Rødvinsglass – Test – Se Folkets Favoritter!

0

Hvilket rødvinsglass er det mest populære i Norge? I denne oversikten har vi sett på flere populære alternativer innen vinglass. Vi har også spurt leserne hvilket alternativ dere foretrekker.

Rødvin benyttes gjerne til fest og formelle middager, men er også populært på fredagskvelden. Under finner du en oversikt over flere populære rødvinsglass som passer til begge anledninger.

Rødvinsglassene er en del av større serier der man også finner glass til hvitvin og champagne, så vel som serveringsglass til andre drinker. De mer avanserte glasskolleksjonene byr også på spesialiserte vinglass til ulike vintyper.

Hvilke Rødvinsglass har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på populære vinglass fra kjente spesialister som Spiegelau og Riedel. Vi har også sett på klassiske vinglass fra klassiske merkevarer som Eva Solo, Holmegaard, Iittala og Newport.

Rødvinsglass

Videre har vi også funnet frem mer kreative rødvinsglass, som Villeroy & Boch sine Manufacture Rock med svart stett, eller Carolina Gynning sine vinglass med fargerik dekor.

Vi har sett på Følgende Rødvinsglass

  • Definition Rødvinsglass fra Spiegelau
  • Riedel Veritas Vinglass
  • Eva Solo Rødvinsglass
  • Holmegaard Perfection Vinglass til Rødvin
  • Newport Avenue Rødvinsglass
  • Iittala Essence Rødvinsglass
  • Villeroy & Boch Manufacture Rock Vinglass
  • Carolina Gynning Rødvinsglass med Dekor

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke rødvinsglass andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Definition Rødvinsglass fra Spiegelau

Spiegel Rødvinsglass

I Spiegelau sin Definition-kolleksjon finner vi flere alternativer innen rødvinsglass. Definition-kolleksjonen er laget i krystall, og glassene har en elegant form, kombinert med lav vekt.

Definition-serien fra Spiegelau byr på tre ulike rødvinsglass. Her finner man Bordeaux-vinglass med en størrelse på 75 cl, samt Burgundy-glassene med et volum på 96 cm. Definition har også et sett med kombinerte hvitvin- og rødvinsglass med volum på 55 cl.

Bestill Spiegelau Definition Rødvinsglass hos NordicNest.no!

Definition rødvinsglass er maskinblåste krystallglass med en meget lav vekt. Vinglassene er tynne, men er samtidig solide. Spiegel-glass er resistente og skal tåle både å velte, og å vaskes i oppvaskmaskinen.

Spiegel Definition vinglass

Ved siden av rødvinsglass, byr Spiegelau Definition også på et bredt utvalg av andre vinglass. Her finner du deres hvitvinsglass med størrelse på 43 cl, champagneglass med størrelse på 25 cl, og dessertvinsglass med størrelse på 13 cl.

I Definition kolleksjonen finner du også en vakker vinkaraffel egnet for rødvin. Dekanteren er laget i munnblåst krystallglass og har et design som går igjen også i seriens vinglass.

Riedel Veritas Vinglass

En annen kjent merkevare innen vinglass er Riedel. Med sin 250 års lange historie har selskapet perfeksjonert kunsten å lage gode vinglass som fremhever smaken og får frem det beste i vinen.

Veritas er en av Riedel sine mest populære kolleksjoner, og ble lansert i 2014. Formålet med kolleksjonen var å utvikle det letteste og fineste maskinblåste vinglasset. Dette resulterte i et vakkert og elegant vinglass som kunne konkurrere med vinglass laget for hånd.

Bestill Riedel Veritas Rødvinsglass hos Bakeren og Kokken!

Selv om Riedel Veritas rødvinsglass er elegante og lette i vekt, kan de samtidig vaskes i oppvaskmaskin. De er også resistente mot uhell og laget for å kunne brukes daglig over lang tid.

Riedel Rødvinsglass

Blant Riedel Veritas rødvinsglass finner vi konseptene «New World» og «Old World». Dette er for å skille mellom vin som er laget i tradisjonelle vindistrikter/nasjoner (Old World), og vin som er laget utenfor disse områdene. Eksempler på såkalte New World vintyper, er vin laget i Argentina, Australia, Canada, Chile, Mexico, New Zealand, Sør-Afrika og USA.

Blant Riedel Veritas vinglass finner man alternativer til flere ulike druer og vintyper. Her kan man velge mellom Pinot, Chardonnay, Merlot, Shiraz, Riesling og flere. Veritas-serien tilbyr også vannglass med stett, samt ulike champagneglass.

Eva Solo Rødvinsglass

Eva Solo Rødvinsglass

Eva Solo vinglass er kjent for den smarte og unike vinkelen over glassets topp. Denne 15 graders vinkelen er med på å sette et unikt preg på glasset, og skaper dermed en spennende borddekking.

Vinglassene fra Eva Solo er munnblåste og har en tynn og elegant drikkekant. Eva Solo Bordeaux rødvinsglass har et volum på 39 cl, og egner seg for markante, tørre og garvesyrerike rødviner.

Eva Solo Vinglass finner du hos NordicNest.no!

Bourgogne vinglassene fra Eva Solo har et volum på 50 cl, og er dermed noe større. Rødvinsglasset passer til Bourgogne, Pinot noir og tilsvarende vintyper.

Eva Solo Vinglass

Blant Eva Solo vinglass finner vi også deres Syrah rødvinsglass. Glasset har et volum på 40 cl, og egner seg til kraftige, krydrede og mer alkoholrike vintyper. Dette omfatter blant annet syrah, amerone, pinotage og tilsvarende.

Ved siden av rødvinsglass, tilbyr Eva Solo også et bredt utvalg av drikkeglass med tilsvarende design. Dette omfatter ulike typer hvitvinsglass og champagneglass, i tillegg til vannglass, brennvinsglass, drammeglass og ølglass.

Holmegaard Perfection Vinglass til Rødvin

Holmegaard Rødvinsglass

Holmegaard Perfection er en serie med elegante vinglass, designet for å få en optimal behandling av vinen. Vinglassene fra Holmegaard kommer bed en bred skjenkelinje midt på glasset, som gjør det klart hvor mye vin du skal ha i glasset.

Den markante skjenkelinjen er samtidig et av Perfection-serien sine kjennetegn, og er med på å skape det unike uttrykket. Perfection-serien er designet av den danske grafiske designeren Tom Nybroe.

Bestill Holmegaard Perfection Vinglass hos KitchenTime.no!

Holmegaard Perfection rødvinsglass kommer i flere ulike typer og størrelser. Seriens Sommelier rødvinsglass har et volum på hele 90 cl, og laget for kraftige viner. Det store glasset gjør det lett å lufte vinen direkte i vinglasset.

Videre finner man Perfection Bourgogneglass med volum på 59 cl. Holmegaard Perfection har også et all-round rødvinsglass med volum på 43 cl. Klassene selges i pakker på 6 utgaver, men kan i enkelte tilfeller også bestilles enkeltvis.

Ved siden av rødvinsglass, finner man i Holmegaard Perfection også et bredt utvalg av andre drikkeglass til festbordet. Serien omfatter hvitvinsglass, cocktailglass, martiniglass, konjakkglass, samt ulike typer vannglass og ølglass.

Newport Avenue Rødvinsglass

Newport Avenue Rødvinsglass

Avenue Collection er en serie med vinglass fra Newport. Avenue rødvinsglass er et vinglass i blyfri krystall med en stor kopp og en elegant tynn stett med rund fot. Rødvinsglasset har en bred bunn og innsnevring mot toppen for å fremheve smaken og duftene i vinen.

Vinglassene i Avenue Collection fra Newport har et tidløst og sofistikert design og egner seg godt til gourmetmat. Rødvinsglasset har et volum på 79 cl.

Bestill Avenue Collection Rødvinsglass hos NewportHome.no!

Ved siden av rødvinsglass, finner du i Avenue Collection også andre vin- og drikkeglass til festbordet. Serien omfatter hvitvinsglass, høye firkantede champagneglass og lave cocktailglass.

Glassene er alle designet for å fremheve og forbedre drikkeopplevelsen. Vinglassene fra Newport er resistente og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Selges i sett med 6 vinglass i hver.

Iittala Essence Rødvinsglass

Iittala Essence Rødvinsglass

Konseptet bak Iittala sin serie med Essence vinglass var ganske enkelt, men samtidig i sterk kontrast til mange av de mer populære vinglassene på markedet: Kolleksjonen skulle ha så få glass som mulig, samtidig som de kunne benyttes til et bredt utvalg av vintyper.

Resultatet av dette er at Iittala Essence bare har en type rødvinsglass. Samtidig vil dette vinglasset fungere til de aller fleste rødviner. Iittala Essence rødvinsglass har et volum på 45 cl.

Bestill Iittala Essence Rødvinsglass hos Nordic Nest!

Glassene i Essence-serien fra Iittala har et moderne og minimalistisk preg. Vinglassene har en mer firkantet form, samtidig som veggene også her peker innover. Dette nettopp for å fremheve aromaene i druen.

Ved siden av rødvinsglass, finner du i Iittala Essence også andre drikkeglass. Dette omfatter hvitvinsglass, champagneglass, cocktailglass, dessertvinglass, ølglass og vannglass i to ulike størrelser. Serien byr også på en karaffel for servering av vann, juice eller hvitvin.

Vinglassene fra Iittala er designet av Alfredo Häberli, som står bak flere produkter innen både kjøkkenutstyr, så vel som møbler og interiør. Essence serien har blitt meget populær og har vunnet flere priser for sitt design.

Villeroy & Boch Manufacture Rock Vinglass

Manufacture Rock vinglass

Fra Villeroy & Boch finner vi deres serie med Manufacture Rock vinglass. Glassene skiller seg fra tradisjonelle vinglass, ved at glassets stett er laget i svart krystall.

Vinglassene er en del av Villeroy & Boch sin Manufacture Rock serviseserie. Dette er et spennende servise der tallerkenene er formet med røffe overflater som ser ut svart stein. De svarte stettene på vinglasset fungerer dermed perfekt i kombinasjon med tallerkenene og de andre delene i serviset.

Bestill Manufacture Rock Vinglass og Servise hos NordicNest.no!

Manufacture Rock rødvinsglass har et volum på 47 cl, og selges i pakker med fire glass. Det svarte stettet er med på å gjøre glasset unikt og spennende og passer samtidig godt i kombinasjon med den røde vinfargen.

Ved siden av rødvinsglass, finner man i Villeroy & Boch sin Manufacture Rock kolleksjon også hvitvinsglass og champagneglass. Hvitvinsglassene har et volum på 38 cl, og champagneglassene har et volum på 26 cl.

Serviseserien Manufacture Rock er et unikt og spennende servise. Dette hovedsakelig på grunn av de spennende og rustikke overflatene. Ved siden av tradisjonelle runde middagstallerkener finner du her også ulike kvadratiske og rektangulære serviser som vil være med på å skape variasjon på bordet.

Carolina Gynning Rødvinsglass med Dekor

Carolina Gynning Rødvinsglass

Ønsker du et rødvinsglass med spennende dekor, kan en av de ulike glasskolleksjonene fra Carolina Gynning være et spennende alternativ. Vinglassene kommer i et bredt utvalg av serier, alle dekorert med ulike av Gynning sine motiver.

De dekorerte rødvinsglassene skaper en spennende og fargerik setting rundt bordet. Glassene kan kjøpes enkeltvis, slik at man har mulighet til å kombinere de ulike illustrasjonene for å skape ytterligere variasjon.

Se Utvalget Innen Vinglass fra Carolina Gynning!

Blant kolleksjonene fra Carolina Gynning finner vi serier som Slice of Life, Free Mind, Bleeding Barbie, In Love, Butterfly, Love is Joy og flere. Hver av seriene byr på ulike vinglass, og flere er også tilgjengelige som dekorerte serviser og skåler.

Kolleksjonenes rødvinsglass har et volum på 75 cl. Videre finner du rosé/hvitvinsglass med volum på 40 cl, og champagneglass med volum på 30 cl. Seriene byr også på drikkeglass, samt vinkaraffel.

Carolina Gynning er en svensk TV-personlighet som også jobber som kunstner, forfatter, modell, smykkedesigner, skuespiller og annet. Carolina Gynning endte opp som vinner av svenske Big Brother tilbake i 2004.

Forskjell rødvinsglass hvitvinsglass

Hva er Forskjellen på Rødvinsglass og Hvitvinsglass?

Rødvinsglass og hvitvinsglass er designet for å fremheve smakene og aromaene i de respektive vinene. Rødvinsglass har en større og rundere klokke som tillater mer luftkontakt og bedre utvikling av aromaene. Dette er fordi rødvin generelt har kraftigere smaker og mer komplekse nyanser som krever mer oksygen for å utvikle seg.

Hvitvinsglass har en mindre og smalere klokke for å bevare friskheten og de delikate aromaene i hvitvinen. Dette hjelper med å fokusere vinen mot midten av tungen og bidrar til å forsterke syrligheten og fruktigheten. Mindre hvitvinsglass hjelper også til å holde hvitvinen kjølig.

Anbefales Ulike Vinglass til Ulike Typer Rødvin?

Ja, ulike vinglass anbefales for ulike typer rødvin. Dette fordi hvert glass er designet for å fremheve de unike egenskapene til den spesifikke vintypen. For eksempel er burgunderglass designet med en bredere klokke og en smalere åpning for å fange de mer komplekse aromaene i burgunderviner.

Bordeauxglass har en høyere og smalere klokke som fokuserer aromaene fra kraftigere rødviner som cabernet sauvignon og merlot. Pinot noir-glass har en større og mer åpen klokke som tillater mer luftkontakt og bedre utvikling av de ulike aromaene som finnes i pinot noir-viner.

Er det Nødvendig å eie Flere Typer Rødvinsglass?

Det er strengt tatt ikke nødvendig å eie flere typer rødvinsglass, men det kan være en fordel å ha minst et par forskjellige typer slik at du kan nyte ulike typer rødvin. Om man er en entusiastisk vinsmaker kan det være ønskelig å ha et bredere utvalg av glass for å få mest mulig ut av hver rødvin.

Dette gjelder spesielt hvis man ofte drikker forskjellige typer rødvin, da hvert glass kan bidra til å forsterke de unike smakene i hver vin.

Hvordan holde vinglass

Hvorfor er Formen på Rødvinsglass Viktig?

Formen på rødvinsglasset påvirker hvordan vinen blir oksidert og hvordan aromaene utvikles. Et større og rundere glass gir mer overflate. Dette bidrar til at vinen får puste, noe som fører mer utvikling av aromaer.

Formen kan også påvirke hvordan vinen strømmer inn i munnen og dermed hvordan smakene oppleves. For eksempel kan et glass med en smalere åpning lede vinen til bestemte deler av tungen, noe som kan forsterke visse smaker og aromaer.

Hva er Forskjellen mellom Krystallglass og Vanlige Vinglass?

Krystallglass inneholder ulike metallelementer som gir glasset en høyere brytningsindeks og glans. Dette gir glasset et mer “krystallklart” og elegant utseende. Krystallglass er også lettere og ofte tynnere enn vanlige glass, noe som kan forbedre vinopplevelsen ved at det føles mer behagelig å drikke fra og gir bedre kontakt med vinen.

Vanlige glass er tyngre og tykkere og kan ha en grønnaktig farge. De kan også være mindre gjennomsiktige, noe som kan påvirke vurderingen av vinens farge og klarhet.

Hvor Stort skal et Rødvinsglass Være?

Størrelsen på et rødvinsglass varierer avhengig av vintypen og preferanser. Generelt bør rødvinsglass være store nok til å inneholde en betydelig mengde vin, samtidig som det gir rom for å svinge vinen og slippe ut aromaene. En god tommelfingerregel er at glasset skal ha en størrelse på 35 til 65 cl.

Større glass kan også bidra til bedre oksygeneksponering, noe som kan være spesielt viktig for kraftigere rødviner som trenger mer oksygen for å utvikle aromaene sine.

Hvor mye Rødvin i Vinglasset?

Mengden rødvin i vinglasset varierer etter smak og anledning, men det anbefales å fylle glasset til maksimalt en tredjedel eller halvparten. De fleste vinglass er utformet med et bredt punkt som markerer hvor høyt rødvinen skal fylles.

Dette gir nok rom for å svinge vinen og frigjøre aromaene. Ved å ikke fylle glasset for fullt, unngår man også søl og lettere vurdering av vinens farge og klarhet. For mer formelle anledninger kan man følge Vinmonopolets anbefalinger, der de anbefaler 10-12 cl.

Kan Vinglass Vaskes i Oppvaskmaskinen?

Ja, de fleste vinglass kan vaskes i oppvaskmaskinen, men det er viktig å ta noen forholdsregler. Plasser glassene forsiktig og sørg for at de ikke kommer i kontakt med andre gjenstander som kan forårsake skade.

Det er også lurt å bruke et skånsomt oppvaskmiddel og et skånsomt program for å unngå riper og misfarging. Forhold deg her til anbefalingene fra leverandøren. Delikate krystallglass bør helst vaskes for hånd for å sikre at de ikke blir skadet, da de kan være mer følsomme for varme og mekanisk påvirkning.

På Hvilken Temperatur skal Rødvin Serveres?

Temperaturen for å servere rødvin varierer avhengig av vintypen. Generelt bør lette rødviner, som pinot noir, serveres ved en temperatur på rundt 12-15 grader, mens fyldigere rødviner, som cabernet sauvignon og syrah, bør serveres ved en temperatur på rundt 15-18 grader. For å få mest mulig ut av aromaene og smakene i vinen, er det viktig å servere den ved riktig temperatur.

Å servere rødvin for kaldt kan føre til at smakene og aromaene blir dempet, mens for varm rødvin kan smake for alkoholsterk og miste sin kompleksitet. Hvis du er usikker på den ideelle serveringstemperaturen for en bestemt rødvin, kan du sjekke produsentens anbefalinger eller søke etter informasjon om den spesifikke vintypen.

Enhet rødvinsglass

Hvordan skal man Holde et Vinglass?

Det anbefales å holde et vinglass i glassets stilk, gjerne nede ved stetten. Dette forhindrer at varmen fra hånden din overføres til vinen, noe som kan påvirke temperaturen og smaken. Det gir også en mer elegant og kontrollert måte å svinge vinen på for å frigjøre aromaene.

Når du holder glasset, kan du forsiktig svinge vinen i sirkulære bevegelser for å øke oksygeneksponeringen og fremheve aromaene. Når du drikker, løft glasset forsiktig til leppene og ta en liten slurk, slik at du får muligheten til å smake og evaluere vinen før du svelger.