Skjærefjøl i Tre – Test – Finn din Favoritt!

0

Skjærebrett i tre har en naturlig plass på den norske kjøkkenbenken. Om den benyttes til oppskjæring av brødskiver til frokosten, eller til kjøtt eller grønnsaker til middagsmaten.

Mange benytter også skjærefjøla som et serveringsbrett. Her har man mulighet til å servere spekemat, oster, tapas, og mye annet. Enkelte av skjærebrettene under er designet nettopp med dette i tankene.

En skjærefjøl benyttes til underlag for å skjære opp matvarer. Eksempler på dette kjøtt, fisk, grønnsaker og brød. Skjærefjøler finnes i tradisjonelle utgaver laget i oljebehandlet tre, og i mer moderne utgaver laget i hard plast. Skjærefjøla beskytter underlaget mot kutt fra kniven, samtidig som den gjør det enklere å sørge for god kjøkkenhygiene.

Hvilke Skjærefjøler har vi sett på?

I vår gjennomgang av skjærebrett i tre, har vi forsøkt å plukke ut et variabelt utvalg. Her har vi funnet frem robuste arbeidsbenker, og kombinert dette med skjærebrett som i større grad er utviklet for presentasjon og servering av mat.

Skjærefjøl i Tre

Skjærebrettene vi har plukket ut kommer i råvarer som teak, eik, bøk og akasietre. De fleste brettene bør regelmessig behandles med olje, slik at de bevarer sin kvalitet.

Vi har Sett på Følgende Skjærefjøler:

  • Skagerak Skjærefjøl i Teak Tre
  • Morsø Kit Skjærefjøl i Tre
  • Ronneby Bruk Slakterskjærebrett med Renner
  • Ironwood Gourmet Bakebord og Skjærebrett
  • Stelton Sixtus Skjærefjøl i Eik
  • Aida Raw Skjærebrett i Teak Tre
  • Rundt Eva Solo Nordic Kitchen Skjærefjøl i Tre
  • Pebble Skjærefjøl i Tre fra Robert Welch

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke skjærefjøler andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Skagerak Skjærefjøl i Teak Tre

Skagerak Skjærefjøl i Tre

Nydelig og robust skjærefjøl i teak fra danske Skagerak. Skjærebrettet er utviklet i massive tverrskårne treklosser som øker kvaliteten og levetiden på produktet, samtidig som de reduserer slitasjen på kniven.

Skjærebrettet fra Skagerak har en rustikk følelse over seg, og de tilfeldige variasjonene i fargen i de ulike treklossene skaper små kontraster og gjør skjærebrettet mer spennende.

Bestill Skagerak Skjærebrett i Teak hos Bakeren og Kokken!

Treverket benyttet er økologisk teaktre fra Indonesia, Mellom- og Sør-Amerika. Treverket inneholder naturlige oljer, som er med på å øke kvaliteten på brettet.  

Brettene kommer samtidig med små håndtak på kortsiden. Dette gjør at det er lettere å flytte brettet dersom du skal benytte det til servering.

Brettene kommer i flere ulike størrelser, fra 33 x 21 cm og opp til 56 x 35 cm. De ulike størrelsene har samtidig litt varierende design. Variasjonen i design gjelder spesielt for rennekanten, håndtakene på siden og for tykkelsen.

Se Utvalget innen Skagerak Skjærefjøler hos BakerenogKokken.no!

Det vil derfor være lurt å sette seg inn i de ulike størrelsene for å se hva som passer best med de ønskene man har for skjærebrettet.

Skagerak Skjærebrett

Skjærefjølene fra Skagerak passer perfekt til brød, kjøtt og grønnsaker. Brettene kan samtidig godt også benyttes til serveringsbrett for ostefat, spekemat eller tapas.

Morsø Kit Skjærefjøl i Tre

Morsø Skjærebrett

Fra danske Morsø finner vi denne serien med Kit skjærefjøler i oljet eik. Skjærefjølene har et klassisk og mykt design som passer godt på kjøkkenbenken, så vel som på spisebordet.

Morsø skjærebrett kommer i tre ulike størrelser; liten, medium og stor. Det minste alternativet har en størrelse på 20 x 30 cm, mens det største alternativet har en størrelse på 32 x 46 cm. Alle de tre alternativene har en tykkelse på 3 cm.

Bestill Morsø Skjærebrett hos NordicNest.no!

Morsø er først og fremst kjent for sine peiser og utegriller. De senere årene har de også lansert ulikt kjøkkenutstyr som kjelesett og stekepanner. Gjennom Morsø Kit tilbyr de, ved siden av skjærebrett, nå også et godt utvalg av serveringsfat, krydderutstyr, ovnsformer og tørkerullholdere.

Morsø KIT

Kit serien fra Morsø er designet av Jakob Wagner. Designet av skjærebrettene er utviklet med referanse til klassiske avrundede slakterblokker. Dette gjenspeiles i de avrundede kantene på siden. Trefjøla kommer samtidig med rette sidekanter, slik at de skal kunne stå lent opp mot veggen.

Gjennom treverket gjenspeiler Morsø Kit fjølene sitt nordiske tradisjonelle opphav, samtidig som de avrundede kantene gir et mer moderne og originalt preg.

Ronneby Bruk Slakterskjærebrett med Renner

Ronneby Bruk

Dersom du ønsker en ordentlig arbeidsfjøl å jobbe med, kan dette skjærebrettet fra Ronneby Bruk være et godt alternativ. På Ronneby Bruk sine egne hjemmesider omtales dette produktet som et slakterskjærebrett, noe som også gjenspeiles i designet.

Skjærebrettet fra Ronneby Bruk er utviklet i stavelimt oljet bøketre. Brettet er utstyrt med rennekant for arbeid med kjøttstykker. Brettet har også innskårne håndtak på kortsidene, slik at det skal være lettere å flytte det.

Bestill Skjærebrett i Tre fra Ronneby Bruk hos KitchenTime.no!

Slakterskjærebrettet fra Ronneby Bruk har en størrelse på 52 x 38 cm, og en høyde på 4 cm. Dette gjør brettet til et ordentlig arbeidsredskap. Ved siden av håndtering av kjøtt, kan man selvfølgelig også benytte skjærebrettet til både brød og grønnsaker.

Det opplyses at brettet skal vaskes for hånd. For godt vedlikehold bør den også regelmessig behandles med olje. Dette for å unngå at treverket sprekker opp.

Skjærebrettet bestiller du hos KitchenTime.no!

Ronneby Bruk er et svensk selskap, og er kanskje mest kjent for sitt utvalg innen stekepanner og gryter i støpejern. Ronneby Bruk tilbyr også ulike kjeler og annet kjøkkenutstyr.

Ironwood Gourmet Bakebord og Skjærebrett

Ironwood Gourmet bakebord

En annen arbeidsbord er dette doble bakebordet og skjærebrettet fra Ironwood Gourmet. På den ene siden av brettet finner man en flat overflate til baking, mens det på den andre siden er tilrettelagt for skjæring og behandling av kjøtt.

Skjærebordet er utstyrt med en støttelist som holder brettet mer stabilt mot kjøkkenbenken. På denne måten oppnår du en mer robust arbeidsfjøl når du skal jobbe med gjærbaksten, eller sløye fisken.

Bestill Ironwood Gourmet Bakebord og Skjærebrett hos KitchenTime.no!

Ironwood Gourmet bakebord og skjærebrett er laget i akasietre. Dette er et slitesterkt og robust materiale som ofte benyttes til hagemøbler. Brettet vaskes for hånd med en varm klut, og skal ikke bløtelegges. Det er anbefalt at man regelmessig oljebehandler brettet, slik at det holder lenger.

Ironwood Gourmet skjærefjøl i tre

Skjærebrettet har en størrelse på 60,3 x 43,6 cm. Dette gir en vekt på 5,2 kilo. Dette er med andre ord et massivt skjærebrett som gir godt plass til å bearbeide matvarene.

Ironwood Gourmet er et amerikansk selskap, som har spesialisert seg på høykvalitetsprodukter i akasietre. Blant deres produkter finner man et bredt utvalg av skjærefjøler og serveringsbrett, salatskåler og salatbestikk, ostefat og lignende.

Stelton Sixtus Skjærefjøl i Eik

Sixtus skjærefjøl fra Stelton

Sixtus skjærefjøl fra Stelton er et klassisk alternativ, designet av danske Søren Refsgaard. Sixtus-serien er opprinnelig designet for å være et grillsett.

Serien inneholder derfor, ved siden av dette skjærebrettet, også grillklype, stekespade, samt tranchergaffel og trancherkniv i rustfritt stål. Dette er redskapene som vises på bildet over.

Stelton skjærefjøl

Sixtus skjærefjøl har en avlang form, med størrelse på 27 x 54 cm. Dette gjør at den egner seg godt nettopp til avlange kjøttstykker som indrefilet og biff. Brettet kommer med praktisk dreneringsspor rundt kanten, slik at saften fra kjøttet ikke havner på kjøkkenbenken. Skjærebrettet kan naturlig nok også benyttes til brød og grønnsaker.

Bestill Sixtus Skjærebrett og Grillverktøy hos BakerenogKokken.no!

Fjøla er laget i FSC-sertifisert europeisk eik, som er et solid tre-materiale med god holdbarhet. Skjærefjøla er vasket og behandlet med næringsmiddelgodkjent materiale, slik at den holder seg fin lenger.

Stelton Sixtus er en klassisk skjærefjøl i lys eik. Ved siden av å benyttes til matlaging, kan den med sitt elegante design også benyttes som serveringsbrett. Dette kan være i forbindelse med grillmat, men også tapas, spekemat, ostefat og annet.

Aida Raw Skjærebrett i Teak Tre

Fra Aida, og deres Raw serie, finner vi dette utvalget med spennende skjærefjøler. I tråd med serviset og skålene i Aida Raw-serien, er deres skjærebrett også like fult dekorative som de er praktiske.

Aida Raw skjærefjøl kommer i til sammen 5 ulike størrelser. Den minste utgaven er på 32 x 15 cm, mens den største utgaven er på 50 x 14 cm. Brettene kommer med andre ord både i smale og mer firkantede utgaver.

Velg Mellom 5 Ulike Størrelser hos Bakeren og Kokken!

Skjærebrettene er laget i teak tre. Dette er et solid materiale, som også gjør seg vakkert på serveringsbordet eller kjøkkenbenken. Brettene kommer også med et håndtak, slik at de er lettere å flytte rundt på bordet.

Selv om Aida Raw skjærefjøl i tre kan benyttes som et klassisk skjærebrett, er det kanskje først og fremst tenkt som et dekorativt innsalg for servering av ulike mat og pålegg. Det store utvalget i størrelser gjør at du kan kombinere med et sett, hvor du benytter ulike fjøler til ulike matretter.

Rundt Eva Solo Nordic Kitchen Skjærefjøl i Tre

Trenger du et skjærebrett til servering av pizza, tapas eller spekemat? I deres Nordic Kitchen serie tilbyr Eva Solo dette store og runde skjærebrettet i tre.

Sjærefjøla er laget i massiv eik tre, noe som gir den et rå og rustikk utseende. Det naturlige materialet gjør at hvert enkelt produkt er unikt.

Eva Solo skjærebrett hempe

For enklere oppbevaring kommer Eva Solo Nordic Kitchen skjærefjøl utstyrt med en hempe laget i lær. Dette gjør at du kan henge opp brettet på en hank. Hempen i lær er samtidig dekorativ, og er med på å forsterke det naturlige og rustikke uttrykket.

Bestill Rundt Eva Solo Skjærebrett/Serveringsbrett hos Bakeren og Kokken!

 Ved siden av å kunne benyttes til servering av pizza og andre matretter, er dette skjærebrettet også egnet som en mer tradisjonell skjærefjøl. Brettet har en diameter på 35 cm, slik at det er god plass til håndtering av både brød, kjøtt og grønnsaker.

Brettet rengjøres med varmt såpevann etter bruk. Vedlikehold skjærebrettet gjennom regelmessig behandling med olje. Tåler ikke vask i oppvaskmaskinen.

Pebble Skjærefjøl i Tre fra Robert Welch

Pebble skjærefjøl

Et annet dekorativt alternativ er Pebble skjærefjøl i tre fra Robert Welch. Navnet Pebble er hentet fra steinriket, og viser til steiner som har blitt slipt runde fra elver eller langs stranden. Den runde dråpelignende formen på dette skjærebrettet er inspirert nettopp av disse stenene.

Pebble Skjærefjøl fra Robert Welch finner du hos NordicNest.no!

Pebble skjærefjøl er laget i massiv eik tre, og kommer med myke avrundede kanter. Det myke og noe unike designet, gjør at denne skjærefjøla også fungerer godt som serveringsbrett. Brettet er behandlet med næringsmiddelgodkjent oljefinish for lenger holdbarhet.

Pebble skjærefjøl fra Robert Welch er tilgjengelig i to ulike størrelser. Velg mellom stor utgave på 44 x 30 cm, og liten utgave på 32 x 24 cm.

Robert Welch Classic skjærebrett

Robert Welch tilbyr, ved siden av Pebble, også mer klassiske firkantede skjærebrett i massiv eik. Brettene er laget i tilsvarende tremateriale og med samme oljefinish. Disse finnes i utgaver på 30 x 22 cm, og 38 x 28 cm.

Se Firkantede Skjærebrett fra Robert Welch her!

Hvorfor Velge En Skjærefjøl i Tre?

Tapasbrett

Det finnes i dag skjærebrett både i plast og i tre. De klassiske skjærebrettene i tre har gjerne mer tradisjon rundt seg, mens skjærebrettene i plast gjerne er smalere og tar mindre plass.

Det finnes mange meninger om dette, så under skal vi se på noen av grunnene til hvorfor mange velger en skjærefjøl i tre!

En av de viktigste årsakene er kanskje selve utseendet. Mens et skjærebrett i plast, ofte kun er en praktisk bruksgjenstand, vil en skjærefjøl i tre gjøre seg langt bedre på kjøkkenbenken. Her kommer også gjerne tradisjoner og kultur inn som element.

En videreføring av designet er også at et alternativt i tre tar seg langt penere ut på et middagsbord eller under en matservering. Spekemat, tapas, brødskiver og rundstykker, ostefat, pizza, etc. gjør seg rett og slett bedre på et serveringsfat i tre enn i plast.

For mange er en skjærefjøl i tre også grunnlaget for en god arbeidsbenk under matlagingen. Mange ønsker da en solid arbeidsflate med god vekt og tykkelse. Trefjøla er her meget praktisk, og den organiske overflaten er også skånsom mot kjøkkenkniven.

Trefjøler har også lang levetid. Der en plastfjøl gjerne bør byttes ut etter hvert som den blir utsatt for kutt og mindre skader, kan man med et skjærebrett i tre slipe ned overflaten. Videre kan man påføre et lag med olje, og skjærefjøla er så god som ny.

Dette gjør at man kan ha en solid trefjøl i generasjoner, dersom man vedlikeholder den og behandler den godt.