Vannkaraffel – Test – 8 Karafler til Hverdags og Fest

0

Når du skal finne den perfekte vannkaraffelen, er det lurt å få oversikt over alternativene. I denne guiden har vi plukket ut 8 favoritter, og sett nærmere på disse. Under finner du mer informasjon om de ulike karaflene!

Vannkaraffelen har flere bruksområder, og settes frem ved flere anledninger. Karaffelen benyttes når du ønsker kaldt vann eller juice til frokosten, om du ønsker å ha vann tilgjengelig på et lengere møte på jobben, eller om du ønsker å servere vann til vinen i et selskap.

Mange synes gjerne at rent drikkevann kan bli litt kjedelig, og ønsker derfor å smake til med litt ulike frukter og grønnsaker. Dette kan være agurkskiver, melonbiter, sitron, jordbær og annet. Dette skaper både farge og smak til drikken. Server gjerne med isbiter, for å friske opp ytterligere.

Når du skal velge vannkaraffel kan det være lurt å tenke litt på hvilke oppgaver du ønsker den skal løse. Dersom du ønsker å våkne opp med iskaldt sitronvann på morgenen, er det lurt å velge en karaffel som passer til dette. Ønsker du en karaffel som settes frem på middagsbordet eller selskapsbordet vil andre karafler kanskje være mer interessante.

Hvilke Vannkarafler har vi sett på?

I vår gjennomgang av karafler har vi forsøkt å plukke ut vannkarafler som er praktiske, men som også har et utseende som faller i smak. Vi har i første rekke plukket ut kjøleskapskarafler med egnet lokk, men har også valgt ut karafler som egner seg mer for servering direkte på bordet.

Vannkaraffel

Vi håper at oversikten vil gi deg et god innsikt i de ulike vannkaraflene på markedet, slik at du lettere skal kunne finne en favoritt. De fleste av karaflene under har også matchende drikkeglass.

Vi har sett på Følgende Karafler:

  • WMF Basic Vannkaraffel
  • Zwilling Prédicat Karaffel med Vippelokk
  • Norgeskaraffelen
  • Eva Solo Vannkaraffel med Vevd Trekk
  • Oval Oak Vin- og Vannkaraffel fra Sagaform
  • Eva Solo My Flavour Kjøleskapskaraffel
  • Rosendahl Grand Cru Vannkaraffel
  • Ripple Karaffel fra Ferm Living

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke vannkarafler andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

WMF Basic Vannkaraffel

WMF Basic Vannkaraffel

I WMF sin Basic-kolleksjon finner vi denne elegante og smarte vannkaraffelen. Karaffelen er utstyrt med et smart vippelokk som åpner seg når man begynner å helle av den. Vippetuten sørger samtidig for å holde karaffelen tett når den står oppreist.

WMF Basic Vannkaraffel finner du hos Bakeren og Kokken!

Helletuten er utstyrt med filter som gjør at isbiter og sitronskiver holdes i flasken. På denne måten har du mulighet til å prøve deg frem med sitron, agurkskiver, melon og andre frukter og smaker, uten å ende opp med for mye rusk i vannglasset.

WMF Basic kommer med en stor åpning, slik at den er enkel å fylle. Dette gjelder selvfølgelig med tanke på drikkevann, men også isbiter og eventuelle smakstilsetninger. Samtidig er karaffelen smal nok til å passe inn i dør-hyllen på de aller fleste kjøleskap.

Bestill WMF Basic Karaffel her!

Karaffelen egner seg godt på frokost- og lunsjbordet, men passer samtidig godt både på møterommet og på selskapsbordet. Flasken er laget i munnblåst glass, og kork-systemet er utviklet i polert Cromargan rustfritt stål og silikon.

WMF vannkaraffel

WMF Basic vannkaraffel kommer med volum på 1 liter. Flasken har en høyde på 29 cm, og en bredde på 7 cm.

Zwilling Prédicat Karaffel med Vippelokk

Zwilling Predicat Karaffel

Zwilling Prédicat vannkaraffel kommer i to utgaver: Den ene utgaven er med vippelokk, mens den andre er med et mindre lokk som tas av ved servering. Det praktiske vippelokket lar deg helle rett i vannglasset uten at det drypper, og uten at du må fjerne lokket.

Zwilling Prédicat Vannkaraffel Bestiller du hos Bakeren og Kokken!

Når karaffelen ikke er i bruk, sørger vippelokket for å beskytte innholdet i flasken mot insekter og plante-rester som flyr rundt i luften. Hellelokket er laget i 18/10 mattbørstet rustfritt stål, kombinert med en silikoninnsats.

Zwilling vannkaraffel

Under utviklingen av glassflasken er det kun benyttet naturlige materialer. Flasken er laget av blyfritt krystallglass av høy kvalitet. Karaffelen tåler vask i oppvaskmaskinen.

Velg Mellom Utgavene med eller uten Vippelokk!

Zwilling Prédicat vannkaraffel har et volum på 1 liter. Karaffelen har en høyde på 32 cm, og en diameter på 7 cm. Dette er smalt nok til å passe inn i hyllene på de fleste kjøleskapsdører.

Karaffelen er designet av Matteo Thun og Antonio Rodriguez. Flasken har et elegant preg med en smal høy midje. Det moderne designet er med på å pynte opp både frokostbordet og selskapsbordet.

Norgeskaraffelen

Norgesflasken

Mange har nok et nært forhold til de klassiske Norgesglassene. Glassene har vært i salg i Norge siden tilbake til begynnelsen av 1900 tallet. Norgesglasset benyttet gjenger og gummistrikk for å holde glasset tett, og var dermed ideell både for sylting og konservering av mat.

Se Utvalget Innen Norgesglass-produkter hos Hyttefeber.no!

Norgesglasset finnes nå også både som kjøleskapsflaske og vannkaraffel. Både flasken og karaffelen er selvfølgelig utsmykket med den klassiske «Norge» logoen som vi kjenner fra de tradisjonsrike glassene.

Norgeskaraffelen

Norgesflasken har et volum på 0,75 liter og egner seg godt både som kjøleskapskaraffel, og for lagring av hjemmelaget saft. Flasken kommer med en egnet kork, og passer godt inn i hyllen på kjøleskapsdøren.

Norgesflasken og Norgeskaraffelen finner du hos Hyttefeber.no!

Norgeskaraffelen har et volum på 1 liter, og ble lansert som et resultat av suksessen rundt Norgesflasken. Karaffelen kommer uten kork, men egner seg like fult til servering av alt av kalde drikker.

Med sitt klassiske design kan Norgeskaraffelen gjerne benyttes hjemme på serveringsbordet, men passer også til bruk på hytta eller sommerhuset. Norge logoen vekker minner fra tidligere generasjoner, og setter fort samtalen i gang rundt bordet.

Eva Solo Vannkaraffel med Vevd Trekk

Eva Solo vannkaraffel

Eva Solo sine kjøleskapskarafler med vevet neoprentrekk er et spennende alternativ. Selve karaffelen er en elegant klassisk vannkaraffel som egner seg godt for plassering i de fleste kjøleskapsdører.

Bestill Eva Solo Kjøleskapskaraffel hos Bakeren og Kokken!

Karaffelen er laget i borosilikatglass, og har et volum på 1 liter. Karaffelen er samtidig utstyrt med Eva Solo sin patenterte helletut som sørger for at du unngår drypping på bordet eller duken.

Eva Solo karaffel Navy

Helletuten har samtidig et vippelokk med åpne/lukke funksjon. Dette lokket sørger for at karaffelen åpnes automatisk når du begynner å helle. Helletuten er utviklet i rustfritt stål og silikon.

Se De Ulike Fargene hos BakerenogKokken.no!

Vannkaraffelen fra Eva Solo selges sammen med deres vevde neoprentrekk. Dette trekket sørger for å isolere flasken bedre, slik at innholdet holder seg kaldt (eller varmt) lenger når den står fremme på bordet.

Trekket til karaffelen er tilgjengelig i et bredt utvalg farger. Her kan du velge mellom sort, grå, blå, grønn, rose, petrol og mange flere. Dette er gjerne farger der Eva Solo lanserer større kolleksjoner. På denne måten har du mulighet til å matche din vannkaraffel med både kopper, kaffekanne og annet.

Oval Oak Vin- og Vannkaraffel fra Sagaform

Sagaform Oval Oak Karafler

Sagaform sine klassiske Oval Oak karafler kjennetegnes av deres runde former, og den ikoniske trekulen i eik som fungerer som kork. Karaflene fra Sagaform finnes i utgaver til vann/hvitvin, rødvin samt som olje- og eddiksett.

Bestill Sagaform Oak Karafler hos NordicNest.no!

Det er hvitvinskaraffelen fra Oval Oak, som også benyttes som vannkaraffel. Serien går også under navnene Nature og Oak. Vannkaraffelen har et volum på 1 liter, og en høyde på 34,5 cm.

Vannkaraffelen fra Sagaform er nok mer regnet for en serveringskaraffel, enn den er ment å oppbevares i kjøleskapet.

Se Hele Utvalget Innen Oval Oak Serien!

Karaffelen kan settes frem for servering av hvitvin eller vann på selskapsbordet, eller benyttes til vann eller juice til frokosten.

Ved siden av karaffel, finner du i denne serien fra Sagaform, også en rekke annet kjøkkenutstyr. Serien gjenkjennes av dens bruk av kuler i eik, og omfatter blant annet en fløtemugge, salt- og peppersett, ostekniver, underlag, salatbestikk og annet.

Eva Solo My Flavour Kjøleskapskaraffel

Eva Solo Flavour Vannkaraffel

Dersom du ønsker å eksperimentere mer med tilsetting av frukt eller grønnsaker i vannkaraffelen, kan Eva Solo «My Flavour» kjøleskapskaraffel være et godt alternativ.

Bestill Eva Solo “My Flavour” Kjøleskapskaraffel hos Bakeren og Kokken!

Vannkaraffelen kommer nemlig med et smart spyd ned fra flaskens kork. På dette spydet kan du feste ulike frukter og grønnsaker, på lik linje med et grillspyd.

Dette gir deg selvfølgelig mulighet til å prøve deg frem med ulike spennende smaker. Samtidig vil spydet også hjelpe deg i å skape en spennende dekorasjon på bordet. Ved at frukten holdes oppe på spydet, vil du skape et friskt og fargerikt innslag på bordet.

Eva Solo “My Flavour” Finner du hos Bakeren og Kokken!

Er har du derfor mulighet til å leke både med smaker og farger når du forbereder karaffelen. På denne måten kan vannkaraffelen også fungere som et dekorobjekt på selskapsbordet.

Karaffelen har et volum på 1 liter, og passer inn i hyllen på de fleste kjøleskapsdører. Karaffelens helletut et utstyrt med filter, slik at frukt og grønnsaker ikke blir med ut under servering. Spydet er avtagbart, og kan tas av når du ikke ønsker å benytte det.

Rosendahl Grand Cru Vannkaraffel

I Rosendahl sin Grand Cru serie finner vi denne flotte vannkaraffelen. Karaffelen er formet med en høy midje med et belte i rustfritt stål. Karaffelen er akkurat tung nok til at den føles eksklusiv, men samtidig lett å operere.

Rosendahl Grand Cru Karaffel finner du hos Bakeren og Kokken!

Karaffelen har et elegant design, og egner seg derfor godt på selskapsbordet, eller på middagsbordet en varm sommerdag. I tråd med de andre produktene i Grand Cru serien, er vannkaraffelen dekorert med nedadgående riller på siden.

Rosendahl Karaffel

Karaffelen fra Rosendahl kommer uten lokk, og er derfor i utgangspunktet ikke noen kjøleskapskaraffel. Den er også for bred for å stå i kjøleskapsdøren. Ønsker du allikevel å oppbevare karaffelen i kjøleskapet, finnes det mulighet for å oppgradere med egnet lokk.

Bestill din Rosendahl Grand Cru Karaffel her!

Rosendahl Grand Cru vannkaraffel er laget i blyfritt glass, med et bånd i rustfritt stål. Flasken har et volum på 0,9 liter. Karaffelen har en høyde på 25,5 cm, og en diameter på 12 cm. Karaffelen tåler oppvaskmaskin opp til 50-55 grader.

Som en del av Rosendahl sin Grand Cru serie, kan du kombinere med mye matchende tilbehør. Velg mellom Grand Cru drikkeglass, serveringsskåler, servise og mye annet.

Ripple Karaffel fra Ferm Living

Ripple, fra Ferm Living, er en serie bestående av karafler og ulike drink- og drikkeglass. Ripple serien er preget av de riflete linjene nedover på siden av glassene. Serien kommer i en klar og i en mørk utgave. Ordet «Ripple» er engelsk og betyr små bølger, noe disse rillene forsøker å gjenskape.

Se De Ulike Glassene og Karaflene i Ripple-serien fra Ferm Living!

Glassene og karaflene i Ripple serien er munnblåst og formstøpt. Ved siden av deres vannkaraffel finner du brede champagneglass, vannglass, long-drink glass, vinglass og espressoglass.

Karaffelen i Ripple serien fra Ferm Living finnes i to utgaver: Klart glass og Smoked grey. Karaflene er designet for å danne en vakker servering, både på møterommet, frokostbordet og på selskapsbordet.

Bestill Ripple Vannkaraffel hos Nordic Nest!

Karaflene kan selvfølgelig kombineres med matchende vannglass i tilsvarende fargevalg. Vannglassene har tilsvarende nedadgående Ripple-striper, slik at bordsetningen blir komplett.

Ripple vannkaraffel fra Ferm Living har et volum på 0,9 liter. Karaflene har en høyde på 24 cm, og en bredde på 9 cm. Karaflene kommer uten lokk, og er derfor best egnet som serveringskarafler. Karaflene kan vaskes i oppvaskmaskin.

Drikker du nok Vann?

For å holde hodet og kroppen på topp, er det viktig å få i seg nok væske. Her er rent drikkevann et av de aller beste valgene. Med en vannkaraffel stående i nærheten, vil det være lettere å få i seg nok vann igjennom dagen.

Men hvor mye drikkevann trenger man? I følge NHI bør kvinner hver dag få i seg rundt 2 liter vann, mens menn bør drikke 2,5 liter. Mengden vann man behøver, varierer basert på kroppens størrelse.

Dersom du trener, eller er i mye aktivitet, vil du ha behov for noe mere vann. Man vil også ha større behov for inntak av vann når temperaturen er høyere.

En Vannkaraffel bør også være Dekorativ!

I de fleste tilfeller vil man nok velge vannkaraffel basert på praktiske vurdering. Samtidig vil det være lurt å vurdere om karaffelen også bør ha en dekorativ funksjon.

En vannkaraffel kan være med å pynte opp frokostbordet eller lunsjbordet. Ved å servere vann i en flott vannkaraffel, vil du raskt tilføye det lille ekstra til borddekkingen.

I mange bedrifter setter man gjerne frem drikkevann når man har viktige forretningsmøter. Dette gjerne i kombinasjon med kaffe. Her kan det være lurt å velge en karaffel som passer til bedriften, slik at potensielle kunder og partnere får et positivt inntrykk.

Vannkaraffelen benyttes gjerne også i anledninger der det serveres rødvin. Dette kan være i finere middager, som ved bryllup, eller ved vinkvelder med venner og bekjente. Her kan det være lurt å velge en karaffel som passer godt nettopp til denne type anledninger.

Kan en Vannkaraffel Benyttes til Hvitvin?

Ja, enkelte vannkarafler kan også benyttes til å servere hvitvin, men det avhenger av designet på karaffelen. En vinkaraffel er vanligvis laget for å tillate at vinen “puster”, der den utvikler sine aromaer, noe som ikke er nødvendig for en karaffel vann.

Så hvis vannkaraffelen er av et design som også tillater pusting, kan den ofte også benyttes til hvitvin. Her vil man gjerne skille mellom vannkarafler som er laget for kjøleskap med tilhørende lufttett lokk, og hvitvinskarafler som er designet for å stå fremme på et selskapsbord. Her kan det også være lurt å se anbefalinger fra leverandør.

Hvor Benyttes en Vannkaraffel?

En vannkaraffel benyttes oftest i hjemmet, der den kan oppbevares i kjøleskapet for å ha tilgang på kaldt vann når det trengs. I tillegg er det vanlig å sette frem en vannkaraffel når det serveres vin i selskap, slik at gjestene kan drikke vann mellom vinglassene. Vannkarafler er også populære på kontorer, møterom, restauranter og hoteller, der de gir en elegant måte å servere vann på.

Hva Definerer en Karaffel?

En karaffel er en beholder som er laget for å holde og servere væsker som vann, vin eller likør. De er vanligvis laget av glass eller krystall, men kan også være laget av keramikk eller metall. Designet av en karaffel varierer, men de har ofte en smal hals som utvider seg til en bredere base, noe som kan hjelpe med å oksidere vinen i en vinkaraffel.

Hvordan Servere Drikkevann mer Kreativt?

Det er mange kreative måter å servere vann på med en vannkaraffel. En populær metode er å tilsette forskjellige frukter, bær eller grønnsaker til vannet. Dette gir ikke bare vannet en delikat smak, men det ser også veldig tiltalende ut. Noen populære tilsetninger inkluderer sitrusfrukter som sitron eller lime, bær som jordbær eller bringebær, urter som mynte eller basilikum, og til og med grønnsaker som agurk.

Hva Skiller en Vannkaraffel fra en Hvitvin- eller Rødvinskaraffel?

Hovedforskjellen mellom en vannkaraffel og en vinkaraffel er designet og utformingen. En rødvinskaraffel er spesielt designet for å tillate vinen å puste og oksidere, noe som bidrar til å utvikle og forbedre vinens aromaer. Dette oppnås ofte ved at karaffelen har en bred base som tillater en større overflate av vinen å være i kontakt med luften.

En vannkaraffel trenger ikke denne egenskapen, og derfor kan den ha et mer variert design, fra slanke, høye modeller til mer dekorative stiler. I tillegg kan en vannkaraffel ofte lukkes med en kork eller et lokk for å holde vannet friskt, noe som ikke er typisk for en vinkaraffel, da det ville forhindre vinen i å puste.