Wokpanne – Test – 8 Favoritter til Wok!

0

Wok er en kinesisk matrett med mye grønnsaker, godt kjøtt, og smaksrike sauser. En wokpanne er designet for å kunne kaste rundt matvarene, slik at de varmes opp raskt. Kjøtt og grønnsaker skjæres derfor opp i mindre biter, slik at de trenger mindre steketid.

Demeyere Alu Pro Wokpanne

Ordet Wok er kinesisk (eller kantonesisk) og betyr gryte. Ordet gryte gjenspeiles i wokpannen sine høye kanter. Fyll wokpannen med friske ingredienser, og benytt spennende asiatiske sauser, for å få frem den gode smaken.

Hvilke Wokpanner har vi sett på?

I denne oversikten har vi forsøkt å plukke ut et bredt utvalg med wokpanner. Her har vi valt ut wokpanner fra kjente leverandører innen både stekepanner og wok, samt annet kjøkkenutstyr.

Wokpanne

Wokpanne

Oversikten omfatter wokpanner både i stål og aluminium, i tillegg til støpejern. De fleste av pannene er en del av en større serie, der man også finner ulike stekepanner, kjeler og gryter. Dette så du har mulighet til å samle en større serie.

Vi har sett på Følgende Wokpanner:

 • KitchenAid Cookware Collection Wok
 • Zwilling Forte wok
 • Staub Wokpanne i Støpejern
 • Tefal Unlimited Premium Wok
 • Greenpan Barcelona Wokpanne
 • Demeyere Alu Pro Wokpanne
 • GreenPan Craft Wokpanne
 • Scanpan TechnIQ Wokpanne

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke wokpanner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

KitchenAid Cookware Collection Wok

Le Creuset Wokpanne

Fra KitchenAid sin Cookware Collection utvalg finner vi denne wokpannen i rustfritt stål og aluminium. Pannen kommer med glasslokk og med et ergonomisk håndtak som holder seg avkjølt under steking.

KitchenAid Cookware Collection wokpanne er laget i kvalitetsrik rustfritt stål og kommer med en kjerne i aluminium. Aluminiumskjernen sørger for at pannen raskt blir varm, og at varmen fordeles jevnt.

Bestill KitcehnAid Cookware Collection Wokpanne hos Bakeren og Kokken!

Wokpannen fra KitchenAid kan vaskes i oppvaskmaskin, og tåler også å benyttes i stekeovnen. Pannen har en diameter på 28 cm, og kommer med innvendige målestreker. Kapasiteten er på 3,57 liter.

Det ergonomiske håndtaket har en Stay-Cool funksjon, som gjør at det ikke varmes opp mens pannen benyttes på stekeplaten. Wokpannen kan benyttes på alle typer stekeplater, inkludert induksjon.

Wokpannen fra KitchenAid finner du hos Bakeren og Kokken!

KitchenAid sin Cookware Collection omfatter flere ulike design. I deres utvalg av stekepanner og gryter i rustfritt stål, finner vi ved siden av wokpanne også diverse stekepanner, kasseroller og gryter i ulike størrelser.

Enkelte av kasserollene og grytene er også tilgjengelig i tradisjonelle KitchenAid-farger, inspirert av deres klassiske kjøkkenmaskin. Dette omfatter selvfølgelig rødt, i tillegg til sort og mandel.  

Zwilling Forte wok

Zwilling Forte Wok

Zwilling sin Forte wokpanne er et robust og holdbart alternativ laget i solid aluminium. Wokpannen er utstyr med Zwilling sitt Duraslide Ti-X non-stick belegg. Forte wokpanne fra Zwilling kan benyttes i stekeovnen, og kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Forte wokpanne fra Zwilling er laget i solid aluminium, og har en diameter på 30 cm. Pannen kan benyttes på alle varmekilder, inkludert induksjon, og kan også benyttes i stekeovnen opp til 250 grader. Dette gjør pannen til et allsidig verktøy på kjøkkenet.

Bestill Zwilling Forte Wokpanne hos Bakeren&Kokken.no!

Pannen er utstyrt med Zwilling sitt Duraslide Ti-X non-stick belegg. Dette er et titanforsterket belegg som gjør pannen slitesterk og ripebestandig. Belegget gjør at maten i mindre grad setter seg fast under steking, samtidig som det tillater bruk av redskaper laget i metall (unngå allikevel bruk av kniv og gaffel).

Zwilling Forte Wokpanne

Wokpannen fra Zwilling kommer med høye kanter, og egner seg derfor godt til steking av asiatiske matretter. Non-stick belegget gjør samtidig at du har mindre behov for bruk av olje og stekefett, noe som resulterer i sunnere måltider.

Se Wokpannen fra Zwilling hos Bakeren og Kokken!

Pannen kommer med håndtak i rustfritt stål. Håndtaket er ergonomisk utformet og tar samtidig ikke til seg varme når den benyttes på stekeplaten. Dette gjør at du kan benytte wokpannen uten å bli varm på fingrene.

I Zwilling sin Forte-kolleksjon finner du, ved siden av wokpanne, også et bredt utvalg av andre steke- og kokekar. Velg mellom sautepanne og grillpanne, stekepanner i ulike størrelser, samt kasseroller og gryter.

Staub Wokpanne i Støpejern

Staub Wokpanne Støpejern

Fra det franske selskapet Staub finner vi denne wokpannen i emaljert støpejern. I tråd med Staub sine andre produkter er wokpannen tilgjengelig i flere ulike farger. Pannen kommer med glasslokk, og det følger også et stativ i rustfritt stål.

Staub wokpanne er laget i støpejern. Dette er et effektivt materiale som sørger for god varmefordeling, samtidig som det tåler høye steketemperaturer. Dette i tråd med tradisjonell kinesisk wokking, der man steker maten raskt på høy temperatur.

Bestill Staub Wokpanne hos Nordic Nest!

Wokpannen kommer også med en emaljert bunn på innsiden. Denne hjelper til med å gjøre den slitesterk, samtidig som det gir en forbedret stekeoverflate. Wokpannen kan benyttes på alle typer stekeplater, inkludert induksjon, og kan også benyttes i stekeovnen.

Wokpanne med glasslokk

Wokpannen fra Staub er tilgjengelig i flere ulike farger. Her kan du velge mellom svart, rød og grå. Dette er farger som også går igjen i Staub sine gryter, ildfaste former og tilsvarende.  

Se de Ulike Fargevalgene hos NordicNest.no!

Vi har her sett på wokpannen med diameter på 30 cm. Denne har et volum på 4,4 liter. Staub fører også en større wokpanne med diameter på 37 cm og et volum på 5,7 liter. Denne kan være ideell for de som ønsker å lage wok til flere.

Pannen kan vaskes i oppvaskmaskinen, men det er anbefalt at man vasker den for hånd. Dette for å bevare pannens levetid.

Tefal Unlimited Premium Wok

Tefal Unlimited Premium Wok

Tefal sin Unlimited Premium wokpanne er et dypt alternativ laget i aluminium. Pannen er utstyrt med Tefal sitt Titanium Anti-Scratch-belegg som gir pannen en god beskyttelse. Woken kommer med en Thermo Fusion+ induksjonsbunn som sørger for at varmen blir riktig fordelt.

Tefal Unlimited Premium er, som navnet tilsier, en av de fremste seriene fra steketøy-leverandøren. Titanium Anti-Scratch belegget er Tefal sitt sterkeste, og skal være opp til 6 ganger sterkere enn Tefal sitt vanlige titanium-belegg. Bunnen og skal også kunne håndtere redskaper i metall.

Bestill Tefal Wokpanne hos Bakeren og Kokken!

Wokpannen er samtidig utstyrt med Tefal sin ekstra tykke Thermo Fusion+ bunn som sørger for en god og rask fordeling av varmen, samtidig som den gir gode resultater. Det slitesterke belegget, kombinert med den tykke varmefordelene bunnen, gjør dette til en av Tefal sine beste wokpanner.

Fra Tefal sin Unlimited Premium kolleksjon finner vi også et bredt utvalg av andre steke- og kokeredskaper. Her kan du velge mellom flere ulike gryter og kasseroller, samt stekepanner i ulike størrelser. Tefal har samtidig også et bredt utvalg av andre grillpanner, traktørpanner og tilsvarende.

Greenpan Barcelona Wokpanne

Greenpan Barcelona Wok

Barcelona er Greenpan sin beste kolleksjon med stekepanner, og pannen har blitt kåret til best i test flere ganger. Seriens wokpanne er laget i aluminium, og er utstyrt med Greenpan sin Magento induksjonsteknikk.

Wokpannen har videre et solid keramisk non-stick belegg som sørger for at man behøver begrenset bruk med stekefett. Det keramiske non-stick belegget er videre styrket med diamantstøv, som er med på å øke ripebestandigheten.

Bestill Greenpan Barcelona Wokpanne hos Bakeren og Kokken!

Designet av Greenpan Barcelona wokpanne sørger for at pannen gir en jevn og effektiv varmefordeling, samtidig som det tillater bruk av metallredskaper under stekingen.

Greenpan Barcelona Wokpanne

Greenpan Barcelona stekepanner har flere ganger blitt kåret til best i test. Det danske forbrukermagasinet Tænk dro frem Barcelona som testvinner i 2018, og den danske avisen Politiken gjorde det samme året etter.

Les mer om Wokpannen fra Greenpan hos Bakeren&Kokken.no!

Wokpannen har en størrelse på 28 cm, og kan benyttes på alle stekeplater, inklusive induksjon. Pannen tåler maskinvask, og kan også benyttes i stekeovnen.

Barcelonaserien fra Greenpan omfatter, ved siden av wokpanne, også et bredt utvalg av stekepanner, flere ulike traktørpanner, samt ulike gryter og kjeler.   

Demeyere Alu Pro Wokpanne

Demeyere Alu Pro Wokpanne

Fra Demeyere finner vi deres Alu Pro wokpanne. Som navnet tilsier, er pannen laget i aluminium av høy kvalitet. Demeyere kommer med Zwilling sitt Ti-X belegg, i form av en 5 lags non-stick beskyttelse.

Wokpannen har høye kanter og egner seg godt for wok av spesielt matretter med mye grønnsaker. Pannen benyttes til bruning, sautering og lett fritering. De høye kantene tillater god rotasjon, og etterlater dermed mindre søl på komfyren.

Bestill Demeyere Alu Pro Wokpanne hos NordicNest.no!

Alu Pro kommer med en 5 lags Ti-X beskyttelse inkludert et tre-lags forsterket non-stick belegg. Dette gjør at maten kan stekes uten at den setter seg fast. På denne måten trenger du mindre stekefett, samtidig som wokpannen er enklere å rengjøre.

Bunnen sørger samtidig for at varmen fordeles raskt og jevnt gjennom pannen. Wokpannen kommer med et ergonomisk håndtak med stay-cool funksjon som sørger for at det holder seg kaldt under steking.  

Wokpannen kan også vaskes i oppvaskmaskin, og tåler samtidig å bli benyttet i stekeovnen. Pannen har en diameter på 30 cm, og kan benyttes på alle koketopper, inklusive induksjon.

Greenpan Craft Wokpanne

GreenPan Craft Wokpanne

Fra britiske Greenpan finner vi også deres Craft wokpanne. Craft-serien er utviklet med tanke på den lidenskapelige kokken, og er laget for aktivt daglig bruk. Wokpannen har et keramisk belegg som sørger for en myk non-stick overflate.

Greenpan har i alle sine serier et stort fokus på økologi og giftige materialer. Deres stekepanner er derfor dekt med et keramisk belegg, fritt for såkalte toksiner. Deres keramiske non-stick belegg er samtidig silkemykt slik at du behøver mindre smør eller olje under steking.

Bestill Greenpan Craft Wokpanne hos Bakeren og Kokken!

Den glatte og myke overflaten sørger samtidig for at maten ikke steker seg fast, og at den dermed er lettere å rengjøre. Wokpannen kan samtidig vaskes i oppvaskmaskinen, selv om det alltid er anbefalt å vaske stekepanner for hånd.

Greenpan Craft wokpanne kommer med et rustfritt stålhåndtak i matt sort farge. Håndtaket har et PVD belegg som gjør at den kan benyttes i stekeovnen, samtidig som det sørger for lenger levetid.

Wokpannen er en del av Greenpan sin Craft-serie. Her finner man også et bredt utvalg av andre steke og kokekar. Velg mellom stekepanner i ulik størrelse, traktørpanne, fiskepanne, samt kasseroller og gryter.

Serien kommer i matt sort, der også håndtak og skaft er sorte. Delene i serien kan benyttes på alle typer ovnstopper, inkludert induksjon.

Scanpan TechnIQ Wokpanne

Scanpan TechnIQ Wokpanne

Fra danske Scanpan finner vi deres TechnIQ wokpanne. Serien er laget i samarbeide med profesjonelle kokker, med mål om å bringe kjøkkenutstyr med restaurant-kvalitet ut i de tusen hjem.

Wokpannen i serien kommer med en 16,4 cm, ekstra bred bunn. Denne sørger for at pannen blir tilført godt med varme, samtidig som den står mer stødig. Pannen kan benyttes på de fleste ovnflater, men egner seg ikke for induksjon. Wokpannen kan også benyttes i stekeovnen.

Scanpan TechnIQ Wokpanne finner du hos Bakeren og Kokken!

Scanpan TechnIQ wokpanne har en diameter på 30 cm, og kommer med deres Stratanium+ non-stick belegg. Dette gjør at du kan steke både grønnsaker og kjøtt med begrenset, eller også uten, smør eller stekeolje.

Wokpannen kan benyttes i kombinasjon med metallredskaper, og maskinen kan også vaskes i oppvaskmaskinen. Bunnen kommer uten PFOA og PFOS, slik at du unngår dette i maten.

TechnIQ serien består, ved siden av wokpanne, også av et bredt utvalg andre produkter. Her kan du velge mellom ulike stekepanner i forskjellige størrelser, Bistro sautese, sautepanne, samt ulike langpanner. Serien omfatter også ulikt kjøkkenutstyr til frityr, samt posjering av egg.

Sauser og Smaker til Wok

Når man skal steke wok, tar man gjerne utgangspunkt i grønnsaker og kombinerer dette med kjøtt eller belgfrukter. Både grønnsakene og kjøttet skjæres opp i mindre biter, slik at det raskt blir varmt i wokpannen.

Det viktigste med en god wok er smakstilsetningen. Dette kan man vel lage selv, men det enkleste er å benytte ferdige woksmaker som man finner i små poser eller på flasker i matbutikken.

Gode og tradisjonelle smaker til wok er teriyaki, hoi sin, østerssaus med løk, chop suey, sweet and sour, lime, japansk curry og tilsvarende. Prøv deg frem til du finner din favoritt!

Woksausene tilsettes gjerne sent i stekeprosessen slik at sukkeret i sausen ikke blir brent. På denne måten bevarer man det beste av smaken.

Hvorfor Bruke en Wokpanne?

En wokpanne er spesielt designet for å lage mat med høy varme, og tilbyr mange fordeler. Den unike, dype og koniske formen gjør det mulig å lage mat med forskjellige temperaturer samtidig: Bunnen er ideell for steking ved høy varme, mens sidene er litt kjøligere, noe som gir mulighet for å flytte ingrediensene rundt basert på hvor raskt de trenger å bli tilberedt.

Formen hjelper også med å fordele varmen jevnt og effektivt. Dette er spesielt gunstig når du lager retter som krever hurtig steking ved høy varme, som mange asiatiske retter.

Kan man Lage Wok Uten Wokpanne?

Ja, du kan lage wok uten en wokpanne ved å bruke en vanlig stekepanne, men det vil være noen forskjeller. Stekepannen har ikke de samme høye sidene som en wok, noe som kan gjøre det vanskeligere å røre rundt i maten uten at den faller ut. Det kan også være vanskeligere å oppnå samme type hurtig, høyvarm steking som en wok gir. Men hvis du er forsiktig og omhyggelig, kan du definitivt også lage velsmakende wokretter i en stekepanne.

Hva skiller en Wokpanne fra en Vanlig Stekepanne?

En wok skiller seg fra en vanlig stekepanne på flere måter:

 • Form: En wok har høye, skrå sider, mens en stekepanne har lavere, mer vertikale sider.
 • Varmefordeling: På grunn av dens form, gir en wok en gradient av temperaturer. Den dype, koniske formen holder maten varm uten å fortsette å koke den, mens bunnen er ideell for rask steking ved høy varme.
 • Volum: En wok kan vanligvis inneholde mer mat enn en stekepanne på grunn av sine høyere sider. Volumet på pannen gir også mer plass til å rotere matvarene.

Kan en Wokpanne Brukes på Induksjon?

Ja, en wokpanne kan brukes på en induksjonstopp, men den må være designet for det. Induksjonskoking krever panner med en magnetisk base, som støpejern eller noen typer rustfritt stål.

Tradisjonelle wokpanner som er laget av karbonstål kan ikke brukes på induksjonstopper med mindre de er tilpasset for dette. Når du kjøper en wokpanne for bruk på induksjon, må du derfor forsikre deg om at den er kompatibel.