Salatbolle – Test – 9 Skåler til Friske Salater!

0

For de fleste matretter passer det godt med en salat som tilbehør. Ikke bare er det sunt: det tilfører også måltidet spennende farger og gode smaker.

Med en salatbolle får du servert salat, slik at det er lett å forsyne seg. I denne oversikten har vi plukket ut et bredt utvalg av salatboller, innen flere ulike design, størrelser og materialvalg.

Salatskålene i oversikten passer gjerne til tradisjonelle grønne salater, men kan også benyttes til fruktsalater, pastasalater, potetsalater, coleslaw og annet. Bare fantasien setter grenser!

Hvilke Salatboller har vi sett på?

I denne oversikten har vi forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av salatboller og salatskåler. Du vil finne alternativer fra kjente serviser og leverandører, samt kanskje stifte bekjentskap til nye aktører.

Salatbolle

Salatbollene varierer mellom porselen, keramikk, stentøy, tre, melamin og glass. De kommer også i ulike størrelser, slik at du er oppmerksom på dette. De fleste salatbollene i denne oversikten er en del av et større servise, slik at du har mulighet til å kombinere med andre fat og skåler.

Vi har sett på Følgende Salatboller:

  • Hvit Kähler Hammershøi Salatbolle
  • Normann Copenhagen Krenit Salatbolle
  • Sagaform Oval Oak Salatbolle
  • Eva Trio Legio Nova Salatskål i Porselen
  • Muubs Teak Salatbolle i Tre
  • Rosendahl Grand Cru Sense Salatskål
  • Pion Salatbolle fra House Doctor
  • Broste Copenhagen Salatskål
  • Bitz Salatbolle

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke salatboller andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Hvit Kähler Hammershøi Salatbolle

Kähler Hammershøi Salatbolle

Den klassiske og elegante salatbollen fra Kähler Hammershøi passer perfekt til friske og gode salater. Med en nøytral hvit farge setter den seg selv litt i bakgrunnen og lar salaten skinne med sine rike farger.

Kähler Hammershøi salatbolle har en stor flate med en motstående lav høyde. Diameteren på skålen er på 30 cm, mens høyden er på 8 cm. Dette gjør at du har god plass til å både servere, men også presentere salaten.

Bestill Kähler Hammershøi Salatbolle hos Bakeren og Kokken!

Fra Hammershøi-serien finner du også et sett med salatbestikk i tre som passer godt sammen med salatbollen. Salatbestikket i tre har et tradisjonelt uttrykk, samtidig som de firkantede formene gir det et moderne preg.

Salatbollen er en del av Kähler sitt Hammershøi servise, som har blitt meget populært de siste årene. Serviset er kjent for sine ikoniske riller, inspirert av et over 100 år gammelt bilde av Svend Hammershøi.

Hammershøi Servise Finner du hos BakerenogKokken.no!

Ved siden av å være tilgjengelig i hvitt, er serviset også tilgjengelig i farger som indigo og antrasittgrå. Salatbollen er per i dag kun tilgjengelig i hvit farge, men lar seg lett kombinere med de andre fargene i serien.

Hammershøi-kolleksjonen byr videre på et bredt utvalg av serveringsbestikk og kjøkkenutstyr til bordet, samt et godt utvalg av lysestaker og dekorvaser til interiør.

Normann Copenhagen Krenit Salatbolle

Normann Copenhagen Krenit Salatbolle

Fra danske Normann Copenhagen finner vi deres klassiske Krenit salatskål, inspirert av asiatiske tradisjoner. Krenit-serien ble designet av Herbert Krenchel i 1953, og regnes i dag som en moderne klassiker.

Salatskålen fra Normann Copenhagen har en bred profil med diameter på 30 cm. Sidene skrår nedover og har en høyde på 9 cm. Skålen har en matt innside og en blank ytterside.

Bestill Normann Copenhagen Krenit Salatskål hos Nordic Nest!

Norman Copenhagen Krenit salatskål har et enkelt og elegant design. Skålen presenterer salaten på en god måte og kan benyttes til spesielle anledninger, så vel som til hverdags.

Skålen er laget i melamin. Dette er et solid plastmateriale som gjerne også benyttes i barneserviser, samt servise til piknik og turliv.

Bestill Krenit Salatskål hos NordicNest.no!

Som en del av Krenit-kolleksjonen fra Normann Copenhagen finner man også et matchende salatbestikk. Også dette inspirert av Østen og asiatiske tradisjoner. Salatbestikket er produsert i melamin og har skaft som minner om tradisjonelle spisepinner.

Videre i Normann Copenhagen sin Krenit serie finner man også et bredt utvalg av skåler. Disse er laget i stål og kommer i størrelser fra 8,4 cm og opp til 25 cm. Skålene i Krenit-serien er tilgjengelig i flere farger og er designet rettet mot interiør og innredning.

Se også: Salatslynge!

Sagaform Oval Oak Salatbolle

Sagaform Oak Salatbolle

Fra Sagaform finner vi deres klassiske salatbolle. Salatbollen er laget i glass og har en base i eik. Basen er løs og benyttes som en bordbrikke der bollen plasseres. Samtidig er den med på å skape det naturlige og nordiske uttrykket.

Salatbollen er en del av Sagaform sin Oak-serie der man finner et bredt utvalg av kjøkkenredskaper til matbordet. Ved siden av salatbolle finner man her ulike ostekniver og kryddersett, sengebrett, vinkaraffel og annet.

Bestill Sagaform Oval Oak Salatbolle hos NordicNest.no!

Serien byr også på et nydelig salatbestikk, der håndtaket selvfølgelig er laget i eik. Videre i serien finner man også ulike oljekarafler og eddikkarafler som man kan benytte sammen med salaten. For å ta best vare på eiken bør den med jevne mellomrom behandles med egnet olje.

Sagaform Oval Oak salatbolle har en diameter på 22 cm, og en høyde på 15 cm. Dette gjør den til en noe dypere skål, sammenlignet med de andre i oversikten. Glassbollen gjør samtidig at man har mulighet til å nyte fargene fra salaten, også fra siden.

Eva Trio Legio Nova Salatskål i Porselen

Eva Trio Legio Nova Salatskål

En klassisk serveringsskål fra Eva Solo. Eva Trio Legio Nova salatskål / serveringsskål er laget i porselen. Skålen har et klassisk hvit design, og er dekorert med seriens nedadgående riller.

Eva Trio Legio Nova serveringsskål er laget i slitesterk porselen, noe som er med på å gi den et eksklusivt preg. Ved siden av å benyttes som serveringsskål til salater eller matretter, kan den også benyttes i stekeovnen.

Bestill Legio Nova Salatbolle hos Bakeren og Kokken!

Salatskålen er en del av Eva Solo sin Legio Nova serie. Denne serien omfatter videre et bredt utvalg av asjetter og krus.

Legio Nova har videre et bredt utvalg av ulike serveringsskåler og serveringsfat, redskapskrukker, oppbevaringsbokser, kanner, mugger og annet.

Legio Nova Salatbolle fra Eva Solo finner du hos Bakeren & Kokken!

Salatbollen fra Eva Solo har en diameter på 28,8 cm, og en høyde på 8,1 cm. Dette gir en kapasitet på 3,3 liter. Bollen kan vaskes i oppvaskmaskin, og tåler også bruk i fryser og stekeovn, samt mikrobølgeovn.

Med sitt klassiske hvite design, utsmykket med det ribbeformede mønsteret, sørger Eva Trio Legio Nova salatskål for å pynte opp middagsbordet. Dette både til hverdags og til finere anledninger.

Se også: Dørslag!

Muubs Teak Salatbolle i Tre

Muubs Teak salatbolle i tre

I vår moderne verden er det mange som ønsker å nå tilbake til det mer naturlige. Bruk av skåler i tre er en fin måte å få mer naturlige elementer på serveringsbordet.

Muubs Teak salatbolle er en serveringsbolle laget i røff teak. Salatbollen er preget av unøyaktigheter både i form og i overflate. Her kommer de naturlige elementene frem, og setter med dette et preg på bordet.

Bestill Muubs Teak Salatbolle i Tre hos Nordic Nest!

Serveringsbollene i teak fra Muubs kommer i to ulike størrelser. Den store salatskålen har en diameter på 30 cm, og en høyde på 10 cm. Bollen finnes også i en mindre utgave med diameter på 20 cm, og høyde på 10 cm.

Vær her oppmerksom på at salatbollene er laget for hånd, og at det derfor kan være variasjoner mellom bollen du mottar, og den bollen du ser på bildet. Dette er elementer som er med på å gjøre hver enkelt salatbolle unik.

Muubs Teak Salatbolle finner du hos NordicNest.no!

Salatbollene fra Muubs Teak er en del av en større serie med treprodukter til måltidet. Videre finner man også ulike skåler, tallerkener på henholdsvis 18 og 26 cm, i tillegg til et større fat med diameter på 37 cm.

Videre finner du fra Muubs Teak også eggeglass i tre, saltskjeer, samt smørkniv og serveringsskje. Delene i serviset passer godt på hytta, men kan også benyttes som elementer i en mer moderne servering.

Se også: Skjærefjøl!

Rosendahl Grand Cru Sense Salatskål

Rosendahl Grand Cru Sense Salatbolle

Grand Cru Sense er en nyere kolleksjon fra Rosendahl. Serien kan benyttes alene, men fungerer også i sammen med de klassiske hvite servisene i Rosendahl sin Grand Cru serie. Grand Cru Sense har lånt de tradisjonelle rillene, men fornyet delene i serviset med en røffere og mer moderne overflate.

Salatbollen i Grand Cru Sense har en diameter på 24,5 cm, og en høyde på 8 cm. Her kan du velge mellom utgaven Sand, som har en grå overflate med ujevne mørke prikker, eller Blå som har en behagelig blåfarge med tilsvarende mørke detaljer.

Bestill Grand Cru Sense Salatbolle hos NordicNest.no!

Salatbollen på 24,5 cm kan benyttes til salat på middagsbordet, men fungerer også som fruktskål på kjøkkenbenken. I serien finner man også tilsvarende mindre skåler eller boller med størrelse på henholdsvis 12,5 cm, 15,5 cm, 18,5 cm og 21,5 cm.

Dette gjør at du har mulighet til å benytte Rosendahl Grand Cru Sense skålene til å servere et bredt utvalg av matretter. Alle skålene er tilgjengelig i fargevalgene Sand og Blå.

Se de ulike delene i Rosendahl sin Grand Cru Sense!

I tilsvarende fargevalg finner man i Rosendahl Grand Cru Sense serien også tallerkener fra 13 cm og opp til 25 cm, samt kopper med tilsvarende design. Delene er laget i stentøy og kan benyttes i mikrobølgeovn og vaskes i oppvaskmaskin.

Pion Salatbolle fra House Doctor

House Doctor Pion Salatbolle

Pion salatbolle fra House Doctor er tilgjengelig i hvit og svart utgave, og har et røft design med naturlige variasjoner. Gjennom naturlige prosesser i glaseringen av bollene oppnår de en naturlig ujevnhet og variasjon i dekoren.

Salatbollene fra House Doctor er laget i stentøy, eller porselen, med en reaktiv glasur. Det er denne glaseringsporsessen som gir overflaten denne unike og oksiderte finishen. Salatbollen er tilgjengelig i mørk farge kalt svart/brun og en lysere farge kalt lys/grå.

Bestill House Doctor Pion Salatbolle hos NordicNest.no!

Størrelsen på Pion salatbolle fra House Doctor er oppgitt med diameter på 22 cm og høyde på 7 cm. Dette gjør disse bollene til de minste i oversikten. De fungerer allikevel fortsatt godt til å servere både salater og annet tilbehør.

I House Doctor sin Pion-serie finner man videre skåler og serveringsfat i flere ulike størrelser. Disse kan gjerne benyttes i kombinasjon om du ønsker å servere ulikt tilbehør. Skålene kan selvfølgelig gjerne benyttes også i kombinasjon med ditt eksisterende servise.

Se også annet Tilbehør fra House Doctor Pion!

Videre i serien finner du også ulike asjetter eller tallerkener, skje, ulike karafler i stentøy, samt kopper og krus. De ulike delene i serviset er tilgjengelig i begge fargevalgene, slik at du har mulighet til å bygge ut samlingen.

Broste Copenhagen Salatskål

Broste Copenhagen Nordic Sea

En annen serie med salatboller laget i stentøy finner vi fra danske Broste Copenhagen. Salatbollen oppnår sin rustikke finish ved at den brennes under bakken. Denne glaseringen er med på å gjøre hver del i Broste Copenhagen kolleksjonen unik.

Broste Copenhagen salatbolle er tilgjengelig i flere ulike fargevalg. Her kan du velge mellom den blå Nordic Sea, den hvite Nordic Sand, og den svarte Nordic Coal. De ulike fargene har alle lånt sin inspirasjon fra den danske naturen.

Bestill Broste Copenhagen Salatbolle hos NordicNest.no!

Broste Copenhagen salatbolle har en diameter på hele 34,5 cm og en høyde på 7,5 cm. Dette gir god plass til salaten. Salatbollene fra Nordic-kolleksjonene til Broste Copenhagen er håndlagde og varierer derfor både i utseende og farge.

Broste Copenhagen Nordic Sea Salatbolle

Ved siden av salatboller byr de ulike kolleksjonene fra Broste Copenhagen også på andre servisedeler. Her vil du finne andre skåler og dype tallerkener, asjetter og tallerkener i ulike størrelser, kaffekopper og krus, samt en egen fløtemugge.

Videre finner du matchende alternativer som smørboks, eggeglass, tekanne, teskje, krukke og annet. De ulike delene i serviset skal være tilgjengelig i alle de ulike fargevalgene.

Bitz Salatbolle

Bitz salatbolle farger

Et annet dansk stentøyservise som har oppnådd stor popularitet de siste årene er Bitz. Serien består av servisedeler i sterke farger med naturlige variasjoner. Bitz har også en egen salatskål, samt flere ulike serveringsfat.

Bitz stentøyservise er utviklet av den danske kostholdseksperten og TV-personligheten Christian Bitz. Konseptet bak serviset er at man bør bruke mer tid på å spise maten. Ved å lage et pent og spennende servise, kombinert med mindre tallerkener, håper han at vi naturlig vil spise litt mindre.

Bestill Bitz Salatbolle hos Nordic Nest!

Salatskålene fra Bitz har en diameter på 24 cm, og en høyde på 6,5 cm. Skålene er tilgjengelig i flere ulike fargevalg. Disse kommer med en ytre side i svart eller grå, kombinert med en innside der du kan velge mellom 8 ulike farger.

Bitz salatbolle

Her finner du fargevalgene lyseblå, mørkeblå, grønn, amber, kremet, rose, lilla og grå. Tilsvarende fargevalg og fargekombinasjoner er også å finne igjen i de andre delene i Bitz servise.

Serien består i dag av et bredt utvalg av kjøkkenutstyr, i tillegg til vaser og pyntepotter. Velg mellom et bredt utvalg av asjetter og serveringsfat/skåler, kaffekopper og krus, eggeglass og krydderkverner.

Bitz har også et eget salatbestikk i tre, samt klassiske bestikk farget i matt stål, svart og gull. Ønsker du gullfarget eller svartfarget salatbestikk vil du også finne dette.

Salatbolle farger

Hva Brukes en Salatbolle til?

En salatbolle brukes primært til å servere salat. Den er designet for å vise frem og holde sammen de forskjellige ingrediensene i salaten på en estetisk tiltalende måte. Dette inkluderer grønnsaker, frukt, fetaost, dressinger og annet. Salatboller kan også brukes til å blande ingrediensene før servering.

Enkelte salatboller kan også brukes til å servere andre matvarer, som for eksempel frukt, pasta, poteter og ulike snacks. Om dette er noe du er ute etter, bør du tenke på disse mulighetene når du velger serveringsbolle.

Hva Kjennetegner en Serveringsbolle til Salat?

En serveringsbolle til salat er generelt romslig, med nok plass til å blande salat uten å søle. Den er også ofte laget av materialer som glass, keramikk, tre eller rustfritt stål, som er trygge for mat og lette å rengjøre.

Designen er vanligvis enkel, med brede åpne topper for å lette servering og visning av salaten. For noen salatboller finner du også matchende salatbestikk for å gjøre sammensetningen mer dekorativ.

Hvor Stor skal en Salatbolle være?

Størrelsen på en salatbolle avhenger av ditt spesifikke behov. Hvis du ofte har middager eller fester med mange gjester, vil en stor salatbolle på rund 4-5 liter være passende. Dette vil gi nok plass til å blande og servere salat for flere personer.

For en mindre husholdning eller for daglig bruk, vil en mindre salatbolle på ca 2-3 liter være mer passende. Det er også viktig å huske at for store boller kan være vanskelige å oppbevare, mens for små boller kan begrense bruken.

Bør jeg ha flere Salatboller og Serveringsboller?

Det kan være nyttig å ha flere salatboller og serveringsboller hvis du ofte serverer forskjellige typer salater eller andre matvarer samtidig. De kan også være praktiske når du har gjester og trenger å servere større mengder mat.

Flere boller kan også være nyttige hvis du vil rotere bruken eller hvis en bolle blir skadet eller ligger til vask. Men hvis du sjelden serverer salat eller kanskje har begrenset lagringsplass, kan en enkelt, allsidig salatbolle være tilstrekkelig.