Moscow Mule Kopp – Test – Ikoniske Kobberkrus

0

Moscow Mule er en velkjent cocktail, bestående av mynteblader, ingefærøl, vodka, isbiter og limejuice. På tross av navnet har drinken sitt opphav i Los Angeles, og var en viktig bidragsyter i å gjøre vodka populært i USA.

Modern House Moscow Mule Kopp

Den klassiske Moscow Mule drinken serveres helst i helt spesielle kopper. Moscow Mule kruset er laget i kobber, og kommer gjerne med en hamret overflate.

Kobberglasset, kombinert med isbiter og garnityr, er med på å skape et helt spesielt uttrykk rundt drinken. Ønsker du å servere Moscow Mule på mest korrekt måte, er det derfor lurt å ha utstyret i orden.

Hva er en Moscow Mule Cocktail?

Moscow Mule er en klassisk drink laget av vodka, ingefærøl og lime, kombinert med isbiter og pyntet med friske mynteblader. Drinken gikk tidligere under navnet Vodka Craze. Se oppskrift hos Det Glade Kjøkken!

Moscow Mule Kopp

Moscow Mule serveres i de ikoniske kobberfargede koppene. Kobberkoppene benyttes da metallet tar til seg kulden fra isbitene, slik at drinken holdes iskald lenger! Kobberkoppene er samtidig med på å gjøre drinken, og serveringen av den, unik.

Vi har sett på Følgende Moscow Mule Krus

 • Moscow Mule Sett fra Lyngby Glas
 • Oliver Moscow Mule Kopp fra Dorre
 • Moscow Mule Kopper med Flat Overflate
 • Culinary5 Moscow Mule Glass
 • Moscow Mule Kopp fra Modern House
 • Moscow Mule Termokopper (Uten hank)

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke Moscow Mule kopper andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Moscow Mule Sett fra Lyngby Glas

Moscow Mule sett 4 personer

Fra danske Lyngby Glas finner vi dette settet med Moscow Mule kopper og tilbehør. Settet er designet for fire personer, og lar deg servere den klassiske drinken med de ikoniske krusene.

Settet med kopper fra Lyngby Glas består av 4 Moscow Mule kopper med volum på 0,5 liter. Krusene er kobberbelagte og har en karakteristisk hamret ytre overflate. Koppene har en indre base i rustfritt stål.

Bestill Moscow Mule Sett hos NordicNest.no!

Videre i settet følger et måleglass i tilsvarende hamret kobberdesign. Dette måleglasset lar deg måle opp korrekte mengde vodka, slik at du kan holde deg tro til den opprinnelige oppskriften. Dette Moscow Mule målebegeret er relativt unikt, og følger ikke i noen av de andre settene vi har sett på.

Videre i settet følger et sett med 4 lange stålsugerør. Sugerørene kommer i tilsvarende kobberdesign og fungerer også som rørepinner. Disse vil naturlig nok være med å sette et preg på drinkglassene når de serveres.

Lengden på sugerørene i settet er på 21,5 cm. Hankene på koppene i dette settet fra Lyngby Glas er av den kantede typen. Dette er en type hank som går igjen på flere av Moscow Mule krusene.

Oliver Moscow Mule Kopp fra Dorre

Oliver Moscow Mule Kopp

Fra Dorre finner vi deres Oliver drikkekopper i kobber. Koppene har et volum på 0,45 liter og passer perfekt til servering av Moscow Mule cocktail og tilsvarende drinker.

Settet fra Dorre består av 4 kopper, og egner seg derfor godt om du også ønsker å servere cocktails til dine gjester. Krusene er laget i kobberbelagt rustfritt stål i tråd med drinkens tradisjoner. Designet med hamret prikkete overflate.

Bestill Oliver Moscow Mule Kopp fra Dorre på Bakeren&Kokken.no!

En av fordelene med å benytte drikkekrus og glass i kobber er at metallet tar til seg temperaturen på drikken. Det kalde metallet vil med andre ord være med å holde innholdet og isbitene i glasset kaldt over lenger tid.

Koppene kommer med spisse avrundede hanker og er med på å sette det ønskede rustikke preget på serveringen. Hankene på Moscow Mule kommer både i runde og spisse utgaver.

Hos Bakeren og Kokken finner du et sett med 4 Moscow Mule kopper. Ønsker du kun å bestille en enkelt kopp (eller færre enn 4), finner du dette hos Kitchen.no.

Moscow Mule Kopper med Flat Overflate

Blank Moscow Mule kopp

Selv om Moscow Mule krus ofte kommer med hamrede overflater, finnes det også alternativer til dette. Fra Modern House finner vi dette settet med kobberkrus med flat overflate.

Krusene ligner mye på koppene med de typiske hamrede overflatene, men kommer altså med et flatt ytre. Denne typen glass med flat overflate har også en del av Moscow Mule tradisjonen.

Bestill Modern House Moscow Mule Krus hos Kitchn.no!

Krusene fra Modern House er laget i 18/10 stål, og er emaljert med kobber. Glassene har en høyde på 9 cm og et volum på 55 cl. Koppene kommer med tradisjonelle spisse hanker.

For å pynte opp en Moscow Mule cocktail er det lurt å ta utgangspunkt i garnityret. Drinken lages med mye isbiter, som står sentralt også i designet. Da man benytter saft fra lime i drinken, er det et godt tips å også pynte med en limeskive.

Videre benyttes mynteblader for å sette smak, og samtidig pynte opp serveringen. Det er kombinasjonen av isbiter, kobberkrus og grønt garnityr som sammen utgjør det ikoniske Moscow Mule uttrykket.

Culinary5 Moscow Mule Glass

Culinary5 Moscow Mule Krus Hamret

Fra merkevaren Culinary5 finner vi dette settet med Moscow Mule kopper. Krusene kommer i sett på 4 kopper, og har hver et volum på 57 cl.

Koppene kommer i gaveeske, og er derfor praktiske om du ønsker å gi Moscow Mule kopper i gave til en venn eller slektning. Da settet består av 4 kopper har man her også mulighet til å benytte glassene for også å servere gjester.

Bestill Sett med Culinary5 Moscow Mule Kopper hos KitchenTime.no!

Koppene er laget i rustfritt stål og tåler forsiktig maskinvask. Glassene har en høyde på 10 cm, og en bredde på 9 cm. Koppene kommer med spisse kanter i tråd med Moscow Mule tradisjonene.

Dette settet med Moscow Mule krus fra Culinary5 har fått flere gode tilbakemeldinger hos KitchenTime. Flere skriver at koppene er kjempefine og at de er fornøyde med kjøpet sitt. De aller fleste har også gitt settet 5 stjerner.

Ved siden av Moscow Mule har det med tiden dukket opp flere tilsvarende drinker, som også serveres i denne typen glass. Blant disse finner vi eksempelvis Mexican Mule som lages med Tequila, eller Irish Mule som lages med irsk whisky.

Moscow Mule Kopp fra Modern House

Modern House Moscow Mule Kopp

Fra Modern House finner vi dette Moscow Mule kruset i rustfritt stål, emaljert med kopper. Ulikt fra andre Moscow Mule kopper i denne oversikten, kommer dette kruset med runde hanker.

Koppen har et volum på 55 cl, og en høyde på 9 cm. Koppene er laget i rustfritt stål og kommer med et ytre hamret kobberlag. Kan vaskes i oppvaskmaskin på maksimalt 55 grader.

Modern House Moscow Mule Krus finner du hos Kitchn.no!

Merkevaren Modern House fører et bredt utvalg av Moscow Mule kopper. Ved siden av denne utgaven med hamret ytre på 55 cl, finner du også mindre utgaver på 40 cl. Også disse med rund hank.

Modern House fører også tilsvarende Mule drinkkrus med et matt grå ytre. De grå alternativene finnes i ulike størrelser, og i alternativer både med flat og hamret overflate. De mørkere utgavene kommer også med firkantede hanker.

Sist, og minst, finner du Modern House Moscow Mule shotglass (Kitchn). Disse har kun en størrelse på 60 ml, altså kun en tidel av typiske Moscow Mule kopper. Koppene passer perfekt til akevitt, og kan selvfølgelig også benyttes til både snaps og shot.

Moscow Mule Termokopper (Uten hank)

Moscow Mule glass

Et annet alternativ fra Modern House er disse termokrusene med Moscow Mule design. Koppene kobber både i kobberutgave og i mørk grå utgave. Krusene har en hamret overflate, i tråd med klassiske Moscow Mule kopper.

Termokrusene fra Modern Hose har doble stålvegger som sørger for å bevare temperaturen i glasset på en bedre måte. Dette gjelder både om du ønsker å holde innholdet i glasset lengere varmt, eller lengere kaldt.

Bestill Moscow Mule Glass hos Kitchn.no!

En annet ting som skiller disse termokrusene fra de andre Moscow Mule koppene er at de kommer uten hanker.

Man kan på mange måter si at Modern House her har tatt seg mange friheter opp mot det mer tradisjonelle designet. Samtidig skaper de her, med dette alternativet, et unikt produkt som kan benyttes til å servere både cocktails og andre drinker på en ny og spennende måte.

Moscow Mule termokrus fra Modern Hose har et volum på 42 cl, og en høyde på 9 cm. Krusene kan vaskes i oppvaskmaskin, på maksimalt 55 grader.

Moscow Mule Cocktailen sin Opprinnelse

På tross av navnet har ikke Moscow Mule noen historie fra Russland eller Moskva. Drinken ble først utviklet i Los Angeles, California av Wes Price sammen med Jack Morgan og John Martin. Dette var på begynnelsen av 1940 tallet.

John Martin hadde nylig tatt over eierskapet til den amerikanske delen av Smirnoff vodka. Han jobbet med å få produktet ut i de ulike restaurantene i USA, men slet med omsetningen. Vodka var på denne tiden ingen populær drikk i USA.

Jack Morgan var eier av Cock’n Bull restauranten i Los Angeles, og hadde på samme tidspunkt sin egen ingefærøl som heller ikke var så populær som ønsket.

Det var først da de, sammen med bartender Wes Price, kom på å kombinere de ulike produktene, at de endte opp med drinken Moscow Mule. Cocktailen ble markedsført av Smirnoff og ble med dette en suksess. Navnet på drinken har med andre ord sitt opphav i selskapet Smirnoff sin opprinnelse fra Moskva.

De første Moscow Mule koppene, benyttet under smakingen og utviklingen av drinken, ble tilført av Jack Morgan sin kjæreste som nylig hadde arvet en kobberfabrikk av sin far.

Kilder: Tricky Fish & Smirnoff

Moscow Mule Variasjoner

Etter hvert som Moscow Mule har etablert seg som en populær og velkjent drink, har det med tiden også dukket opp flere ulike varianter. Dette er mule-drinker bygget rundt annet brennevin, men også alternativer med annet tilbehør.

Blant Mule variantene med annet brennevin finner vi flere lokale varianter. De ulike variantene har kanskje ikke sitt opphav i de ulike landene, men benytter drikkevarer som har sitt opphav utenfor Moskva.

Eksempler på lokale Moscow Mule varianter er:

 • Mexican Mule – Laget med Tequila
 • Kentucky Mule – Laget med Bourbon
 • Gin Buck – Moscow Mule laget med Gin
 • Dark ‘n Stormy – Laget med Mørk Rom
 • Irish Mule – Laget med Irsk Whisky

Erin fra Platings and Pairings har laget en samling med over 20 ulike variasjoner av Moscow Mule cocktailen. Her finner du alternativer laget med jordbær, kirsebær, grillet ananas, eple-cider, blodappelsin og annet.

Selv om man gjerne skal holde seg tro til den opprinnelige Moscow Mule oppskriften, er det med andre ord ingenting som nekter deg å forsøke nye varianter av den klassiske cocktailen.

Moscow Mule

Hvorfor Benyttes Kobber-krus til Moscow Mule?

Kobberkrus er tradisjonelt brukt til å servere Moscow Mule. Kobber er et utmerket termisk ledende materiale, noe som betyr at det raskt tar på seg temperaturen til det som er inni det. Når isete Moscow Mule blandes i en kobberkopp, vil koppens vegger raskt avkjøles, og dermed holde drikken kald over lengre tid. Dette hjelper med å bevare den forfriskende kvaliteten til cocktailen, noe som er særlig viktig for en Moscow Mule.

Ved siden av dette har kobberfargen blitt ikonisk for Moscow Mule-drinken. Den lyse, skinnende metallet gir en estetisk tiltrekning som forsterker presentasjonen av cocktailen. Det er verdt å merke seg at det generelt anbefales å bruke kobberkrus med en indre foring av et annet materiale, som rustfritt stål eller nikkel, for å unngå at kobber kommer i kontakt med syren i cocktailen.

Hvordan Lage en Moscow Mule Cocktail?

En Moscow Mule cocktail er enkel å lage og krever bare tre hovedingredienser: vodka, ingefærøl og limejuice. Vodka gir styrken til cocktailen, ingefærølet gir det en krydret sødme, og limejuicen gir det en frisk og syrlig tone. For en ekstra estetisk berøring, kan cocktailen pyntes med en skive lime eller en kvast med frisk mynte. Typisk vil en Moscow Mule inneholde én del vodka, to deler ingefærøl, og juice fra omtrent en halv lime, alt servert over is i et kobberkrus.

Moscow Mule Kopp

Hvilken Vodka til Moscow Mule?

Smirnoff-vodka er den originale vodkaen som ble brukt da Moscow Mule ble oppfunnet i 1941. Men det er ikke nødvendig å bruke Smirnoff for å lage en Moscow Mule. Du kan bruke hvilken som helst vodka av god kvalitet som du liker. Noen foretrekker mer premium merker for deres unike smaker, mens andre foretrekker mer budsjettvennlige alternativer.

Hva Betyr Moscow Mule?

Navnet “Moscow Mule” kan være litt misvisende, ettersom cocktailen faktisk ble oppfunnet i USA, ikke Russland. Men “Moscow” i navnet er en referanse til vodka, som ofte assosieres med Russland. “Mule” er et gammelt bartendervokabular for en blanding av en hvilken som helst type sprit med ingefærøl eller ingefærbrus. Navnet kan derfor tolkes til å bety “en cocktail med vodka og ingefærøl”.

Selv om det ikke er noen direkte forbindelse mellom cocktailen og byen Moskva, kan navnet “Moscow Mule” ses som en smart markedsføringsstrategi som spiller på den eksotiske assosiasjonen mellom vodka og Russland. Det er også verdt å merke seg at “mule” i denne sammenhengen ikke har noe å gjøre med dyret, men snarere refererer til styrken av cocktailen, som kan “sparke” likt en mule hvis man ikke er forsiktig.