Bordbrikker – Test – Lekre Spisebrikker til Bordet!

0

Det er ofte de små detaljene, som skaper de store forskjellene. Slik er det også når man dekker frokost- eller middagsbordet. Med små detaljer har man mulighet til å oppgradere en standard borddekking til en flott servering.

En av disse detaljene, som er med på å pynte opp borddekkingen, er spisebrikker eller bordbrikker.  Spisebrikkene bringer farge og variasjon til bordet, samtidig som de viser klart og tydelig hvor de ulike kuvertene skal plasseres.

Bordbrikker

Dekkebrikkene er også med på å skape en lunere atmosfære, ved å dempe støy fra glass, tallerkener og bestikk som flyttes rundt på bordet. Brikkene er også med på å skape en litt mer eksklusiv følelse over måltidet.

Under har vi samlet flere ulike bordbrikker. Dette er dekkebrikker i ulike materialer og utforminger, slik at du kan finne et alternativ som passer deg og ditt middagsbord. Mange av brikkene er gjerne tilgjengelig i et større utvalg av farger, slik at du har mulighet til å finne din favoritt.

Hvilke Bordbrikker / Spisebrikker har vi Sett På?

Vi har gått igjennom de ulike nettbutikkene, og plukket ut de bordbrikkene som falt best i smak. Her har vi sett litt på hvilke brikker som er fremhevet av de ulike nettbutikkene.

Spisebrikker

Målet har vært å samle flotte bordbrikker og dekkebrikker, samtidig som vi ønsket å vise frem et bredt utvalg av farger og materialer.

Vi har Sett på Følgende Bordbrikker / Spisebrikker:

 • Lind DNA – Buffalo Spisebrikker
 • Bloomingville Flettet Spisebrikke
 • OYOY Bordbrikker med Dekor
 • Swedish Grace Bordbrikker i Lin
 • Aida Quadro Spisebrikker i Lær
 • Ella Bordbrikke fra Dixie
 • Muubs Camou Bordbrikker i Skinn
 • Spisebrikker fra Design House Stockholm

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke bordbrikker andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Lind DNA – Buffalo Spisebrikker

Lind DNA Spisebrikker

Fra Lind DNA, finner vi en serie med spisebrikker, med navnet Buffalo. Buffalo-serien består av flere ulike bordbrikker, som er designet over det samme temaet.

Buffalo-serien fra Lind DNA består av spisebrikker til servering av måltid, så vel som mindre glassbrikker der man kan plassere drinkglass eller ølglass for å beskytte bordet.

Dekkebrikkene i Buffalo-serien fra Lind DNA kommer i formene Square, Circle og Curve. Dette beskriver formen på brikkene. Square spisebrikker er rektangulære, mens glassbrikkene er kvadratiske.

Bestill Buffalo Spisebrikker fra Lind DNA!

Brikkene er utviklet i 80 % resirkulert lær, og 20 % naturgummi. Denne kombinasjonen sørger for at brikkene ligger stødig på bordet. Materialet beskytter også godt mot flekker, og er samtidig lett å tørke av. Flekker fra krydder som karri-retter, safran, paprika og chili bør vaskes bort med en gang.

Lind DNA Square Spisebrikke

Buffalo spisebrikker fra Lind DNA kommer i fargene brun, natur og svart. Brikkene finnes også i dobbeltsidige utgaver, der at du har mulighet til å snu spisebrikken for å endre farge. Dette så du kan ha mer variasjon i borddekkingen.

Buffalo Spisebrikker finner du hos NordicNest!

 Square spisebrikke har en størrelse på 45 x 35 cm, og en tykkelse på 1,6 mm. Curve spisebrikke er tilgjengelig i det samme utvalget av farger og har en størrelse på 44 x 37 cm. Også denne har en tykkelse på 1,6 mm.

Bloomingville Flettet Spisebrikke

Bloomingville Spisebrikker

Fra Bloomingville finner vi denne spisebrikken i flettet vann-hyasint. Vann-hyasint er en vannplante, med opphav fra Amazonas, som kan vokse opp til 2-5 meter om dagen.

Spisebrikken er flettet i tradisjonelle flettemønster, formet i en sirkel. Den sirkulære spisebrikken er naturfarget, og har naturlige variasjoner i fargemønster. Den høye tykkelsen på brikken, løfter opp og fremhever tallerkenen, og setter måltidet i fokus.

Bestill Bloomingville Flettet Bordbrikke hos Nordic Nest!

Spisebrikken har en diameter på 35 cm, og er med dette en noe mindre brikke, sammenlignet med mange av de andre i oversikten. Brikken egner seg derfor kanskje best til asjett, bestikk og serviett, mens drikkeglasset blir stående ved siden av.

Bloomingville Bordbrikke

Benytt denne spisebrikken fra Bloomingville til å skape et sommerlig og naturlig preget frokost eller lunsjbord. Serviset benyttet på bildet er også fra Bloomingville, men du kan selvfølgelig også dekke bordet med andre serviser.

OYOY Bordbrikker med Dekor

OYOY Spisebrikker

Fra danske OYOY finner vi denne serien med bordbrikker i dekorert silikon. Serien kommer i flere ulike fargevalg, med tilhørende mønster og grafisk dekor.

Den grafiske dekoren, og fargevalget, kommer i flere ulike valg. Fargekombinasjonene er lekne, og skaper dermed mulighet for spennende dekking av bordet. Brikkene selges i par på 2, men det er også mulighet for å kombinere ulike dekkebrikker.

Se Utvalget Innen OYOY Spisebrikker hos Nordic Nest!

Bordbrikkene har en størrelse på 45 x 35 cm, og er laget i silikon. Brikkene er lette å rengjøre, og tørkes av med en fuktig klut. Bordbrikkene fra OYOY er utstyrt med hull i ene hjørnet, slik at man kan henge de opp.

OYOY Dekkebrikke

Alternativt finnes bordbrikkene fra OYOY også i runde utgaver. Disse har en diameter på 39 cm, og en tykkelse på 1,5 mm. Her finner du også runde spisebrikker for barn, med lekne dyremotiver. Denne serien går under navnet OyOy Mini.

Swedish Grace Bordbrikker i Lin

Swedish Grace Spisebrikker

Fra svenske Rörstrand finner vi denne serien med Swedish Grace bordbrikker. Brikkene er laget i 100 % lin, og gir med dette et mykt og tidløst underlag for måltidet.

Spisebrikkene er inspirert av det klassiske Swedish Grace serviset, som ble lansert i 1930. Swedish Grace servise er en svensk kulturklassiker, preget av det ikoniske hveteaks-mønsteret. Hvetemønsteret går også igjen i bordbrikkene i Swedish Grace.

Bestill Swedish Grace Bordbrikker hos NordicNest.no!

Swedish Grace bordbrikker er laget i 100 % lin, og har en størrelse på 45 x 35 cm. Brikkene kommer i fargevalgene «Dimma» eller tåke (Lys grå), og «Sten» (Mørk grå). De myke grå fargene, gjør at dekkebrikkene egner seg godt både for hvitt og farget servise.

Swedish Grace Bordbrikker

Med det klassiske mønsteret, egner disse dekkebrikkene seg selvfølgelig godt som underlag for Swedish Grace servise. Samtidig er dette også fine og elegante bordbrikker som gjerne også kan brukes i kombinasjon med annet servise. Spisebrikkene kan vaskes i vaskemaskin.

Aida Quadro Spisebrikker i Lær

Aida Quadro Spisebrikker

Fra Aida finner vi denne serien med Quadro spisebrikker i resirkulert lær. Overflaten på brikken er designet med en litt ru overflate, og sørger med dette for å gjøre bordbrikken mer levende og naturlig.

Quadro spisebrikke fra Aida er tilgjengelig i flere fargealternativer. Velg mellom cognac, svart og grå. Dekkebrikkene har en størrelse på 43×35 cm, og egner seg dermed godt for dekking av matbordet.

Se Utvalget Innen Aida Quadro Bordbrikker hos Nordic Nest!

Dekkebrikkene i lær bør tørkes av med en fuktig klut etter hvert måltid, slik at de holdes rene. Brikkene skal ikke brettes, og bør ikke ligge i direkte sollys over lengere tid. Aida Quadro spisebrikker skal ikke vaskes i vaskemaskin.

Aida Quadro Bordbrikker

Aida sin Quadro serie er i utgangspunktet en serviseserie, bestående av firkantede tallerkener i svart og hvitt. Serviset er laget i stentøy, og har en matt overflate. Aida Quadro spisebrikker kan selvfølgelig også benyttes i kombinasjon med andre serviser.

Ella Bordbrikke fra Dixie

Dixie Ella Spisebrikker

Fra Dixie finner vi denne runde bordbrikken, flettet i rent naturmateriale. Bordbrikken er laget i materialet jute som er et tekstilmateriale kjent for sin grove og stive fiber.

Et annet navn for jute er strie, som vi kjenner fra striesekker. Dette er med andre ord et sterkt materiale, som også er med på å gjøre bordbrikkene slitesterke. Brikkene er nøytrale og flotte i designet, og passer godt både til hverdags og fest.

Se Flere Dixie Ella Spisebrikker hos Nordic Nest!

Dixie Ella rund bordbrikke har en diameter på 38 cm, og er tilgjengelig i fargene natur (beige) og svart. I Dixie Ella serien finner vi også et ovalt alternativ med størrelse på 45 x 35 cm. Denne er ved siden av natur og svart, også tilgjengelig i soft blue.

Dixie Ella Bordbrikker

Fra Dixie finner du også en rekke andre produkter i jute. Dette varierer fra ulike kurver til dørmatter og gulvtepper.

Muubs Camou Bordbrikker i Skinn

Muubs Bordbrikker

For de som er på jakt etter bordbrikker i skinn eller lær, kan Muubs Camou være et godt alternativ. Camou er en serie fra Muubs med skinnprodukter, der man ved siden av bordbrikker også finner skinnforkle, ovnsvotter og dørstoppere.

Bestill Muubs Camou Spisebrikker i Skinn!

Muubs Camou bordbrikke er tilgjengelig i fargene kamel (brun) og svart. Brikkene er laget i skinn, og vil med tiden modnes og få en naturlig patina. Muubs ønsker å skape produkter med god varighet, og som eldes med verdighet.

Muubs Spisebrikker

Dekkebrikkene fra Muubs har en størrelse på 45 x 35 cm. Det røffe materialet gir et naturlig og tøft preg på serveringsbordet. Brikkene egner seg til hverdagslig bruk, og kan også tas frem for å dekke til for gjester.

Spisebrikker fra Design House Stockholm

Design House Stockholm Spisematter

Fra Design House Stockholm finner vi denne serien med spisebrikker i tekstil bomull. I serien finner du et bredt utvalg av spisebrikker med ulike farger og dekor. Velg mellom utgaver med striper eller prikker i fargene grå, off-white og grønn.

Dekkebrikkene er designet av Helena Sellersgren, og har som mål å bringe naturen til bordet. Brikkene er designet for å utstråle ro og avslapning, noe som igjen forhåpentlig vil skape et triveligere måltid.

Se Utvalget innen Design House Stockholm Bordbrikker!

Design House Stockholm spisebrikker finnes i to utgaver: striper og prikker. De ulike stripene og prikkene benyttet er ujevne og litt kaotisk fremstilt, nettopp for å skape et levende og mer naturlig preg.

Design House Stockholm Bordmatter

Spisebrikkene fra Design House Stockholm er myke, og i bomull, og har en størrelse på 50 x 37 cm. Dette gjør at de er lette å håndtere. Brikkene kan vaskes i maskin på opp til 40 grader.

Hvordan Rengjøre Bordbrikker

Frokost

Gjennom dette oversikten har vi sett på dekkebrikker i en rekke ulike materialer. Fra ulike tekstiler, til sjøgress, jute til skinn og lær. De ulike materialene har ulike behov for renhold og vedlikehold.

Her vil jeg anbefale at du setter deg litt inn i renholdtipsene som følger med de ulike brikkene. Det tipset som allikevel går igjen for aller fleste bordbrikkene, er å sørge for å riste av, og tørke over brikkene med en fuktig klut etter bruk.

For å unngå at dekkebrikkene blir skjeve og ujevne, kan det være lurt å lagre de liggende, uten at du bretter de sammen. Dette gjelder kanskje spesielt for bordbrikker i skinn eller plastmaterialer. Her kan du gjerne dedikere en egnet skuff i kjøkkenbenken, eller legge de lett tilgjengelig ved spisebordet.

Spisebrikker til Jul og Høytid

Dersom du ønsker å benytte spisebrikker til julemiddagen, behøver du ikke nødvendigvis velge røde spisebrikker, eller spisebrikker med julemotiver.

Man får gjerne vel så gode resultater med mer nøytrale spisebrikker i klassiske farger som svart eller hvitt. Her kan det være lurt å tenke på hvilket servise man ønsker å benytte på julaften, og også hvilken duk og annen dekor man ønsker å ha på bordet.

Juledekoren kan man i stedet få inn ved å dekke på med juleservise, eller benytte detaljer som stearinlys, nissedekor, så vel som egnede papir- eller tøyservietter.

Finn Bordbrikker som Matcher Serviset Ditt

Når man velger bordbrikker, kan det være lurt å tenke på hva slags servise man har. Dette gjelder både om man ønsker å dekke til frokost og lunsj, eller om man ønsker å dekke til middag.

Selv om de fleste bordbrikker egner seg godt til de aller fleste serviser, kan det være lurt å tenke på hvordan de vil se ut når de dekkes sammen. Dette gjelder kanskje spesielt om du har røffe serviser i stentøy, eller mer klassiske nøytrale serviser. Eller noe midt imellom.

Spisebrikkene skal også gjerne godt sammen med annet man har av dekor på spisebordet. Dette gjelder eksempelvis krydderkverner, telysholdere, brødkurven og annet som gjerne settes frem på matbordet.

Hvordan Vaske Bordbrikker?

Hvordan du vasker bordbrikker avhenger av materialet de er laget av. Generelt sett kan de fleste stoffbrikker vaskes i vaskemaskinen på en mild syklus med kaldt vann og tørkes flatt. Plast- eller vinylbrikker kan ofte tørkes av med en fuktig klut. Lær- eller korkbrikker bør tørkes av med en fuktig klut og ikke nedsenkes i vann. Det er alltid viktig å lese produsentens anvisninger før vask.

Hvilke Materialer Anbefales til Spisebrikker?

Det finnes mange materialer som kan brukes til spisebrikker, og det beste valget avhenger av din personlige smak og bruksbehov:

 • Stoff (f.eks. bomull, lin): Lett å vaskes, gir et mykt underlag, og kommer i mange design.
 • Vinyl eller Plast: Vanntett, lett å rengjøre, og ofte rimelig.
 • Lær: Gir et sofistikert utseende, men kan kreve spesiell omsorg for å unngå flekker.
 • Kork: Er varmebestandig og gir en naturlig følelse, men kan være mer skjør.
 • Bambus: Miljøvennlig, lett å rengjøre, og gir et naturlig preg på borddekkingen.

Hvor Mange Bordbrikker Trenger man?

Antallet bordbrikker du trenger avhenger av størrelsen på bordet ditt og hvor mange gjester du forventer å ha. Som en generell regel bør du ha minst en bordbrikke for hvert sete ved bordet. Mange velger å kjøpe et sett med 4, 6, 8 eller 12, avhengig av størrelsen på husholdningen eller hvor ofte de har gjester. Det kan også være lurt å ha noen ekstra brikker for uforutsette gjester eller i tilfelle noen av brikkene blir skadet.

Hva Bør jeg Tenke på Når Jeg skal Velge Bordbrikker?

Når du velger bordbrikker, bør du vurdere følgende:

 • Formål: Skal de brukes daglig eller bare ved spesielle anledninger?
 • Stil: Hvilken stil passer best med resten av borddekkingen og interiøret ditt?
 • Materiale: Basert på dine bruksbehov, hvilket materiale foretrekker du?
 • Størrelse: Passer størrelsen på bordbrikken med størrelsen på bordet ditt og tallerkenene dine?
 • Vedlikehold: Er du OK med bordbrikker som krever spesiell pleie, eller foretrekker du noe som er lett å vedlikeholde?