Svarte Vinglass – Test – Sorte Glass til Rødvin og Hvitvin

0

Svarte vinglass er med på å skape spenning og kreativitet i borddekkingen. Glassene bidrar med kreativitet og skiller seg raskt ut fra tradisjonelle gjennomsiktige vinglass.

På denne måten blir det sorte vinglasset raskt et blikkfang og et samtaleemne. Kombiner gjerne med et svart servise, eller eksperimenter med duker, servietter og bestikk i ulike farger, for å få en ønsket kombinasjon.

Vinglassene under kommer i en rekke design og utforming, der de svarte og grå elementene spiller ulike roller. På denne måten håper vi at du skal finne et svart vinglass som passer dine ønsker for hvordan bordet skal dekkes.

Hvilke Sorte Vinglass har vi sett på?

Utvalget innen svarte vinglass er ganske begrenset. Dette er naturlig, da de fleste velger å gå for tradisjonelle blanke vinglass. I denne oversikten har vi forsøkt å samle et bredt utvalg av vinglass som matcher beskrivelsen.

Svarte Vinglass

Vinglassene kommer alle med elementer av sort eller røykfarget smoke. I enkelte av vinglassene står den sorte fargen sentralt, mens i andre benyttes fargen som detaljer i glassets stett eller kopp. Dette gjør at de ulike vinglassene fremstår forskjellige og har ulike uttrykk.

Svarte Magnor Noir Vinglass fra Halvor Bakke

Noir er en serie med sorte vinglass designet av interiørikonet Halvor Bakke for Magnor. Serien består også av svarte tallerkener og servisedeler. De sorte vinglassene og servisedelene lar seg lett kombinere til en spennende borddekking.

Halvor Bakke beskriver bruk av svart i servise og vinglass som barskt og maskulint. Den svarte fargen hjelper samtidig til med å fremheve maten på tallerkenen, slik at måltidet kan stå i sentrum.

Bestill Svarte Magnor Noir Vinglass hos Kitchn.no!

Noir sin kolleksjon av drikkeglass fra Magnor og Halvor Bakke består av et sort vinglass med kapasitet på 60 cl, et bobleglass med kapasitet på 36 cl, et cocktailglass med bred klokke på 55 cl, samt svarte ølglass og cocktailglass.

Se sorte vinglassene i Magnor sin Noir-kolleksjon er munnblåst og håndlaget i gjennomfarget glass. Glassene har en svart fot og stilk, mens selve glasset eller skålen er mer koksgrå. Dette skaper en spennende konstruksjon som gjør seg godt på festbordet.

Halvor Bakke sine Noir Vinglass finner du hos Kitchn.no!

Noir Svarte Vinglass Halvor Bakke

Ved siden av vinglass og bobleglass finner du i Magnor Noir også en svart vinkaraffel i tilsvarende design. Dette gjør at du kan få en helhet i borddekkingen. Kombiner gjerne med de sorte tallerkenene i serien, samt deres ulike skåler og krus.

Frederik Bagger Dark – Sorte Vinglass

Svart Vinglass Frederik Bagger

Fra danske Frederik Bagger finner vi dette settet med svarte vinglass. De sorte vinglassene er en del av Frederik Bagger sin Crispy serie, der man finner en rekke drink- og cocktailglass i ulike fargevalg.

De sorte vinglassene i Frederik Bagger sin Crispy kolleksjon har fått navnet Dark. Glasset har et blankt stett og en mørk eller grå skål. Skålen kommer samtidig med et mønster, slik man ofte finner på krystallglass.

Bestill Mørke Crispy Frederik Bagger Vinglass hos Kitchn.no!

Frederik Bagger Crispy vinglass er laget i slitesterkt krystallglass uten bly. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen på egnet glassprogram. Glassene skal tåle temperaturer fra -25 og opp til 180 grader.

Frederik Bagger Farger

Vinglassene i Frederik Bagger sin Crispy kolleksjon har fått navnene Crispy Monsieur og Crispy Madame. Dette henviser til størrelsene på henholdsvis 45 og 35 cl. Videre finner du sorte portvinsglass, highball glass, sixball og eightball glass, champagneskåler, vannglass og annet.

Crispy krystallglass kommer ikke bare i svart utgave. Serien byr også på alternativer i andre farger. Dette omfatter blank, rosa topaz, gul citrine, brun copal, blå sapphire og grønn emerald. Dette gir med andre ord mulighet for mange spennende alternativer.

Se Flere Tips til Rødvinsglass!

Manufacture Rock Vinglass med Svart Stett

Manufacture Rock Sort Vinglass

Manufacture Rock er en serie med sorte servisedeler fra Villeroy & Boch. I serien finner vi også et spennende utvalg av vinglass med sorte stett. Sammen med det rustikke mørke stentøyet i porselenserviset, skaper de sorte vinglassene et spennende uttrykk på bordet.

Når man snakker om Villeroy & Boch sin Manufacture Rock kolleksjon, kommer man ikke unna deres sorte serviset. Tallerkenene og fatene i det sorte serviset har en røff og ruglete overflate, og minner dermed om skifer eller naturlig stein.

Bestill Sorte Manufacture Rock Vinglass hos NordicNest.no!

De sorte vinglassene fra Villeroy & Boch er designet nettopp for å matche denne serien. Krystallglassene i serien kommer derfor med svarte stett som minner mye om stentøyet i servisedelene.

Vinglassene er laget i krystallglass, og kan ikke vaskes i oppvaskmaskin. Velg mellom sorte rødvinsglass på 47 cl, hvitvinsglass på 38 cl, champagneglass på 26 cl, old fashioned glass, longdrinkglass og shotglass.

Både vinglassene og servisedelene i den sorte serien fra Villeroy & Boch skaper en spennende og unik borddekking. De svarte vinglassene kan selvfølgelig også benyttes i kombinasjon med andre serviser.

Orrefors Metropol Vinglass med Svart Stett

Orrefors Metropol Vinglass

Et annet vinglass med sort stett finner vi fra Orrefors. Deres Metropol vinglass kommer med en sort dråpe som er fanget inne i vinglassets stett. På denne måten bidrar det sorte med et unikt element.

Det dråpeformede sorte elementet i Orrefors sine Metropol-vinglass er designet av Erika Lagerbielke. Tilsvarende dråpeform finner man også i en blå utgave under navnet Intermezzo. I begge utgavene av designet skaper dråpen en nysgjerrighet og bidrar med dette til opplevelsen.

Bestill Orrefors Metropol Vinglass hos Nordic Nest!

Ulikt fra den blå Intermezzo-serien, der glassene har avrundede og myke kanter, kommer de sorte Metropol-glassene med brå kanter og klare linjer. Glassene er designet for å ha et moderne og urbant uttrykk, og samtidig være sofistikert og elegant.

Metropol består av flere ulike vinglass og drikkeglass. Alle med utgaver av den sorte dråpeformen. Dette omfatter rødvinsglass på 61 cl, hvitvinsglass på 40 cl, ulike champagneglass, ølglass og tumblerglass. Serien har også en matchende vannkaraffel.

Selv om man kanskje ikke kan beskrive Orrefors Metropol som et svart vinglass, er det preget av svarte elementer. Dette gjør at det bidrar med farge og variasjon til festbordet. Det sorte elementet kan dermed dekkes i kombinasjon med annet sort eller hvitt dekketøy.

Svarte Kubik og Electra Vinglass

Elektra Sort Vinglass

Et helt unikt vinglass finner vi i denne kolleksjonen fra Målerås Glasbruk. Vinglasset er utformet som et kvinneansikt, og skaper med dette et helt unikt aspekt på bordet.

Elektra vinglass kommer med kvinneansikt og finnes i to utgaver. Et vinglass med svart skål og blankt stett, og ett vinglass med blank skål og sort stett. Vinglasset finnes også i en tilsvarende mannlig utgave under navnet Kubik.

Bestill Sorte Kubik og Elektra Vinglass hos NordicNest.no!

Vinglassene er munnblåst ved Målerås Glasbruk i Sverige. Glassene er laget i munnblåst krystallglass, og sandblåst for å oppnå det ønskede designet. Serien er designet av Mats Johansson.

Dette er kanskje et vinglass som man først og fremst kjøper på grunn av designet. Ved siden av å brukes som vinglass, kan det også benyttes som dekor og pynte opp i bokhyllen.

Vinglasset fra Målerås Glasbruk er sensitivt for varme, og skal ikke benyttes til varme drikker. Det sorte vinglasset skal heller ikke vaskes i oppvaskmaskin. Volum på Elektra vinglass er på 45 cl, høyden er på 25 cm.

Se vår Oversikt over Hvitvinsglass!

Smoke Boston Vinglass fra Villeroy & Boch

Villeroy & Boch Boston Svart Vinglass

Fra Villeroy & Boch finner vi flere fargede vinglass. Deres runde pokalglass eller begerglass kommer i flere fargevalg. Her finner vi også en svart eller grå utgave med navnet Smoke.

Smoke er et begrep som ofte brukes om svarte eller grå vinglass. Dette betyr at de har et mørkt preg, selv om man fortsatt kan se igjennom. Villeroy & Boch sine pokalglass kommer også i blank farge, lilla lavendel, apricot, rose, blå, rød og grønn.

Se de Ulike Fargene i Boston-serien hos NordicNest.no!

I kolleksjonen finner vi rødvinsglass med volum på 30 cl, hvitvinsglass på 23 cl og champagneglass på 15 cl. Serien har også tilsvarende drikkeglass og ølglass.

De mørke vinglassene er laget i mønstret krystall, og med sine brede stett skiller det seg godt fra mer tradisjonelle vinglass. Vinglassene kan vaskes i oppvaskmaskinen på egnet program.

Ved siden av drikkeglass og vinglass, består Villeroy & Boch sin Boston-kolleksjon også av servisedeler, bestikk og annet. Her finner du også flere deler innen serveringsbestikk for ulike borddekkinger.

Grand Cru Nouveau Vinglass fra Rosendahl

Rosendahl Svarte Vinglass

Fra Rosendahl sin Grand Cru Essentials-kolleksjon finner vi dette settet med svarte vinglass. Glassene har fått navnet Nouveau og er designet med utgangspunkt i drikkeglassene med samme navn.

Da dette settet med vinglass er inspirert av klassiske vannglass, har de ikke den runde formen vi generelt assosierer med rød- og hvitvin. I stedet har vinglassene en kvadratisk bunn. Dette, sammen med de nedadgående rillene, er med på å gjøre disse vinglassene unike og spennende.

Bestill Sorte Grand Cru Vinglass hos Nordic Nest!

Vinglassene har samtidig en beskjeden størrelse på 18 cl. Samtidig er det ingen naturlig linje for hvor høyt i glasset man skal fylle. Dette gjør at det er plass til mer vin og drikke i glasset enn størrelsen skulle tilsi.

Glassene er laget for å brukes både til rødvin og hvitvin, så vel som andre drikker. Da de er bygget rundt utformingen til et klassisk vannglass, kan de også naturlig benyttes til vann og ulike fruktjuicer. Glassene bidrar med et spennende og unikt preg til serveringsbordet.

De sorte vinglassene er laget i munnblåst glass og kan vaskes i oppvaskmaskin. Selges i sett med to glass per pakning.

Kombiner med Svart Servise

Svart servise

Svarte vinglass benyttes gjerne for å skape en unik og spennende borddekking. Her går det an å prøve seg frem ved å kombinere de fargede vinglassene med et tilsvarende svart servise.

Her kan det være lurt å tenke på hvordan de ulike svarte fargene passer sammen, og hvordan de spiller på lag. Enkelte av vinglassene i oversikten over kommer også som en del av en serviseserie der du også finner matchende svarte tallerkener.

Kulørte svarte vinglass kan også kombineres med andre typer serviser. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Prøv deg frem for å finne ønskede kombinasjoner.

Se også Svart Bestikk!

Hvorfor Bruker man Svarte Vinglass?

Svarte vinglass kan være et stilig og unikt valg for å skape et unikt uttrykk og en borddekking som skiller seg fra det mer tradisjonelle. Bruk av sorte vinglass kan gi et moderne og sofistikert uttrykk på middagsbordet eller ved spesielle anledninger. For noen kan det også være et samtalepunkt, ettersom de er mindre vanlige.

Er det noen Ulemper ved å Bruke Svarte Vinglass?

Ja, det er noen potensielle ulemper med å bruke svarte vinglass. Den mest åpenbare er at man ikke kan se vinen klart, noe som kan hindre en fra å vurdere vinens farge og klarhet – to viktige aspekter ved vinsmaking.

For vinelskere kan dette være en viktig del av opplevelsen. Videre kan det være vanskeligere å se hvor mye vin som er igjen i glasset, eller oppdage eventuelle bunnfall som kan være til stede i eldre viner.

Påvirker Fargen på Glasset Smaken av Vinen?

Fargen på vinglasset i seg selv påvirker ikke direkte smaken av vinen. Men den psykologiske opplevelsen av å drikke fra et svart glass kan endre oppfatningen av smaken for noen individer.

Mennesker bruker synet som en del av smaksopplevelsen, så hvis de ikke kan se vinen klart, kan det endre deres forventning og dermed deres oppfatning av smaken. Rent fysisk forblir smaken av vinen den samme uansett farge på glasset.