Brødkniv – Test – 8 Kniver til Brød og Rundstykker!

0

Brødet står sterkt i Norge, og nytes som en sentral del både til frokost og til lunsj. Med vår kjærlighet til brødet er det derfor naturlig at vi har en god brødkniv tilgjengelig på kjøkkenet.

Kai Wasabi Black Brødkniv

En god brødkniv skal både kunne skjære opp brødskiver eller dele opp rundstykker, slik at du kan påføre ditt favorittpålegg. Samtidig skal brødkniven være stabil og god å holde i hånden.

I denne oversikten har vi samlet brødkniver fra flere kjente produsenter av kokkekniver. Utvalget varierer mellom europeiske og japanske design, og kommer i utgaver med håndtak i både tre, stål og plast.

Hvilke Brødkniver har vi sett på?

Blant brødknivene i denne oversikten vil du finne alternativer fra flere kjente leverandører. Dette varierer fra kjente europeiske aktører som Victorinox, Wüsthof og Zwilling, til japanske alternativer som Global, Kai og Satake. Du finner også brødkniver fra Norden.

Brødkniv

Brødknivene kommer i ulike kvalitetsnivåer og materialvalg. Håpet vårt er at denne oversikten skal hjelpe deg å orientere deg i markedet, og finne en brødkniv som faller i smak. Alle brødknivene i denne oversikten er en del av en større kolleksjon med kokkekniver, slik at du senere har mulighet til å utvide samlingen.

Vi har sett på Følgende Brødkniver:

  • Victorinox Brød- og Bakekniv i Tre
  • Mareld Brødkniv – Nordisk Inspirasjon
  • Norden Brødkniv fra Fiskars
  • Global G-9 Brødkniv
  • Kai Wasabi Black Brødkniv
  • Wüsthof AMICI Brødkniv Oliventre
  • Satake Professional Brødkniv
  • Zwilling Pro Brødkniv

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke brødkniver andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Victorinox Brød- og Bakekniv i Tre

Victorinox Brødkniv Sett

Victorinox er en anerkjent merkevare innen kokkekniver. Ved siden av flere ulike kolleksjoner og design med kokkekniver, står Victorinox også bak den kjente Swiss Army Knife, eller lommekniven som vi kaller den i Norge.

Fra Victorinox finner vi også et bredt utvalg av brødkniver. I deres Wood kolleksjon finner vi denne brød- og bakekniven på 26 cm. Skaftet er laget i lønnetre og har et klassisk utseende i mørk tre med tilhørende årringer.

Bestill Victorinox Wood Brødkniv hos KitchenTime.no!

Victorinox Wood brødkniv ble opprinnelig designet for bruk av konditorer. Den er derfor utstyrt med et bredt knivblad som også kan fungere som en form for kakespade. Knivbladet på brødkniven er laget i rustfritt stål, og er både skarp og lett å rengjøre.

Victorinox brødkniv

Ved siden av brødkniv, finner vi i Victorinox sin Wood-kolleksjon også et bredt utvalg av andre kniver til kjøkkenet. Her kan man velge mellom klassiske kokkekniver i ulike størrelser, Santoku-kniver, laks- og skinkekniv, fileteringskniver, skrellekniver, universalkniver og annet.

Brødkniven fra Victorinox finner du hos KitchenTime.no!

Wood-serien kommer også i ulike knivsett, der flere også inneholder brødkniv som en del av utvalget. Dette kan være praktisk både som et startsett, men også som en gavesett til hjemmekokken.

Ved siden av Wood-kolleksjonen med håndtak i tre, finner man fra Victorinox også andre brødkniver. Deres Modern-serie er tilgjengelig i flere farger, og har ergonomiske håndtak laget i plast. Victorinox byr også på deres Grand Mâitre med knivblad i smidd stål og håndtak i rosetre.

Mareld Brødkniv – Nordisk Inspirasjon

Mareld Brødkniv

Fra svenske Mareld finner vi deres brødkniv med klassisk nordisk design. Brødkniven finnes i en mørk og en lys utgave med håndtak i henholdsvis sandeltre og oliventre. Mareld brødkniv har en lengde på 20 cm.

Brødknivene fra Mareld er designet for daglig bruk, og har et sterkt knivblad i stål som er laget for å holde seg skarpt i lang tid. Knivbladet er laget med tagger for å gjøre oppskjæring av brød og brødskiver til en behagelig oppgave.

Bestill Mareld Brødkniv hos Bakeren og Kokken!

Mareld brødkniver kan kjøpes enkeltvis, men kommer også som en del av deres knivsett. Ved siden av brødkniv, finner du i knivsettene også en kokkekniv, samt en skrellekniv. Knivsettet fra Mareld er tilgjengelig både i utgavene i mørkt sandeltre og lyst oliventre.

Mareld kokkekniver har et klassisk nordisk design, og er inspirert av den svenske vestkysten. For å gjøre det ekstra klart hvor inspirasjonen er hentet fra, finner du GPS-koordinater på knivens knivblad. Det klassiske nordiske preget gjør at den passer godt inn på de fleste norske kjøkken.

Merkevaren Mareld er Bakeren og Kokken sitt eget varemerke, og tilbyr kjøkkenutstyr som kasseroller og gryter, ovnsformer og stekepanner, kjøkkenforkle, dekkeservietter og tilsvarende. Bakeren og Kokken holder til i Göteborg, noe som også representeres gjennom GPS-koordinatene på knivene.

Norden Brødkniv fra Fiskars

Fiskars Norden Brødkniv

En annen brødkniv med inspirasjon fra Skandinavia, finner vi i finske Fiskars sin Norden-serie. Norden brødkniv er laget i tysk stål med høyt karboninnhold. Knivens skaft er laget i finsk varmebehandlet bjørk og ligger godt i hånden.

Norden er Fiskars sin kanskje mest eksklusive brødkniv, og er laget for å gi høy kvalitet og lang holdbarhet. Knivbladet er laget i høykvalitets tysk stål. Bladets hardhet er oppgitt som HRC 56. Knivene er laget i Finland.

Fiskars Norden Brødkniv finner du hos Bakeren og Kokken!

Ved siden av Brødkniv finner man i Fiskars sin Norden-kolleksjon også et bredt utvalg av andre kokkekniver. Her kan man bygge ut samlingen med en kokkekniv på 20 cm, filet kniv, utbenerkniv samt grønnsakskniv.

Fra Fiskars finner man alternativt også andre knivserier som også inkluderer brødkniv. Dette omfatter eksempelvis deres Fiskars Edge som består av svarte kniver med oransje detaljer, eller Fiskars Functional Form med ergonomiske håndtak med SoftGrip funksjon.

Ved siden av kniver består Fiskars sin Norden-kolleksjon også av ulike stekepanner og kasseroller, samt deres støpejernsgryte med detaljer i tre.

Global G-9 Brødkniv

Global G-9 Brodkniv

Global er et kjent knivmerke innenfor kokkekniver, og benyttes daglig både i private hjem, men også av profesjonelle kokker. Global kokkekniver ble først utviklet av Komin Yamada i 1985, og blir fortsatt produsert i Japan.

Blant Global sitt utvalg av kokkekniver finner man flere brødkniver. Deres Global G-9 brødkniv har et knivblad på 22 cm, og er utviklet av et stykke metall. Brødkniven kommer med perfekte tagger og har en utmerket skarphet.

Global Brødkniv Bestiller du hos BakerenogKokken.no!

Dette gjør at Global G-9 brødkniv fungerer optimalt til oppskjæring av alle typer brød. Global G-9 brødkniv har et klassisk Global-design med det karakteristiske svarte mønsteret på knivens håndtak.

Da Japanere ikke spiser brød på samme måte som europeere og amerikanere, har det vært vanskelig å forsøke å forklare hvordan en brødkniv skal fungere. Knivbladet er designet for så skjære seg gjennom skorpen.

Ved siden av G-9 finner man også andre brødkniver fra Global. Deres Global GS-61 er en mindre brødkniv med knivblad på 16 cm. Med bakgrunn i sin mindre størrelse oppgis GS-61 mer som en bagel/sandwich kniv. Andre utgaver er Global Sai-M04 (17 cm) og Global Sai-M05 (23 cm).

Kai Wasabi Black Brødkniv

Kai Wasabi Black Brødkniv

Wasabi Black er en serie med kokkekniver fra det japanske knivmerket Kai. Kai Wasabi Black har sitt opphav fra tradisjonelle japanske felleskjøkken, og har et minimalistisk men stilfullt design.

Knivene i serien har samtidig en høy kvalitet, kombinert med god funksjonalitet og skarphet. Kai Wasabi brødkniv har et taggete 23 cm langt knivblad. Bladet er i rustfritt stål og har et høyt kullinnhold.

Bestill Kai Wasabi Black Brødkniv hos Nordic Nest!

Skaftet på knivene i Wasabi Black-serien er laget i en kombinasjon av polypropen og bambuspulver. Dette gir et håndtak som er vann-resistent og enkelt å vedlikeholde. Bambuspulveret er benyttet for å gi håndtaket et godt og behagelig grep.

Ved siden av brødkniv finner man i Kai Wasabi Black serien også et bredt utvalg av andre kokkekniver. Velg mellom kokkekniver på 20 cm eller 23,5 cm, santokukniv, nakirikniv, allkniv, og annet. I serien finner du også flere ulike startsett med 2 eller 3 kniver.

Kai Wasabi Black Brødkniv finner du hos NordicNest.no!

Fra den japanske knivprodusenten Kai, finner du også flere andre knivserier og brødkniver. Deres mest kjente er Kai Shun kolleksjonen, som er i en vesentlig høyere prisklasse. Kai Shun Premier brødkniv kommer med dekorativt håndtak i brunt pakkatre og har knivblad laget i et 32 lags damask-stål.

Wüsthof AMICI Brødkniv Oliventre

Wüsthof Amici Brødkniv

I Wüsthof sin AMICI brødkniv kombineres italiensk design og solid tysk håndverk. Wüsthof Amici er en vakker brødkniv med håndtak i oliventre, og en av merkevarens premium modeller.

Knivbladet på Wüsthof AMICI brødkniv er utviklet i høykvalitets Chrome Molybdenum Vanadium stål, noe som resulterer i et knivblad med lang holdbarhet, god skarphet og bra brukervennlighet.

Bestill Wüsthof AMICI Brødkniv hos Bakeren og Kokken!

Skaftet på brødkniven er laget i oliventre fra Calabria, og kommer utsmykket med nagler i aluminium. Grunnet variasjoner i oliventreet har hver enkelt kniv et unikt design.

Ved siden av brødkniv finner du i Wüsthof sin AMICI-serie et bredt utvalg av andre kokkekniver. Dette omfatter ulike kokkekniver, santoku kniv, skrellekniv, steak kniv og annet. Serien kommer også med ulike ujevne skjærebrett i oliventre, med tilsvarende variasjoner i oliventreets mønster.

Finn Brødkniver fra Wüsthof hos Bakeren&Kokken.no!

Ved siden av AMICI finner du fra Wüsthof et bredt utvalg av andre knivserier med tilhørende brødkniver. Wüsthof er kjent for sine ulike kokkekniver, og har produsert dette i rundt 200 år. Blant deres kolleksjoner finner vi kjente navn som Classic, Classic Ikon, Crafter og andre.

Satake Professional Brødkniv

Satake Professional Brødkniv

Satake er en japansk knivprodusent med flere ulike kolleksjoner innen kokkekniver, der brødkniv er en del av utvalget. I Satake sin Professional-serie finner vi denne brødkniven med lengde på 20 cm.

Satake brødkniv er laget i samarbeide med profesjonelle kokker, nettopp for å gi deg et godt verktøy. Brødknivens knivblad er laget i ett stykke stål som er ekstra god nettopp for taggete knivegg. Her har man lagt fokus på levetid og slitestyrke i utviklingen.

Bestill Satake Professional Brødkniv hos NordicNest.no!

Knivens håndtak er utviklet i svart pakkatre, et materiale som tåler fukt godt, og som samtidig er god å holde i. Det er samtidig anbefalt at man vasker av brødkniven for hånd og tørker av, direkte etter bruk.

Ved siden av brødkniv, finner man i Satake Professional serien flere ulike kokkekniver. Her kan du velge mellom trancherkniv, kokkekniv på både 12 og 21 cm, skallkniv med flere.

Fra Satake finner man samtidig flere andre populære kolleksjoner. Satake Houcho er et knivsett med håndtak i vakkert magnoliatre. Knivene er inspirert av den japanske knivtradisjonen, men de lyse treskaftene er samtidig med på å bringe inn skandinaviske elementer.

Zwilling Pro Brødkniv

Zwilling Pro Brødkniv

Zwilling er et tysk selskap med base i Solingen. Selskapet er en av fremste og lengstlevende kokkekniv-produsentene vi kjenner, og har utviklet kokkekniver siden tilbake til 1731. Zwilling har med andre ord utviklet kokkekniver i snart 300 år.

Zwilling Pro brødkniv kommer med knivblad i rustfritt stål. Knivbladet er utviklet av et komplett stykke høykarbon rustfritt stål der det ikke utvikles flekker. Knivene i serien er spesialbehandlet for å gi knivbladene en ekstra skarphet og presisjon.

Zwilling Pro Brødkniv finner du hos NordicNest!

Håndtaket på Zwilling Pro brødkniv er utviklet i ABS-plast, og laget for å gi en god balanse i hånden. ABS-håndtaket er motstandsdyktig og holdbart, og gjør samtidig at kniven kan vaskes i oppvaskmaskin. Håndvask er dog fortsatt anbefalt.

Ved siden av brødkniv, finner man i Zwilling Pro-serien også et bredt utvalg av andre kokkekniver. Velg mellom kokkekniver og santokukniver i ulike størrelser, kjøttøkser, forskjærer, nakiri, utbeiningskniv, filetkniv, allkniv, skrellekniv og mye annet.

Ved siden av Pro-serien, tilbyr Zwilling også flere andre alternativer til brødkniv. I deres rimeligere serie Zwilling Gourmet finner du en brødkniv med svart POM håndtak. Zwilling tilbyr samtidig også mer eksklusive varianter som deres Zwilling Twin Fin II brødkniv med håndtak i rustfritt stål.

Hva Bruker man en Brødkniv til?

En brødkniv er hovedsakelig designet for å skjære opp brød. Med sine dype tagger er den i stand til å kutte gjennom den harde skorpen på mange brødtyper uten å knuse det mykere indre brødet. Den kan også være veldig effektiv for å dele baguetter, rundstykker, sukkerbrød og andre bakevarer.

I tillegg til brød, kan brødkniver også være nyttige for å skjære gjennom andre matvarer med en hard ytre overflate og myk indre, som for eksempel tomater eller sitrusfrukter.

Hva Skiller en Brødkniv fra en Vanlig Kokkekniv?

Hovedforskjellen mellom en brødkniv og en vanlig kokkekniv ligger i bladets design. En brødkniv har et langt, smalt blad med dype tagger langs kanten. Dette taggete bladet lar kniven skjære gjennom harde overflater uten å knuse det mykere indre.

På den annen side har en kokkekniv et bredere, glatt blad som er designet for en rekke kutteoppgaver, fra hakking av grønnsaker til skjæring av kjøtt. Kokkekniven er mer allsidig, mens brødkniven er spesialisert for bestemte oppgaver.

Brød Brødskiver

Hvordan Bruker man en Brødkniv?

Når du bruker en brødkniv, bør du la taggene gjøre jobben. Start med å plassere kniven på toppen av brødet med taggene som berører overflaten. Bruk en sagbevegelse for å starte kuttet, og la taggene skjære gjennom skorpen. Ikke press ned for hardt, da dette kan knuse brødet. Fortsett med sagebevegelsen til du har skåret gjennom hele brødet.

Hvilke andre Kniver Trenger man på Kjøkkenet?

Selv om en brødkniv er svært allsidig, er det noen andre nøkkelkniver som kan være nyttige på kjøkkenet. En kokkekniv er avgjørende for en rekke oppgaver, fra hakking av grønnsaker til skjæring av kjøtt.

En mindre skrellekniv kan også være praktisk, spesielt for mer delikate oppgaver som skrelling av frukt eller grønnsaker. En filetkniv kan være nyttig hvis du ofte arbeider med fisk, mens en kjøttkniv kan være nyttig for å skjære større stykker kjøtt. Hvilke kniver du trenger kan variere basert på dine behov på kjøkkenet, og også ditt budsjett.