Sitronpresse – Én Sitruspresse er Stadig Best i Test

0

En sitronpresse er et smart verktøy som er praktisk å ha tilgjengelig på kjøkkenet. Vi har plukket ut 8 spennende sitronpresser som vi håper vil falle i smak!

Om du ønsker å lage en frisk og syrlig vinaigrette til salaten, smaksette asiatiske gryteretter, kjøle deg ned med en kald sitron-limonade, eller blande sammen en frisk salat eller guacamole: Sitronpressen vil være til hjelp. Sitrusjuice er også populært å benytte i ulike drinker.

Sitrus

Under har vi samlet flere spennende alternativer. En av sitruspressene under har også flere ganger blitt trukket frem som «best i test» i flere ulike internasjonale magasiner.

Hvilke Sitronpresser har vi sett på?

I denne gjennomgangen har vi valgt å se på de ulike manuelle sitronpressene. Dette er smarte og enkle sitronpresser som hjelper deg i å skvise ut hver dråpe fruktsaft fra sitroner og limefrukter. Enkelte av pressene under er også egnet for appelsiner og grapefrukt.

Sitronpresse

Vi har forsøkt å lage en kreativ oversikt med litt fra de ulike leirene. Her vil du finne ulike typer presser, i ulike design og materialer. Dette så du forhåpentlig vil kunne finne et alternativ som faller i smak.

Vi har sett på Følgende Alternativer:

  • Chef’n FreshForce Sitruspresse 
  • Rösle Sitronpresse i Rustfritt Stål
  • Alessi Juice Salif
  • Bloomingville Pixie Sitronpresse
  • Fiskars Functional Form Fruktpresse
  • Sitruspresse med Glasskanne fra Eva Solo
  • Rig-Tig Sitruspresse fra Stelton
  • Hay Italian Lemon Squeezer

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke sitruspresser andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Chef’n FreshForce Sitruspresse

Chef'n FreshForce Sitronpresse

Når vi plukker ut hvilke produkter vi skal se på, er det naturlig å se igjennom hvilke alternativer som har gjort det best i ulike internasjonale tester. Dette så vi kan få et bilde av hvilke som er best på markedet.

Bestill Chef’n FreshForce Sitronpresse hos Bakeren og Kokken!

En sitruspresse som til stadighet dukket opp, med gode resultater, i de ulike testene var Chef’n FreshForce. Chef’n FreshForce er en håndholdt sitruspresse designet for sitroner. Sitruspressen har en maskinell tannhjulfunksjon som gjør at du trenger mindre kraft for å klemme ut sitronsaften.

Denne mekanismen skal sørge for at du får ut 20 % mer saft enn fra konkurrentene. Legg sitronen eller limen i skålen og klem sammen håndtakene. Pressekurven sørger samtidig for å sile ut steiner og fruktkjøtt fra fruktsaften.

Det amerikanske magasinet Business Insider trakk i sin test av sitrus-juicere frem Chef’n FreshForce som beste håndholdte alternativ. Her fikk sitronpressen ros for den smarte mekaniske løsningen som gjør det lettere å klemme.

Chef’n FreshForce finner du hos Bakeren og Kokken!

Business Insider trakk også frem det robuste håndtaket i nylon og pressen i rustfritt stål, som gav sitruspressen en premium-følelse.

Test-magasinet Reviewed trakk i sin test av sitron-juicere frem Chef’n FreshForce som deres best overall. Her trakk de frem hvor enkel den var i bruk. Igjen ble pressens solide håndtak og tannhjulmekanisme trukket frem.

Sitruspressen fikk også komplimenter for de små føttene som sørget for at den ble liggende flatt, samt at den tok liten plass i kjøkkenskuffen.

I The Spruce Eats sin test av sitronpresser ble Chef’n FreshForce hentet frem som beste håndholdte. Dette da den var enkel i bruk, og samtidig tok liten plass. De likte også at den kunne vaskes i oppvaskmaskinen. Juicepressen ble også trukket frem som Best Overall i livsstilmagasinet Bustle.

Bestill Chef’n FreshForce Sitronpresse hos Bakeren og Kokken!

Chef’n FreshForce kommer i tre størrelser, lime, sitron og appelsin. Den gule versjonen er laget for sitroner, og er derfor ikke stor nok til større appelsiner og grapefrukter. Dette var også noe som ble tatt frem som negativt i de ulike testene.

Sitronpressen er designet for å tilsette sitronsmak i drinker og i matretter, og er derfor ikke like egnet for å presse større mengder juice.

Rösle Sitronpresse i Rustfritt Stål

Press sitron med Rösle

Rösle sitronpresse er laget i en kombinasjon av glossy og matt rustfritt stål. Dette er med på å gi sitruspressen et eksklusivt utseende. Sitruspressen er optimert for å kunne presse ut den siste dråpen av juice fra sitron og lime.

Bestill Rösle Sitronpresse hos Bakeren og Kokken!

Når du presser citrusfruktene, samles fruktjuicen i begeret under. Begeret er oppgitt og ha en størrelse på 0,5 liter, noe som gir et godt volum. For å gjøre det enklere å helle av juicen, er begeret utstyrt med en dryppfri helletut.

Rösle Sitronpresse

Pressens kjegle er designet for mindre sitrusfrukter, som sitroner og lime. Pressen har en diameter på 8 cm. Den er utstyrt med avlange dreneringshull for å sile gjennom saften og holde igjen stener og fruktkjøtt.

Alessi Juice Salif

Alessi Juice Salif Sitronpresse

Det blir vanskelig å lage en gjennomgang av sitruspresser, uten å nevne Alessi sin ikoniske Juice Salif. Juice Salif sitruspresse fra Alessi er en velkjent designklassiker designet av den franske kreatøren Philippe Starck.

Philippe Starck sin Juice Salif finner du hos Bakeren og Kokken!

Sitronpressen har et futuristisk utseende som får fantasien i gang. Skulpturens design er inspirert av calamari-blekkspruten, men den kan også minne om et romvesen. Juice Salif juicepresse er regnet som en av Alessis mest ikoniske produkter.

Sitronpressen er designet med en øvre kjegle der man presser juicen. Dette kombinert med tre lange ben som skal holde den stabil. Drikkeglasset plasseres mellom benene. Når man presser frukten mot kjeglen, renner fruktjuicen langs rillene og styres ned i glasset.

Bestill Juice Salif Sitruspresse hos BakerenogKokken.no! 

Selv om Alessi Juice Salif i dag er regnet som et designikon, er den samtidig kanskje ikke den mest praktiske sitronpressen. Med sine lange ben og manglende samlingsbeger kan det fort bli litt søl. Samtidig gjør den seg meget godt både på kjøkkenbenken og på bardisken.

Juice Salif er utviklet i blankpolert aluminium, og har en høyde på 29 cm. Sitronpressen kan ikke vaskes i oppvaskmaskin, men er enkel å rengjøre manuelt.

Bloomingville Pixie Sitronpresse

Bloomingville Pixie Juicepresse

Fra Bloomingville sin Pixie-serie finner vi dette spennende alternativet. Sitronpressen har et retro og rustikk design, utviklet i glasert keramikk.

Sitronpressen er en del av Bloomingville sin Pixie-serie, der vi også finner keramiske serviser, tekanner, ulike skåler og annet dekketøy. Sitronpressen er i det samme klassiske retro-design, og passer derfor godt inn i dette serviset.

Bestill Bloomingville Pixie Sitronpresse hos Nordic Nest!

Det er spennende å se et sitronpresse med dette retro designet. Den skiller seg godt fra de mer moderne pressene, og egner seg derfor godt også i andre settinger. Kombiner eksempelvis med en Pixie tekanne, om du liker sitron i teen.

Sitronpressen passer også godt i mer retro settinger, som eksempelvis på hytta eller i hjem med klassisk interiør. Klassisk retro design er populært, og denne vil nok gli godt inn i manges samlinger.

Pressen består av et lokk med kjegle for pressing av sitron, kombinert med et større oppsamlingsbeger. Lokket i stentøy er utstyrt med en sirkel med små hull som siler ut fruktkjøtt og steiner. Oppsamlingsbegeret under har et volum på 35 cl, og er utstyrt med større hank og helletut.

Fiskars Functional Form Fruktpresse

Fiskars Functional Form fruktpresse

I Fiskars sin Functional Form serie finner vi enkle, smarte og praktiske løsninger til kjøkkenet. Produktene skal være «enkle å bruke, enkle å rengjøre, enkle å lagre».

Functional Form fruktpresse er i tråd med disse ideene, og gir deg en praktisk og enkel mulighet for å presse juice ut av sitrusfrukter som sitron og appelsiner. Fruktpressen er samtidig enkel å rengjøre, da den kan tas fra hverandre og vaskes i oppvaskmaskinen.

Bestill Fiskars Functional Form Fruktpresse hos Nordic Nest! 

Fruktpressen består av en oransje kjegle med egnet filter for siling av stener og fruktkjøtt. Videre består fruktpressen av et hvit oppsamlingsbeger der juicen samles opp. Skålen har en enkel hempe og helletut, slik at den er lettere å bruke.

Fruktpressen fra Fiskars Functional Form har en bredde på 12,5 cm, og en lengde på 17 cm. Høyden på fruktpressen er oppgitt til 5,2 cm. Volumet på oppsamlingsbegeret er ikke oppgitt. Fruktpressen kan tas fra hverandre og vaskes i oppvaskmaskinen.

Sitruspresse med Glasskanne fra Eva Solo

Eva Solo Sitruspresse

Eva Solo Sitruspresse

Eva Solo sin sitruspresse er praktisk og samtidig enkel i bruk. Pressen består av en større glasskanne, kombinert med en sitronpresse i rustfritt stål og nylon.

Selve sitruspressen er laget i sort hard nylon og rustfritt stål. Pressen er stor nok til at man også skal kunne benytte den til større frukter som appelsin eller grapefrukt. Pressen kommer med små hull som siler juicen slik at fruktsteiner og fruktkjøtt ikke blir med ned i juicen.

Eva Solo Sitruspresse finner du hos Shopping4Net.no!

Under pressen finner du en stor glasskanne hvor sitrusjuicen samles opp. Glasskannen har et volum på 6 dl, noe som er nok til to glass med appelsinjuice. Denne sitruspressen er kanskje mest tenkt som et verktøy for å lage og servere fruktjuice til frokostbordet.

Glasskannen er også utstyrt med helletut som gjør det lettere å helle med den. Kanner har samtidig et elegant design, og egner seg dermed godt til servering må matbordet.

Her kan du starte søndagsfrokosten med nypresset appelsinjuice. Kombiner med nybakt brød eller rundstykker og noe godt pålegg, så har du en ypperlig start på dagen.

Rig-Tig Sitruspresse fra Stelton

Et rimeligere alternativ for appelsinjuice til søndagsfrokosten, er Rig-Tig sitruspresse fra Stelton. Rig-Tig serien fra Stelton består av innovative og moderne løsninger til kjøkkenet. Serien er designet av Jens Fager.

Sitruspressen består av en trekant-formet beholder i hvitt, som samler juicen fra sitrusfruktene. Settet består videre av en svart citruskjegle med tilhørende filter. Pressen og beholderen er laget i ABS-plast.

Bestill Rig-Tig sitruspresse fra Stelton hos NordicNest.no!

Sitruspressens trekantede form gjør at man lettere kan helle av fruktjuicen når den er klar. Den trekantede foren gjør samtidig at pressen blir mer stabil når den benyttes.

Rig-Tig Stelton Sitruspresse

Lokket er i tillegg til pressen utstyrt med et filter som sørger for at steiner ikke ender opp i juicen. Lokket er lett å demontere fra beholderen, og begge delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Rig-Tig sitruspresse er 15 cm høy og den trekantede formen på beholderen under gjør den lett å helle med. Volumet på beholderen er på 3,3 dl, noe som tilsvarer et normalt juiceglass.

HAY Italian Lemon Squeezer

Hay Italian Lemon Squeezer

Fra Italian kolleksjonen til HAY finner vi sitruspressen Italian Lemon Squeezer, utviklet i rustfritt stål. Italian er en del av HAY sin Kitchen Market samling, som omfatter kjøkkenutstyr inspirert fra ulike deler av verden.

Italian Lemon Squeezer er en simplistisk og hverdagslig sitronpresse, inspirert av Italia. Et av konseptene med deres Kitchen Market konsepter har vært å finne enkle kjøkkenløsninger fra hele verden.

Bestill HAY Italian Lemon Squeezer hos Nordic Nest!

Her har de hentet inspirasjon fra land som Italia, Frankrike og India, og kombinert hva de har funnet der med deres danske perspektiver og designkonsepter.

Hay Sitronpresse

Selve sitruskjeglen kommer med en egnet rist for oppsamling av sitrussteiner og fruktkjøtt. Oppsamlingsbegeret kommer utstyrt med store flate håndtak, som gjør det lettere å holde den stødig.

Oppsamlingsbegeret har også en liten helletut som gjør at det er enklere å overføre fruktjuicen over i glasset eller i gryteretten når den er klar.

Hva med Elektroniske Sitruspresser?

SMEG Elektronisk Sitruspresse

I denne gjennomgangen har vi fokusert på manuelle sitruspresser. Disse er kanskje best egnet for mindre sitrusfrukter som lime og sitron.

Se Elektroniske Sitruspresser Hos Bakeren og Kokken

Ønsker du derimot å lage en større porsjon med frisk appelsinjuice til frokostbordet, kan det kanskje være plass for å vurdere en elektronisk sitruspresse. En elektronisk sitruspresse fungerer mye på samme måten som et manuelt alternativ.

Elektronisk Sitruspresse

Det som skiller er at den elektroniske varianten vil hjelpe deg å rotere motstanden, slik at du raskere kan få ut mer appelsinjuice. Dette gjør at du vil kunne lage mer appelsinjuice med mindre anstrengelser.

Hva er Forskjellen på Sitronpresse og Sitruspresse?

Sitronpresse og sitruspresse kan ofte se ganske like ut, men det er noen små forskjeller. En sitronpresse er generelt designet spesielt for sitroner. Dette betyr at den er optimalisert for å håndtere sitronens størrelse og form, og å effektivt presse ut saften.

En sitruspresse på den andre siden er mer allsidig, og er designet for å håndtere ulike typer sitrusfrukt, inkludert sitroner, lime, appelsiner og grapefrukt. Sitruspresser kan være litt større for å kunne takle større frukt, og de kan også ha ulike tilbehør eller innstillinger for å håndtere ulike typer frukt.

Det er ikke alle sitruspresser som egner seg både til lime, sitron og appelsin. Vær derfor oppmerksom på størrelsen når du bestiller sitruspresse, spesielt om du ønsker å bruke den på større frukter.

Kan Sitronpressen Vaskes i Oppvaskmaskinen?

Om sitronpressen kan vaskes i oppvaskmaskinen avhenger av hvilket materiale den er laget av og designet på pressen. Mange moderne sitronpresser er laget av materialer som tåler oppvaskmaskin, slik som rustfritt stål og hard plast.

Men det er fortsatt viktig å sjekke med produsentens instruksjoner før du vasker den i oppvaskmaskinen. Noen presser kan ha deler som er følsomme for høye temperaturer eller sterke rengjøringsmidler.

Hvilke Materialer lages Sitronpresser av?

Sitronpresser kan være laget av en rekke forskjellige materialer, inkludert plast, rustfritt stål, keramikk og glass. Plast og rustfritt stål er de mest vanlige materialene, ettersom de er holdbare, lette å rengjøre, og relativt rimelige.

Keramikk og glass er mindre vanlige, og kan ofte være mer dekorative enn funksjonelle. Disse materialene kan også være mer skjøre, og kan derfor være mindre egnet for hyppig bruk.

Hvorfor Kommer noen Sitronpresser Uten Beholder?

Noen sitronpresser kommer uten beholder fordi de er designet for å presse saften direkte over en tallerken, en bolle eller en kasserolle. Dette kan være en praktisk funksjon hvis du for eksempel lager en oppskrift som krever sitronsaft, og du kan bare presse saften direkte inn i retten.

Imidlertid kan det også føre til mer søl, spesielt hvis pressen ikke har en innebygd sil for å fange opp frøene. Hvis du ofte presser sitroner og ønsker å lagre saften, kan det være mer praktisk å velge en presse med en medfølgende beholder.