Rømertopf Leirgryte – Gryte fra Rømertopf

0

Rømertopf leirgryte er en klassisk stor leirgryte uten glasur. Gryten kan benyttes til å steke kjøtt, fugl, fisk og grønnsaker, men kan også benyttes til å bake brød.

Rømertopf Leirgryte

De tradisjonsrike klassiske grytene fra Rømertopf kommer i størrelser på 2,5 kilo og 5 kilo. Grytene kommer med to forskjellige utsmykninger. Ett moderne design med Rømertopf logo, og et klassiskt og utsmykket med Rømertopf logo og ulike ikoner fra landbruket.

Bestill Rømertopf Leirgryte hos Bakeren og Kokken!

Den tradisjonelle fargen og det flotte designet på leirgryten gjør at du kan servere matretten rett fra gryten.

Stek Kjøttet Langsomt med Rømertopf Gryte

Å bake kjøtt eller brød i en Rømertopf leirgryte gjøres gjerne over litt lengre tid. Temperaturen som bør benyttes ligger mellom 125 og 200 grader. Leirgryten begynner stekingen på kald ovn slik at oppvarmingen av ovnen også gir litt ekstra tid i stekingen.

Rømertopf Gryte

Ved å steke maten i en fuktet Rømertopf leirgryte slipper du å benytte ekstra stekefett. Den lange oppvarmingen på lavere temperaturer sørger for at flere av vitaminene holder seg aktive i maten.

Se Rømertopf Leirgryter hos Kitchentime!

Steketiden ved bruk av leirgryte varierer basert på de ulike oppskriftene. Ifølge matoppskriftene til Matprat skal en elgstek stekes i 2-3 timer på 125 grader, mens deres kyllinglår stekes i 2-2,5 timer på 200 grader.

Bruk av Rømertopf Leirgryte

Det kan være lurt å orientere seg litt før man benytter denne leirgryten fra Rømertopf. Informasjon rundt bruk av gryten ligger vedlagt i pakken, og er også tilgjengelig på nett.

Bestill Rømertopf Leirgryte hos Bakeren og Kokken!

Før du tar Rømertopf leirgryte i bruk må du fukte den. Dette så den ikke er tørr når du setter den i ovnen. Gryten fuktes ved å sette den i vann i rundt 20 minutter før du starter stekingen. Om leirgryten er ny, eller ikke har vært brukt på en stund kan den godt stå lenger enn dette.

Vannet som trekker inn i gryten blir en del av bakeprosessen og sørger for at maten blir saftig, samtidig som det hindrer at den brenner seg.

Når du setter Rømertopf leirgryte i ovnen er det viktig å benytte en kald ovn. På denne måten ungår du for brå temperaturovergang for leirgryten. Følg instruksjoner for dette tilpasset den aktuelle gryten.