Belgisk Vaffeljern – Test – Stek Sprø og Saftige Vafler

0

Belgiske vafler beskrives ofte som sprø på utsiden, med en myk og saftig indre kjerne. Med et belgisk vaffeljern får du stekt sprøstekte vafler som kan serveres med bær eller iskrem.

I denne oversikten har vi sett på vaffeljern fra flere ulike leverandører. De belgiske vaffeljernene kommer alle i dobbel utgave og med non-stick-overflater for raskere og mer effektiv steking.

Belgiske vafler serveres helst når de fortsatt er litt varme. Dette gjerne som dessert sammen med melis eller iskrem, men også som en del av søndagsfrokosten.

Hvilke Belgiske Vaffeljern har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på belgiske vaffeljern fra flere kjente leverandører. Du vil finne vaffeljern fra Wilfa, Cloer, Sage, Tefal og Princess. Alle sterke merkevarer innen vaffelsteking, både for belgiske og andre typer.

Belgisk Vaffeljern

Når du skal velge vaffeljern bør du vurdere wattstyrke og funksjonalitet, veid opp mot pris og design. Alle de belgiske vaffeljernene i oversikten kommer med dobbel stekeplate, slik at du kan steke to vafler samtidig.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke belgiske vaffeljern andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Wilfa Gaufres Belgisk Vaffeljern

Wilfa Belgisk Vaffeljern

Det belgiske vaffeljernet fra Wilfa har fått navnet Gaufres, som betyr vaffler på fransk. Vaffeljernet har en effekt på 1000 watt, og lagger tykke og sprø belgiske vafler, med en myk indre kjerne. Akkurat slik belgiske vafler skal være.

Wilfa BW1000 vaffeljern kommer med dobbel støpeform, slik at det kan lage to belgiske vafler parallelt. Vaffeljernet kommer med justerbar termostat, slik at du kan velge hvor godt stekt du ønsker de belgiske vaflene.

Bestill Wilfa Gaufres Vaffeljern hos Bakeren & Kokken!

Jernet kommer med et smart non-stick belegg. På denne måten unngår du at vaflene blir sittende fast under steking, samtidig som vaffeljernet er lettere å rengjøre. Det belgiske vaffeljernet er samtidig utstyrt med indikatorlamper som gjør det lett å følge med under stekingen.

Wilfa Gaufres belgisk vaffeljern har et stilrent design i sort og metall/sølv. Vaffeljernet er samtidig designet for å oppbevares stående, slik at det tar mindre plass i kjøkkenskapet når det ikke er i bruk.

Bruk Wilfa sitt belgiske vaffeljern til å lage nydelige sprø belgiske vafler med myk kjerne. Server gjerne vaflene med krem og bær, eller bare nyt de som de er.

Cloer Vaffeljern for Belgiske Vafler

Cloer Belgisk Vaffeljern

Dersom du ønsker belgiske vafler med et sprø ytre, og en myk indre kjerne, kan dette belgiske vaffeljernet være ideelt for deg. Vaffeljernet steker to vafler samtidig, og har justerbar temperaturskala på fremsiden.

Dette belgiske vaffeljernet er utviklet av det tyske selskapet Cloer. Cloer har en 125 år lang historie, og var blant de første som produserte elektroniske vaffeljern. Grunnleggeren, Caspar Cloer, var også mannen som produserte det første hjerteformede vaffeljernet, slik vi kjenner det i dag.

Bestill Cloer Belgisk Vaffeljern hos KitchenTime.no!

Som de andre belgiske vaffeljernene i denne oversikten er dette et dobbelt jern, slik at du kan steke to vafler samtidig. Stekeplatene har en lengde på 18,5 cm, og kommer med praktiske slippbelegg slik at vaflene slipper lett og vaffeljernet blir lettere å rengjøre.

På fremsiden på jernet finner du en justerbar skala der du kan stille inn styrken på stekingen. Blant tilbakemeldingene på KitchenTime finner vi anbefalinger om å steke vaflene på 3,5 og 3,0. Her kan du prøve deg frem til du får den ideelle vaffelen.

Vaffeljernet kommer samtidig med varsellampe som forteller når vaflene er ferdigstekt. På denne måten vet du hvor lenge vaflene skal steke før du tar de ut. Vaffeljernet kan lagres stående for å spare plass i kjøkkenskapet.

Princess Belgisk Flip Vaffeljern

Princess Flip Vaffeljern Gult

Fra Princess finner vi dette sporty vaffeljernet til belgiske vafler. Vaffeljernet har et spennende gult fargevalg, som gjør at det skiller seg ut fra andre belgiske vaffeljern tilgjengelig.

Det belgiske vaffeljernet fra Princess har fått navnet Flip. Bak dette navnet ligger det en smart løsning, som sørger for jevnt fordelte belgiske vafler. Vaffeljernet kan nemlig snus under stekingen. På denne måten vil vaffelrøren fordeles jevnere på begge sidene av vaffeljernet. Dette er med på å bidra til en sprøere ytterside.

Bestill Princess Flip Belgisk Vaffeljern hos Bakeren&Kokken.no!

Princess Flip skiller seg også fra de andre belgiske vaffeljernene, med den lange og smale formen. Den praktiske formen sørger for at det er lettere å få plass til vaffeljernet i kjøkkenskapet. Vaffeljernet produserer to stykk belgiske vafler per steking.

Det som er unikt med Princess Flip, ved siden av den gule fargen, er maskinens 180 graders flip funksjon. Dette betyr at du kan snu vaffeljernet rundt under steking, for at vaflene skal bli jevnere stekt. Begge sider av vaffeljernet er derfor utstyrt med føtter som gjør at det ikke skal skli på benken.

Vaffeljernet kommer også med et praktisk Cool Touch håndtak som gjør det lettere å snu jernet. Det belgiske vaffeljernet fra Princess kommer samtidig med non-stick belegg, slik at vaflene slipper bedre, og blir lettere å rengjøre.

The Smart Waffle – Sage Belgisk Vaffeljern

Sage The Smart Waffel Belgisk Vaffeljern

The Smart Waffle er det belgiske vaffeljernet fra Sage. Vaffeljernet har fått navnet for sitt rike display, og sine mange innstillinger. Her kan du velge mellom ulike vaffeltyper, og ulik stekegrad. Dette så du skal kunne få den optimale steketypen for den vaffelen du ønsker.

The Smart Waffle fra Sage lar deg velge mellom flere typer vafler. Velg her mellom Belgisk, Classic, Sjokolade, Buttermilk eller Custom. Videre kan du velge på en skala fra light til dark, for å bestemme hvor godt stekt du ønsker de belgiske vaflene.

The Smart Waffle Vaffeljern fra Sage finner du hos Bakeren & Kokken!

Når vaflene steker kan du følge med på tidtakeren på displayets fremside. Her teller klokken ned i henhold til innstillingene. Panelet kommer også med knappen A Bit More om du ønsker å steke vaflene litt mere.

Det belgiske vaffeljernet fra Sage er utstyrt med en bred rand rundt vaffelstekingen. Dette for å ta imot vaffelrøre som renner over kanten under steking. Disse restene kan du småspise på mens du de siste vaflene.

Vaffeljernet kommer selvfølgelig med non-stick overflate. På denne måten slipper vaflene godt når du skal ta de ut av stekejernet.

Tefal Snack Collection Multijern

Tefal Snack Collection Stekejern

Fra Tefal finner vi deres Snack Collection Multijern. Ulikt fra de andre belgiske vaffeljernene i denne oversikten, er dette jernet et flerbruksjern. Ved å bytte ut platene inne i stekejernet, kan du variere hva du ønsker å steke.

Tefal Snack Collection er et multijern med flere funksjoner. Sammen med jernet følger stekeplater for belgiske vafler og trekanttoast. Dette er de mest populære platene i kolleksjonen, og er derfor et naturlig tilskudd til stekejernet.

Bestill Tefal Snack Collection Stekejern hos Bakeren og Kokken!

Dersom du ønsker å bygge ut din kolleksjon av stekeplater til multijernet fra Tefal kan du velge mellom hele 12 ulike platesett. Her finner du stekeplater for hjemmelagde donuts, hjerteformede vafler, kjeks, pizellevafler, panini, og mye annet.

På denne måten er dette belgiske vaffeljernet fra Tefal også et praktisk stekejern som kan benyttes til annen steking og baking. For alle platesettene følger et sett med oppskrifter, slik at du får brukt de på best måte.

Alle stekeplatene kommer med Tefal sitt velkjente non-stick belegg. På denne måten slipper de nystekte belgiske vaflene lett når de er ferdig stekte. Platene kan også tas ut av stekejernet for enklere rengjøring.

Princess Belgisk Vaffeljern DeLuxe Piano

Princess DeLuxe Piano Belgisk Vaffeljern

Princess sitt DeLuxe Piano belgisk vaffeljern er et dobbelt vaffeljern i svart stilrent design. Vaffeljernet har en effekt på 1500 Watt og lar deg justere stekegraden ved hjelp av bryter på fremsiden.

Det svarte belgiske vaffeljernet er en DeLuxe versjon av Princess sitt hvite alternativ med styrke på 1200 Watt. DeLuxe varianten skiller seg ut med en høyere effekt, og et mer dekorativt design. Dette i svart design med detaljer i rustfritt stål.

Bestill Princess DeLuxe Piano Vaffeljern hos KitchenTime.no!

Det belgiske vaffeljernet fra Princess har dobbel stekeform, slik at du kan steke to vafler samtidig. Her kan du benytte bryteren på fremsiden til å stille inn hvor godt stekt du ønsker vaflene. Vaffeljernet har samtidig en bred renne rundt vaflene, slik at overflødig vaffelrøre kan renne over i denne.

Vaffeljernet er samtidig utstyrt med praktisk non-stick overflate som gjør at vaflene slipper lettere, samtidig som det blir lettere å rengjøre. Det belgiske vaffeljernet kommer samtidig med antiskli-føtter og indikatorlampe.

Hva Skiller Belgiske Vafler fra Vanlige Hjerteformede?

Den største forskjellen mellom belgiske vafler og de vanlige hjerteformede norske vaflene er tekstur og utseende. Belgiske vafler er tykkere med dypere ruter, mens de norske vaflene er tynnere og har en finere og mykere tekstur.

En annen viktig forskjell er smaken og ingrediensene som brukes i vaffelrøren. Belgiske vafler kan ofte være litt søtere og brukes med topping som sirup, bær, krem, etc., mens norske vafler ofte spises med syltetøy eller brunost.

Hvordan få Belgiske Vafler mer Sprø?

For å få belgiske vafler mer sprø er det viktig å sørge for at vaffeljernet er godt oppvarmet før du heller i røren. Dette sikrer en jevn steking fra starten. Det er også essensielt å unngå å åpne vaffeljernet for tidlig, da vaflene trenger tilstrekkelig tid for å bli sprø.

Røren du bruker spiller også en rolle; en røre med en tilstrekkelig mengde fett, enten fra smør eller olje, kan hjelpe med å gi vaflene en sprøere konsistens.

Etter at vaflene er stekt, plassere dem på en rist i stedet for å stable dem. Dette forhindrer dampen i å mykgjøre vaflene og hjelper dem med å beholde sin sprøhet.

Hvor Mange Watt bør et Belgisk Vaffeljern ha?

Effekten til et vaffeljern kan variere avhengig av merke og modell. Generelt sett vil et kraftigere vaffeljern (høyere watt) varme opp raskere og steke vaflene jevnere.

For et belgisk vaffeljern kan effekten ligge mellom 800 og 1500 watt. Hvis du ofte lager vafler eller ønsker raskere steking, kan det være lurt å gå for en modell i det høyere wattområdet.

Hvordan Vaffelrøre bruker man for Belgiske Vafler?

Belgisk vaffelrøre skiller seg fra tradisjonell norsk vaffelrøre på flere måter:

  • Søthet: Belgiske vafler har ofte en søtere røre enn norske vafler. Dette skyldes ofte tilsatt sukker eller noen ganger til og med brunt sukker for en rikere smak.
  • Konsistens: Belgiske vafler er kjent for sin tykke, luftige konsistens, som ofte oppnås ved å bruke bakepulver eller noen ganger ved å skille eggene og piske eggehviten separat før den forsiktig blandes inn i røren.
  • Fettinnhold: Belgisk vaffelrøre har ofte et høyere fettinnhold, enten fra smeltet smør eller olje. Dette gir dem en rikere smak og bidrar til den sprøe konsistensen.
  • Tilsetninger: Mens norske vafler ofte serveres med syltetøy, brunost eller rømme, blir belgiske vafler ofte servert med sirup, friske bær, pisket krem eller sjokoladesaus. Selv om dette ikke påvirker røren direkte, kan det være nyttig å lage en røre som komplementerer disse toppingene.

Generelt sett, mens norske vafler er mer nøytrale i smak og tjener som et bakteppe for pålegg, er belgiske vafler ofte stjernen i showet, med en rikere, søtere og luftigere konsistens.