Shotglass – Test – Drammeglass til Shots

0

Et shotglass tas gjerne frem når det skal serveres brennevin. Typiske eksempler på dette er tequila eller vodka, men også drinker som Jägermeister, tyrker-shots eller tilsvarende.

Dorre Shonta Tequila Sett

Når man omtaler shotteglass, snakker man gjerne om drinker som drikkes raskt i en slurk, eller i en såkalt shot. Alternativt kan glassene også benyttes som snapsglass eller drammeglass der man sipper av brennevinet over tid, gjerne sammen med en øl eller et godt måltid.

I denne oversikten har vi sett på 8 ulike shotglass, fra flere ulike merkevarer. Vi har plukket ut alternativer i ulike design, slik at du forhåpentlig skal finne en favoritt som faller i smak!

Hvilke Shotglass har vi sett på?

I denne oversikten har vi valgt å fokusere vår gjennomgang rundt tradisjonelle shotteglass uten stett. Dette for å skille disse fra snapsglass som er et tilsvarende, men samtidig annerledes konsept. Når det er sagt kan shotglass benyttes som snapsglass og visa versa.

Shotglass

For hver av de ulike shotglassene har vi oppgitt størrelse i overskriften. Dette for å gjøre det lettere for deg å orientere deg og sammenligne. Oversikten består av glass både i krystall og vanlig glass, og du vil også finne et morsomt kit for servering av Tequila.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke shotglass andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Spiegelau Perfect Serve Shotteglass – 5,5 cl

Spiegelau Shotglass

The Perfect Serve er en serie med eksklusive krystallglass fra Spiegelau. Glasskolleksjonen er designet av Stephan Hinz, og er laget for de som ønsker det lille ekstra i hverdagen.

Shotglassene fra Perfect Serve kolleksjonen har et vakkert design og kommer med et dekorativt og eksklusivt mønster som er med på å gi glassene et kvalitetsstempel. Glassene kommer i sett på 4 og har et volum på 5,5 cl.

Bestill Spiegelau Perfect Serve Shotglass hos NordicNest.no!

Perfect Serve glassene er designet med ønske om å svare til behovene i en moderne bar, med høye krav til kvalitet. Ved siden av et flott utseende, er glassene solide og riperesistente. Glassene kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Ved siden av shotglass finner du i denne kolleksjonen også andre drink og cocktailglass. Velg her mellom cocktailglass, champagneglass, martini/cocktailglass, longdrink glass, kaffeglass og mye annet. Serien byr også på karafler til whisky samt en tilsvarende mugge.

 • Eksklusivt Design: Designet av Stephan Hinz for luksuriøs hverdagsbruk.
 • Dekorative Shotglass: Selges i sett på fire, 5,5 cl volum, med kvalitetsmønster.
 • Funksjonell og Elegant: Solid, ripebestandig og oppvaskmaskinsikker.
 • Bredt Utvalg: Inkluderer også cocktail-, champagne- og kaffeglass, pluss karafler.

Nachtmann Nobelesse Shotglass – 5 cl

Nachtmann Nobelesse Shotglass

En annen serie med krystallglass finner vi fra Nachtmann. Deres Nobelesse-kolleksjon består av et bredt utvalg av drink- og cocktailglass. Her finner vi også deres sett med shotglass med dekorative mønstre.

På lik linje med Spiegelau er Nachtmann en del av Riedel-konsernet. Dette betyr merkevarer med fokus på høy kvalitet. Krystallglassene i Nachtmann Nobelesse tilbyr et vakkert og klart glass, og har samtidig en vakker klang under skåling.

Bestill Nachtmann Nobelesse Shotteglass hos NordicNest!

Shotglassene i Nobelesse kolleksjonen selges i sett med 4 glass. Sammenlignet med andre shotglass, har Nobelesse glassene en lavere og bredere profil.  Hvert av glassene har et volum på 5 cl. Glassene sikter mot de som ønsker litt ekstra luksus i hverdagen. Kan vaskes i oppvaskmaskin.

Ved siden av Shotglass, finner man fra Nachtmann Nobelesse også andre drinkglass. Her finner du whiskyglass, champagneglass, vinglass, ølglass, likørglass, kaffeglass, og mye annet. Mange av glassene er også tilgjengelig i ulike fargevalg.

 • Bredt Utvalg: Nobelesse-kolleksjonen inkluderer dekorative shotglass og andre drinkglass.
 • Høy Kvalitet: En del av Riedel-konsernet, fokus på kvalitetskrystall med klar lyd ved skåling.
 • Unikt Design: Shotglassene har en lav, bred profil, selges i sett på fire, 5 cl volum.
 • Praktisk og Elegant: Oppvaskmaskinsikre, perfekt for daglig luksus.
 • Variert Glassvalg: Tilbyr whiskyglass, champagneglass, og mer i ulike farger.

Se også: Akevittglass!

Norgesglasset Shotglass – 5 cl

Norgesglasset Shotglass

Norgesglasset har på mange måter blitt en Norsk institusjon, og noe vi alle har vokst opp med. I denne kolleksjonen finner vi også dette settet med shotglass. Alle kommer selvfølgelig med den tradisjonsrike Norge-logoen.

Shotglassene er flotte i sitt design, og egner seg godt til lystige sammenkomster. Med den ikoniske logoen blir glassene raskt gjenkjennelige for de som har vokst opp med designet.

Bestill Norgesglasset Shotglass hos Christiania Glasmagasin!

Settet med shotglass fra Norgesglasset kommer med 6 glass. Hver av glassene har et volum på 5 cl. Glassene kan kombineres med andre drinkglass fra Norgesglasset, som seidel ølglass og vinglass. I samme serie finner vi også drikkeglass eller vannglass i flere størrelser.

Ved siden av drikkeglass tilbyr Norgesglasset også andre serveringsartikler til festbordet. Dette omfatter alt fra telysholdere, tacosett og serveringsskåler, til oppbevaringsglass og kakebokser i metall.

 • Tradisjonelt Norsk Design: Norgesglasset, en norsk institusjon, inkluderer et sett med shotglass, alle merket med den tradisjonsrike Norge-logoen.
 • Ikonisk og Gjenkjennelig: Glassene har et design som appellerer til norske tradisjoner, perfekte for sosiale sammenkomster.
 • Størrelse og Sett: Settet består av 6 shotglass, hvert med et volum på 5 cl, som kan kombineres med andre Norgesglass-drinkglass.
 • Allsidig Glassvalg: Kolleksjonen inkluderer også ølglass, vinglass og vannglass i ulike størrelser.

Modern House America Shotglass – 8 cl

Modern House America Shotglass

America Shotglass fra Modern House er et sett med drammeglass inspirert av 1920-tallets vintage-stil. Glassene kommer med dekorative fasetter som er med på å gi flotte lyseffekter når glasset er i bruk.

Designet på America Shotglass fra Modern Hose er inspirert fra de trendy amerikanske jazzbarene under forbudstiden. Glassene har en spennende vintagestil og kommer med dekorativt mønster og fasetter.

Bestill Modern House Shotglass hos Tilbords.no!

Glassene er utviklet av italienske Bormioli Rocco, og har et volum på 8 cl. Glassene selges i sett på 6 glass og har en høyde på 7,5 cm. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen på egnet program i øvre hylle.

Ved siden av shotglass, finner man i Modern Hose sin America-kolleksjon også andre drinkglass. Velg her mellom champagnebeger, whiskeyglass, ginglass, cocktailglass og martiniglass. På denne måten kan du servere flere drinker med glass i tilsvarende design.

 • 1920-talls Vintage-inspirasjon: America Shotglass fra Modern House har et design inspirert av vintagestilen fra 1920-tallets amerikanske jazzbarer.
 • Dekorative Detaljer: Glassene har fasetter og mønstre som skaper flotte lyseffekter, og reflekterer en spennende vintagestil.
 • Italiensk Kvalitet og Størrelse: Utviklet av Bormioli Rocco, med 8 cl volum, selges i sett på seks, hver med en høyde på 7,5 cm.
 • Praktisk og Holdbar: Glassene er oppvaskmaskinsikre, ideelle for moderne bruk.
 • Utvidet Glassutvalg: America-kolleksjonen inkluderer også champagnebeger, whiskey-, gin-, cocktail-, og martiniglass for en helhetlig serveringsopplevelse.

Se vår Oversikt over Martiniglass!

Aida Harvey Shotglass – 3,7 cl

Aida Harvey Shotteglass

Aida Harvey shotglass er designet med inspirasjon fra klassiske krystallglass. Dette betyr at du får vakre mønstrede glass, til mer hverdagslige priser. Shotglasset kommer med en kombinasjon av klassisk stil og moderne eleganse.

Settet med shotglass fra Aida Harvey består av 4 glass. Glassene har et volum på 3,7 cl. Glassene er laget i vanlig glass, men er inspirert av utskårede krystallglass. Dette er med på å gi glassene et eksklusivt preg til en rimelig penge.

Bestill Aida Harvey Shotglass hos Kitchn.no!

Ved siden av shotglass, finner man i Aida sin Harvey-kolleksjon også andre drinkglass. Dette omfatter whiskeyglass, longdrink glass, champagneskåler, ølkrus med hank og hotdrink-glass. Videre finner man også dessertglass, karafler, isbøtte og godteriskål.

Det store utvalget av glass og serveringsartikler, gjør at du kan kombinere de ulike produktene for å danne en borddekking. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

 • Klassisk Krystallinspirasjon: Aida Harvey shotglass er inspirert av klassiske krystallglass, men tilgjengelig til hverdagslige priser.
 • Kombinasjon av Stil og Eleganse: Glassene kombinerer klassisk design med moderne eleganse, gir eksklusivitet til rimelig pris.
 • Størrelse og Materiale: Settet inneholder 4 glass, hver med et volum på 3,7 cl, laget i vanlig glass med krystallinspirert utskjæring.
 • Allsidig Glassutvalg: Kolleksjonen inkluderer også whiskeyglass, longdrink glass, champagneskåler, ølkrus, hotdrink-glass, dessertglass, karafler, isbøtte og godteriskål.

Dorre Shonta Tequila-sett med Glass – 6 cl

Dorre Shonta Tequila Sett

Fra Dorre får du her ikke bare et sett med shotglass, men også et komplett kit for servering av Tequila. Ved siden av seks shotteglass, finner du et dekorativt trebrett, samt saltbøsse og skål til sitronskivene.

Tequila-shots er en unik og seremoniell aktivitet, der man først slikker en klype salt fra området mellom tommel og pekefinger, før man shotter drinken, og nøytraliserer smaken med en skive sitron. Med dette settet får du en morsom måte nettopp å servere denne drinken.

Bestill Dorre Tequila-kit hos Bakeren og Kokken!

Settet består av seks shotglass med volum på 6 cl. Den serveringsvennlige trebrikken kommer med utskåringer, slik at det er plass til shotglassene, saltbøssen og sitonskålen. På denne måten får du et komplett sett til tequilaen.

Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen, mens brettet i tre vaskes for hånd ved behov. Ved siden av å være en gøy måte å servere tequilashots på, er det også en morsom gaveidé.

 • Komplett Tequila-sett: Dorre tilbyr et sett med ikke bare shotglass, men også et trebrett, saltbøsse og skål for sitronskiver for tequila-servering.
 • Unik Serveringsopplevelse: Settet legger til rette for den seremonielle måten å nyte tequila på, med salt og sitronskive.
 • Settets Innhold: Består av seks shotglass med 6 cl volum, samt en trebrikke med utskåringer for glass, salt og sitron.
 • Flott til Servering og Gaver: Ideelt for en engasjerende tequila-opplevelse og en kreativ gavéide.

Finn ditt neste Gin Tonic Glass!

Stiernholm Snapsglass i Farger – 4,8 cl

Stiernholm Joi Snapsglass

Fra Stierholm finner vi dette settet med kulørte snapsglass. Settet består av fire glass i ulike duse fargetoner som blå, grønn, brun og mørk. Stiernholm-glassene har en ekstra klarhet som er med på å pynte opp serveringsbordet.

De ulike fargene gjør hvert glass unikt, slik at det blir lettere å skille de fra hverandre. Samtidig sørger de for å gjøre borddekkingen litt mer spennende og fargerik. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskin på et skånsomt program.

Stiernholm Joi Snapsglass finner du hos Kitchn.no!

Stiernholm Joi består av fire shotglass eller drammeglass i fire ulike farger. Glassene har et volum på 4,8 cl, og en høyde på 10,5 cm. Glassene har en nydelig glans og klarhet og er inspirert av skandinavisk design.

Shotglassene i Stiernholm Joi er et spennende alternativ til tradisjonelle blanke glass. De ulike fargene skaper en unik og spennende borddekking og er dermed med på å pynte opp serveringen.

 • Kulørte Shotglass: Stiernholm tilbyr et sett med fire snapsglass i duse farger som blå, grønn, brun og mørk, som tilfører ekstra klarhet og estetikk til serveringsbordet.
 • Unike og Praktiske Farger: De ulike fargetonene gjør hvert glass unikt og lettere å skille fra hverandre, samtidig som de gir borddekkingen en spennende og fargerik touch.
 • Størrelse og Design: Glassene har et volum på 4,8 cl og en høyde på 10,5 cm, med en nydelig glans og klarhet inspirert av skandinavisk design.
 • Oppvaskmaskinsikre: Glassene kan vaskes i oppvaskmaskin på et skånsomt program.
 • Spennende Borddekking: Stiernholm Joi-shotglassene tilbyr en unik og spennende alternativ til tradisjonelle blanke glass, perfekt for å pynte opp serveringen.

Orrefors City Shotteglass – 5 cl

Orrefors City Shotglass

City er en barserie fra svenske Orrefors, designet av Martti Rytkönen. Serien er laget i slepet krystall, og kommer med et asymmetrisk mønster som gir glassene sin identitet. Designet har hentet sin inspirasjon fra storbyens opplyste bygater

Shotglassene i Orrefors City selges i sett på 2 glass, med et volum på 5 cl. Glassene kan kombineres med andre drinkglass i Orrefors City-kolleksjonen. Dette omfatter ulike whiskeyglass samt highball glass.

Orrefors City Shotglass finner du hos NordicNest.no!

Kolleksjonen omfatter videre også en whiskykaraffel i krystall, mikseglass med tilhørende røreskje, isbøtte, samt isterninger og glassbrikker i rustfritt stål. Glassene har et eksklusivt og elegant uttrykk, og egner seg til de fleste anledninger.

Kombinasjonen av slepet krystallglass og rustfritt stål er noe som går igjen i City-kolleksjonen fra Orrefors. Dette er med på å skape en maskulin men samtidig elegant profil.

 • Nordisk Design: City-serien fra Orrefors, designet av Martti Rytkönen, er laget i slepet krystall med et asymmetrisk mønster inspirert av storbyens lysende bygater.
 • Størrelse og Sett: Shotglassene selges i sett på to, hvert med et volum på 5 cl, og kan kombineres med andre drinkglass i serien.
 • Eksklusivt og Allsidig Uttrykk: Glassene har et eksklusivt og elegant utseende, passende for mange anledninger.
 • Utvidet Kolleksjon: Inkluderer whiskykaraffel, mikseglass med røreskje, isbøtte, samt isterninger og glassbrikker i rustfritt stål.

Hvor Stort er en Shot i CL?

Størrelsen på en shot varierer litt avhengig av land og kultur, men generelt inneholder et standard shotglass omtrent 3 til 5 centiliter (cl). I mange barer og restauranter anses 4 cl som en standard størrelse for et shot.

Det er viktig å merke seg at denne størrelsen kan variere, spesielt i forskjellige land eller områder. For eksempel, i USA er et vanlig shot omtrent 4,4 cl, mens i Storbritannia er det ofte 2,5 cl eller 3,5 cl.

Hva Serverer man i et Shotglass?

I et shotglass serveres vanligvis sterke alkoholholdige drikker, som vodka, tequila eller whisky. Shotglass brukes ofte i barer eller på fester for å drikke alkoholen i et enkelt, raskt inntak, kjent som å “ta et shot”.

Det er også vanlig å servere ulike drinker eller blandinger i shotglass, som for eksempel Jägerbombs eller tequila slammer.

Hva er Forskjellen på Shotglass og Snapsglass?

Selv om shotglass og snapsglass kan se like ut, er det noen distinkte forskjeller. Først og fremst er det forskjell i størrelse. Snapsglass, som ofte brukes i Skandinavia, er vanligvis litt mindre enn shotglass og inneholder omtrent 2 til 4 cl.

Shotglass er vanligvis forbundet med å ta et raskt shot av sterk alkohol, mens snapsglass gjerne brukes der drinken skal sippes over lenger tid. Gjerne i kombinasjon med en fin middag eller sammen med en kald øl.