Hvitvinsglass – Test – Stem og Se Folkets Favoritter!

0

Hvitvinsglass er egne glass, designet til å servere hvitvin. De er ofte smalere og mer konisk formet enn rødvinsglass, noe som hjelper til å fokusere aromaene og smaken av vinen. Det finnes ulike typer hvitvinsglass for ulike varianter av hvitvin, slik som Chardonnay eller Riesling.

Vinglass hvitvin

Hvitvin serveres gjerne i vinglass som er mindre enn tilsvarende glass for rødvin. Den smalere fasongen sørger for å kondensere aromaene, slik at man oppnår en ønsket smak og lukt. Hvitvin har også et mindre behov for å være i kontakt med luft, slik rødvin har.

De fleste av hvitvinsglassene i oversikten under, er en del av en større kolleksjon med drikkeglass. Her vil du gjerne finne tilsvarende design både til rødvin og champagne, og i enkelte tilfeller også til andre drinker.

Hvilke Hvitvinsglass har vi sett på?

I denne oversikten har vi plukket ut et bredt utvalg av ulike hvitvinsglass. I oversikten vil du finne flere klassiske design, fra kjente merkevarer innen produksjon av vinglass. Eksempler på dette er Spiegelau, Riedel og Orrefors.

Hvitvinsglass

Ved siden av klassiske hvitvinsglass, har vi også inkludert noen mer unike alternativer. Vi har her plukket ut alternativer med ulike former for kulørte stett, samt Bernadotte hvitvinsglass med bølgede vegger fra Georg Jensen.

Vi har sett på Følgende Vinglass:

  • Brunelli Hvitvinsglass fra Leonardo
  • Spiegelau STYLE Hvitvinsglass
  • Broste Copenhagen Smoke Vinglass
  • Riedel Vinum Zinfandel/Riesling Vinglass
  • Orrefors Merlot Vinglass Hvitvin
  • Manufacture Rock Hvitvinsglass
  • Spiegelau Definition Hvitvinsglass
  • Orrefors Metropol Vinglass til Hvitvin
  • Bernadotte Hvitvinsglass fra Georg Jensen

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke vinglass andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Brunelli Hvitvinsglass fra Leonardo

Leonardo Brunelli Hvitvinsglass

Fra den tyske glassprodusenten Leonardo, finner vi deres Brunelli hvitvinsglass. Glasserien har fått sitt navn etter den italienske rødvinen Brunello, og inneholder også glass til andre vintyper.

Brunelli hvitvinsglass fra Leonardo har et elegant og harmonisk formet design, inspirert av den italienske vin-kulturen. Glasset er laget av Teqton-glass som er støtbestandig og beholder glansen over tid.

Bestill Leonardo Brunelli Vinglass hos Kitchn.no!

Teqton-glasset sørger for varig glans og gjennomsiktighet, samtidig som de er slitesterke og ripebestandige. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen på glassprogram. Brunelli hvitvinsglass har et volum på 58 cl, og selges i sett på 2 eller 6 glass. Glassene har en høyde på 25 cm, og en diameter på 7 cm.

Videre finner du også kolleksjonen sine Riesling-glass, med volum på 47 cl. Dette er med andre ord et noe mindre hvitvinsglass, om dette skulle være å foretrekke.

Ved siden av hvitvinsglass, finner du i Leonardo sin Brunelli-kolleksjon også andre vin- og drikkeglass. Velg her mellom rødvinsglass, longdrink-glass, tumblerglass, champagneglass, burgunder og grappaglass.

Spiegelau STYLE Hvitvinsglass

Spiegelau STYLE Hvitvinsglass

STYLE er en kolleksjon med ulike vinglass fra Spiegelau. Glassene har et tidløst, men samtidig moderne design, og fremhever et uttrykk av estetikk og selvtillit. Vinglassene passer både til hverdags og fest, og egner seg dermed i alle anledninger.

STYLE-glassene fra Spiegelau er produsert i de fineste krystallglass, og er med dette med på å gi en solid og eksklusiv følelse. Hvitvinsglassene fra Spiegelau har en noe mindre kuppel, slik at den holder drikken sval over tid.

Bestill Spiegelau STYLE Hvitvinsglass hos NordicNest.no!

Med STYLE hvitvinsglass får du et sett med fine og samtidig tidløse vinglass, som kan settes frem både til hverdags og til finere anledninger. Her kan hvitvinsglassene gjerne kombineres med andre vinglass og drikkeglass i serien.

Spiegelau STYLE Vinglass

Hvitvinsglassene fra Spiegelau kommer i sett på 4, og har et volum på 44 cl. Glassene har en høyde på 22,2 cm, og en diameter på 8,5 cm. Kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Ved siden av hvitvinsglass, finner du i STYLE-kolleksjonen fra Spiegelau også andre drikkeglass. Her finner du Burgundy rødvinsglass, tumbler drikkeglass, rødvinsglass på 63 cl, coupetteglass og høye champagneglass.

Se også Rødvinsglass!

Broste Copenhagen Smoke Vinglass

Broste Copenhagen Smoke Hvitvinsglass

Fra danske Broste Copenhagen finner vi dette settet med Smoke hvitvinsglass. Glassene er munnblåste, og kommer med spennende svarte eller grå elementer som minner om røyk. Det er også dette elementet som har gitt vinglassene sitt navn.

Det elegante vinglasset, kombinert med de sorte røykaktige elementene er med på å gi denne kolleksjonen et spennende og moderne preg. Da glassene er munnblåste, kan de sorte elementene variere fra glass til glass, noe som er med på å gjøre de ekstra spennende.

Smoke Vinglass fra Broste Copenhagen finner du hos Nordic Nest!

Broste Copenhagen fører også en tilsvarende kolleksjon med honningfargede elementer. Disse har fått navnet Amber og gir et tilsvarende unikt og spennende uttrykk, dog met et annet fargebilde.

Smoke hvitvinsglass fra Broste Copenhagen har et volum på 40 cl. Høyden på vinglassene er på 21 cm, og diameteren er på 8,6 cm. Glassene selges enkeltvis.

Kombiner gjerne med de andre delene i Broste Copenhagen sin Smoke-kolleksjon. Ved siden av deres Smoke hvitvinsglass, finner du her rødvinsglass på 65 cl, små og store vannglass, shotglass, cocktailglass, cognacglass og martiniglass. Serien fører også en Smoke karaffel, store og små glasstallerkener, samt en 12 cm glasskål.

Riedel Vinum Zinfandel/Riesling Vinglass

Riedel Vinum Vinglass

Vinum ble lansert i 1986, og er i dag Riedel sin mest populære glass-kolleksjon. Tanken bak serien var at hver vin-nyter skulle kunne ha råd til et godt vinglass, som fremhevet de gode egenskapene i de ulike vintypene.

Formålet med serien var å lage en bred portefølje med vinglass, som fremhevet de ulike vindruenes kvaliteter. Dette settet med Vinum hvitvinsglass er designet for vintypene Zinfandel/Riesling, men du finner også hvitvinsglass til Viogner/Chardonnay og Sauvignon Blanc, samt ulike alternativer til rødvin.

Bestill Riedel Vinum Vinglass hos Bakeren og Kokken!

Ved siden av glass til ulike hvitvin og rødvinstyper, finner du i Riedel sin Vinum kolleksjon også drikkeglass til champagne, martini, drikkevann, malt whisky, brandy, portvin og annet. Her bør du velge vinglass og drikkeglass som passer de typene du oftest drikker.

Riedel hvitvinsglass til Zinfandel og Riesling har et volum på 40 cl, og en høyde på 21 cm. Glassene er laget i maskinprodusert krystallglass, og kan vaskes i oppvaskmaskinen på egnet program.

Selv om Vinum er Riedel sin mest populære kolleksjon, fører de også andre glass-serier der du også finner hvitvinsglass. Sommelier er en annet populær serie, og var også forløperen til Vinum-glassene. Videre finner du serier som Veritas, Performance, O-serien, samt egne kolleksjoner bygget rundt spesifikke drinker.

Orrefors Merlot Vinglass Hvitvin

Orrefors Merlot Hvitvinsglass

Fra Orrefors finner vi deres Merlot hvitvinsglass. Glasset er en del av Merlot glasskolleksjon designet av Erika Lagerbielke, og lansert i 1995. Serien mottok første året prisen for Utmärkt Svensk Form, og har siden dette blitt å regne som en klassiker blant svenske drikkeglass.

Tanken bak glasserien fra Orrefors var å skape et vinglass som fremhevet de unike smakene i vinen, samtidig som man ikke behøvde være en vinkjenner eller vinsmaker for å ta de i bruk. På denne måten skapte man et kvalitetsprodukt som kan falle i smak hos alle.

Bestill Orrefors Merlot Hvitvinsglass hos NordicNest.no!

Orrefors Merlot hvitvinsglass er laget i et klassisk fint munnblåst glasshåndverk. Serien har et typisk skandinavisk beskjedent less-is-more design, med en slags tilbaketrukken kvalitet. Dette er med på å gi glassene god levetid, slik at de holder lenge. Vaskes for hånd.

Hvitvinsglassene fra Orrefors Merlot har et volum på 29 cl, en høyde på 18,8 cm, og en diameter på 7,5 cm. Glassene selges enkeltvis. Ved siden av hvitvinsglass finner du i Merlot kolleksjonen, av Erika Lagerbielke, også rødvinsglass, champagneglass, drikkeglass, ølglass og annet.

Erika Lagerbielke står også bak andre kolleksjoner fra Orrefors. Eksempler på dette er More, Difference og Intermozzo, samt Metropol som vi skal se på lenger ned i denne oversikten.

Se vår Oversikt over Champagneglass!

Manufacture Rock Hvitvinsglass

Manufacture Rock Vinglass

Manufacture Rock er en spennende serviseserie fra det tyske selskapet Villeroy & Boch. Serien har også et sett med unike vinglass designet for å matche servisets unike design. Hvitvinsglassene i Manufacture Rock kommer derfor med svart stett.

Serviset i Manufacture Rock kolleksjonen fra Villeroy & Boch er et spennende og dekorativt alternativ. Ulikt fra tradisjonelle glatte serviser, har Manufacture Rock røffe overflater som minner om skifer eller organisk ubehandlet stein.

Se hele Manufacture Rock Kolleksjonen hos NordicNest.no!

Delene serviset kommer i svart, men er også tilgjengelig i hvit utgave. Det svarte stettet på vinglassene i serien matcher godt til det svarte serviset, og fungerer samtidig som en kontrast til det hvite alternativet. Også om du ønsker å benytte andre serviser, fungerer det svarte stettet som et spennende og unikt element i borddekkingen.

Hvitvinsglassene fra Villeroy & Boch er laget i krystallglass og har et volum på 38 cl, med en diameter på 9 cm. Glassene selges i sett på 4. Vaskes for hånd.

Ved siden av hvitvinsglass, finner du i Manufacture Rock fra Villeroy & Boch også andre drikkeglass. Velg her mellom rødvinsglass og champagneglass med tilsvarende svarte stett. Serien byr også på kopper og krus i røft stentøydesign.

Spiegelau Definition Hvitvinsglass

Spiegelau Definition Hvitvinsglass

Definition vinglass fra Spiegelau er kjent for sin estetikk og sin lette vekt. Seriens standard universalglass veier her under 120 gram, og føles behagelig lett når det løftes opp.

Vinglassene i Spiegelau sin Definition-kolleksjon er designet for å fremheve vinens aromaer og smaker på en optimal måte. Samtidig har de fokusert på glassenes eleganse og lette vekt, som i kombinasjon er med på å skape et eksklusivt uttrykk.

Bestill Spiegelau Definition Hvitvinsglass hos Bakeren&Kokken.no!

Definition hvitvinsglass har et volum på 43 cl, og selges i sett på 2 glass. Vinglassene er laget i krystall skaper en elegant og dekorativ borddekking. Glassene har en høyde på 22,8 cm, og en diameter på 8,6 cm.

Spiegelau Definition

På tross av det tynne glasset, og den lette vekten, kan Definition hvitvinsglass vaskes i oppvaskmaskinen. Dette gjør at de er lette å holdes rene. Glassene er produsert ved Spiegelau sin fabrikk i Tyskland.

Ved siden av hvitvinsglass, finner du i Spiegelau sin Definition-kolleksjon også andre vinglass til andre vintyper. Velg her mellom Bordeaux, Vinglass Universal, Burgundy, champagneglass samt deres Digestive dessertvinglass. Definition fra Spiegelau byr også på en elegant karaffel til servering av vann eller vin.

Orrefors Metropol Vinglass til Hvitvin

Metropol Hvitvinsglass Orrefors

Fra svenske Orrefors finner vi deres klassiske og spennende Metropol hvitvinsglass. På lik linje med vinglassene i Orrefors Merlot, er Metropolglassene også designet av formgiveren og glasskunstneren Erika Lagerbielke.

Metropol vinglass fra Orrefors kjennetegnes av de spennende svarte dråpene i glassets stett. Det unike elementet gir glassene et moderne preg, og blir samtidig fort et samtaleemne rundt festbordet.

Bestill Metropol Hvitvinsglass fra Orrefors hos Nordic Nest!

Vinglassene i Metropol-kolleksjonen er en videreførelse av Erika Lagerbielke sin Intermezzo kolleksjon, med tilsvarende dråpe i blått design. Metropolglassene ble skapt tilbake på midten av 1980-tallet, året etter Erika var ferdig utdannet.

De unike glassene, med den spennende blå dråpen, var da en helt ny teknikk innen glasskunst. Glassene brøt da med Orrefors sine tradisjoner for klassisk glassverk. Glasset tok nå brått en sentral del av borddekkingen. Den sorte Metropol-utgaven ble lansert i 2017.

I Orrefors Metropol-serien finner du, ved siden av hvitvinsglass, også rødvinsglass, coupe og fløyte champagneglass, samt ølglass og tumblerglass. Serien har også en dekorativ vannkaraffel. Alle delene er utsmykket med den sorte fargedråpen.

Bernadotte Hvitvinsglass fra Georg Jensen

Fra det danske designhuset Georg Jensen finner vi dette settet med Bernadotte hvitvinsglass. Glassene er dekorativt utsmykket med en bølgete overflate, noe som skaper et spennende og klassisk uttrykk.

Sigvard Bernadotte var sønn av Kong Gustav IV av Sverige, og var dermed en svensk prins før han senere ble greve. Bernadotte var også kjent som kunstner og formgiver, og har også designet flere ikoniske produkter til matlaging og servering.

Bestill Georg Jensen Bernadotte Vinglass hos NordicNest.no!

Georg Jensen Bernadotte hvitvinsglass er ikke designet av Bernadotte selv, men inspirert av hans mange sølvarbeider med tilsvarende design. Glassene er laget i blyfri krystallglass og har et volum på 43 cl.

Ved siden av hvitvinsglass, finner du i Bernadotte-kolleksjonen fra Georg Jensen også andre drikkeglass. Disse også med tilsvarende bølget design. Velg her mellom rødvinsglass, høye og lave drikkeglass, cocktailglass, snapsglass på stett, champagneglass og highball-glass.

Videre finner du fra Bernadotte-kolleksjonen ulike skåler og kanner med tilsvarende bølgete utsmykking. Heriblant deres ikoniske kaffekanner og melkekanner.

Hvor mange hvitvinsglass

Hvilke Vinglass Benyttes til Hvitvin?

Hvitvinsglass er spesielt utformet for å fremheve egenskapene til hvite viner. De er generelt mindre enn rødvinsglass, med en mindre bolle og en smalere åpning. Dette designet bidrar til å beholde vintemperaturen, da hvite viner ofte serveres kjøligere enn røde.

Den mindre åpningen bidrar også til å konsentrere vinens aromaer mot nesen, og forbedrer dermed også sanseopplevelsen. Det er mange forskjellige typer hvitvinsglass tilgjengelig på markedet, fra mer tradisjonelle stiler til moderne design, så det kan være verdt å bruke litt tid på å finne ut hva som passer best for dine preferanser og behov.

Er det Ulike Vinglass til Ulike Hvite Viner?

Ja, det er ulike typer vinglass for ulike hvite viner. For eksempel, glass designet for lette, tørre hvite viner, som Pinot Grigio eller Sauvignon Blanc, har en tendens til å være høyere og smalere. Dette designet fremhever syrligheten i vinen, og hjelper med å lede vinen til midten av tungen hvor syrlighet bedre kan oppfattes.

På den annen side, glass designet for fyldige hvite viner, som Chardonnay eller Viognier, er ofte bredere. Den større overflaten tillater mer luft å komme i kontakt med vinen, noe som hjelper til med å frigjøre dens mer komplekse aromaer og smaker.

Størrelse hvitvinsglass

Hvor Stort Skal et Hvitvinsglass Være?

Størrelsen på et hvitvinsglass kan variere, men generelt sett er de mindre enn rødvinsglass. En typisk størrelse kan være rundt 30 til 50 cl, selv om dette kan variere basert på utformingen av glasset og hvilken type vin det er designet for.

Når du serverer hvitvin, er det viktig å huske at glasset bare skal fylles til omtrent en tredjedel. Dette gir vinen nok plass til å “puste”, og gir deg samtidig plass til å svinge vinen i glasset for å hjelpe med å frigjøre aromaene.

Hva er Forskjellen på Hvitvinsglass og Rødvinsglass?

Hovedforskjellen mellom hvitvinsglass og rødvinsglass er formen og størrelsen. Hvitvinsglass er generelt mindre, med en smalere bolle og åpning. Dette designet hjelper med å bevare temperaturen og konsentrere aromaene.

Rødvinsglass, derimot, har en større bolle som gir mer overflate for vinen til å oksidere, noe som er viktig for å frigjøre de komplekse aromaene og smakene som ofte er forbundet med røde viner.

Hvitvinsglass brett

Trenger jeg Flere Ulike Hvitvinsglass i Skapet?

Svaret på dette spørsmålet avhenger av dine vaner og preferanser når det kommer til vin. Hvis du er en vinentusiast, og regelmessig drikker et bredt utvalg av hvite viner, vil det sannsynligvis være til nytte å ha et utvalg av hvitvinsglass som passer til forskjellige typer vin.

Dette vil tillate deg å eksperimentere med de ulike vinene, og se hvordan de oppleves forskjellig i de ulike glassene. På denne måten kan du også bli bedre kjent med de ulike vindruenes egenskaper.

Dersom du bare drikker hvitvin av og til, eller hvis du har en bestemt type hvitvin du foretrekker, holder det lenge med ett sett med hvitvinsglass som er egnet for den typen vin du liker best. For eksempel, hvis du hovedsakelig drikker Chardonnay, kan du velge et bredere glass som er designet for å fremheve smakene og aromaene i fyldige hvite viner. De fleste merkevarer fører også allround-glass egnet for flere typer hvitvin.