Rødvinsglass – Test – Se Folkets Favoritter!

0

Hvilket rødvinsglass er det mest populære i Norge? I denne oversikten har vi sett på flere populære alternativer innen vinglass. Vi har også spurt leserne hvilket alternativ dere foretrekker.

Rødvin benyttes gjerne til fest og formelle middager, men er også populært på fredagskvelden. Under finner du en oversikt over flere populære rødvinsglass som passer til begge anledninger.

Rødvinsglassene er en del av større serier der man også finner glass til hvitvin og champagne, så vel som serveringsglass til andre drinker. De mer avanserte glasskolleksjonene byr også på spesialiserte vinglass til ulike vintyper.

Hvilke Rødvinsglass har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på populære vinglass fra kjente spesialister som Spiegelau og Riedel. Vi har også sett på klassiske vinglass fra klassiske merkevarer som Eva Solo, Holmegaard, Iittala og Newport.

Rødvinsglass

Videre har vi også funnet frem mer kreative rødvinsglass, som Villeroy & Boch sine Manufacture Rock med svart stett, eller Carolina Gynning sine vinglass med fargerik dekor.

Vi har sett på Følgende Rødvinsglass

  • Definition Rødvinsglass fra Spiegelau
  • Riedel Veritas Vinglass
  • Eva Solo Rødvinsglass
  • Holmegaard Perfection Vinglass til Rødvin
  • Newport Avenue Rødvinsglass
  • Iittala Essence Rødvinsglass
  • Villeroy & Boch Manufacture Rock Vinglass
  • Carolina Gynning Rødvinsglass med Dekor

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke rødvinsglass andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Definition Rødvinsglass fra Spiegelau

Spiegel Rødvinsglass

I Spiegelau sin Definition-kolleksjon finner vi flere alternativer innen rødvinsglass. Definition-kolleksjonen er laget i krystall, og glassene har en elegant form, kombinert med lav vekt.

Definition-serien fra Spiegelau byr på tre ulike rødvinsglass. Her finner man Bordeaux-vinglass med en størrelse på 75 cl, samt Burgundy-glassene med et volum på 96 cm. Definition har også et sett med kombinerte hvitvin- og rødvinsglass med volum på 55 cl.

Bestill Spiegelau Definition Rødvinsglass hos NordicNest.no!

Definition rødvinsglass er maskinblåste krystallglass med en meget lav vekt. Vinglassene er tynne, men er samtidig solide. Spiegel-glass er resistente og skal tåle både å velte, og å vaskes i oppvaskmaskinen.

Spiegel Definition vinglass

Ved siden av rødvinsglass, byr Spiegelau Definition også på et bredt utvalg av andre vinglass. Her finner du deres hvitvinsglass med størrelse på 43 cl, champagneglass med størrelse på 25 cl, og dessertvinsglass med størrelse på 13 cl.

I Definition kolleksjonen finner du også en vakker vinkaraffel egnet for rødvin. Dekanteren er laget i munnblåst krystallglass og har et design som går igjen også i seriens vinglass.

Riedel Veritas Vinglass

En annen kjent merkevare innen vinglass er Riedel. Med sin 250 års lange historie har selskapet perfeksjonert kunsten å lage gode vinglass som fremhever smaken og får frem det beste i vinen.

Veritas er en av Riedel sine mest populære kolleksjoner, og ble lansert i 2014. Formålet med kolleksjonen var å utvikle det letteste og fineste maskinblåste vinglasset. Dette resulterte i et vakkert og elegant vinglass som kunne konkurrere med vinglass laget for hånd.

Bestill Riedel Veritas Rødvinsglass hos Bakeren og Kokken!

Selv om Riedel Veritas rødvinsglass er elegante og lette i vekt, kan de samtidig vaskes i oppvaskmaskin. De er også resistente mot uhell og laget for å kunne brukes daglig over lang tid.

Riedel Rødvinsglass

Blant Riedel Veritas rødvinsglass finner vi konseptene «New World» og «Old World». Dette er for å skille mellom vin som er laget i tradisjonelle vindistrikter/nasjoner (Old World), og vin som er laget utenfor disse områdene. Eksempler på såkalte New World vintyper, er vin laget i Argentina, Australia, Canada, Chile, Mexico, New Zealand, Sør-Afrika og USA.

Blant Riedel Veritas vinglass finner man alternativer til flere ulike druer og vintyper. Her kan man velge mellom Pinot, Chardonnay, Merlot, Shiraz, Riesling og flere. Veritas-serien tilbyr også vannglass med stett, samt ulike champagneglass.

Eva Solo Rødvinsglass

Eva Solo Rødvinsglass

Eva Solo vinglass er kjent for den smarte og unike vinkelen over glassets topp. Denne 15 graders vinkelen er med på å sette et unikt preg på glasset, og skaper dermed en spennende borddekking.

Vinglassene fra Eva Solo er munnblåste og har en tynn og elegant drikkekant. Eva Solo Bordeaux rødvinsglass har et volum på 39 cl, og egner seg for markante, tørre og garvesyrerike rødviner.

Eva Solo Vinglass finner du hos NordicNest.no!

Bourgogne vinglassene fra Eva Solo har et volum på 50 cl, og er dermed noe større. Rødvinsglasset passer til Bourgogne, Pinot noir og tilsvarende vintyper.

Eva Solo Vinglass

Blant Eva Solo vinglass finner vi også deres Syrah rødvinsglass. Glasset har et volum på 40 cl, og egner seg til kraftige, krydrede og mer alkoholrike vintyper. Dette omfatter blant annet syrah, amerone, pinotage og tilsvarende.

Ved siden av rødvinsglass, tilbyr Eva Solo også et bredt utvalg av drikkeglass med tilsvarende design. Dette omfatter ulike typer hvitvinsglass og champagneglass, i tillegg til vannglass, brennvinsglass, drammeglass og ølglass.

Holmegaard Perfection Vinglass til Rødvin

Holmegaard Rødvinsglass

Holmegaard Perfection er en serie med elegante vinglass, designet for å få en optimal behandling av vinen. Vinglassene fra Holmegaard kommer bed en bred skjenkelinje midt på glasset, som gjør det klart hvor mye vin du skal ha i glasset.

Den markante skjenkelinjen er samtidig et av Perfection-serien sine kjennetegn, og er med på å skape det unike uttrykket. Perfection-serien er designet av den danske grafiske designeren Tom Nybroe.

Bestill Holmegaard Perfection Vinglass hos KitchenTime.no!

Holmegaard Perfection rødvinsglass kommer i flere ulike typer og størrelser. Seriens Sommelier rødvinsglass har et volum på hele 90 cl, og laget for kraftige viner. Det store glasset gjør det lett å lufte vinen direkte i vinglasset.

Videre finner man Perfection Bourgogneglass med volum på 59 cl. Holmegaard Perfection har også et all-round rødvinsglass med volum på 43 cl. Klassene selges i pakker på 6 utgaver, men kan i enkelte tilfeller også bestilles enkeltvis.

Ved siden av rødvinsglass, finner man i Holmegaard Perfection også et bredt utvalg av andre drikkeglass til festbordet. Serien omfatter hvitvinsglass, cocktailglass, martiniglass, konjakkglass, samt ulike typer vannglass og ølglass.

Newport Avenue Rødvinsglass

Newport Avenue Rødvinsglass

Avenue Collection er en serie med vinglass fra Newport. Avenue rødvinsglass er et vinglass i blyfri krystall med en stor kopp og en elegant tynn stett med rund fot. Rødvinsglasset har en bred bunn og innsnevring mot toppen for å fremheve smaken og duftene i vinen.

Vinglassene i Avenue Collection fra Newport har et tidløst og sofistikert design og egner seg godt til gourmetmat. Rødvinsglasset har et volum på 79 cl.

Bestill Avenue Collection Rødvinsglass hos NewportHome.no!

Ved siden av rødvinsglass, finner du i Avenue Collection også andre vin- og drikkeglass til festbordet. Serien omfatter hvitvinsglass, høye firkantede champagneglass og lave cocktailglass.

Glassene er alle designet for å fremheve og forbedre drikkeopplevelsen. Vinglassene fra Newport er resistente og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Selges i sett med 6 vinglass i hver.

Iittala Essence Rødvinsglass

Iittala Essence Rødvinsglass

Konseptet bak Iittala sin serie med Essence vinglass var ganske enkelt, men samtidig i sterk kontrast til mange av de mer populære vinglassene på markedet: Kolleksjonen skulle ha så få glass som mulig, samtidig som de kunne benyttes til et bredt utvalg av vintyper.

Resultatet av dette er at Iittala Essence bare har en type rødvinsglass. Samtidig vil dette vinglasset fungere til de aller fleste rødviner. Iittala Essence rødvinsglass har et volum på 45 cl.

Bestill Iittala Essence Rødvinsglass hos Nordic Nest!

Glassene i Essence-serien fra Iittala har et moderne og minimalistisk preg. Vinglassene har en mer firkantet form, samtidig som veggene også her peker innover. Dette nettopp for å fremheve aromaene i druen.

Ved siden av rødvinsglass, finner du i Iittala Essence også andre drikkeglass. Dette omfatter hvitvinsglass, champagneglass, cocktailglass, dessertvinglass, ølglass og vannglass i to ulike størrelser. Serien byr også på en karaffel for servering av vann, juice eller hvitvin.

Vinglassene fra Iittala er designet av Alfredo Häberli, som står bak flere produkter innen både kjøkkenutstyr, så vel som møbler og interiør. Essence serien har blitt meget populær og har vunnet flere priser for sitt design.

Villeroy & Boch Manufacture Rock Vinglass

Manufacture Rock vinglass

Fra Villeroy & Boch finner vi deres serie med Manufacture Rock vinglass. Glassene skiller seg fra tradisjonelle vinglass, ved at glassets stett er laget i svart krystall.

Vinglassene er en del av Villeroy & Boch sin Manufacture Rock serviseserie. Dette er et spennende servise der tallerkenene er formet med røffe overflater som ser ut svart stein. De svarte stettene på vinglasset fungerer dermed perfekt i kombinasjon med tallerkenene og de andre delene i serviset.

Bestill Manufacture Rock Vinglass og Servise hos NordicNest.no!

Manufacture Rock rødvinsglass har et volum på 47 cl, og selges i pakker med fire glass. Det svarte stettet er med på å gjøre glasset unikt og spennende og passer samtidig godt i kombinasjon med den røde vinfargen.

Ved siden av rødvinsglass, finner man i Villeroy & Boch sin Manufacture Rock kolleksjon også hvitvinsglass og champagneglass. Hvitvinsglassene har et volum på 38 cl, og champagneglassene har et volum på 26 cl.

Serviseserien Manufacture Rock er et unikt og spennende servise. Dette hovedsakelig på grunn av de spennende og rustikke overflatene. Ved siden av tradisjonelle runde middagstallerkener finner du her også ulike kvadratiske og rektangulære serviser som vil være med på å skape variasjon på bordet.

Carolina Gynning Rødvinsglass med Dekor

Carolina Gynning Rødvinsglass

Ønsker du et rødvinsglass med spennende dekor, kan en av de ulike glasskolleksjonene fra Carolina Gynning være et spennende alternativ. Vinglassene kommer i et bredt utvalg av serier, alle dekorert med ulike av Gynning sine motiver.

De dekorerte rødvinsglassene skaper en spennende og fargerik setting rundt bordet. Glassene kan kjøpes enkeltvis, slik at man har mulighet til å kombinere de ulike illustrasjonene for å skape ytterligere variasjon.

Se Utvalget Innen Vinglass fra Carolina Gynning!

Blant kolleksjonene fra Carolina Gynning finner vi serier som Slice of Life, Free Mind, Bleeding Barbie, In Love, Butterfly, Love is Joy og flere. Hver av seriene byr på ulike vinglass, og flere er også tilgjengelige som dekorerte serviser og skåler.

Kolleksjonenes rødvinsglass har et volum på 75 cl. Videre finner du rosé/hvitvinsglass med volum på 40 cl, og champagneglass med volum på 30 cl. Seriene byr også på drikkeglass, samt vinkaraffel.

Carolina Gynning er en svensk TV-personlighet som også jobber som kunstner, forfatter, modell, smykkedesigner, skuespiller og annet. Carolina Gynning endte opp som vinner av svenske Big Brother tilbake i 2004.