Salt og Pepperbøsse – Test – Våre 8 Favoritter!

0

Alle liker maten sin forskjellig, og det kan derfor være lurt å la gjestene få legge en siste touch når det kommer til salt og pepper på måltidet.

Med en salt- og pepperbøsse tilgjengelig på matbordet vil gjestene alltid ha mulighet til å kunne tilføre litt ekstra salt og pepper, om de skulle føle behov for dette. I denne oversikter har vi sett på flere ulike salt- og peppersett som er med på å pynte opp middagsbordet.

Salt og pepperbøssene er samtidig med på å sette et preg på matbordet. Vi har derfor samlet et stort utvalg av alternativer, slik at du har mulighet til å finne et kryddersett som faller i smak!

Hvilke Salt- og Pepperbøsser har vi sett på?

I denne oversikten har vi forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av ulike salt- og pepperbøsser. Du vil finne alternativer i porselen og keramisk stentøy, treverk så vel som plast.

Salt- og Pepperbøsse

Du vil finne alternativer innen interiør så vel som til hverdags. Vi har til og med funnet et sett med salt- og pepperbøsser utformet som store insekter. Vi har tidligere også gjort en gjennomgang av salt- og pepperkverner. Denne oversikten kan du se her!

Vi har sett på Følgende Salt- og Pepperbøsser:

  • Hammershøi Salt- og Pepperbøsse
  • Kay Bojesen Salt og Peppersett i Eik Tre
  • Zone Singles Salt- og Peppersett
  • Aida Raw Salt- og Pepperbøsse i Stentøy
  • Amera Salt- og Pepperbøsse fra Lene Bjerre
  • HK Living – 70s Salt- og Pepperbøsse
  • Rå Saltkar med Lokk fra Rosendahl
  • Salt- & Peppersett Bille fra ByOn

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke salt- og pepperbøsser andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Hammershøi Salt- og Pepperbøsse

Kähler Hammershøi Salt- og Pepperbøsse

Fra danske Kähler finner vi i deres Hammershøi servise, dette settet med salt- og pepperbøsser. Krydderbøssene er små og ovale i formen, og passer inn med de resterende delene i det populære serviset.

Salt- og peppersettet fra Kähler er laget i glasert keramikk og kommer tilgjengelig i ulike farger. Her kan du velge mellom klassisk hvit farge, eller den mer ikoniske Indigo blåfargen som er en sentral del av Hammershøi-kolleksjonens uttrykk.

Bestill Kähler Hammershøi Salt og Pepperbøsse hos Bakeren og Kokken!

Kähler Hammershøi Salt Pepper Indigo

Ved siden av salt- og pepperbøsser, finner du i Hammershøi-kolleksjonen også et sett med krydderkverner. Salt- og pepperkvernene kommer i keramikk og tre, og er tilgjengelig i liten og stor utgave, på henholdsvis 14,5 og 18,5 cm.

Både krydderkvernene og salt- og pepperbøssene er designet for å passe inn med det populære Hammershøi serviset fra Kähler. Serviset er kjent for sine ikoniske riller, og tilbyr et bredt utvalg av servisedeler, samt serveringsboller og interiørartikler.

Salt- og Peppersettet finner du her !

Kähler Hammershøi salt- og pepperkar har en diameter på 6 cm, og kommer i sett på to til salt og pepper. Saltbøssen kommer med tre hull, mens pepperbøssen kommer med ett.

Kay Bojesen Salt og Peppersett i Eik Tre

Kay Bojesen Salt og Pepperbøsse i Tre

Fra Kay Bojesen finner vi dette dekorative settet med salt- og pepperbøsser i eik tre. Krydderbøssene kommer i en lys og en mørk farge, slik at det er lettere å skille mellom saltbøssen og pepperbøssen.

Designet i eik tre er med på å gi dette kryddersettet et skandinavisk og naturpreget uttrykk. Settet har et tidløst uttrykk og passer like godt på frokostbordet hjemme, som under en finere middag.

Bestill Kay Bojesen Salt- og Peppersett hos Bakeren og Kokken!

Settet er en del av Kay Bojesen sin Menasjeri-kolleksjon. Dette er et sett med serveringsartikler laget i tilsvarende tre. Her vil du videre finne ulike tre-skåler og serveringsfat, salatbestikk, samt olje og eddikflaske. Vi har tidligere også skrevet om seriens eggeglass i tre.

Treverket som benyttes i salt- og pepperbøssene fra Kay Bojesen er laget i FSC-sertifisert eik, og kommer med en matvaregodkjent overflatebehandling. Settet er dekorativt og kommer med et naturlig og nordisk preg.

Salt og Pepperbøsse i Tre fra Kay Bojesen finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Kay Bojesen var en dansk sølvsmed og designet. Han er mest kjent for å ha utviklet flere klassiske figurer i tre. Heriblant den klassiske apekatten. Kay Bojesen gikk bort i 1958, og Menasjeri-kolleksjonen er utviklet med inspirasjon fra hans tidligere arbeider.

Zone Singles Salt- og Peppersett

Zone Denmark Singles Salt- og Peppersett

Dette settet med salt- og pepperbøsser er en den av Zone Denmark sin Singles kolleksjon. Settet er tilgjengelig i flere fargevalg, og kommer med en praktisk beholder med håndtak slik at det lettere kan sendes rundt bordet.

Singles-settet fra Zone Denmark har et stilrent design i abs-plast, med beholder i rustfritt stål. Salt- og peppersettet er tilgjengelig i flere fargevalg. Per i dag kan du velge mellom svart, varm grå eller brun. Dette er også farger som vi også finner igjen i de andre artiklene i Zone Denmark sin Singles kolleksjon.

Bestill Zone Denmark Singles Kryddersett hos NordicNest.no!

For å skille mellom saltbøssen og pepperbøssen kommer de begge med en diskret ring eller belte. Settets saltbøsse har da en lys hvit ring, mens pepperbøssen har en mørkere gråfarge. De ulike krydderbøssene kommer også med ulikt antall hull for å gjøre det enklere å skille de fra hverandre.

Salt- og peppersettet fra Zone Denmark kommer i en praktisk beholder med håndtak. På denne måten vil man lettere kunne beholde krydderet samlet på et diskré sted på spisebordet eller kjøkkenbenken. Håndtaket gjør det samtidig lettere å sette frem settet, eller sende det rundt på bordet.

Kryddersettet er en del av Zone Denmark sin Singles kolleksjon, der du også finner annet serveringsutstyr til matbordet. Serien omfatter videre et sett med praktiske eggeglass, glassunderlag, tørkerullholder, termokanne, serveringsbrett og annet.

Aida Raw Salt- og Pepperbøsse i Stentøy

Aida Raw Salt- og Pepperbøsse

En annen populær serie med Dansk hverdagsservise, er Aida Raw. Aida Raw er et spennende stentøyservise, og byr samtidig på et godt utvalg av klassiske salt og pepperbøsser i stentøy.

Aida Raw salt- og peppersett har et klassisk design i stentøy, og passer godt både til hverdagsmåltider, samt til finere anledninger. Hvert del i denne serien er unik i designet, da de er laget for hånd i dobbelt-brent og gjennomfarget stentøy.

Salt og Pepperbøsse fra Aida Raw Bestiller du hos NordicNest!

Salt- og peppersettet fra Aida Raw er tilgjengelig i flere fargevalg. Velg mellom svart med en grå base, metallisk brun, gråfarge eller arktisk hvit. De ulike fargevalgene kommer med variasjoner i ulike kombinasjoner.

Det stentøybaserte salt- og peppersettet er som nevnt en del av Aida Raw serviset. I dette serviset finner du videre et bredt utvalg av tallerkener, krus, og annet i tilsvarende fargevalg. Serviset er, som navnet tilsier, røft i designet. Dette gjør at de skaper en spennende bordservering.

Bestill hos Nordic Nest – Velg Mellom Flere Ulike Farger!

Ved siden av servisedeler finner du i Aida Raw også farget bestikk i gull, sort og rose, ulike bordbrikker og spisebrikker, skjærebrett i teak og spennende servietter i lintøy. De ulike delene er alle røffe i designet, og lar seg på mange måter kombinere for å gi bordet et unikt preg.

Amera Salt- og Pepperbøsse fra Lene Bjerre

Lene Bjerre Amera Salt- og Pepperbøsse

Fra Lene Bjerre finner vi dette Amera settet med små og diskrete, men samtidig elegante salt- og pepperbøsser. Settet er tilgjengelig i hvit og grå fargevalg og passer godt inn på festbordet.

Salt- og peppersettet fra Lene Bjerre er laget i porselen stentøy. Settet kommer med en dobbelt reaktiv glasering, som er med på å styrke bøssesettets uttrykk.

Bestill Lene Bjerre Salt- og Pepperbøsse hos NordicNest.no!

Størrelsen på saltbøssen og pepperbøssen er på 4,5 ganger 4,5 cm. De ulike bøssene har en kvadratisk form, men med sterkt avrundede og myke kanter. Pepperbøssen kommer med ett hull, mens saltbøssen kommer mer tre hull.

Salt- og pepperbøssene fra Lene Bjerre er en del av deres Amera serie. Dette er en serviseserie i rustikk stentøy i glasert keramikk. Servisedelene i Amera-serien kommer i utgaver i hvit og grå, med røffe variasjoner i fargene.

Amera serviset består, ved siden av salt- og pepperbøsser, også av tallerkener på 26 og 20 cm, ulike skåler, eggeglass, sausenebb, kaffekopper med fat, serveringsfat og annet.

HK Living – 70s Salt- og Pepperbøsse

HK Living 70s Salt og Pepper

Om du er glad i spennende fargevariasjoner, kan salt- og pepperbøssene fra HK Living sin 70s-kolleksjon være et godt alternativ. Settet kommer med spennende fargekombinasjoner i tråd med stilen fra det glade 70-tallet.

HK Living har med sin 70s serie tatt unike fargekombinasjoner til et nytt nivå. Her finnes det ingen regler som skal følges. Dette er med på å gjøre salt- og peppersettet i 70s serien til et spennende valg.

Bestill HK Living 70s Salt og Pepperbøsse hos NordicNest.no!

Salt- og pepperbøssene fra HK Living har en høyde på 9,8 cm, og en bredde på 4,8 cm. Dette gir et volum på 8 cl. Pepperbøssen på bildet er en del av 70s kolleksjonens Peat-serie i grønt, blått og lilla, og kommer med ett hull. Saltbøssen er en del av kolleksjonens Asteroids-serie i hvit, grå og oransje.

Ved siden av dette salt- og peppersettet finner du i HK Living sitt 70s servise også mye annet spennende. Serien er mest kjent for sine fargerike kopper og krus, men omfatter også tallerkener og skåler, kakefat, smørboks, dessertskåler og annet.

De ulike delene i settet selges gjerne i kombinasjoner eller med 4 ulike fargevalg. På denne måten blir du nesten tvunget til å miste noe av kontrollen over hvilke farger du har tilgjengelig i kjøkkenskapet.

Rå Saltkar med Lokk fra Rosendahl

Rosendahl Rå Saltkar

En annen måte å oppbevare og servere salt på, er via et saltkar. Saltkar benyttes kanskje mest som for å benytte flaksalt til matlagingen, men kan også settes frem på matbordet med en tilegnet saltskje.

Saltkaret fra Rosendahl er designet av Jesper Vollmer, og er en del av deres Rå-kolleksjon. Saltkaret er keramisk, men har en ytre overflate som minner mye om støpejern. Dette er med på å styrke det rå uttrykket som serien ønsker å skape.

Bestill Rå Saltkar fra Rosendahl hos NordicNest.no!

Videre kommer saltkaret med et flott designet trelokk i varmebehandlet ask. Dette er med på å fremheve naturlige og skandinaviske elementer, samtidig som det også er med på å styrke det røffe i designet.

Rosendahl Rå Saltkar finner du hos NordicNest!

Rå-kolleksjonen fra Rosendahl består videre av en salt- og pepperkvern. Denne er laget i tilsvarende design med bruk av ask og svart porselen. Disse kan gjerne benyttes i kombinasjon med seriens saltkar.

Videre finner du i Rå-serien ulike skjærebrett i tre, krydderbrett, mørkegrå kjøkkenhåndkle, samt ulike kjøkkenredskaper som kjøkkenvisp, tresleiv, tretang, og trespatel.

Salt- & Peppersett Bille fra ByOn

Om du ønsker noe helt unikt på middagsbordet, kan dette settet med salt- og pepperbøsser fra ByOn være et godt alternativ. Krydderbøssene er formet som store insekter, og skaper med dette noe helt spesielt.

Noen vil kanskje synes at disse insektene kanskje er en smule gufne. Dette spesielt da de skal stå fremme på matbordet. Samtidig sier ekspertene at insekter er en del av morgendagens kosthold, så det kan jo være en anledning til å forberede seg.

Salt- og Peppersettet fra ByOn finner du hos NordicNest.no!

Uansett vil dette settet med salt- og pepperbøsser bli lagt merke til, og det skaper nok fort også litt samtale rundt bordet.

Settet er laget i porselen, og består av en larve og en bille. Larven til saltet har en størrelse på 3,5 x 8,5 cm og billen til pepper har en størrelse på 6 x 7 cm. Som en del av produksjonsprosessen kan det oppstå naturlige variasjoner i strukturen, noe som er med på å gi delene et unikt utseende.

Hvor Mange Hull har Salt- og Pepperbøsser?

Tradisjonelt sett har pepperbøssene færre hull enn saltbøssene. Dette er fordi pepper er ofte sterkere i smak enn salt, så det trengs mindre av det. Pepperbøsser kan ha mellom en og tre hull, mens saltbøsser ofte har mellom tre og åtte. Men dette er ikke en fast regel og kan variere avhengig av designet.

Hvorfor Salt og Pepper på Bordet?

Salt og pepper er to av de mest grunnleggende krydderne som brukes i matlaging rundt om i verden. De gir maten smak og fremhever ofte de naturlige smakene i maten. Ved å ha salt og pepper på bordet, kan hver person justere smaken av maten etter eget ønske. Dette er spesielt nyttig når du har gjester med ulike smakspreferanser.

Hva er Viktig når man Velger Salt- og Pepperbøsse?

Når man velger salt- og pepperbøsse, er det flere ting man bør tenke på. Det viktigste er kanskje størrelse på bøssene, samt designet.

Når det gjelder størrelse, kan det være lurt å vurdere hvor ofte du vil bruke salt- og pepperbøssene. Hvis du bruker dem ofte, kan det være lurt med større bøsser slik at du ikke trenger å fylle dem på så ofte. Hvis de derimot sjelden brukes, kan mindre bøsser være mer passende.

Designet er en annen viktig faktor når du velger salt- og pepperbøsser. De vil ofte være synlige på kjøkkenet eller spisebordet, så det er lurt å velge et design som passer med resten av innredningen og borddekkingen. Det finnes mange ulike stiler å velge mellom, fra moderne og minimalistiske til mer tradisjonelle og rustikke.

Hva er Best av Pepperkvern og Pepperbøsse?

Hva som er best av pepperkvern og pepperbøsse kommer ofte an på personlig preferanse og bruksbehov. Pepperkverner gir nykvernet pepper, som har en sterkere og mer kompleks smak enn ferdig pepper fra pepperbøssen.

Pepperbøsser, derimot, er ofte enklere og raskere å bruke. De krever mindre arbeid, siden du bare kan strø pepperet rett på maten. Dette kan være mer passende i en hverdagssituasjon eller hvis du har mange gjester.

Til slutt kan det også være verdt å vurdere pris og vedlikehold. Pepperkverner er ofte dyrere og krever mer vedlikehold enn pepperbøsser.