Brødfjøl – TEST – Skjærefjøl til Brød og Rundstykker

0

En brødfjøl er en skjærefjøl dedikert til oppskjæring av brød og rundstykker. Skjærebrettet kommer gjerne med praktiske riller, designet for å samle opp brødsmulene.

Modern House North Brødfjøl

Rillene i skjærebrettet sørger for at smulene ikke fordeles utover kjøkkenbenken og videre på gulvet. På denne måten bidrar brødfjølen til å gjøre kjøkkenet ditt mer hygienisk og ryddig.

Ved å benytte et eget skjærebrett til brød, begrenser man samtidig risiko for at brødet kommer i kontakt med rester av rått kjøtts, eller tar opp smaker fra hvitløk og chili som har vært skåret opp tidligere.

Hvilke Brødfjøler har vi sett på?

I denne oversikten har vi plukket ut 8 ulike brødfjøler fra forskjellige leverandører. Vi har her kun valgt alternativer i treverk, da dette er det mest populære materialet for denne typen skjærefjøler.

Brødfjøl

De aller fleste brødskjærefjølene i oversikten kommer med riller og smuleoppsamling, men du finner også andre skjærebrett i tre som kommer uten disse egenskapene. Også disse kan selvfølgelig benyttes til skjæring av brød.

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke brødfjøler andre liker. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Modern House North Brødfjøl

Modern House North Brødfjøl

North brødfjøl fra Modern House er en smart skjærefjøl laget i bambus. Skjærebrettet kommer med avtagbar smulerist som samler opp brødsmulene når brødet skjæres opp.

Risten med tilhørende oppsamler sørger for at du ender opp med færre brødsmuler på kjøkkenbenken og på gulvet. Smuleristen er avtagbar, slik at det er lett å tømme ut smulene i avfallet.

Bestill Modern House North Brødfjøl hos Kitchn.no!

North brødfjøl fra Modern House har en størrelse på 37 x 22 cm. Trefjølen er laget i 100 % bambus, som er et bærekraftig og samtidig solid materiale. Brødfjølen kombinerer klassisk estetikk med praktiske løsninger, noe som gjør den til et uunnværlig redskap i ethvert moderne kjøkken.

Ved siden av skjærefjøl til brød og rundstykker, finner du i North kolleksjonen også andre trebrett. Dette omfatter en klassisk skjærefjøl på 50 x 35 cm, og en skjærefjøl med blodrand for kjøtt. Alle alternativene er laget i bambus.

 • Bambusmateriale: 100 % solid og bærekraftig.
 • Avtagbar smulerist: Minimerer brødsmuler på kjøkkenbenken.
 • Størrelse: 37 x 22 cm, estetisk og praktisk design.
 • Kolleksjonsvariasjon: Inkluderer også andre bambus skjærebrett.

Aida Raw Brødskjærebrett

Aida Raw Brødskjærefjøl

Raw er en serie med serviser og serveringsredskaper fra danske Aida. Raw kolleksjonen er kjent for sin røffe stil, noe som også går igjen i deres brødskjærebrett.

Raw brødfjøl fra Aida kommer med en bølgete ytre overflate. Dette er med på å skape et unikt og tøft uttrykk, slik Raw-kolleksjon er kjent for. Brødskjærefjølen kommer samtidig med dype oppsamler rander der brødsmulene kan falle ned under oppskjæring.

Bestill Aida Raw Brødskjærebrett hos Bakeren og Kokken!

Skjærebrettet har en bredde på 37 cm, og en lengde på 36 cm. Dette gir god plass til å skjære opp både brødskiver og dele rundstykker. Tykkelsen på brettet er på 2 cm.

Dette skjærebrettet er fremstilt av teak av høyeste kvalitet, kjent for sin robusthet og holdbarhet. Teak er et materiale som nesten er umulig å slite ut med riktig behandling, noe som sikrer at skjærebrettet vil vare i mange år.

I Raw kolleksjonen finner du også andre skjærefjøler i teak. Dette er mindre alternativer til servering av eksempelvis spekemat og tapas, men også større alternativer med eller uten blodrand.

 • Røff stil: Del av Raw-kolleksjonen, kjent for sin unike og robuste design.
 • Bølget ytre: Gir et tøft utseende og funksjonelle oppsamler rander for brødsmuler.
 • Størrelse: 37 cm bredt og 36 cm langt, 2 cm tykkelse, gir god skjæreplass.
 • Teakmateriale: Høykvalitets teak for robusthet og lang holdbarhet.
 • Variert kolleksjon: Inkluderer andre skjærefjøler i teak for forskjellige formål.

Se også våre Brødformer!

Zassenhaus Trefjøl til Brød

Zassenhaus Skjærefjøl Brød

Fra tyske Zassenhaus finner vi deres brødfjøl i tre med avtagbar smulerist og oppsamler. Brødskjærebrettet er tilgjengelig i to utgaver, der du finner den i akasietre og i gummitre.

Zassenhaus skjærebrett til brød kommer med en praktisk avtagbar smulerist, som samler opp brødsmulene under skjæring. Slik unngår du at mye av smulene ender opp på kjøkkenbenken og på gulvet.

Bestill Zassenhaus Brødfjøl hos Bakeren & Kokken!

Skjærebrettet har en størrelse på 42 x 28 cm, og en tykkelse på 2 cm. Velg mellom en mørkere utgave i akasietre, eller en lysere utgave i rubberwood eller gummitre. Begge materialene er populære til kjøkkenutstyr, og egner seg godt som materiale til trefjøler.

Brettet har en rektangulær form, med buede kanter på forsidene. Zassenhaus tilbyr også andre skjærebrett uten brødrist, i ulike størrelser og utforminger. Ved siden av akasie og gummitre, kommer disse også i oliventre.

 • To materialvalg: Tilgjengelig i akasietre og gummitre.
 • Avtagbar smulerist: Samler brødsmuler under skjæring for renere kjøkkenflater.
 • Størrelse og utforming: 42 x 28 cm, 2 cm tykkelse, rektangulær form med buede kanter.
 • Estetisk variasjon: Mørkere versjon i akasietre og lysere i gummitre.
 • Utvidet produktspekter: Inkluderer andre skjærebrettyper i ulike størrelser og materialer som oliventre.

Skagerak Skjærefjøl Teak

Skagerak Brødfjøl

Skagerak sine skjærefjøler i teak er flotte i sitt design, og tilgjengelig i flere størrelser. Alle de ulike størrelsene har sitt individuelle design, og gir dermed mulighet til ulike arbeidsoppgaver.

Skjærebrettene fra Skagerak er kanskje ikke noe brødskjærebrett per se, men de rette størrelsene egner seg selvfølgelig også til dette. I vår oversikt over skjærebrett i tre er alternativet fra Skagerak et av de som har kommet aller best ut i vår meningsmåling.

Bestill Skagerak Skjærebrett i Tre hos NordicNest.no

Skagerak skjærefjøler i teak tre egner seg til både brød, grønnsaker og kjøtt. Skjærebrettene kan også benyttes som brett til servering av ulike matretter. Her anbefales det å sette seg inn i de ulike størrelsene og deres design.

Velg her mellom størrelser på 33 x 21 cm, 35 x 24 cm, 40 x 24 cm, 50 x 27 cm og 56 x 35 cm. Velg her den størrelsen som best passer de bruksområdene du ser for deg. Alle alternativene gjør seg flott på kjøkkenbenken.

 • Flere størrelser og design: Tilbyr en rekke størrelser, hver med sitt unike design, tilpasset ulike arbeidsoppgaver.
 • Fleksibel bruk: Egnede til både brød, grønnsaker, og kjøtt, samt til servering av matretter.
 • Størrelsesalternativer: Varierer fra 33 x 21 cm til 56 x 35 cm, for å møte forskjellige bruksbehov.
 • Estetisk tiltalende: Alle alternativer er visuelt tiltrekkende på kjøkkenbenken.

Se vår oversikt over Brødbokser!

Kockums Jernverk Brødfjøl

Kockums Jernverk Skjærefjøl Tre

Fra Kockums Jernverk finner vi deres brødskjærefjøl i lys bøk. Brødfjølen kommer med smarte riller og oppsamlings som samler opp brødsmulene under oppskjæring av brødet.

Brødskjærebrettet fra Kockums Jernverk har en lengde på 48 cm, og en bredde på 38 cm. Tykkelsen er på 5,5 cm. Treverket i skjærebrettet kommer med naturlige variasjoner som er med på å gjøre hvert eksemplar unikt.

Bestill Brødskjærebrett fra Kockums Jernverk hos KitchenTime.no!

Ved siden av skjærebrett til brød, finner du fra Kockums Jernverk også andre skjærefjøler. Velg her mellom alternativer i bøk eller furu. Skjærebrettene kommer i ulike størrelser og design, til ulike formål.

Ved siden av brødfjøl og skjærebrett finner du fra Kockums også emaljerte jerngryter, kjøkkenredskaper i tre, serveringsbrett og mye annet.

 • Lys bøkemateriale: Brødskjærefjøl laget i lys bøk med naturlige variasjoner i treverket.
 • Smart design: Inneholder riller og oppsamlingsområder for brødsmuler.
 • Stor størrelse: Måler 48 cm i lengde, 38 cm i bredde og 5,5 cm i tykkelse.
 • Produktvariasjon: Tilbyr også skjærefjøler i andre størrelser og materialer som bøk og furu.
 • Utvidet produktsortiment: Inkluderer også emaljerte jerngryter, kjøkkenredskaper i tre, serveringsbrett og mer.

Global Brødskjærefjøl i Eik Tre

Global Brødfjøl

Merkevaren Global er kjent for sine ikoniske og kvalitetsrike kokkekniver. I deres kolleksjon finner vi også deres brødfjøl i eik tre. Skjærebrettet er skånsomt, men samtidig skånsomt mot knivene.

Brødfjølen fra Global er laget i oljet FSC-sertifisert eik. Eik tre er et godt materiale for skjærefjøler da det er mykt nok for å ta vare på knivene, men samtidig hardt nok til at det ikke blir dype kutt i brettet ved skjæring.

Bestill Global Brødfjøl hos Bakeren og Kokken!

Skjærefjølen til brød fra Global kommer med praktiske riller og har en størrelse på 35 x 25 cm. Ved siden av dette finner du også flere alternativer, som deres skjærefjøl i eik, med flat overflate, med størrelse på 30 x 20 cm.

Global er et japansk selskap, og er mest kjent for deres brede utvalg av kniver til kjøkkenet. Ved siden av deres velkjente kokkekniver, fører de også en tilsvarende brødkniv, slik du kan se på bildet over.

 • Del av Global kolleksjon: Kjent for kvalitetskokkekniver, inkluderer en brødfjøl i eik.
 • FSC-sertifisert eik: Brødfjølen er laget av oljet eik som er skånsom mot knivene.
 • Optimal hardhet: Eiketre er balansert nok til å beskytte kniver uten å bli lett skadet.
 • Praktiske størrelser og riller: Måler 35 x 25 cm, med et alternativ på 30 x 20 cm, begge med riller.

Servere Brødskivene i en Vakker Brødkurv!

Brabantia Profile Sett med 3 Trefjøler

Brabantia Brødfjøl i Tre

I Brabantia sitt sett med skjærebrett finner vi ikke bare en brødfjøl, men også alternativer til kjøtt og til grønnsaker. De tre alternativene gjør at du kan velge det skjærebrettet som til enhver tid passer best til oppgaven.

Brabantia Profile skjærebrettsett består av en brødfjøl med smuleriller, en kjøttfjøl med blodrand, og en flat grønnsaksfjøl. Grønnsaksfjølen har et nedfelt område som gjør det lettere å overføre de oppskårne grønnsakene til gryten eller stekepannen.

Bestill Sett med Brabantia Skjærebrett hos NordicNest.no!

Settet er laget i bøk tre og kommer med avrundede hjørner. Alle skjærebrettene har en lengde på 40 cm, og en bredde på 25 cm. Høyden på de ulike brettene er på rundt 2 cm.

Det å bruke ulike skjærebrett til kjøtt og annen mat kan være lurt, da man minsker risikoen for smitte fra mat som må varmebehandles. Ved å bruke ulike skjærebrett unngår man også at smak fra eksempelvis chili og hvitløk setter seg over på brødskivene.

 • Tre skjærebrett: Inkluderer brødfjøl med smuleriller, kjøttfjøl med blodrand, og flat grønnsaksfjøl.
 • Spesielle funksjoner: Grønnsaksfjølen har et nedfelt område for enkel overføring av grønnsaker.
 • Uniform størrelse og materiale: Alle laget i bøk tre, med avrundede hjørner, måler 40 x 25 cm og 2 cm tykk.
 • Hygienisk matlaging: Forskjellige brett for ulike matvarer minimerer smitterisiko og smaksoverføring.

Hva er en Brødfjøl?

En brødfjøl er et skjærebrett som primært brukes for å skjære opp brødskiver og rundstykker. Denne type skjærebrett er ofte designet for å tilpasse de spesifikke behovene som følger med å kutte brød, som for eksempel å ha riller for å samle opp brødsmuler.

Hvilket Materiale er Best for Skjærebrett til Brød?

Tre og bambus er populære materialer til skjærebrett til brød, fordi de er skånsomme mot knivene, og har en naturlig evne til å motstå bakterievekst. Plast er et annet vanlig valg, da det er lett å rengjøre og ofte rimeligere, men disse kan være hardere mot knivene.

Hva Skiller Brødfjøler fra Andre Skjærebrett?

Brødfjøler skiller seg fra andre skjærebrett hovedsakelig gjennom sitt design og funksjon. Mens generelle skjærebrett er jevne og flate, har brødfjøler ofte riller eller spor for å samle opp smuler, noe som gjør det lettere å holde kjøkkenflaten ren.

Hvordan Rengjøre Skjærebrett i Tre?

For å rengjøre et skjærebrett i tre, er det viktig å vaske det for hånd med mild såpe og varmt vann. Etter vask bør det tørkes umiddelbart for å hindre at treverket absorberer for mye vann, noe som kan føre til at det sprekker eller forvitrer over tid.

Oljebehandling med en mattrygg olje, som mineralolje, anbefales av og til for å bevare treets kvalitet og hindre at det tørker ut. Se anbefalinger for din spesifikke skjærefjøl. Unngå å vaske trebrett i oppvaskmaskinen, da dette kan skade materialet betydelig.

Hvorfor ha Eget Skjærebrett til Brød?

Å ha et eget skjærebrett til brød er hovedsakelig for å forhindre krysskontaminering og for å holde kjøkkenflaten ren. Brødfjøler har ofte spesialdesignede riller for å samle opp smuler, noe som er praktisk og bidrar til bedre kjøkkenhygiene. Dessuten unngår man at smaker og bakterier fra andre matvarer, som rått kjøtt eller grønnsaker, overføres til brødet.