Grytesett – Test – Startsett med Gryter og Kasseroller

0

Et godt grytesett er alfa og omega når man skal lage mat, og et verktøy som de aller fleste bruker flere ganger i uken.

I denne gjennomgangen har vi sett på noen av de aller mest kjente og populære grytesettene på markedet. Grytesettene er fra kjente og mindre kjente leverandører som WMF, Zwilling, Christiania 1739, Tefal, OBH Nordica, Jamie Oliver, Scanpan og Mareld.

Hvilke Grytesett har vi Sett På?

Grytesett

Vi har forsøkt å velge ut de grytesettene som for oss virker som de mest populære i dagens marked. Her har vi sett på søkevolum, men også hva som er listet som populært hos de ulike nettbutikkene.

Samtidig har vi hentet frem grytesett fra kjente merkevarer. Dette er gjerne varemerker vi allerede har tillitt til, og som er kjent for å levere gode produkter.

Grytesettene vi har sett på er:

  • WMF Provence Plus grytesett i 5 deler
  • Zwilling Quadro Grytesett i 4 Deler
  • Christiania 1739 – Le Chefs Kjelesett
  • Tefal Intuition Grytesett
  • OBH Nordica Supreme Steel
  • Jamie Oliver Grytesett
  • Scanpan Impact Grytesett
  • Mareld Grytesett i 5 Deler

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke grytesett andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og plukk deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


WMF Provence Plus Grytesett i 5 Deler

WMF Grytesett

Fra tyske WMF finner vi dette Provence Plus grytesettet i 5 deler. WMF er kjent for sine kjøkkenredskaper i rustfritt stål, og har produsert kjøkkenutstyr i over 160 år.

I WMF Provence Plus grytesett finner du fem ulike gryter og kasseroller.  WMF Provence Plus grytesett kommer i 5 deler. Dette omfatter gryter på 16 cm (2.0 liter), lav gryte på 20 cm (2.5 liter), høy gryte på 20 cm (3.5 liter) og 24 cm (6.0 liter). Alle grytene er utstyrt med glasslokk.

Bestill WMF Provence Plus Grytesett hos KitchenTime.no!

Ved siden av grytene følger også en kasserolle med diameter på 16 cm som rommer 1.5 liter. Denne kasserollen er uten lokk.

Grytene i settet er utstyrt med en smart formet hellekant som gjør det enklere å helle av vannet etter koking.

Grytesett i 5 Deler fra WMF

WMF Provence Plus grytesett er en vakker designet serie som passer godt både som et startsett eller for den vel etablerte.

Grytene og kasserollene i grytesettet er utviklet i Cromargan 18/10 rustfritt stål, og har en stilren blank ytterside. Bunnen på grytene er innkapslet og kan benyttes på alle varmekilder, inkludert induksjon og gassovn. Bunnen er utviklet for god og jevn fordeling av varmen.

Zwilling Quadro Grytesett i 4 Deler

Zwilling Grytesett

Fra Zwilling finner vi Quadro grytesett i 4 deler. Zwilling sin historie går tilbake til 1731. Det tyske selskapet er kanskje mest kjent for sine kokkekniver, men har også et godt utvalg av annet kjøkkenutstyr.

I Zwilling Quadro grytesett finner vi fire kjeler og kasseroller. Zwilling Quadro grytesett kommer med gryter på 16 cm (2.0 liter), 20 cm (3.0 liter) og 24 cm (6.0 liter). Alle grytene kommer med glasslokk.

Bestill Zwilling Quadro Grytesett hos KitchenTime.no!

I Quadro gryteseett fra Zwilling finner vi også en liten kasserolle på 16 cm (1.5 liter). Kasserollen kommer uten lokk, men her kan man benytte lokket fra den minste gryten.

zwilling Grytesett i 4 deler

I tradisjonell Zwilling stil kommer grytene i denne serien med en skinnende overflate i rustfritt stål. Dette gjør at grytene tar seg godt ut på komfyren, eller på middagsbordet. Lokkene er utviklet i avrundet gjennomsiktig glass, slik at du kan følge med under matlagingen.

Bunnen på grytene er trelags med en kjerne i aluminium. Dette sørger for jevn varmefordeling, og rask oppheting. Grytene i grytesettet kommer med innebygget litermål, slik at du lettere kan måle opp væske.

Christiania 1739 – Le Chefs Kjelesett

Christiania 1739 - Le Chef Kjelesett

Christiania 1739, er Christiania Glasmagasin sin egen merkevare. Dette er for meg ikke en kjent merkevare, men jeg syntes oversikten trengte litt variasjon. Le Chefs kjelesett fra Christiania 1739 er en serie med svarte kjeler og kasserolle med spennende detaljer.

Den svarte fargen sørger for at Le Chefs fra Christiania 1739 skiller seg fra andre grytesett, og gjør disse på denne måten litt ekstra spennende. De metallfargede detaljene er også med på å skape variasjon.

Bestill Le Chef Kjelesett fra Christiania 1739!

I Le Chefs kjelesett fra Christiania 1739 finner vi tre ulike kjeler og kasseroller. Le Chefs kjelesett kommer med kjeler på 3.5 liter og 2.0 liter, samt en kasserolle på 1.5 liter. Kasserollen kommer uten lokk.

Le Chef Kjelesett

Serien er produsert i aluminium som fordeler varmen jevnt og raskt, og således er energibesparende. Les Chefs kan brukes på alle typer komfyrer, inkludert induksjon. Alle delene er belagt med et slitesterkt og PFOA-fritt teflonbelegg; Teflon Xtra.

Tefal Intuition Stainless Steel Grytesett

Tefal Intuition Grytesett

Fra Tefal finner vi Intuition Stainless Steel grytesett, bestående av tre gryter og én kasserolle. Grytesettet er utviklet i rustfritt stål.

Grytesettet fra Tefal har fått navnet Intuition, da de har forsøkt å lage settet så enkelt og intuitivt som mulig. Med smarte funksjoner og et enkelt og forståelig design gjør dette grytesettet matlagingen enkel.

Man kan ikke vurdere en serie fra Tefal, uten å forvente og også finne en stekepanne i samme serie. Ønsker du å utvide grytesettet med en stekepanne vil du også finne dette i Intuition serien.

Bestill Tefal Intuition Grytesett hos Bakeren og Kokken!

I Tefal Intuition Stainless Steel grytesett finner vi fire ulike gryter og kasseroller. Tefal Intuition kommer med gryter på 24 cm (4.7 liter), 20 cm (2.7 liter) og 16 cm (1.3 liter). Grytene kommer med gjennomsiktig lokk.

I grytesettet følger også en kasserolle på 16 cm (1.3 liter). Kasserollen har ikke medfølgende lokk.

Grytene fra Tefal har tykke bunner for lang holdbarhet, og god varmefordeling. Grytene har samtidig litermål på innsiden, slik at det er lettere å måle opp. Grytene er også utstyrt med hellekant for enkel servering.

OBH Nordica Supreme Steel Gryter

OBH Nordica Kasserolle

Supreme Steel fra OBH Nordica er ikke tilgjengelig som grytesett. Serien er allikevel en populær gryteserie, så vi tok den derfor allikevel med.

Grytene i Supreme Steel serien fra OBH Nordica er laget i rustfritt stål. Gryten kan brukes på induksjon samt alle andre typer komfyrer. Kan også vaskes i maskin.

Bestill OBH Nordica Supreme Steel hos Bakeren og Kokken!

Lokket på gryten er utstyrt med innebygd sil og grytene har fått helletut. Dette så det skal bli enklere å helle av vann etter man har kokt pasta eller poteter. Helletutene er også behjelpelig når man skal helle over i sausnebb eller tilsvarende.

OBH Nordica Gryte

Blant grytene og kjelene i Supreme Steel serien fra OBH Nordica finner man en gryter på 24 cm (5.0 liter) og 20 cm (3.0 liter), samt kasseroller på 18 cm (2.0 liter) og 16 cm (1.5 liter). I Supreme Steel serien fra OBH Nordica finner man også en teflonbelagt stekepanne på 28 cm.

Jamie Oliver Grytesett

Jamie Oliver Gryter

Jamie Oliver er kjent for mange gjennom sine ulike TV-show og TV-opptredener. Som en del av merkevaren har Jamie Oliver samtidig blant annet også gjort et samarbeide med Tefal der de lanserer ulike redskaper til kjøkkenet.

Som en del av dette samarbeidet har han lansert flere ulike serier med grytesett og stekepanner. Jamie Oliver Premium Grytesett fra Tefal, er en serie med 1 kasserolle og 3 kjeler.

Bestill Jamie Oliver Gryter hos Christiania Glasmagasin!

Kjelene er fremstilt i robust, rustfritt stål med polert ytterside, og har en tykk bunn som leder og holder godt på varmen. Kjelesettet tåler alle typer varmekilder, inkludert induksjon.

Jamie Oliver Grytesett

Blant kjelene finner du en gryte på 24 cm (5.2 liter), 20 cm (3.0 liter) og 16 cm (1.5 liter). I serien finner du også en kasserolle på 16 cm (1.5 liter). Lokk medfølger de ulike grytene, men kasserollen er uten.

I Permium serien fra Jamie Oliver og Tefal finner du også et bredt utvalg av stekepanner, en støpejernsgryte, grillpanne, wokpanne og annet.

Scanpan Impact Grytesett I 3 Deler

Scanpan Impact Grytesett 3 Deler

Scanpan er en kjent merkevare innenfor kokekar og stekeredskaper. Siden 1956 har Scanpan produsert sine egne gryter, kasseroller og stekepanner.

Grytene og kasserollene i Impact serien er laget i høykvalitets 18/10 rustfritt stål som gir maksimal holdbarhet. Grytene i serien har også et elegant preg.

I Impact grytesett fra Scanpan finner du 2 gryter på henholdsvis 3.2 og 2.5 liter. I settet følger også en kasserolle med volum på 1.8 liter. Både grytene og kasserollen har medfølgende lokk i glass.

Bestill Scanpan Impact Grytesett hos Bakeren og Kokken!

Grytesettet har tykk aluminiumbunn for rask oppvarming og jevn fordeling av varmen. Håndtakene kommer i rustfritt stål og er unngår dermed å bli for varme.

Ved siden av grytene og kasserollene i Impact settet fra Scanpan, finner du i denne serien også ulike wokpanner og stekepanner, langpanne, traktørpanne, større suppegryter og annet. Dette gir deg muligheten til å utvide Scanpan Impact samlingen ettersom behovet vokser.

Mareld Grytesett i 5 Deler

Mareld Grytesett

Mareld grytesett kommer med hele 5 deler. Selv om de fleste av oss kun har 3 eller 4 koketopper på stekeovnen vår, er det alltid praktisk å ha en ekstra kjele eller kasserolle tilgjengelig mens man holder på med matlagingen.

Bestill Mareld Grytesett hos Bakeren og Kokken!

Bruk pottene sammen når du skal lage mat til hele familien eller bruk en og en når du skal lage middag eller til mindre selskap. En praktisk samling med 5 forskjellige størrelser. Grytenes utside har en stilren og matt finish som passer i alle moderne hjem.

Mareld gryte

Hva Bør et Godt Grytesett Inneholde?

Et godt grytesett bør inneholde det man trenger av kjeler og gryter til matlagingen. Minstekravet er at det er en stor og god kjele til ris, pasta og poteter, en mellomstor kjele til grønnsaker og tilbehør, og en liten kjele eller kasserolle til saus og annet.

Grytesettene bør også kunne utvides med flere kjeler i ulike størrelser, og i enkelte tilfeller også stekepanner og sautepanner. Dette er dog ikke noe krav, da man gjerne kan kombinere dette fra andre leverandører.

Grytene bør kunne være fleksible, og kunne brukes på ulike koketopper. Dette inkluderer induksjon og keramisk koketopp.

Hvorfor Kjøpe et Grytesett?

Man kan godt spørre seg hvorfor man må investere i et stort grytesett, og ikke i stedet utvide samlingen med gryter etter hvert som behovet øker.

Noe av årsaken til dette er at kasserollene og grytene i et grytesett gjerne er designet likt, slik at de matcher hverandre. Da grytene og kjelene i et grytesett gjerne ender opp med å stå fremme på komfyren både under og etter matlagingen, ser det finere ut når de er av samme design, og matcher hverandre.

Et grytesett er også gjerne satt sammen slik at det skal dekke de behovene som oppstår under matlagingen. Når man skal lage middag, klarer man seg sjelden med bare én kjele, og det er derfor praktisk å ha et større utvalg å velge mellom.

Grytesett som Innflytningsgave

Et grytesett kan være en flott innflytningsgave. Dette gjelder kanskje spesielt for den som skal flytte for seg selv for første gang. Om din sønn eller datter skal flytte til egen leilighet vil de være nødt til å begynne og lage maten sin selv. Da er det på sin plass med et pent og ryddig grytesett.

Når barna, eller andre bekjente, senere i livet velger å flytte sammen med en kjæreste eller partner, kan det også være på plass med et nytt grytesett. Enkelte av grytene kan ha blitt slitt, eller man har behov for å kunne lage større porsjoner.

Da et grytesett tar stor plass i kjøkkenskapet, kan det være lurt å ta en prat med den nyinnflyttede, og høre litt rundt hvorvidt de har behov for et nytt grytesett, og eventuelt få noen tips til hvilke serier de ønsker seg.

Hvorfor Ingen Støpejernsgryter?

Vi har i denne gjennomgangen kun valgt å se på tradisjonelle grytesett, og dermed unngått gryter i støpejern tilsvarende. Eksempler på leverandører innen støpejernsgryter er Le Creuset og Staub, men også blant merkevarene vi har nevnt over.

Selv om grytene fra Le Creuset og Staub er veldig flotte, anser vi disse grytene til å være i en annen kategori enn grytene, kjelene og kasserollene i grytesettene over.

Det betyr ikke dermed at det ikke senere kan dukke opp en ny gjennomgang med tips til flotte støpejernsgryter!

Kan Man Kombinere Grytesettene med Andre Steke- og Kokekar

Selv om flere av de grytesett vi har sett på, også kommer med matchende stekepanner og støpejernsgryter, kan det være enkelte hvor dette er begrenset. Det kan også være at gryteserien i fremtiden ikke lenger vil være i salg.

Når det kommer til kjeler og kasseroller, er det gjerne ønskelig at alle er fra samme serie. Dette så de skal ligne litt på hverandre. Stekepanner, støpejernsgryter og andre steke og kokekar er derimot ofte så ulike at det ikke gjør noe om man blander litt mellom de ulike leverandørene.

Et grytesett kan gjerne være et utgangspunkt, og så kan man utvide samlingen med stekekar og gryter fra andre leverandører, etter hvert som behovet dukker opp.