Salatbestikk i Tre – Test – Sommerlige Salatbestikk!

0

En god salat tar seg ekstra godt ut med et flott salatbestikk. Salatbestikket skal gjøre det lett å forsyne seg, samtidig som det pynter opp borddekkingen.

Salatbestikk i tre henter frem nordiske tradisjoner. Salatbestikkene i tre gjør seg godt til grillsalatene i hagen, men passer også gjerne godt på middagsbordet eller selskapsbordet.

Salatbestikk i tre

Et salatbestikk skal gjøre det lettere å flytte salaten fra salatskålen, og over på tallerkenen. En av salatbestikkets viktigste oppgaver er å sørge for at man får forsynt seg fra salaten, uten at ingrediensene spretter utover duken. Salatbestikket bør samtidig sørge for at man ikke knuser bladene.

Hvilke Salatbestikk har vi sett på

Når vi har laget denne oversikten, har vi valgt å kun se på salatbestikk laget i tre. Dette gjerne i kombinasjon med andre materialer. Dette da vi føler at mange liker å benytte tre-bestikk når de skal servere salat.

Salatbestikk

Salatbestikk laget i tre er også vakre og se på, og gjør seg godt på serveringsbordet. De passer spesielt godt til grillmat og sommermat, men fungerer også meget bra til hverdagsmiddag og finere måltider.

Vi har sett på Følgende Salatbestikk

  • Sagaform Oval Oak Salatbestikk
  • Hammershøi Salatbestikk i Eik Tre
  • Aida Raw Serveringsbestikk i Teak
  • Bitz Serveringsbestikk i Eik
  • Stelton Hoop Salatbestikk i Ask
  • Edge Salatbestikk i Teak fra Skagerak
  • Sagaform Nature Salatsett
  • Iittala Piano Serveringsbestikk

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke salatbestikk i tre andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Sagaform Oval Oak Salatbestikk

Oval Oak Salatbestikk

Fra Sagaform finner vi dette klassiske og elegante salatbestikket i rustfritt stål og eik tre. Bestikket er en del av Sagaform sin Oval Oak serie, der man også finner andre serveringsredskaper og kjøkkenutstyr i eik.

Eik er et solid tremateriale som samtidig bærer et preg av kvalitet. For å bevare kvaliteten bør det med jevne mellomrom behandles med olje. Dette vil sørge for at produktet holder kvaliteten over tid.

Oval Oak Salatbestikk

Oval Oak salatbestikk fra Sagaform har en lengde på 31 cm, og en bredde på 5,8 cm. Bestikket kan gjerne kombineres med Sagaform sin Oval Oak salatskål i tilsvarende design. Salatskålen er laget i glass, og har en bunnplate i robust eik. Treplaten er avtagbar for enklere rengjøring.

Bestill Oval Oak Salatbestikk hos Bakeren og Kokken!

Sagaform Oval Oak

Salatbestikket egner seg godt i hagen eller på terrassen en varm sommerdag. Server da gjerne en frisk og fargerik salat, gjerne sammen med noe god grillmat. Det flotte og elegante bestikket gjør at salaten tar seg godt ut på serveringsbordet.

Hammershøi Salatbestikk i Eik Tre

Kähler sin Hammershøi serie har blitt meget populær de siste årene. Hammershøi serien er kjent for sine klassiske serviser og vaser, utsmykket med deres karakteristiske nedadgående riller.

Hammershøi salatbestikk er laget i eik tre, og har et design som kombinerer en retro stil, samtidig som det føles moderne. Bestikket passer godt i kombinasjon med Kähler Hammershøi sine klassiske salatskåler.

Bestill Kähler Hammershøi Salatbestikk hos Bakeren og Kokken!

Hammershøi Salatbestikk Tre

For å bevare kvaliteten på bestikket, bør det med jevne mellomrom behandles med olivenolje. Dette for å bevare dens vitalitet og kvalitet. Tre-bestikket er samtidig ikke egnet for å benyttes til håndtering av varm mat. Det anbefales derfor at man unngår at bestikket kommer i kontakt med dette.

 Hammershøi salatbestikk har en lengde på 30 cm, og en bredde på 6,5 cm. Bestikket har et flott og klassisk design, og er dermed med på å pynte opp serveringsbordet. Benytt gjerne i kombinasjon med Kähler Hammershøi klassiske salatskåler, så vel som annet Hammershøi servise.

Aida Raw Serveringsbestikk i Teak

Aida Raw Serveringsbestikk i tre

Aida Raw er et annet nytt og spennende servise på markedet. Raw er et keramisk stentøy-servise, utviklet av den danske skuespilleren og TV-personligheten Christiane Schaumburg-Müller. Serviset har et rustikt, men samtidig moderne preg.

Aida Raw salatbestikk kommer i en tre-utgave i teak. Salatbestikkets «gaffel» har et flertagget grep, noe vi kanskje kjenner igjen fra klassiske pastaøser. Dette grepet gjør at det blir lettere å få grep når du skal forsyne deg av salaten.

Aida Raw

Det at Raw salatbestikk er utviklet i teak tre, er med på å skape en kontrast til resten av Raw serviset. Samtidig er det med på å forsterke naturelementet der man kombinerer stein og tre. Fargen på bestikket passer godt sammen med flere av fargene på servisedelene.

Bestill Aida Raw Serveringsbestikk hos Bakeren og Kokken!

Aida Raw salatbestikk i teak tre, kommer i to deler og har en lengde på 32 cm. Bestikket vaskes for hånd, før det tørkes av. Fra Aida Raw finner man også en alternativ salatbestikk i stål, tilgjengelig både i sort og i gullfarget utgave. Salatbestikket i stål kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Bitz Serveringsbestikk i Eik

Bitz salatbestikk

Når vi først snakker om nyere stentøyserviser, er det naturlig å også nevne Bitz. Bitz servise er designet av ernæringsekspert og TV-personlighet, Christian Bitz. Serviseserien er utviklet i robust stentøy, og er tilgjengelig i flere ulike fargevariasjoner.

Bitz salatbestikk er utviklet i eik tre, og kommer i sett med én salatgaffel og én salatskje. I tråd med Bitz servise, har salatbestikket et klassisk nordisk design. Samtidig matcher bestikket godt de rustikke skålene og tallerkenene i stentøy.

Bitz Salatbestikk

Delene i bestikket har en lengde på 32 cm, og en diameter på 8 cm. Bestikket finnes også i en mindre utgave med lengde på 24 cm, men denne har jeg ikke sett i norske nettbutikker.

Bitz Salatbestikk Finner du hos Bakeren og Kokken!

Bitz salatbestikk skal vaskes for hånd, og tørkes av etter bruk. Bestikket er ikke egnet for å legges i vann. Behandles regelmessig med matolje for å sørge for godt vedlikehold.

Bitz serveringsbestikk salat

Bitz tilbyr alternativt også salatbestikk hovedsakelig laget i stål. Disse er tilgjengelige i sort og messing. Lengde på salatbestikkene i stål er på 23 cm.

Stelton Hoop Salatbestikk i Ask

Stelton Hoop Salatbestikk

Stelton Hoop er en serie med vaser og skåler i farget glass. Som et supplement til deres serveringsskåler finner vi også deres Stelton Hoop salatbestikk.

Salatbestikket i Hoop-serien fra Stelton er laget i karbonisert asketre fra USA. Karbonisering er en gammel Japansk teknikk som sørger for å fremheve de mørke tonene i treverket. Denne mørkfargen er med på å gi dette serveringsbestikket et unikt design.

Bestikket kommer i to deler, med en lengde på 30 cm. Bestikket er oppgitt med en bredde på 6,3 cm. Det mørke treverket i ask, er med på å gi salatbestikket et nordisk og naturlig preg.

Bestill Stelton Hoop Salatbestikk hos Bakeren og Kokken!

Benytt Stelton Hoop salatbestikk i kombinasjon med seriens egne serveringsbolle i glass, eller kombiner med et annet egnet alternativ. Server friske salater til grillmaten, eller som en del av et lunsj- eller middagsmåltid.

Edge Salatbestikk i Teak fra Skagerak

Skagerak Edge Salatbestikk

Skagerak sitt Edge salatbestikk er utviklet i sterk og honning-farget teak. Bestikket er behandlet med mat-sikker olje for å styrke varigheten. Bestikket er utsmykket med detaljer i messing, for å gi den et noe unikt design.

Salatbestikket fra Skagerak har et sterkt nordisk og naturlig preg, noe som også går igjen i de andre produktene fra merkevaren. Med sin Danske tilhørighet er mye av kolleksjonen til Skagerak bygget rundt klassisk treverk som teak og eik.

Edge Salatbestikk Tre

Edge serien fra Skagerak er ikke en tradisjonell servise- eller dekketøyserie, men består av ulike blomsterpotter og vaser i brunrød og grå terrakotta. I Edge serien finner du også terrakotta salatbolle.

Bestill Edge Salatbestikk fra Skagerak hos Nordic Nest!

Settet med salatbestikk fra Skagerak består av et sett med to salatskjeer. Skjeene kommer i honning-farget teak, og er utsmykket med detaljer i messing. Skjeene har en lengde på 30 cm, og en diameter på 6 cm.

Sagaform Nature Salatsett

Sagaform Nature Salatbestikk

I Sagaform sin Nature serie, finner vi dette spennende salatsettet i eik tre. Sammenlignet med Sagaform sitt Ova Oak salatbestikk, er Nature-utgaven både kortere og mer dråpeformet.

Nature salatsett består av to ulike salatskjeer, der den ene er utstyrt med hull. Delene i settet har en lengde på 24 cm, og en bredde på 6,5 cm. Bestikkets noe flate og dråpeformede design er med på å skape en spennende detalj på middagsbordet.

Sagaform Nature

Designet på bestikket er inspirert av Sagaform sine Oval Oak karafler, der korken, eller «proppen» øverst på flasken er laget av en kule i eik tre. Salatsettet passer derfor godt også sammen med de ulike karaflene i Oval Oak serien.

Bestill Oval Oak Salatbestikk fra Sagaform hos Bakeren og Kokken!

Salatbestikket skal ikke vaskes i oppvaskmaskin og bør vaskes for hånd. Husk også å smøre dem med jevne mellomrom, så de varer lengre.

Iittala Piano Serveringsbestikk

Piano serveringsbestikk fra Finske Iittala er designet av den italienske arkitekten Renzo Piano. Resultatet er et elegant salatbestikk i rustfritt stål, med håndtak i tre. Bestikket, og den tilhørende Piano-serien, ble designet allerede i 1998.

Piano salatbestikk er preget av et elegant design med myke og avrundede kanter. Kombinasjonen av blankt rustfritt stål, og tre-håndtak gjør dette til et spennende alternativ. Settet består av en salatskje og en salatgaffel med lengde på 26 cm.

Bestill Iittala Piano Salatbestikk hos Bakeren og Kokken!

Iittala Piano er en serie med bestikk, designet av Renzo Piano. Piano bestikket preget av sine myke og avrundede håndtak, kombinert med den elegante balansen. Bestikket har en speilblank overflate som er med på å gi det et sofistikert preg. Salatbestikket er det eneste settet med håndtak i tre.

Ved siden av å benyttes som salatbestikk, kan dette også benyttes til servering av andre matretter.

En God Salat Frisker opp Måltidet!

For å unngå at måltidet blir for kjedelig, er det nødvendig med litt variasjon. En naturlig måte for nettopp å skape mer variasjon rundt måltidet, er å lage en god salat som tilbehør.

En god salat gir deg mulighet til å få mere farge på tallerkenen. Dette er selvfølgelig grønnfargen fra salatbladene, men kan også omfatte rødfarge fra paprika eller tomat, gulfarge fra mais, og mye annet.

Ved siden av klassiske grønne salater, kan man også prøve alternativer som greske salater med fetaost, fruktsalater, raspet gulrot, agurksalat og mye annet. På denne måten kan man tilføre måltidet mer variasjon, og nye smaker.

Ved siden av det visuelle, og smaksopplevelsen, er salaten samtidig også med på å gi måltidet et noe sunnere innhold. Ved å servere en salat får vi tilført måltidet litt ekstra vitaminer og mineraler, fiber og ulike plantenæringsstoffer.

Vedlikehold av Salatbestikk i Tre

Det er forskjellige prosesser for vedlikehold av de ulike salatbestikkene over. Les derfor igjennom instruksjonene før du tar de i bruk. Dette for å sørge for at du kan ta vare på bestikket over en lengre periode.

De fleste salatbestikkene over bør vaskes for hånd. Her bør de også tørkes av rett etter vask, slik at de ikke blir liggende med vått treverk. Samtidig bør de også jevnlig vedlikeholdes med olje slik at de holder seg friske og ikke falmer i fargen.

Alternativer til Tre

Dersom du ønsker et alternativ til salatbestikk i tre, finnes det også flere andre alternativer. Det mest vanlige her er alternativer i rustfritt stål, eller i plast.

Da vi valgte å rette denne oversikten nettopp mot alternativer i tre, kan det være på sin plass å minne om dette. Nettbutikkene vi har lenket til over, vil også ha interessante alternativer i andre materialer.

Ved siden av det klassiske salatbestikket med salatskje og salatgaffel, finnes det også andre alternativer. Noen ønsker eksempelvis å benytte en salatklype, eller salattang. Disse minner mye om en pølseklype der man klemmer sammen skaftene for å forsyne seg med salaten.

Hvordan Velge Salatbestikk

Når man skal plukke ut et salatbestikk, kan det være lurt å tenke på hvilke anledninger man ønsker å benytte dette. Ofte skal bestikket benyttes i forbindelse med hverdagsmåltider, eller grillmåltider i hagen.

Det viktigste er kanskje at man tenker på hvilken skål man gjerne serverer salaten fra, og finner et serveringsbestikk som matcher dette. Videre kan man vurdere hva man ellers bruker av servise og øvrig serveringsbestikk.

De ulike salatbestikkene i denne oversikten er nøytrale nok til å kunne brukes til de aller fleste anledninger. Enkelte er selvfølgelig noe finere i designet enn andre, men dette er noe som du selv må vurdere. Det viktigste er at du finner et salatbestikk du selv liker og setter pris på!