Salatslynge – Et Alternativ blir Stadig «Best i Test»

0

Frisk og sprø salat er godt, og benyttes som tilbehør til de aller fleste matretter. Men salaten bør helst skylles før bruk, og kan derfor fort bli litt vassen. Samtidig renner det ofte vann fra salaten ned på tallerkenen.

Ved hjelp av en salatslynge kan man skylle av salaten, og raskt sørge for at bladene er sprø og krispe før de settes frem på matbordet.

I denne oversikten har vi sett på flere av de mest populære salatslyngene på markedet. Et av alternativene har flere ganger også blitt plukket ut som «best i test» av kjente magasiner og nettsider.

Hvilke Salatslynger har vi sett på?

Når vi skulle velge ut hvilke salatspinnere vi ønsket å se på, gikk vi først igjennom de ulike testene på nettet. Dette er gjerne amerikanske tester, som har fokusert på alternativer som selges i USA, men enkelte er også tilgjengelige i Norge.

salatslynge

Videre har vi forsøkt å plukke ut slynger med ulikt design og funksjonalitet. Dette så man kan få et godt overblikk over hvilke alternativer som er tilgjengelige på markedet. Målet her er at du skal kunne finne en salatslynge som passer dine ønsker.

Vi har sett på Følgene Salatspinnere:

  • OXO Good Grips Salatslynge
  • OXO Salatspinner i Rustfritt Stål
  • Fiskars Functional Form
  • Rösle Salatslynge i Rustfritt Stål
  • Zyliss Swift Dry Salatslynge
  • GEFU Rotare Salatspinner

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke salatslynger andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

OXO Good Grips Salatslynge – Best i Test

Oxo Good Grips Salatslynge

Den salatslyngen som til stadighet har blitt trukket frem som «Best i Test» i de ulike forbrukertestene, er OXO Good Grips. OXO Good Grips har blitt trukket frem i magasiner som NY Times, Business Insider, The Kitchen og The Spruce Eats, der de fremhever denne som det beste alternativet.

OXO Good Grips salatspinner er utstyrt med en smart pumpefunksjon som sørger for at salatkurven starter å spinne inne i bollen. Pumpen trenger bare en liten håndfull med trykk før spinneren har gjennomført jobben.

OXO Good Grips

Slyngen har også en bremseknapp som kan benyttes når salaten er ferdig spunnet. På denne måten slipper du å vente på at kurven skal slutte å rotere, før du åpner av lokket.

Bestill OXO Good Grips hos Bakeren og Kokken!

I NY Times sin test av salatspinnere gjorde de en gjennomgang av 31 alternativer, og valgte ut 8 kandidater som ble testet. OXO Good Grips sin salatslynge ble her plukket ut som «Our Pick», basert på dens stødige form, og den enkle pumpemekanismen.

Det ble også fremhevet at den var enkel i bruk. Dette spesielt da dens trykkbaserte spinnefunksjon var den enkleste å operere.

Salatbollen

Forretningsmagasinet Business Insider trekker frem OXO Good Grips salatspinner som «The Best Overall» og fremhever den brukervennlige pumpeknappen. Her brukte de kun to eller tre trykk før spinaten og hjertesalaten var ferdig spunnet.

Velg mellom Stor og Liten Salatslynge!

Business Insider fremhevet også hvordan den store kurven fungerte som dørslag, samt skålens non-slip underlag. Business Insider påpekte også spinnerens bremseknapp, samt at den virket solid og stødig.

OXO Good Grips kommer med en smart pumpe som gjør at du med få trykk kan tørke ferdig salaten. Når salatslyngen ikke er i bruk, kan pumpen trykkes inn i lokket, slik at den tar mindre plass.

Salatspinnerens kurv fungerer også som et dørslag, slik at du lettere kan skylle av og vaske salaten før du spinner av vannet.

Salatspinnerens skål er laget i plast, og egner seg godt både til servering av den ferdige salaten, samt lagring i kjøleskapet. Salatslyngen kan også vaskes i oppvaskmaskin, på øverste hylle.

Salatskålen er utstyrt med en sklisikker bunn. Dette gjør at salatslyngen står mer stødig under bruk, samtidig som den også står mer stødig på spisebordet.

OXO Salatspinner i Rustfritt Stål

Oxo Good Grips Rustfritt Stål

Fra OXO Good Grips finner vi også deres salatslynge i rustfritt stål. Dette er det samme alternativet som salatslyngen over, men da med en mer dekorativ salatskål i stål.

Den originale OXO Good Grips versjonen i plast, har en flott og solid salatskål, som egner seg godt til servering. Versjonen i rustfritt stål, er samtidig mer dekorativ og unik. Salatskålen i rustfritt stål er dermed et mer eksklusivt alternativ.

Stålversjonen av OXO Good Grips ble i de ulike magasinene over, også trukket frem som et godt test-resultat. Salatslyngen hadde en vakrere salatskål i stål, men kom samtidig dårligere ut enn plastversjonen, da den er i en høyere prisklasse.

Bestill OXO Good Grips i Rustfritt Stål hos Bakeren og Kokken!

På lik linje som plastversjonen har stålutgaven av OXO Good Grips salatslynge et gjennomsiktig lokk i BPA-fri plast. Dette gjør at du fortsatt har mulighet til å følge med på salatspinningen uten å måtte ta av lokket.

OXO salatslynge i rustfritt stål er også tilgjengelig i liten og stor utgave. Spinneren kommer med smart pumpefunksjon som kun trenger et par trykk for å klargjøre salaten.

Fiskars Functional Form

Fiskars Functional Form Salatslynge

Fiskars Functional Form salatslynge er en enkel og flott slynge i hvitt med oransje detaljer. Salatspinneren er samtidig praktisk og funksjonell. Skyll av salatbladene i kurven før den settes i bollen. Sett på lokket og rotér på håndtaket for å la salatslyngen gjøre jobben sin.

Etter du har tørket salaten kan du tørke av vannet og benytte salatslyngens skål som salatbolle. Flere brukere er fornøyde med spinnefunksjonen, men noen påpeker samtidig at størrelsen på slyngen kan være begrensende. Dette er spesielt aktuelt om du ønsker å benytte den til å lage større salater.

Salatslyngen kommer med en kurv, som også fungerer godt som et dørslag. Her kan man skylle av salaten før man tørker av med spinneren. Fiskars Functional Form salatspinner er samtidig lett å rengjøre, da den kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Fiskars Functional Form Salatslynge finner du hos Bakeren og Kokken!

Bunnen av salatskålen er utstyrt med en non-slip-base, slik at bollen står mer stødig. Dette er spesielt praktisk når man skal benytte spinneren, men fungerer også godt på serveringsbordet.

Fiskars sin Functional Form serie er bygget rundt praktisk kjøkkenutstyr og annet til hjemmet. Produktene er funksjonelle og enkle i bruk, og har samtidig et praktisk design.

Rösle Salatslynge i Rustfritt Stål

Fra tyske Rösle finner vi denne salatslyngen i rustfritt stål. Salatslyngens lokk er laget i bruddsikkert glass, og utstyrt med et funksjonelt spinnehåndtak.

Kombinasjonen av glasslokk i bruddsikkert glass, og serveringsskålen i rustfritt stål, gjør denne salatspinneren fra Rösle til et eksklusivt alternativ. Stålbollen og glasslokket er også mer stødig, sammenlignet med tradisjonelle salatspinnere i plast.

Samtidig er det flere av tilbakemeldingene online som tyder på at salatslyngen fra Rösle kanskje er litt for høyt priset, sammenlignet med alternativene i plast. Noen er kjempefornøyde, mens andre klager på at den ikke levde opp til forventningene.

Bestill Rösle Salatslynge hos Bakeren og Kokken!

Spinnerfunksjonen på Rösle salatslynge består av et håndtak som man roterer rundt. Denne minner mye om løsningen man finner i utgaven fra Fiskars Functional Form. Systemet sørger for at prosessen er både effektiv og brukervennlig.

Salatspinneren fra Rösle tåler vask i oppvaskmaskin, og er dermed lett å rengjøre. Samtidig holder det ofte bare å skylle av tørke av salatspinneren etter bruk.

Se også vår oversikt over Dørslag!

Zyliss Swift Dry Salatslynge

En annen salatslynge som har blitt kåret til «Best i Test», er Zyliss sin Zwift Dry. Salatspinneren fra Zyliss ble av Serious Eats i 2016 plukket ut som vinner av deres test. Her ble det fremhevet at den imponerte vesentlig bedre enn de andre i testen, og hadde et størrelseseffektivt design, en solid konstruksjon, og en slyngemekanisme som krevde liten innsats.

Zyliss Swift Dry kommer med en smart og effektiv pumpe, som kan håndteres med én hånd. Pumpen trenger kun å presses en håndfull ganger for å tørke salaten. Pumpehåndtaket kan lukkes ned i lokket når den ikke er i bruk. Dette resulterer i at salatslyngen tar mindre plass ved lagring.

Zyliss Swift Dry har også en stoppknapp som gjør at du kan avslutte spinneren når den er klar. På denne måten slipper du å vente til kurven slutter å rotere.

Bestill Zyliss Swift Dry hos Bakeren og Kokken!

Silkurven på Zyliss Swift Dry salatslynge er unikt utformet med en bølgete kant. Dette er gjort for å øke mengden med luft som kommer inn i kurven, noe som igjen sørger for at tørkeprosessen går raskere. Designet skal, ifølge Zyliss, sørge for at salatspinneren fjerner mer vann enn konkurrentene.

Salatspinneren fra Zyliss har en diameter på 20 cm, noe som gjør at den egner seg best for mindre mengder salat.

Swift Dry salatslynge fra Zyliss kommer med grønn pumpefunksjon og kurv. Salatbollen under i gjennomsiktig, og fungerer godt som serveringsbolle på matbordet. Hell av vannet fra bollen når salaten er ferdig tørket, og overfør salaten fra kurven.

GEFU Rotare Salatspinner

GEFU Rotare salatslynge kommer med en enkel spinnefunksjon, med roterende håndtak. Systemet gir en effektiv og enkel spinning, som resulterer i sprø og krispe salatblader.

Salatspinneren fra GEFU har et moderne design med hvitt lokk, og svarte detaljer i sveivdrift og salatkurv. Salatskålen er i gjennomsiktig plast. Skålen kan godt benyttes som salatbolle på serveringsbordet.

Ulikt fra de andre salatslyngene i oversikten, er GEFU Rotare utstyrt med en helleåpning i lokket. Dette gjør at du fortløpende kan helle av skyllevannet etter hvert som du spinner av salaten. På denne måten kan du få ut mer av vannet, uten å ta lokket av og på flere ganger.

Bestill GEFU Rotare Salatslynge hos Bakeren og Kokken!

Spinneren fra GEFU er enkel i bruk. Vask over i salaten, og ha den over i dørslaget/salatkurven. Flytt kurven i salatbollen og sett på lokket. Ved å ta noen runder med sveiven tørkes salatbladene. Hell av vannet gjennom utslagshullene i lokket, og påfør noen ekstra spinn for å være på den sikre siden.

Server Salaten med Lekkert Salatbestikk

En god salat fungerer som et godt tilbehør til det meste av måltider. Ved siden av å tilføre smak og variasjon, er salaten også med på å bringe litt sunnhet og farger til måltidet.

Salaten er samtidig med på å pynte opp serveringsbordet. Server salat som tilbehør til grillmaten på en varm sommerdag, eller som tilbehør til lasagne, gryteretter eller annen middagsmat.

Aida Raw Serveringsbestikk i tre

For å servere salaten kan man benytte salatbollen som følger med de ulike salatslyngene. Dette er praktisk og fungerer godt. Alternativt finnes det også et bredt utvalg av salatboller og salatskåler i tre, stentøy og andre materialer.

Salaten serveres også sammen med et matchende salatbestikk. I vår oversikt over salatbestikk finner du flere alternativer. Det skandinaviske salatbestikket består gjerne av to lange bestikkdeler i tre. Enkelte har også detaljer i stål eller metall.

Se vår Oversikt over Salatbestikk!

Trematerialet er med på å fremme det naturlige og organiske ved salaten og måltidet for øvrig.

De ulike leverandørene av salatbestikk tilbyr også gjerne matchende salatboller eller salatskåler, slik at man kan kombinere dette. Delene kan også benyttes på tvers av leverandører.