Middagsservise – Test – 8 Spennende Sett med Serviser!

0

Et middagsservise er noe man gjerne forholder seg til daglig. Dette kan være om man serverer middag til seg selv eller sin nærmeste familie, men også om man har gjester på besøk.

Rørstrand Swedish Grace Middagsservise

Flere har også gjerne et eget middagsservise satt av for finere anledninger. Dette kan være i forbindelse med større selskaper eller høytider. Disse middagsservisene er ofte gjerne mer formelle og påkostede.

I denne oversikten har vi først og fremst trukket frem hverdagsserviser, men samtidig også valg ut litt finere alternativer. For å skape litt variasjon har vi forsøkt å hente frem middagsserviser i ulike farger samt alternativ i spennende materialer eller utforminger.

Hvilke Middagsserviser har vi sett på?

Som alltid når vi lager slike oversikter, forsøker vi å hente frem et bredt utvalg av design. I denne oversikten har vi i hovedsak forsøkt å plukke ut finere middagsserviser til hverdagslig bruk, men samtidig inkludert alternativer som også kan benyttes til mer høytidelige anledninger.

Middagsservise

Oversikten omfatter derfor flere klassiske serviser, kombinert med kreative og fargerike varianter. Du vil finne middagsserviser i hvitt, men også alternativer tilgjengelig i ulike farger. Oversikten har også moderne serviser i stentøy.

Vi håper at vi her kan hjelpe deg til å få litt mer inspirasjon rundt valg av middagsservise, og at du vil finne et alternativ som faller i smak!

Vi har sett på Følgende Middagsserviser:

  • Royal Copenhagen – Hvit Riflet Middagsservise
  • Porsgrunds Porselænsfabrik Bluebird Servise
  • Swedish Grace – Rørstrand Middagsservise i Porselen
  • Bitz Middagsservise
  • Aida Groovy Middagsservise
  • Villeroy & Boch Manufacture Rock Middagstallerken
  • Pillivuyt – Klassisk Sancerre Middagsservise
  • Le Creuset Signature – Fargerike Serviser

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke middagsserviser andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Royal Copenhagen – Hvit Riflet Middagsservise

Royal Copenhagen Hvit RIflet Middagsservise

Royal Copenhagen sitt Hvit Riflet er et klassisk og allsidig middagsservise som egner seg både til hverdag og fest. Serviseserien går også under navnet White Fluted. Serviset har en blank overflate som går over i en kant med små rifler eller striper som peker inn mot sentrum.

Hvit Riflet er et middagsservise med fokus på minimalisme og enkelhet. Samtidig er serviset også tilgjengelig i ulike dekorerte utgaver. Her finner du eksempelvis Blå Riflet, Blå Riflet Mega og Svart Riflet Mega. Riflet-serien finnes også som et eget juleservise kalt Stjerneriflet Jul.

Bestill Royal Copenhagen – Hvit Riflet Middagsservise hos Nordic Nest!

De ulike serviseseriene i Riflet og Elements kolleksjonen fra Royal Copenhagen lar seg gjerne kombinere. På denne måten kan du supplere både ulike tallerkener, men også ulikt tilbehør. Delene er håndlaget i porselen og tåler både oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

Se de Ulike Delene i Serviset hos NordicNest.no!

Middagstallerkenene i Royal Copenhagen Hvit Riflet serie har en diameter på 27 cm. Ved siden av dette finner du også mindre tallerkener med diameter på 19 cm og 22 cm, samt dype tallerkener på 21 cm og 30 cm.

Videre omfatter middagsserviset fra Royal Copenhagen et bredt utvalg av skåler og serveringsredskaper. Her finner du ovale serveringsfat i ulike størrelser samt diverse skåler og boller. Hvit Riflet omfatter også flere ulike te- og kaffekopper, samt kakefat og annet til kaffeselskapet.

Porsgrunds Porselænsfabrik Bluebird Servise

Porsgrunds Porselænsfabrik Middagsservise Bluebird

Fra Porsgrunds Porselænsfabrik finner vi deres Bluebird middagsserviser. Serien består av flere matchende kolleksjoner med Bluebird Butterfly, Bluebird Flower og Bluebird Bird. Seriene har et gjennomgående preg og lar seg lett kombinere.

Bluebird serviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik ble lansert i 2012, og er designet av Maud Gjeruldsen Bugge. Serien har lånt den klassiske blåfargen som vi også kjenner fra andre Porsgrund-serviser. De ulike variantene av Bluebird serviset er ment å skulle mikses og matches etter eget ønske.

Bestill Porsgrunds Bluebird Middagsservise hos ChristianiaGlasmagasin!

Bluebird Butterfly middagstallerken har en diameter på 28 cm. Tallerkenen har en hvit base og er omkranset av to markante blå rander, kombinert med blå sommerfugler og vårblomster. Sammenlignet med Flower, har Butterfly en noe mørkere og mer bastant blåfarge.

Ved siden av middagstallerkener, finner du i Bluebirdserviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik også tallerkener i mindre størrelser, samt ulike skåler og serveringsfat. Serien har også et større utvalg av ulike kaffekopper og krus, samt et kakefat på 3 etasjer.

Porsgrunds Bluebird Middagsservise finner du hos CG.no!

Bluebird middagsservise er laget i høybrent feltspatporselen av den samme porselenskvaliteten som Porsgrunds Porselænsfabrik har benyttet siden begynnelsen i 1887. Dette er en kvalitetstype av høyeste nivå, og porselenet har lenge blitt omtalt som det hvite gull.

Høybrent porselen består kun av rene naturmaterialer, er 100% tett, svært robust og er velegnet til både fest, og hverdagsbruk. Porselenet kjennetegnes ved at det er gjennomskinnelig hvitt og har en klar glansfull glasur.

Swedish Grace – Rørstrand Middagsservise i Porselen

Rørstrand Swedish Grace Middagsservise

Når vi nå har sett på middagsservise fra både Royal Copenhagen i Danmark og Porsgrunds Porselænsfabrik hjemme i Norge, må vi ikke glemme svenske Rørstrand. Deres Swedish Grace er et klassisk og elegant servise med en lang historie.

Swedish Grace fra svenske Rørstrand ble designet av Louise Adelborg allerede i 1930 og blir ofte beskrevet som Sveriges nasjonalservise. Delene i serviset er dekorert i nøytrale mønstre med inspirasjon av hveteakser.

Bestill Swedish Grace Servise hos Nordic Nest!

Rørstrand Swedish Grace middagsservise er tilgjengelig i flere fargevalg, alle med inspirasjon fra naturen. Her kan du velge mellom lysere alternativer som snø/hvit, eng/grønn, is/lyseblå, rose/rosa, eller mørkere alternativer som midnatt/mørk blå eller stein/mørk grå.

Vi vet at mange er glad i diskrete og nøytrale farger på sitt middagsservise, mens andre ønsker å ha mer farger for å gjøre måltidet mer spennende. Det store fargevalget lar seg i stor grad kombineres, så her er det mulig å prøve seg frem.

Se Utvalget innen Farger og Servisedeler hos NordicNest.no!

Swedish Grace middagstallerkener har en størrelse på 27 cm, mens deres mindre tallerkener kommer i størrelser på 17 cm og 21 cm. Serien har også dype tallerkener i utgaver på 19 cm og 25 cm. Swedish Grace servise er laget i feltspatporselen og tåler vask i oppvaskmaskinen.

Som en del av middagsserviset finner du også flere ulike serveringsfat og skåler. Serien har også ovnsform, eggeglass, krus, kanner, ulike kjøkkenhåndklær, spisebrikker og annet.

Bitz Middagsservise

Bitz middagsservise mørk blå

Bitz er et spennende servise i glasert stentøy. Serviset har et organisk og ujevnt mønster som er med på å skape en levende borddekking. Med Bitz middagsservise skaper du en rustikk men samtidig moderne borddekking med fargerike elementer.

Stentøyserviset fra Bitz er tilgjengelig i flere farger. Velg mellom mørkeblå, grønn, amber, lilla, krem, grå eller lyseblå. De ulike tallerkenene har forskjellig farge på baksiden og forsiden, noe som igjen er med på å skape spenning og kontraster på bordet.

Bestill Bitz Middagsservise hos NordicNest.no!

Tallerkenene i Bitz middagsservise har en størrelse på 27 cm. Videre finner du lunsj eller forrett tallerkener med diameter på 21 cm. Serien har også ulike dype tallerkener samt pastatallerken. Dette gjør at du kan dekke opp til ulike måltider.

Middagsservise fra Bitz er designet av den danske ernæringseksperten og TV-personligheten Christian Bitz. Christian er opptatt av å servere sunne måltider, og har tatt med seg denne visjonen inn i arbeidet med utviklingen av serviset.

Se Hele Utvalget Innen Bitz Servise!

Ved siden av middagstallerkener og lunsjtallerkener, finner du i Bitz servise også ulike kopper og skåler. Serien har også spennende eggeglass, bestikk, brødform, tekanne og mye annet. Serien har også et lite utvalg av serveringsfat.

Den svarte og grå fargen man ofte finner på undersiden av tallerkenene i middagsserviset, går igjen på utsiden av de ulike krusene og skålene. På denne måten kommer de sorte elementene bedre frem i disse delene av serviset.

Aida Groovy Middagsservise

Aida Groovy Middagstallerken

Fra danske Aida finner vi deres Groovy servise i stentøy. Servisedelene er designet med en kant av riller som skrår innover mot tallerkenens sentrum. Serviset er tilgjengelig i flere farger, og kommer også med matchende bestikk.

Groovy fra Aida er noe mindre i utvalg enn de andre middagsservisene i denne oversikten. Du vil her med andre ord ikke finne et bredt utvalg av serveringsfat, skåler og sausenebb. Serien byr allikevel på tallerkener i tre ulike størrelser.

Bestill Blå og Grå Utgave hos NordicNest.no!

Her kan du velge mellom middagsservise med størrelse på 27 cm, og mindre tallerkener med størrelse på 21 cm og 23 cm. Serien byr også på eggeglass, mindre skåler, samt matchende bestikkdeler.

Bestill Svart og Hvit Utgave hos Bakeren og Kokken!

Aida Groovy middagsservise er tilgjengelig i flere ulike farger. I skrivende øyeblikk vil du finne deres svarte og hvite utgave i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Ønsker du Aida sine blå eller grå servisedeler finner du disse i nettbutikken til Nordic Nest.

I de svarte og hvite utgavene hos Bakeren og Kokken, finner du også egnede startsett. Disse består av 4 middagstallerkener, og 4 frokosttallerkener på 23 cm. Videre følger settet med 4 suppeskåler med diameter på 23 cm, og 4 Groovy krus på 30 cl. Serviset er laget i solid keramikk.

Villeroy & Boch Manufacture Rock Middagstallerken

Villeroy & Boch Middagsservise

Dersom du ønsker et spennende og originalt middagsservise, kan det være at Villeroy & Boch sitt Manufacture Rock servise er noe å vurdere. Serviset er laget i keramikk, men har en ru og ujevn overflate med kanter som minner om skifer eller organisk steinoverflate.

Denne ujevne skiferoverflaten, kombinert med den mørke fargen, gjør dette til et meget spennende og unikt middagsservise. Det skiferinspirerte serviset på bildet er i matt svart, men det finnes også i en hvit utgave.

Bestill Manufacture Rock Middagsservise hos NordicNest.no!

De store asjettene i Villeroy & Boch sitt Manufacture Rock middagsservise har en diameter på 27 cm, mens de mindre asjettene har en diameter på 22 cm. Ved siden av dette finner du også en pastatallerken av typen med liten skål og store brede kanter.

Se Hele Utvalget Innen Servisedeler og Tilbehør!

Asjettene i middagsserviset er håndmalte og laget i porselen. Servisedelene kan vaskes i oppvaskmaskinen og tåler også bruk i mikrobølgeovn.

Ved siden av de runde tallerkenene byr Manufacture Rock fra Villeroy & Boch også på ulike alternativer med firkantede tallerkener. Serien har videre et sett med vinglass med svart fot, og en svart bestikkserie, som begge matcher de svarte skiferinspirerte tallerkenene.

Pillivuyt – Klassisk Sancerre Middagsservise

Pillivuyt Sancerre Middagsservise

Serien Sancerre er et klassisk hvit porselensservise fra Pillivuyt. Serviset er laget i glasert porselen slik at det tåler å være i bruk. Med sin høye kvalitet unngår du at serviset tilegner seg skår og riper.

Sancerre fra Pillivuyt er et tradisjonelt og klassisk middagsservise med et elegant og samtidig enkelt design. Serviseserien er først og fremst utviklet for selskap og finere måltider, men egner seg også til hverdagslig bruk.

Bestill Pillivuyt Sancerre Middagsservise hos Nordic Nest!

Middagsservisene fra Pillivuyt er led-frie og tåler bruk i stekeovn, fryser, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Serviset er resistent også mot raske temperaturskifter, slik at du kan da det rett fra fryseren og inn i stekeovnen.

Asjettene i Sancerre middagsservise er tilgjengelig i et bredt utvalg av størrelser. Her kan du velge mellom 8 ulike radiuser, fra de minste på 15 cm til de største på 31 cm. Serien har også dype tallerkener, så vel som pastatallerkener. Det store utvalget gjør at du har mulighet til å servere ulike kombinasjoner av forretter og hovedretter.

Se Hele Utvalget Innen Servisedeler hos NordicNest.no!

Ved siden av Sancerre har Pillivuyt også flere andre kolleksjoner med middagsserviser. Sancerre er kanskje deres reneste eller enkleste, men du finner også Plisse som har dekorative riller langs kantene, Boulogne med design inspirert av høydekurver fra tur-kartenes verden, og Toulouse med rette kanter.

Le Creuset Signature – Fargerike Serviser

Le Creuset Servise

Dersom du ønsker en spesifikk farge på ditt middagsservise, kan utvalget fra Le Creuset være et godt alternativ. I Le Creuset sitt store utvalg finner du serviser i et bredt utvalg av farger. Fargene går også igjen i annen borddekking, slik at du kan skape en komplett borddekking.

Blant Le Creuset sine middagsserviser finner du et stort utvalg av farger. Kolleksjonen omfatter farger som rød, oransje, mørk og lys blå, grønn, gul, rosa, grå, creme, samt svart og hvit. Fargeutvalget får også med jevne mellomrom nye tilføringer som ofte er sesongbegrenset.

Bestill Le Creuset Middagsservise hos Kitchn.no!

Dersom du velger en spesifikk farge for ditt Le Creuset middagsservise, har du også mulighet til å kombinere dette med steke- og kokekar i samme farge. Her kan du velge mellom støpejernsgryter, stekepanner, ildfaste former, krydderkverner og mye annet.

På denne måten har du mulighet til å skape en helhet i borddekkingen. Det er alternativt også mulig å kombinere ulike farger for ytterligere variasjon.

Se Serviser og Tilbehør fra Le Creuset hos Kitchn.no!

De store tallerkenene i Le Creuset Signature middagsservise har en størrelse på 27 cm. Serviset er laget i keramisk stentøy med høy ripebestandighet. Serviset er også varmebestandig og tåler temperaturer fra -23 grader og opp til 260 grader. Tallerkenene kan med andre ord benyttes både i fryser og i stekeovn. Delene kan også vaskes i oppvaskmaskin.

Videre har Le Creuset Signature mindre tallerkener med diameter på 22 cm, i tillegg til pastatallerkener i ulike størrelser samt forskjellige skåler og serveringsfat.

pasta flatt servise

Hva er Normal Størrelse på en Middagstallerken?

Middagstallerkener kommer i forskjellige størrelser, men de vanligste middagstallerkenene har en diameter på 27 cm. Du vil også finne alternativer som er litt mindre eller større, fra 25 cm og opp til 30 cm i diameter.

Størrelsen du velger kan variere avhengig av stil, funksjon og personlig preferanse. Når du vurderer størrelse på serviset må du også ta hensyn til bredden på tallerkenens kant, da dette vil påvirke hvor mye mat det er plass til.

Hvor Mange Tallerkener skal man ha?

Antall tallerkener du trenger vil avhenge av dine behov. Generelt sett, er det anbefalt å ha mellom 8-12 av hver type tallerken i et servise. Dette gir deg nok tallerkener for daglig bruk, samt ekstra for gjester eller i tilfelle av uhell.

Hvis du ofte har større middager eller selskaper, kan det være hensiktsmessig å ha flere tallerkener. Det er også viktig å tenke på lagringsplass – husk at du trenger plass til å oppbevare tallerkenene når de ikke er i bruk.

Nøytralt middagsservise

Hva Består et Servise av?

Et komplett servise inneholder en rekke forskjellige elementer. Dette inkluderer middagstallerkener, mindre tallerkener og asjetter til forretter, frokost og lunsj, samt dype tallerkener. I tillegg vil de fleste serviser inkludere kopper og krus for te og kaffe, og serveringsredskaper som skåler, fat, sausenebb og ulike mugger og kanner.

Når du velger middagsservise kan det være lurt å se hvilke serveringsdeler som er tilgjengelig, da dette i mange tilfeller kan være begrenset. Her kan man alternativt kombinere tallerkener fra ett servise, med serveringsfat og skåler fra et annet.

Hvilke Tallerkener Finnes i et Servise?

De grunnleggende elementene i et servise er middagstallerkener, asjetter og dype tallerkener. Middagstallerkener brukes vanligvis for hovedretter, mens asjetter er mindre og brukes til frokost og lunsj, men også til forrett. Dype tallerkener er ideelle for supper, grøt eller frokostblandinger. Man kan i enkelte serviser også finne alternative servisedeler som pastatallerken og sushitallerken.

Hvilket Middagsservise skal jeg Velge?

Valget av middagsservise kan avhenge av flere faktorer. Først og fremst må du vurdere din personlige stil og preferanser. Ønsker du et moderne, minimalistisk utseende, eller foretrekker du noe mer tradisjonelt eller dekorativt?

Deretter bør du tenke på hva serviset vil bli brukt til. Trenger du et hverdagsservise som tåler hyppig bruk og kan vaskes i oppvaskmaskin, eller leter du etter et finservise for spesielle anledninger?