Melkeskummer – Test – Melkesteamer til Latte og Cappuccino

0

Om du ønsker å lage en perfekt og kremet Café Latte eller Cappuccino behøver du en melkeskummer. Melkeskummeren visper opp melken slik at den får en tykkere og mer kremet konsistens.

Melkesteamer

Melkeskummere kommer med ulikt design og ulik funksjonalitet. I denne oversikten har vi samlet et bredt utvalg av alternativer, slik at du forhåpentlig skal kunne finne en som passer deg og dine barista-ferdigheter.

Flere av alternativene gir mulighet for både varmt og kaldt skum, og enkelte har også egne programmer for eksempelvis varm sjokolade og tilsvarende. Dette er med på å utvide hva man har mulighet til å servere.

Hvilke Melkeskummere har vi sett på?

I denne oversikten vil du finne et bredt utvalg av alternativer. De fleste er kannebaserte, men du vil også finne enkle mer visp-baserte alternativer. Melkeskummerne har ulike design, fra Ariete sin retro utgave i myke pastellfarger, til mer stilrene alternativer i rustfritt stål.

Vi håper at du skal kunne benytte denne oversikten til å få et klarere bilde av hvilke alternativer som er tilgjengelige. Vi har derfor forsøkt å samle et bredt utvalg av alternativer.

Vi har sett på Følgende Melkeskummere:

  • Ariete Vintage Melkesteamer
  • WMF Lono Milk & Choc Melkeskummer
  • Rösle Melkeskummer Visp i Rustfritt Stål
  • Severin Melkeskummer SP700
  • Bialetti Soft Cream Elektrisk Melkesteamer
  • Dorre Macy Melkeskummer Visp
  • Sjöstrand Melkeskummer
  • Gastroback Latte Magic (Best i Test 2019)

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke melkesteamere andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Ariete Vintage Melkesteamer

Ariete Vintage Melkesteamer

Fra Ariete finner vi deres Vintage melkesteamer med et moderne retro design. Melkesteameren er tilgjengelig i flere fargevalg og gjør melken klar på under 2 minutter. Ariete melkesteamer håndterer både kalde og varme væsker.

Det første vi må bemerke med Ariete Vintage melkesteamer er dets spennende design. Melkeskummeren har et vintage design og er tilgjengelig i myke pastellfarger av grønn, blå og grå.

Bestill Ariete Melkesteamer hos Bakeren og Kokken (velg farge i meny)

Dette er farger som går igjen i andre Ariete Vintage-produkter, slik at du kan kombinere melkesteameren med blender, brødrister, vannkoker eller tilsvarende.

 

Ariete Vintage melkesteamer lar deg skumme både kald og varm melk. Dette justerer du i henhold til instruksjonene som følger med. Hell i melken til MAX merket på innsiden av melkeskummeren og trykk inn knappen. Prosessen avsluttes etter 1-2 minutter når melken er klar.

Ariete Vintage Melkesteamer finner du hos Bakeren og Kokken

Melken helles over i kaffen ved hjelp av begerets spisse hjørner. Begeret kommer også med et innebygget non-stick belegg slik at melken ikke fester seg, og gjør samtidig at den blir lettere å rengjøre etter bruk.

Ariete Vintage melkesteamer benytter en enkelt knapp både til kald og varm skumming. Når væsken skal skummes kald viser knappens lampe blått, mens når den varmer opp innholdet lyser knappen rødt.

WMF Lono Milk & Choc Melkeskummer

WMF Melkeskummer

Fra tyske WMF finner vi denne Lono Milk & Choc melkeskummeren. Navnet Choc har den fått da den også er designet for å kunne lage en kopp varm kakao.

I tråd med WMF sitt designbilde har deres melkeskummer et industrielt utseende med overflater i matt Cromargan rustfritt stål. Apparatet består av en base med kontrollpanel der man kan velge blant fire funksjoner, og en mugge med håndtak og helletut som plasseres i basen

Bestill WMF Lono MIlk & Choc hos BakerenogKokken.no!

WMF Lono Milk & Choc melkeskummer kommer med fire ulike funksjoner. Her kan du velge mellom varmt melkeskum til cappuccino eller macchiato, eller kaldt melkeskum til frappé. Melkeskummeren er samtidig utstyrt med en egnet funksjon for å lage hjemmelaget varm sjokolade av sjokoladebiter.

 

Melkeskummeren fra WMF har en effekt på 650 watt og tilbyr en kapasitet på 150 – 500 ml for varm melk, og en kapasitet på 150 – 350 ml for melkeskum. Melkeskummeren skrus av automatisk når prosessen er ferdig

WMF Lono melkeskummer håndterer alle typer melk. Dette gjelder ikke bare vanlig kumelk, men også soya eller laktosefrie alternativer. På denne måten kan den benyttes også av veganere eller de som ikke tåler laktose.

Rösle Melkeskummer Visp i Rustfritt Stål

Rösle Melkeskummer Visp

Selv om de fleste melkeskummeren i denne oversikten er av et større kaliber, ønsker mange også en enklere utgave. Disse tar gjerne mindre plass, og gir samtidig mer kontroll over tykkelsen og utviklingen igjennom prosessen.

Rösle melkeskummer visp er på 23 cm, og fremstilt i 18/10 rustfritt stål. Melkeskummeren er av høy kvalitet og kan benyttes til alt fra skumming av melk til kaffen, til shakes eller vinaigrette-dressinger.

Bestill Rösle Melkeskummer hos Christiania Glasmagasin!

Melkeskummer-vispen fra Rösle benytter 2 stk AAA batterier og har en kraftig motor, egnet for sine oppgaver. Velg mellom to ulike hastigheter for å få det optimale resultatet.

Sammenlignet med de andre alternativene skiller denne vispen seg ut. Mens de andre gjerne er plassert i kategorien kjøkkenapparater sammen med blendere og hurtigmiksere, er denne mer i tråd med andre kjøkkenredskaper.

Med et sylinderformet håndtak i rustfritt stål, med en stor hempe for å henge opp, kommer melkeskummeren fra Rösle inn i deres familie der man også finner tilsvarende kjøkkenredskaper. Her kan man velge mellom ballongvisper, osteskjærer, iskremskje, pizzahjul, boksåpner og annet med tilsvarende design.

Severin Melkeskummer SP700

Severin Melkeskummer

Fra Severin finner vi deres melkeskummer Spuma 700. Melkeskummeren har en ekstra stor kapasitet med et volum på hele 700 ml. Severin SP700 kommer med hele 13 ulike ferdiginnstilte programmer, noe som gir mange muligheter.

Severin SP700 er en allsidig melkeskummer med flere ferdiginnstilte programmer. Hvilket program man ønsker velger man ved å vri på hjulet på maskinens fremside. Når hjulet roteres endres ikonet på knappens fremside.

Bestill Severin SP700 Melkeskummer hos Bakeren&Kokken.no!

Blant funksjonaliteten finner man alternativer for varmt eller kaldt melkeskum. Du finner her også et alternativ for veganske og laktosefrie melketyper. Videre kan du velge mellom alternativer for proteinshake, varm sjokolade, gløgg og mye annet.

Melkeskummeren fra Severin består av en base der man kan velge program, og en kanne med helletut som kan løftes av når melken er ferdig skummet. Kannen kan vaskes i oppvaskmaskin.

Oppvarmingen er basert på induksjonsteknologi, noe som sørger for at melken ikke blir brent. Melkeskummeren er samtidig utstyrt med smarte og dekorative led-lys som sier ifra når innholdet er klart til å nytes.

Bialetti Soft Cream Elektrisk Melkesteamer

Bialetti Melkeskummer

Fra den italienske kaffeutstyr-produsenten Bialetti finner vi denne Soft Cream elektriske melkesteamer eller melkeskummer. Melkesteameren er dekorert med deres ikoniske tegneseriefigur, som man også finner igjen på flere av deres andre produkter.

Bialetti Soft Cream er en melkeskummer designet for å la deg lage din egen cappuccino eller kaffe latte, uten å måtte forlate hjemmet. Blant tilbehøret finner man derfor to ulike visper som er utviklet nettopp for disse to oppgavene.

Bestill Bialetti Soft Cream Elektrisk Melkeskummer hos Bakeren & Kokken!

Melkeskummeren varmer opp melken på kort tid, og skrur seg automatisk av når prosessen er fullført. Bialetti Soft Cream lar deg skumme både varm og kald melk, med en kapasitet på 240 ml for oppvarming uten skum, og 115 ml om melken skal skummes.

Bialetti spesialiserer seg på brygging av kaffe, og har utviklet deres egen Moka-brygger som brygger kaffe ved hjelp av vanndamp. Disse kaffebryggerne kommer i flere utgaver og størrelser. Videre finner du også Bialetti kaffekvern, espressobrygger, espressokanner og annet

Dorre Macy Melkeskummer Visp

Dorre Macy Melkeskummer

Ønsker du en elektrisk melkeskummer visp, kan Dorre Macy være et godt alternativ. Melkeskummeren er laget i rustfritt stål og har en lengde på 25 cm.

Melkeskummeren fra Dorre er batteridrevet og enkel i bruk. Visp raskt og enkelt frem nydelig melkeskum til kaffen. Den skummede melken fungerer gjerne til kaffekoppen på morgenen, og kan også benyttes til kremet cappuccino eller til cafè latte.

Bestill Dorre Macy Melkeskummer hos NordicNest.no!

De stavbaserte melkeskummerne med visp er praktiske, da de tar mindre plass en de kannebaserte alternativene. På denne måten er det lettere å legge bort vispen når den ikke er i bruk. Dette sparer plass på kjøkkenbenken, eller i skap og skuffer.

I Dorre sin Macy kolleksjon finner vi også deres 40 cl melkekanne, som vist på bildet over. Melkekannen er laget i rustfritt stål, og har et design som vi gjerne kjenner igjen fra baristaene i kaffebaren.

Kannen har en egnet helletut og passer perfekt til å brukes i kombinasjon med melkeskummer-vispen for å klargjøre melk til cappucino eller caffè latte.

Sjöstrand Melkeskummer

Sjöstrand Melkeskummer

Melkeskummeren fra Sjöstrand er et stilrent alternativ med et ytre i blankt rustfritt stål. Dette gir et flott design som gjør at den fint kan stå fremme på kjøkkenbenken, også når den ikke er i bruk.

Melkeskummeren har doble vegger og kommer med en smart non-stick overflate slik at man unngår at melken brenner seg fast. Fungerer både for kaldt og varmt melkeskum.

Bestill Sjöstrand Melkeskummer hos BakerenogKokken.no

Sjöstrand melkeskummer har en maks kapasitet på 150 cl for skumming av melk, og er samtidig utstyrt med automatisk avstengning og overopphetingsbeskyttelse. Dette gjør at du i mindre grad trenger å følge med mens melkeskummet klargjøres.

Ledningen er koblet på en base med motor og strømtilførsel. Dette gjør at kannen i seg selv er trådløs og dermed kan flyttes rundt uten å være begrenset av ledningen.

Melkeskummeren fra Sjöstrand fungerer optimalt til å skumme og varme melk til cappuccino eller kaffe latte. Skummeren kan også lage kald skummet melk til iskaffe eller frappé.

Sjöstrand kommer med gjennomsiktig lokk, slik at du har mulighet til å følge med etter hvert som melken tykner. Dette mens lokket fortsatt er på.

Gastroback Latte Magic (Best i Test 2019)

Gastroback Latte Magic

Uansett om du skal lage iskaffe, cappuccino eller caffè latte, så er denne melkeskummeren fra Gastroback et godt valg. Den klarer jobben både raskt og enkelt. Gastroback Latte Magic finnes både i svart og hvit utgave.

Gastroback ble i mai 2019 kåret til Best i Test av det danske forbrukerrådet Tænk. Melkeskummeren skiller seg fra sine konkurrenter ved at dreiekraften er magnetisk og ikke mekanisk.

Bestill Gastrocback Latte Magic hos CDON.no

Dette betyr at du putter skummeren ned i kannen uten at den kobles til en mekanisk driver. I stedet benyttes en magnetfunksjon for å rotere vispen. Dette er med på å gi en mer lydløs prosess, noe som kan være behagelig på morgenkvisten.

Gastroback Latte Magic gir deg varmt eller kaldt melkeskum på få sekunder. Magnetskummeren er utstyrt med non-stick belegg, slik at melken ikke brenner seg fast. På innsiden av kannen finner du også målestreker for maks innhold til henholdsvis skum og oppvarming.

Strømtilførselen for Gastroback Latte Magic melkeskummer skjer via en base. Dette gjør at selve kannen er avtagbar og kan flyttes uten at du er begrenset av ledningens lengde. Kannen kan derfor tas med til frokostbordet, slik at du kan gjøre cappuccinoen klar mens du nyter frokosten og morgenavisen.