Knivsett – 8 Utvalgte – Én Kokkekniv er «Best i Test»

0

Gode kokkekniver er med på å styrke opplevelsen av råvarene under matlagingen. Samtidig gir gode kniver også en god matglede, og inspirer til mer hjemmelaget mat. Et knivsett vil være et godt utgangspunkt for å komme i gang med samlingen.

Knivsett kommer i ulike størrelser, og det kan ofte være lurt å starte i det små, før man så utvider knivsamlingen. I denne oversikten har vi samlet knivsett fra flere spennende leverandører. Knivsettene varierer fra små sett på 2-3 kokkekniver, og opp til langt større verktøykasser.

Hvilke Knivsett har vi sett på?

Når vi har plukket ut knivsett, har vi satt fokus på de ulike knivprodusentene. Her har vi valgt kjente og populære produsenter, gjerne med lang historie i bransjen. Vi har også plukket ut spennende knivsett basert på design. Dette for å skape en variasjon i oversikten.

Knivsett

Utgangspunktet i en knivsett er alltid den klassiske kokkekniven, eller universalkniven. Videre bygger man settet ut med skrellekniv, brødkniv, filetkniver og annet. Her må du vurdere de ulike knivsettene, basert på hvilke behov du ser i din matlaging!

 Vi har sett på Følgende Knivsett:

 • Victorinox Knivsett i Tre
 • Øyo Knivsett – Hverdagsmappa
 • Zwilling Gourmet Kokkekniver
 • Global Kniver
 • MAC Knivsett
 • Wüsthoff Classic Knivsett
 • Houcho Knivsett fra Japanske Satake
 • Kaiju Samura Knivsett

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke knivsett andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Victorinox Knivsett i Tre – Best i Test!

Victorinox Knivsett

Den sveitsiske merkevaren Victorinox er et anerkjent navn innen kniv-verdenen. De er kanskje mest kjent for den populære Lommekniven, også kalt Swiss Army Knife.

Bestill Victorinox Knivsett hos Tilbords.no!

Victorinox har også en bred kolleksjon innen kokkekniver, og tilbyr flere ulike serier. Blant Victorinox kniver finner vi serier som Wood/Rosentre, Fibrox, og flere andre. Victorinox Rosetre ble i 2019 kåret til «Best i Test» av Testfakta.se sin laboratorietest av kokkekniver.

Victorinox knivsett rosentre

I Victorinox sine serier finner vi også flere ulike knivsett. Settene varierer fra kolleksjoner på 2-4 kniver, og opp til større kokkevesker med hele 24 ulike kniver og tilsvarende utstyr.

Se Utvalget Innen Victorinox Knivsett!

De ulike knivsettene er praktiske startsett, som dekker ulike behov på kjøkkenet. Knivsettene inneholder kokkekniver i ulike størrelser, brødkniv, skrellekniver, filetkniver og annet.

Gaveeske

Victorinox Rosetre, eller Victorinox Wood, er en serie med kniver i tidløst design. Serien kjennetegnes ved sine vakre håndtak i polert Indisk treverk. Knivbladene er laget i rustfritt stål, er meget skarpe, og lette å rengjøre. Vaskes for hånd.

Øyo Knivsett – Hverdagsmappa

Øyo hverdagsmappa

Fra den norske familiebedriften Øyo, finner vi dette spennende knivsettet. Øyo «Hverdagsmappa» knivsett er et sett på med 4 kokkekniver, elegant plassert i en praktisk filtslire.

Øyo Knivsett Bestiller du hos Hyttefeber.no!

Øyo ble startet opp i 1882. Øyo var da en smie hvor det ble utviklet økser, ljåer og andre metallredskaper. Senere ble bedriften utvidet til et større verksted. Øyo holder fortsatt til i Geilo, og drives fortsatt av grunnleggerens etterkommere.

Øyo knivsett

Hverdagsmappa er et Øyo knivsett bestående av 4 kniver, flott presentert i en praktisk filtmappe med detaljer i skinn. Mappen er skåret på skrå, for å passe til de ulike størrelsene på knivene.

Les mer om Øyo Hverdagsmappa hos Hyttefeber.no!

Knivsettet er satt sammen for å dekke de fleste behovene hverdagskokken støter på. Her finner du en brødkniv på 21 cm, en kokkekniv på 23 cm, filetkniv på 17,5 cm og en kjøkkenkniv på 10 cm.

Knivskaftene er utviklet i oljet eik, og utformet for god ergonomi. Knivbladene er utviklet i stål med formål om å oppnå skarpe kniver som er enkle å slipe. Knivene i knivsettet kan oppbevares i mappen, eller plasseres på egnet knivlist.

Knivene vaskes for hånd. Knivbladene bør slipes jevnlig, og håndtaket bør oljes regelmessig med egnet matolje.

Zwilling Gourmet Kokkekniver

Zwilling Gourmet kniver

Når man lager en oversikt over knivsett, er det umulig å ikke inkludere et alternativ fra Zwilling. Selskapet Zwilling ble etablert av knivmaker Peter Henckels tilbake i 1731, og har nå utviklet kniver i snart 300 år.

Se Oversikt over Knivsett fra Zwilling!

Zwilling tilbyr et bredt utvalg av knivsett, og har lansert flere serier. Zwilling Gourmet er en moderne serie med kokkekniver, utviklet i rustfritt stål. De robuste knivene er godt balanserte, har en lav vekt og ligger godt i hånden.

Zwilling Gourmet knivsett

Knivbladene er laget av Fridour-isherdet rustfritt stål av ypperste kvalitet. Håndtakene er laget i syntetisk materiale.

Bestill Zwilling Knivsett hos Kitchn.no!

Zwilling Gourmet tilbyr flere knivsett. I deres 3-delers knivsett finner vi en skallkniv, eller skrellekniv, med bladlengde på 10 cm. Serien har også kjøtt- og filtreringskniv med bladlengde på 16 cm, og en kokkekniv med bladlengde på 20 cm.

Zwilling Gourmet knivblokk

Zwilling Gourmet tilbyr også andre knivsett, da kombinert med knivblokk. Kokkeknivene kan selvfølgelig også kjøpes enkeltvis. Dette gjør at du kan utvide kolleksjonen, etter hvert som behovene dukker opp.

Global Kniver

Global kniver

Det japanske knivmerket Global, er anerkjent som en av de beste kokkeknivene på markedet. Knivene blir benyttet av profesjonelle kokker, og i private hjem, verden over.

Global kniver ble først designet av Komin Yamada i 1985. Knivene er designet og laget i de beste materialer for å gjøre de så skarpe og brukervennlige som mulig. Knivene blir fortsatt utviklet for hånd i Yoshikin’s lokaler i Nigata, Japan.

Global tilbyr knivsett i alle størrelser. De minste knivsettene kommer gjerne i pakker med to eller tre kniver. Ønsker du et større sett finnes Global knivsett med både 7 og 10 kniver, og alt imellom.

Se Utvalget Innen Global Kniver og Knivsett!

Knivsettene er også tilgjengelig i kombinasjon med annet tilbehør fra Global. Her kan man eksempelvis velge en knivsett med tilhørende knivblokk, eller magnetlist. Alternativt tilbyr Global også ulike knivetui og knivvesker for trygg oppbevaring av knivene.

Global knivsett

Knivene fra Global er alle laget av det harde og rustfrie stålet Cromova 18. Knivene er kjent for å holde seg skarpe, de er estetisk tiltalende og slitesterke. Global tilbyr en spesiell kniv for hver oppgave på kjøkkenet.

Globalknivene består av to håndtaksdeler og et smidd eller valset blad. Delene sveises sammen og deretter fylles håndtaket med sand.

MAC Knivsett

Mac knivsett

MAC er også en anerkjent merkevare innenfor kokkekniver. MAC hevder selv at dersom du først har kjøpt en MAC-kniv, så går du aldri tilbake til et annet merke. Det får være deres vurdering!

Se Utvalget innen MAC Knivsett hos Bakeren og Kokken!

Kniver fra MAC er ekstra skarpe på grunn av den nøyaktige slipingen. Med superskarpe kjøkkenkniver blir matlagingen mye morsommere. MAC-knivene er tynne, noe som gir de en herlig smidighet.

MAC fører flere serier innen kokkekniver. Her finner vi navn som Chef, Superior, Mighty og Pro. MAC tilbyr også flere knivsett, da med to eller flere kniver.

Deres største knivsett er av typen Superior, der du finner kokkekniv, brødsag, fileteringskniv, tranchérkniv og skrellekniv. I tillegg følger også en keramisk bryne.

Se de ulike Alternativene innen MAC Knivsett!

Ønsker du et mindre knivsett, finner du eksempelvis deres Chef knivsett i 2 deler. I dette knivsettet finner du en universalkniv på 21,5 cm, og en grønnsakskniv på 13,5 cm.

Mac kokkekniver

MAC tilbyr selvfølgelig også muligheten til å kjøpe ulike kniver enkeltvis. På denne måten har du mulighet til å bygge ut ditt knivsett etter hvert som behovet oppstår.

Wüsthoff Classic Knivsett

Wüsthoff

Wüsthoff er en annen kjent knivprodusent, med en lang historie. Selskapet holder til i Solingen, Tyskland, der det ble startet tilbake i 1814. Selskapet er familieeid, og drives i dag på 7. generasjon.

Den mest populære knivserien fra Wüsthoff er deres «Classic» kokkekniver. Wüsthoff Classic har et tradisjonelt men funksjonelt design, og tilbyr et bredt utvalg av spesialkniver.

Bestill Wüsthoff Knivblokk og Kokkekniver hos Bakeren og Kokken!

I Wüsthoff Classic serien finner vi også flere knivsett. Her kan du velge mellom mindre startsett på 2 eller 3 kokkekniver, eller større knivsett, gjerne i kombinasjon med deres ikoniske knivblokk.

Wüsthoff knivsett

I deres knivsett i seks deler finner vi det meste av det du trenger av kniver på kjøkkenet. Settet består av kokkekniv på 20 cm, trancherkniv på 23 cm, brødkniv på 20 cm, utbeiningskniv på 14 cm, skrellekniv på 10 cm, kombinert med et skjerpestål på 23 cm.

Se Utvalget Innen Wüsthoff Knivsett!

Wüsthofs Classic, inneholder solide kniver til både hjemmekokker og profesjonelle. Knivbladet er smidd i ett stykke, av spesialtemperert, rustfritt stål for å oppnå en høyere utholdenhet.

De bevarer også sin skarphet lengre, takket være Wüsthofs egen teknologi. Skaftet er svart, og utformet for å ligge så komfortabelt som mulig i hånden. 

Houcho Knivsett fra Japanske Satake

Satake knivsett

Satake er en japansk produsent av kniver i ulike design. Deres fokus ligger på kokkekniver og kjøkkenkniver i høy kvalitet. Flere av deres knivserier har et mer japansk preg, sammenlignet med de europeiske merkevarene.

Satake Houcho er en knivserie utviklet med knivblad i høy-karbonstål. Dette gjør at knivbladet er skarpt, samtidig som det er enkelt å vedlikeholde. Håndtaket er laget i lys magnoliatre. Håndtaket er tolerant for vann, men det er anbefalt å vaske knivene for hånd.

I deres klassiske Houcho serie finner vi flere ulike knivsett. Flere av knivsettene i serien kommer i flotte dekorerte balsabokser. Disse er med på å gjøre disse knivsettene til flotte gaveideer.

Bestill Satake Houcho Knivsett hos KitchenTime.no!

I Satake Houcho serien finner vi også et større knivsett. I deres 6-delers knivsett finner du flere ulike kokkekniver. Settet inneholder en Santoko kokkekniv på 17 cm, grønnsakshakker på 17 cm, sashimikniv på 17 cm, Gyoto kjøttkniv på 17 cm, brødkniv på 20 cm, og en skallkniv på 12 cm.

Satake

De ulike knivene i Satake Houcho serien kan også kjøpes enkeltvis. Dette gjør at du kan bygge ut knivsettet etter hvert som du får behov for nye kniver i samlingen.

Kaiju Samura Knivsett

Kaiju Samura knivsett

Samura er en nyere merkevare innen kokkekniver, og ble startet opp i 2003. Selskapet spesialiserer seg på å fusjonere tradisjonelle japanske knivdesign, med mer moderne europeisk holdbarhet.

Samura fører flere ulike kolleksjoner, med tilhørende knivsett. Hvert år lanseres nye kolleksjoner, slik at vareutvalget hele tiden har nye alternativer.

Bestill Samura Kaiju Knivsett hos KitchenTime.no!

I deres Kaiju serie finner vi et lekkert knivsett, bestående av tre ulike kniver. Serien omfatter en kokkekniv på 20,8 cm, og en kniv på 15 cm. Knivsettet inneholder også en grønnsakskniv på 10 cm.

Knivene i knivsettet er laget i japansk korrosjonsbestandig stål med stilig og funksjonell sliping. Håndtakene er laget av tre, og er designet for god følelse og komfort.

Knivsett som Gave

Mange kjøper knivsett til eget bruk. Dette kan være fordi man ønsker å komme i gang med matlagingen, eller fordi man bare ønsker å oppgradere fra den etter hvert så gamle brødkniven.

Knivsett fungerer samtidig godt som gave. Dette kan være i forbindelse både med jul og bursdag, men også som innflytningsgave eller tilsvarende.

Mange av knivsettene over kommer i egnede gavesett, slik at man får presentert knivene på en pen måte. Samtidig er det ikke nødvendig med en gaveeske for at mottakeren skal bli fornøyd.

Knivsett fungerer godt som gave til de som er glad i grillmat, gastronomer, hobbykokker eller andre som liker å eksperimentere med ulike matretter på kjøkkenet.

Hva Slags Kniver Trenger man på Kjøkkenet?

På kjøkkenet er det noen nøkkelkniver du bør ha:

 • Kokkekniv: Denne er allsidig og kan brukes til det meste som å hakke, skjære og kutte i terninger.
 • Brødkniv: Denne har sagtaggede blader som gjør det lettere å skjære gjennom skorpen på brød uten å knuse innholdet.
 • Skrellekniv: Denne er mindre og brukes til finere jobber som skrelling og utskjæring.
 • Filetkniv: Dette er en spesialkniv for å filetere fisk.
 • Kjøttkniv: Denne er større og brukes til å skjære større biter av kjøtt, som for eksempel kjøttstek.

Hva Brukes Kokkekniv til?

En kokkekniv er en allsidig kniv som brukes til mange formål på kjøkkenet. Den kan brukes til å hakke grønnsaker, skjære kjøtt, og kutte urter. Formen på bladet gjør det mulig å bruke en gyngebevegelse når du kutter, noe som gir mer effektiv og jevn kutting.

Hva er en God Kjøkkenkniv?

En god kjøkkenkniv er først og fremst skarp. Den skal være laget av høykvalitets stål, og håndtaket skal være behagelig og trygt å holde i. Balansen mellom blad og håndtak er også viktig for å sikre presisjon og kontroll. Pris og merke kan være indikatorer på kvalitet, men er ikke alltid avgjørende. Noen foretrekker også visse typer kniver basert på deres kulinariske tradisjoner, som japanske eller europeiske stiler.

Hvor Mange Kokkekniver Behøver man Egentlig?

For de fleste hjemmekokker, vil en god, allsidig kokkekniv være tilstrekkelig. Men hvis du regelmessig lager spesielle retter som krever forskjellige kutte teknikker, kan det være nyttig å ha mer enn en. For eksempel kan en mindre kokkekniv være nyttig for finere arbeid, mens en større kan være bedre for større oppgaver som å kutte en melon eller en stor oksestek.

Hvordan Bevare Kokkekniver Best Mulig?

Det er viktig å ta vare på kokkeknivene dine for å opprettholde skarpheten og forlenge levetiden. Her er noen tips:

 • Oppbevar dem i en egnet knivblokk eller på en knivmagnet for å beskytte bladene fra å bli skadet.
 • Vask dem for hånd i stedet for i oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskiner kan skade bladene.
 • Tørk dem grundig etter vask for å forhindre rust.
 • Slipe dem regelmessig. Hvor ofte avhenger av hvor mye du bruker knivene, men en generell regel er å slipe dem når du merker at de ikke lenger skjærer så effektivt.
 • Ikke bruk knivene på hardere overflater som glass eller metall, da dette kan skade bladene. Tre eller plast er de beste underlagene for å kutte.

Hva Brukes en Filetkniv til?

En filetkniv er designet for å filetere fisk. Dette innebærer å skjære vekk skinnet og bena fra fisken for å etterlate et rent stykke filet. Filetkniven har et langt, smalt og fleksibelt blad som gjør det lettere å følge konturene av fisken og skjære så tett som mulig til ben og skinn. Den kan også brukes til å filetere kjøtt og fjærkre, selv om den primært er designet for fisk.