eggeglass, samt en svart ildfast form.  Aida Groovy servise er laget i solid keramikk, og tåler å benyttes regelmessig. Serviset kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Sort Porsgrunds Porselænsfabrik Natur Servise

Porsgrunds Porselænsfabrik Nature Svart Servise

Fra norske Porsgrunds Porselænsfabrik finner vi deres Natur servise. Serviset er tilgjengelig i matt sort og kommer med et organisk og levende preg.

Porselensserviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik er et spennende servise. Asjettene er ikke helt runde, men har en ujevn og naturlig form, noe som gir et organisk preg.

Bestill Sort Natur Porselensservise hos Christiania Glasmagasin!

Serien består av flere ulike mer runde asjetter. Videre omfatter serien også asjetter der alle regler er brutt. Disse er meget ujevne i formen, og skaper med dette et unikt preg på bordet. Disse asjettene kan selvfølgelig også benyttes som serveringsfat.

Natur servise kommer selvfølgelig i svart, men finnes også i andre farger. Her kan du velge mellom hvit, eller lys granitt, og grå, eller mørk granitt. Serviset har videre tallerkener i klart glass, så vel som i koksgrått glass.

Natur Servise fra Porsgrunds Porselænsfabrik finner du hos CG.no!

Blant servisedelene i seriens Matt Sort finner vi et bredt utvalg av artikler. Velg mellom runde sorte tallerkener på 26 cm, 21 cm og 16 cm. Videre finner du deres mer firkantede organiske tallerkener med lengde på 24 cm og 19,5 cm.

De svarte asjettene finnes også i utgaver med opphevet kant. Serien omfatter også dype tallerkener, ulike kopper og krus, samt serveringsbolle. Natur servise fra Porsgrunds Porselænsfabrik er laget i feltspatporselen.

Se også Middagsservise!

Villeroy og Boch – Svart Manufacture Rock

Svart Servise Villeroy & Boch

Et annet spennende og unikt svart servise, er Villeroy & Boch sitt Manufacture Rock. Tallerkenene i serien kommer med røffe kanter med en overflate som minner om granitt. Dette er med på å skape et helt unikt uttrykk på middagsbordet.

Ved siden av å ha en røff og unik overflate, er det også andre elementer som er med på å gjøre Villeroy & Boch sin Manufacture Rock kolleksjon spennende. Som et supplement til seriens runde deler, finner du også ulike utgaver av firkantede tallerkener. Også disse tilgjengelig i matt svart.

Bestill Sort Manufacture Rock Servise hos NordicNest.no!

Firkantet alternativ sort Manufacture Rock

Serien har også svarte tallerkener der hele flaten er dekket med ujevn og ruglete materiale. Dette både innen runde og rektangulære alternativ. De ulike servisedelene kan benyttes som tallerken, men fungerer også som serveringsfat.

Se Utvalget Innen Manufacture Rock hos Nordic Nest!

Videre finner du også i denne serviseserien ulike skåler og skålsett, svart bestikk, ulike vinglass og champagneglass med svart stett. Tallerkenene og skålene i serviset er også tilgjengelig i hvit utgave.

Med Manufacture Rock serviset, skaper du en spennende og unik borddekking. Det svarte serviset er kanskje først og fremst ment til de finere anledninger, men kan selvfølgelig også benyttes for å skape en spennende borddekking hjemme.

Mørk Grått Swedish Grace Servise

Swedish Grace Servise Mørk Grå

Fra svenske Rörstrand finner vi deres klassiske Swedish Grace servise. Servisets historie går tilbake til 1930, og er den dag i dag et meget populært servise. Swedish Grace kolleksjonen kjennetegnes av de dekorerte kantene som minner om hveteaks som vaier i vinden.

Swedish Grace er tilgjengelig i et bredt utvalg av farger. Her finner vi også denne serien med navnet stein som har en mørk grå farge, som minner mye om sort. Den mørkegrå utgaven av Swedish Grace serviset kan gjerne kombineres med servisets andre fargevalg.

Bestill Swedish Grace Servise hos NordicNest.no!

Swedish Grace serviset har et klassisk design som kan benyttes til alle anledninger. Serien er laget i porselen og kan fryses, vaskes i oppvaskmaskin, samt benyttes i stekeovn og mikrobølgeovn. Vær dog oppmerksom på brå temperaturendringer.

Serien har en rekke deler. Velg mellom flate tallerkener på 27 cm, 21 cm og 17 cm, i tillegg til ulike skåler og dype tallerkener. Serien omfatter videre krus, eggeglass, serveringskanne, kakefat og annet. Ikke alle delene er tilgjengelig i svart / mørkgrå.

Se Hele Kolleksjonen med Mørk Swedish Grace Servise!

Det sorte serviset kan gjerne kombineres med andre farger fra Swedish Grace. I serviseserien finner du alternativer i fargene grønn, snø / hvit, midnatt / blå, rosa, is / lyseblå, dimma / grå, og eng / lysegrønn. Serien kommer også med eget juleservise.

Aida Raw Tallerken – Titanium Sort

Sort Aida Raw Titanium Black Tallerken

En annen populær serviseserie er Aida Raw. I denne serien finner vi også alternativet Titanium Black, som er servisedeler i svart utgave. Delene i serviset har et røft og organisk preg, og skaper med dette en spennende borddekking.

Aida Raw er en serviseserie utviklet av Aida i samarbeide med den danske skuespilleren og redaktøren Christiane Schaumburg-Müller. Serviset er laget i stentøy og har et røft og rustikt uttrykk.

Bestill Aida Raw Titanium Black hos NordicNest.no!

Titanium Black er den sorte utgaven av serviset. Her finner du en svart middagstallerken på 28 cm, samt mindre tallerkener på 23 og 20 cm. I Raw serien finner du også firkantede tallerkener, også disse tilgjengelig i svart.

Serien omfatter videre ulike skåler og suppetallerkener, kopper og krus, samt serveringsfat. I Titanium Black kolleksjonen finner du også et svart bestikk som ved siden av tradisjonelle bestikksett også omfatter svart salatbestikk, latteskjeer så vel som kakegafler.

Ved siden av å være tilgjengelig i svart, finner du i Raw kolleksjonen fra Aida også et bredt utvalg av andre farger. Blant servisedelene finner du farger som Northern Green, Forrest Brown, Midnight Blue, Arctic White og andre.

Eva Solo Nordic Kitchen Sort Servise

Sort Eva Solo Nordic Kitchen Servise

Denne svarte serviseserien fra Eva Solo har fått navnet Nordic Kitchen. Serien har tatt utgangspunkt i skandinavisk formspråk og minimalisme, og gjennom dette skapt et spennende alternativ som matcher den avslappende nordiske livsstilen.

Nordic Kitchen serviset fra Eva Solo er laget i svart stentøy. Dette slik at serviset skal kunne presentere måltidet på en best mulig måte. Det solide materialet gjør at serviset er robust kan benyttes i hverdagen.

Nordic Kitchen Servise fra Eva Solo Bestiller du hos NordicNest.no!

Når serviset benyttes, vil det over tid oppstå skjæremerker og riper i overflaten. Dette er en del av stentøyets natur, og er over tid med på å gi serviset et rustikt preg.

Svart Frokostservise Eva Solo

De svarte tallerkenene i Nordic Kitchen serviset er tilgjengelig i flere størrelser. Delene i serviset er designet med høye kanter slik at de rommer mer mat. Dette gjør at tallerkenene er noe mindre enn det man finner i mer klassiske flate tallerkener.

Se de Ulike Delene i Serviset her!

Blant servisedelene kan man velge mellom tallerkener på 17 cm, 21 cm og 24 cm, ved siden av en dyp tallerken på 20 cm. Videre finner man kaffekrus, skåler, kanner, ulike serveringsfat og annet. Alle delene er i svart.

Ved siden av servisedelene finner man også mye spennende tilbehør til måltidet. Disse kommer også i svart, men gjerne med detaljer i treverk. Her finner du induksjonskanne, serveringsbrett, brødkurv, serviettholder, smørboks, samt gryteunderlag. Serien Nordic Kitchen omfatter også ulike kjeler, gryter og kjøkkenredskaper.

Broste Copenhagen Nordic Coal Servise

Broste Copenhagen Nordic Coal

Fra danske Broste Copenhagen finner vi deres sorte Nordic Coal servise. Serviset har en sjarmerende og rustikk touch som setter sitt preg på serveringsbordet. Nordic Coal er laget i glasert stentøy som er brent under lakken. Dette gjør at hver del i serviset får en unik finnish.

Nordic Coal er en del av Broste Copenhagen sine Nordic serviseserier inspirert av den Nordiske naturen. Nordic Coal består av svarte serviser. Videre finner man Nordic Sand som er et beige servise inspirert av danske sandstrender.

Bestill Sort Nordic Coal Servise hos NordicNest.no!

Sist, men ikke minst, finner vi Nordic Sea med blå-grå farge, inspirert av de nordiske havene. Alle fargene i serviset er håndlaget, og fargene og detaljene kan variere som et resultat av brenneprosessen.

Broste Copenhagen sitt sorte servise, Nordic Coal, består av et bredt utvalg med deler. Velg mellom flate tallerkener på 26 cm, 20 cm og 15 cm. Videre finner du ulike pastatallerkener og dype tallerkener, i tillegg til skåler og serveringsfat.

Serviset består også av annet tilbehør som kaffekopper, eggeglass, boks med lokk, teskje i stentøy, fløtemugge, og annet. Alle delene i svart stentøy.

Svart Curve Stoneware Tallerken fra Lind Dna

Lind DNA Servise Sort

Fra Lind DNA finner vi deres svarte Curve Stoneware tallerkener i matt stentøy. Ulikt fra andre sorte tallerkener i denne oversikten, er Lind DNA Curve asymmetrisk formet i en salgs avrundet trekant.

Den avrundede plekterformen på tallerkenene fra Lind DNA er med på å gjøre dette serviset spennende og unikt på matbordet. Dette er en form som går igjen i flere av selskapets produkter, og man finner den i alt fra dekkebrikker til sidebord og knaggrekker.

Bestill Sorte Curve Stoneware Tallerkener hos Nordic Nest!

Curve Stoneware tallerkener fra Lind DNA kommer i flere utgaver. Da tallerkenene ikke er runde oppgis størrelsen både i lengde og bredde. Velg mellom stor tallerken på 26 x 30 cm, asjett på 19 x 22 cm, og dyp tallerken på 19 x 22 cm.

Videre finner du ulike skåler i tilsvarende geometriske form. Ved siden av serviset i svart, finner du også en tilsvarende utgave i fargene Warm Grey, Navy Blue og Sand.

Hvorfor Velge et Sort Servise?

Å velge et sort servise kan være en estetisk avgjørelse basert på personlig smak og stil. Sorte serviser har en særegen elegant og moderne appell. Den sorte fargen kan legge til et dristig og dramatisk preg i serveringsstilen din. Et sort servise kan også fremheve fargene og teksturene i maten, og gi en unik presentasjon. Hvis du har en minimalistisk, moderne eller industriell designestetikk i hjemmet ditt, kan sorte serviser fungere meget godt.

Hvilke Størrelser er Vanlige for Sorte Tallerkener?

Størrelsene for sorte tallerkener er i stor grad de samme som for vanlige hvite tallerkener. De varierer imidlertid avhengig av serien og produsenten. Store sorte tallerkener, som ofte brukes til hovedmåltidet, har vanligvis en diameter på rundt 27 cm.

Mindre tallerkener, som brukes til forretter, salater eller desserter, har gjerne en diameter på 21 cm og nedover. Det er viktig å velge størrelsen på tallerkener som passer til de forskjellige måltidene du vil servere.

Kan man Kombinere et Svart Servise med Hvite Skåler og Fat?

Ja, det er absolutt mulig å kombinere et sort servise med hvite skåler og fat. Dette kan skape en interessant kontrast og legge til dybde til bordoppsettet ditt. En slik kombinasjon kan også hjelpe til med å balansere utseendet på bordet ditt, slik at det ikke blir for mørkt. Hvit og sort er begge nøytrale farger, og de kan blandes og matches på mange forskjellige måter for å skape ulike stiler og stemninger.

Kan man Bruke et Sort Servise til Hverdags?

Absolutt! Det er ingen regler som sier at du bare kan bruke et sort servise til spesielle anledninger. Faktisk kan bruk av et sort servise til hverdags gi en følelse av luksus og gjøre hverdagsmåltider mer spesielle.

Hvis du liker utseendet på et sort servise, ikke nøl med å bruke det så ofte du vil. Husk imidlertid å ta godt vare på det, da mørke farger kan vise riper mer enn lysere farger. Men med riktig vedlikehold og håndtering, kan et sort servise vare lenge og gi mye glede i hverdagen.