Champagneglass – Test – Spennende Glass til Festbordet!

0

Champagne serveres helst ved de store anledninger. Dette kan være på merkedager som nyttårsaften eller 17. mai, eller til feiringer av bursdag, bryllup eller andre begivenheter.

Orrefors Intermezzo champagneglass

Champagne serveres i egne champagneglass. Dette for å få frem det beste i boblene. Blant champagneglass finnes det to ulike typer. De høye smale fløyteglassene, eller de lave brede coupetteglassene.

I denne oversikten har vi forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av begge disse gruppene. Vi har også hentet frem flere spennende og dekorative champagneglass som vi håper vil pynte opp festbordet!

Hvilke Champagneglass har vi sett på?

Vi har i denne oversikten inkludert et bredt utvalg av champagneglass. Selv om vi har med flere klassiske og elegante glass, har vi også forsøkt å inkludere noen litt mer kreative og dekorative varianter. Dette da man gjerne ønsker glass til ulike situasjoner.

Champagneglass

Glassene i oversikten kommer i ulike størrelser, og du vil finne både fløyte- og coupetteglass. Flere av glassene er munnblåste, noen i krystall, og et av alternativene er også laget i plast.

Vi håper at denne oversikten vil hjelpe deg å finne det champagneglasset du trenger til din glass-samling, eller til ditt arrangement!

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke champagneglass andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Orrefors More Coupe Champagneglass

Orrefors More champagneglass

More er en serie med vin og drikkeglass fra Orrefors. Serien er utviklet av Erika Lagerbielke, der hun har hatt som mål å kombinere design og funksjon, og dermed løfte frem drikkens beste egenskaper og potensial.

More Coupe er, som navnet tilsier, ett champagneglass med lav og vid klokke. More fra Orrefors serien har også høye fløyteformede champagneglass. Glassene selges i pakker på 4, og har hvert et volum på 21 cl.

Bestill Orrefors More Champagneglass hos NordicNest.no!

Coupe er et glass for festlige drikker med bobler. Dette kan være Prosecco, Cava, Champagne eller ulike cocktails. Dette er glass man skal benytte for å servere til et fint måltid sammen med gode venner. Glasset fungerer godt både til forrett og til dessert.

More Coupe er en del av Orrefors sin More serie. Ved siden av champagneglass med lav og bred klokke, finner man også smale fløyteformede glass til champagne. Serien byr også vannglass, brennvinsglass, samt ulike rød- og hvitvinsglass.

Kosta Boda Line Champagneglass

Kosta Boda Line champagneglass

Line er en serie med drikkeglass fra Kosta Boda. Kosta Boda er et svensk glassverk med historie tilbake til 1742. Glassverket har gjennom årene bygget opp en portefølje med flere kjente og klassiske serier, innen både drikkeglass og glass til dekor og interiør.

Line serien fra Kosta Boda er utviklet av Anna Ehrner. Serien har fått navnet Line etter den omkransede linjen som følger oppover og rundt glasset. Linjen er med på å gjøre innholdet i glasset mer levende, noe som blir ekstra aktuelt i kombinasjon med champagnens brusende bobler.

Bestill Kosta Boda Line hos Nordic Nest!

Line champagneglass har en størrelse på 15 cl, og er et smalt og høyt alternativ. Høyden på glasset er 24 cm. Glasset er munnblåst i det smålandske glassbruket. Det håndlagede elementet gjør at glassene kan ha enkelte bobler, samt variasjon i tykkelse.

Som en del av Kosta Boda sin Line-serie, kan champagneglasset også kombineres med andre drikkeglass. I Kosta Boda Line finner du også tumblerglass til drikkevann, ulike vinglass, ølglass, konjakkglass, snapsglass, martiniglass, karaffel, og annet.

Opéra Champagneglass fra Villeroy & Boch

Villeroy & Boch Opéra Champagneglass

Opéra er en serie med klassiske drikkeglass fra britiske Villeroy & Boch. Serien har hentet inspirasjon fra 1920-tallet, og ønsker med dette designet å gjenskape denne tidsånden. Glassene egner seg godt både til spesielle anledninger, og til mer hverdagslige måltider.

Villeroy & Boch Opéra champagneglass kommer i to ulike utgaver. Her kan du velge mellom de blanke glassene, eller en mørkere Smoked utgave. Dette valget mellom blankt og mørkt glass går igjen også i de andre drikkeglassene i denne serien.

Bestill Villeroy & Boch Opéra Champagneglass hos NordicNest.no!

Krystallglassene i Opéra-serien har sterke linjer og utforminger både på selve glasset, men også på glassets stett. Dette er med på å fremheve 1920-talls elementene som serien ønsker å gjenskape. Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Ved siden av fløyteformede champagneglass, finner du i Villeroy & Boch sin Opéra-serie også flere andre ulike drikkeglass. Alle glassene i serien er tilgjengelig både i klar og i smoked utgave. Serien består av rød- og hvitvinsglass, drikkeglass med stett, vannglass og longdrinkglass.

Se også: Rødvinsglass!

Orrefors Intermezzo Champagneglass

Orrefors Intermezzo champagneglass

Intermezzo-serien fra Orrefors handler om nysgjerrighet og kjærlighet. Glasserien historie går tilbake til 1985 og ble designet av Erika Lagerbielke som vi også kjenner fra Orrefors More glassene tidligere i gjennomgangen.

Orrefors Intermezzo er kanskje mest kjent for den blåe dråpen lokalisert inne i glassets stett. Dette er et spennende element, som man ikke finner i andre drikkeglass. Denne dråpen benyttes av Orrefors også i deres Metropol glass-serie, men da i svart utgave.

Bestill Orrefors Intermezzo Champagneglass hos NordicNest.no!

Ved siden av å fungere som en dråpe, fungerer det blå Intermezzo-elementet også som et utropstegn. Dråpen har gjerne ulik form og funksjon i de ulike drikkeglassene i serien.

Orrefors Intermezzo champagneglass kommer både i coupe og i fløyte-utgave. Intermezzo Coup champagne har et volum på 30 cl, og en høyde på 17,3 cm, mens fløyte-glasset har et volum på 26 cl, og en høyde på 25 cm.

Ved siden av champagneglass, finner du i Intermezzo-serien fra Orrefors også flere andre drikkeglass. Velg mellom tumbler, martiniglass, ølglass, ulike typer vinglass, drammeglass, samt whiskyglass. Du vil finne de tilsvarende glassene også i den svarte Metropol-serien.

Spiegelau LifeStyle Champagneglass

Spiegelau LifeStyle Champagneglass

Fra tyske Spiegelau finner vi denne serien med LifeStyle champagneglass. Spiegel er en del av Riedel-konsernet der begge merkevarene har fokus på drikkeglass i høy kvalitet.

LifeStyle er en serie med klassisk designede krystallglass. Glassene kjennetegnes av de oppadgående rillene langs glassets vegger, kombinert med deres diamant-inspirerte form.

LifeStyle Champagneglass fra Spiegelau finner du hos NordicNest!

Kombinasjonen av de markante linjene på de diamant-formede glassene bidrar til å skape et inntrykk av kvalitet og eleganse på det dekkede bordet.

Spiegelau LifeStyle champagneglass har en bred fløyteformet profil, og minner mye om hvitvinsglass, men med en spissere bunn. Glassene har et volum på 31 cl, og en høyde på 22,3 cm. LifeStyle serien fra Spiegelau tilbyr samtidig coupetteglass som også kan benyttes til champagne.

Ved siden av champagneglass og coupetteglass, finner du i LifeStyle seien også andre alternativer. Dette gjør at du har mulighet til å kombinere i borddekkingen. I serien finner du rød- og hvitvinsglass, longdrinkglass og tumblere, cocktailglass, samt to karafler til henholdsvis vann/hvitvin og rødvin.

Se vår oversikt over Hvitvinsglass!

Orrefors Merlot Champagneglass

Orrefors Merlot Champagneglass

Et mer nøytralt champagneglass, er dette fra Merlot-serien til Orrefors. Selv om glasset kanskje er mer nøytralt, er det like fult et elegant og praktfullt drikkeglass. Merlot-serien fra Orrefors er designet av Erika Lagerbielke.

Glasset ble lansert i 1995 og mottok da utmerkelsen Excellent Swedish Design. Dette var en desigpris som ble delt ut av Svensk Form. Glass-seriens beskjedne men moderne og elegante design utmerker seg med sitt fokus på fremhevelse av vinens smaker.

Orrefors Merlot Champagneglass finner du hos Nordic Nest!

Orrefors Merlot champagneglass er munnblåst og har et volum på 29 cl, og en høyde på 24 cm. Det stilrene glasset kan benyttes når det måtte være noe som skal feires. Dette både til hverdags og til fest.

Ved siden av champagneglass, finner du i Merlot-serien fra Orrefors også andre drikkeglass. Serien består videre av rødvin- og hvitvinsglass, Merlot ølglass, samt vannglass eller drikkeglass.

Spiegelau Style Coupetteglass

Spiegelau Style Champagneglass

Et annet moderne og elegant champagneglass er Style coupetteglass fra Spiegelau. Spiegelau Style champagneglass har et elegant og tidløst formspråk og er produsert i det fineste krystallglass for å gi luksuriøs følelse som varer i mange år.

På lik linje med LifeStyle-glassene fra Spiegelau, har Style-glassene også en diamantformet skål med spiss bunn. Ved siden av å benyttes til champagne, kan coupetteglassene også benyttes til drinker som amaretto sour, whisky sour eller eventuelt til servering av iskrem og annen krembasert dessert.

Bestill Style Champagneglass hos NordicNest.no!

Ved siden av coupetteglass med lav og bred klokke, finner du i Style-serien fra Spiegelau også høye og smale champagneglass. Coupetteglassene vist over har et volum på 29 cl, og en høyde på 17 cm. De fløyteformede champagneglassene har et volum på 24 cl, og en høyde på 22,5 cm.

Videre finner du i Style serien fra Spiegelau også andre ulike drikkeglass. Champagneglassene kan kombineres med ulike typer rødvinsglass, hvitvinsglass, samt tumblerglass til vann eller annen drikke.

Firm Living Ripple Champagneglass

Firm Living RIpple Champagneglass

Firm Living sin Ripple serie består av formstøpte drikkeglass. Glassene er håndlagde og munnblåste i deres former. Dette gjør at hvert glass kan ha unike avvik og variasjoner.

Ripple champagneglass fra Firm Living er et bredt flatt coupe glass. Rundt glassets kanter finner du de karakteristiske rillene som gir glasset dets navn. Glassene finnes i to utgaver, med en klar utgave og en i en mørkere smoked gray.

Se Ripple fra Firm Living hos NordicNest.no!

Med sitt unike uttrykk og form gir Firm Living Ripple champagneglass et unik og originalt uttrykk på bordet. Dette gjør at de kan være med å skape en spennende borddekking. Glassene passer både til uhøytidelige lag, som til mer høytidelige anledninger.

Ved siden av champagneglass finner du i Ripple serien fra Firm Living også andre drikkeglass. Serien består av vannkaraffel og vannglass samt ulike glass til longdrink og vin. Alle glassene kjennetegnes av deres firkantede form, og de markante rillene.

Alle glassene i serien er, på lik linje med champagneglassene, tilgjengelige i klar og mørk utgave. Glassene er munnblåste i form, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Piknik Champagneglass fra Sagaform (Plast)

Sagaform Picnic Champagneglass

Dette settet med Piknik champagneglass fra Sagaform skiller seg drastisk fra de andre glassene i denne oversikten. Glassene er nemlig ikke laget i glass, men akrylplast.

Dette gjør at glassene er mindre knuselige, og dermed kan has med nettopp på piknik i haven eller på svaberget, men også i båten eller i ryggsekken. Glassene er også praktiske om du er redd for at glassene skal bli knust.

Bestill Piknik Champagneglass hos NordicNest.no!

Piknik champagneglass i plast fra Sagaform kan benyttes flere ganger, og vaskes for hånd. Dette gjør at du kan ha de stående, og ta de med når du skal ut i parken, eller ned på stranden.

Selv om champagneglassene fra Sagaform er laget i plast, er de fortsatt vakre. Glassene har et klassisk krystall-preg med linjer og dekorasjoner. Glassene kommer med stett og har et volum på 20 cl. Høyden på glassene er på 14,8 cm.

Ved siden av champagneglass, finner du i Piknik serien fra Sagaform også drikkeglass, vinglass, saftmugge og ølglass. Serien byr også på krystall-inspirerte tallerkener og skåler.

Spiegelau Authentis Champagneglass

Spiegelau Authentis champagneglass

Authentis er en av Spiegelau sine mest populære og anerkjente glass-serier. Vinglassene ble av den Tyske Sommelier Foreningen kåret til å være deres beste vinglass.

Serien er i første rekke designet for vinsmakere og legger fokus på å få frem de beste smakene og nyansene i vinen. Glassene har samtidig et vakkert og elegant design, og egner seg godt til de fineste anledninger.

Bestill Spiegelau Authentis Vinglass hos Nordic Nest!

Spiegelau Authentis champagneglass kommer i en høy fløyteformet utgave. Glassene har et volum på 19 cl, og en høyde på 22,5 cm.

Serien byr også på en bredere type champagneglass med volum på 27 cl og høyde på 22 cm, samt et coupet champagne/dessertglass med volum på 25 cl, og en høyde på 17,7 cm.

Authentis serien fra Spiegelau er først og fremst en serie med vinglass. Ved siden av de ulike champagneglassene finner du derfor vinglass til rødvin og hvitvin samt spesifikke vinglass til Borgongne, Bordeaux,

All About You Champagneglass fra Kosta Boda

Fra svenske Kosta Boda finner vi glass-serien All About You. Serien består av klassiske vin- og champagneglass dekorert med stilistiske illustrasjoner utført av Sara Woodrow.

Dekoren er inspirert av kjærlighet, lengsel og lidenskap, sterke følelser som gjenspeiles i uttrykkene i glassene. Sara Woodrow er motedesigner, og karakterene er hentet fra modellverdenen.

Se Utvalget innen All About You fra Kosta Boda!

Champagneglassene kommer i to utgaver, og har fått navnene Forever Yours og Forever Mine, og er dekorert med to kvinner. Seriens vann-, vin-, og ølglass er igjen dekorert med ulike spennende karakterer, og skaper med dette variasjon på festbordet.

Ved siden av champagneglass finner du i All About You fra Kosta Boda også vinglass, vannglass, ølglass og karafler. De ulike glassene har alle flere alternativer rundt valg av illustrasjon.

Hvor mye er det i et Champagneglass?

Vanligvis rommer et champagneglass mellom 150 og 200 ml. Det varierer imidlertid avhengig av glassets form og størrelse. Når du serverer champagne, fyller du ofte ikke glasset helt opp, men fyller det til omkring to tredjedeler. Dette gir champagnen rom til å puste og forbedrer opplevelsen av aromaene.

Finnes det Ulike Typer Champagneglass?

Ja, det er tre hovedtyper av champagneglass:

  • Coupeglass: Dette er den eldste typen champagneglass, og har en bred, flat skål. Selv om det ikke er det beste alternativet for å beholde champagneens bobler, er det et populært valg for champagnebaserte cocktails.
  • Fløyteglass: Dette glasset er høyt og smalt, og har en mer sylindrisk form. Det beholder boblene bedre enn et coupeglass, men det er ikke alltid det beste for å få frem champagnens komplekse aromaer.
  • Tulipanglass: Dette glasset har en smalere bunn som utvides til en bredere topp, lik en tulipan. Det hjelper både med å beholde boblene og fremheve champagnens aromaer. Mange eksperter anbefaler dette glasset som det beste for å drikke champagne.

Hvordan ser et Champagneglass ut?

Et champagneglass er vanligvis høyere og smalere enn et tradisjonelt vinglass for rødvin eller hvitvin. De forskjellige typene champagneglass har forskjellige former, men alle er designet for å forbedre opplevelsen av å drikke champagne. Generelt har de en smal stilk som holder skålen, som kan variere i form og bredde.

Hvor Mange Champagneglass på en Flaske?

En standard flaske champagne inneholder 750 ml. Hvis du fyller hvert champagneglass med omkring 125 ml, vil du kunne fylle seks glass fra én flaske. Dette vil selvfølgelig variere avhengig av glassets størrelse og hvor mye du fyller hvert glass.

Hvilke Vinglass til Cava?

Cava er en type musserende vin fra Spania som ligner på champagne. Cava kan serveres i de samme typene glass som champagne: coupe, fløyte eller tulipan. Fløyteglass og tulipanglass er de mest anbefalte typene, fordi de hjelper med å beholde boblene og fremheve aromaene i vinen. Men igjen, valget av glass kan også avhenge av personlig preferanse og anledning.