Brødkurv – Test – Server Brød til Frokost eller Suppe!

0

Når man skal gjøre det litt ekstra pent på frokostbordet, hjelper det godt med en pen brødkurv. Brødkurven benyttes til å servere brødskiver, rundstykker og knekkebrød.

Ved å samle brødet i en egnet kurv er det også mer praktisk å sende rundt når gjestene skal forsyne seg. Brødkurver kommer i ulike design og størrelser, og det kan derfor være lurt å få en oversikt før man plukker ut sin favoritt.

I denne oversikten har vi sett på flere av de ulike brødkurvene på markedet, og forsøkt å hente frem de som vi tror vil falle i smak.

Hvilke Brødkurver har vi sett på?

I denne oversikten vil du finne et bredt utvalg av brødkurver. Vi har forsøkt å lage en bred oversikt, slik at du forhåpentlig skal finne en brødkurv som faller i smak.

Brødkurv

I oversikten vil du finne brødkurver i flere ulke farger, design og materialer. Brødkurvene under kommer i metall, treverk, bambus, rotting, sjøgress og bomull. Flere kommer i flere fargevalg, og enkelte er også tilgjengelig i ulike størrelser.

Vi har sett på Følgende Brødkurver:

  • Zone Singles Brødkurv
  • Nordic Kitchen Brødkurv fra Eva Solo
  • Stelton Knit-It Brødkurv
  • Stelton Brødpose
  • Holm Serveringsfat i Akasietre
  • Emil Brødkurv fra Dixie
  • Anton Brødkurv fra Bloomingville i Rotting
  • Holm Brødkurv
  • Sporta Brødkurv fra OYOY

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke brødkurver andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Zone Singles Brødkurv

Zone Singles brødkurv

Fra kolleksjonen Zone Singles finner vi denne stilrene brødkurven laget i metall med en praktisk bomullsinnsats. Kurven har en diameter på 25,5 cm, og en høyde på 8 cm, og kan benyttes både til brød og frukt, og fungerer samtidig som en innredningsdetalj.

Brødkurven fra Zone Singles kommer i svart utgave, men finnes også i utgaver i andre farger. Her kan du velge mellom alternativer som brun eller kanel, eller varm grå som er en gråtone som ligger nærme hvit.

Bestill Zone Singles Brødkurv hos Bakeren og Kokken!

Kurven er dekorativ og funksjonell, og kan benyttes både som brødkurv og fruktkurv. Her kan du servere ovnsvarmede eller nybakt brød og rundstykker, eller sette frem frisk frukt i levende farger. Stoffinnsatsen i bomull kan tas ut og vaskes. Kurven kan alternativt også benyttes uten tekstildelen.

Zone Singles Brødkurv

Kurven er en del av Zone Singles serien. Serien består videre av knivblokk, glassbrikker, oppvasksett, eggeklokke, eggeglass, serviettholder, tørkerullholder, termokanne, serveringsbrett og annet. På denne måten har du mulighet til å dekke bordet med produkter i samme serie.

Zone Singles Brødkurv Finner du hos Bakeren&Kokken.no!

Zone Eggeglass

Zone Singles brød- og fruktkurv har en diameter på 25,5 cm, og en høyde på 8 cm. Kurven er laget i metall og kommer med en bomullsinnsats. Innsatsen kan tas ut og vaskes. Dersom du ønsker å benytte kurven til fruktkurv, kan du alternativt bruke kurven uten bomullsinnsats.

Nordic Kitchen Brødkurv fra Eva Solo

Eva Solo Nordic Kitchen Brødkurv

Fra Eva Solo finner vi deres Nordic Kitchen brødkurv. Brødkurven er laget i matt svart plast, med et gulv i rustikk eik. Kombinasjonen av den svarte overdelen og gulvet i eik skaper en spennende kontrast på frokostbordet.

Brødkurven er en del av Eva Solo sin Nordic Kitchen serie. Kombinasjonen av svart og tre er et element som går igjen av flere av delene i kolleksjonen.

Bestill Eva Solo Nordic Kitchen Brødkurv hos NordicNest.no!

Tilsvarende kombinasjon av svart og eik finner du også i deres serveringsbrett, smørboks, termokanne og knivblokk, samt i deres kasseroller og kjøkkenredskap.

Eva Solo Nordic Kitchen brødkurv har en diameter på 21,5 cm og en høyde på 7 cm. Ved siden av å benyttes til å servere brødskiver og rundstykker, kan kurven også benyttes til presentasjon og servering av frukt.

Nordic Kitchen er i utgangspunktet en serviseserie designet for det nordiske hjem. I serien finner du et bredt utvalg av asjetter og tallerkener i matt sort stentøy. Videre byr kolleksjonen på kopper og krus, samt serveringsskåler og dype tallerkener.

Se Hele Nordic Kitchen Serien fra Eva Solo hos Nordic Nest!

Eva Solo Nordic Kitchen Serviettholder

Serien byr også på et bredt utvalg av steke- og kokekar med tilhørende gryteunderlegg og stekespader.

Stelton Knit-It Brødkurv

Stelton Knit-It brødkurv

Fra Stelton finner vi deres Knit-It brødkurv i myk kvalitetsbomull. Brødkurven er inspirert av minimalisme og compact-living, og kan brettes sammen når den ikke er i bruk. Velg mellom ulike farger.

Knit-It er en del av Stelton sin Rig-Tig kolleksjon og er fremstilt i 100% OEKO-TEX bomull. Dette er en sertifisering for tekstiler som er fri for giftige kjemikalier. Brødkurven kommer forhåndsvasket, men tåler å vaskes i vaskemaskin på maks 40°C.

Bestill Stelton Knit-It Brødkurv hos Bakeren og Kokken!

Bomullskurven har et mykt og nøytralt uttrykk og kommer i farger som grå og rose. Kurven er inspirert av den moderne compact-living bølgen, og kan dermed brettes sammen og ryddes bort når den ikke er i bruk. Dette så den skal kunne ryddes bort uten at den tar for mye plass.

Fargene lar seg gjerne kombinere med serviser i tilsvarende farger, men kan også benyttes i andre kombinasjoner. Kurven har en avlang form med en lengde på 16 cm, og en dybde på 8,4 cm. Høyde på kurven er på 8,4 cm.

Stelton Brødpose

Stelton Brødpose Kurv

En annen klassisk brødkurv fra Stelton er deres brødposer i bomull, designet av Klaus Rath. Brødkurvens vegger kan brettes opp og ned, slik at den får ulik funksjonalitet. Flere av posene har ulik farge på innsiden og utsiden, slik at det skapes spennende fargekombinasjoner.

Brødposen fra Stelton kommer i flere fargevariasjoner. Fargene kommer gjerne i kombinasjon med Stelton sine andre produkter, men finnes også i utgaver som er uavhengige av Stelton sin øvrige kolleksjon.

Bestill Stelton Brødpose hos Bakeren og Kokken!

Blant fargevalgene finner vi poser med én enkelt farge, og poser som har én farge på innsiden kombinert med en matchende farge på utsiden. Når posen brettes ned spiller farene på lag og skaper et helhetlig uttrykk.

Klaus Rath er en designer som liker å kombinere det estetiske og funksjonelle med det tekniske og kommersielle. Gjennom Stelton brødposer har han fått til nettopp dette, og har her skapt en av merkevarens mest populære produkter.

Velg Mellom de ulike Design hos Bakeren&Kokken.no!

Ved siden av å fungere som en brødkurv kan den også benyttes til å oppbevare kremer og diverse utstyr på badet, eller andre småting på kjøkkenbenken eller soverommet.

Brødkurven fra Stelton har en høyde på 21 cm, og en diameter på 23 cm. Dersom brødposen blir skitten, kan den vaskes i vaskemaskinen på opp til 40 grader.

Holm Serveringsfat i Akasietre

Holm Serveringsfat Akasietre

Dette fatet i tre fra danske Holm er i utgangspunktet ikke en brødkurv, men et serveringsfat. Trefatet kommer samtidig med høye kanter og god størrelse, slik at det fungerer bra for servering av brød.

Fatet er laget i oljebehandlet akasietre og er utsmykket med naturlige årringer. Fatet har en avlang utforming med størrelse på 38 x 22,5 cm. Høyden på fatet er på 7,6 cm.

Bestill Holm Serveringsfat i Akasietre hos Hyttefeber.no!

Ved siden av å fungere som brødkurv, kan serveringsfatet fra Holm også benyttes til å servere både salater og chips. Det fungerer samtidig godt som et pent fruktfat på kjøkkenbenken eller spisebordet.

Holm Brødkurv Fruktkurv

Fatet vaskes for hånd med varmt vann og mild såpe. Her er det viktig at fatet ikke legges i vann, men at det raskt vaskes over og tørkes av. For å fremheve treets farge og glød, anbefales det at man etterbehandler med matolje et par ganger i året.

Akasietre er et naturlig og organisk materiale, og passer derfor godt inn i de aller fleste borddekkinger. Kombiner gjerne med andre produkter i akasietre fra Holm, eller match det med ditt eksisterende servise.

Emil Brødkurv fra Dixie

Fra svenske Dixie finner vi dette settet med Emil brødkurver. Kurvene er laget i flettet sjøgress og kommer i pakker med tre ulike størrelser. Kombiner gjerne med Emil bordbrikker i tilsvarende design.

Emil brødkurver er et sett med flettede sjøgresskurver fra svenske Dixie. I settet finner du en stor kurv med diameter på 28 cm, en medium med diameter på 24 cm, og en liten med diameter på 20 cm.

Bestill Dixie Emil Brødkurver hos NordicNest.no!

Settet med de ulike kurvene gjør at du kan benytte dem til å servere ulike typer brød og knekkebrød eller eventuelt frukt. Kurvene kan også benyttes som et sett med dekorative elementer. Dersom du ønsker å benytte Emil-serien som dekor finnes det også et sett med mindre kurver i tilsvarende design.

Emil Dixie Brødkurv svart

Brødkurvene fra Dixie kommer i tre ulike fargevalg. Her kan du velge mellom kurver med henholdsvis svart eller hvit øvre rand, eller det tredje ensfargede alternativet.

Se hele Emil-serien fra Dixie hos Nordic Nest!

Emil Brødkurver fra Dixie kan gjerne kombineres med andre deler fra samme serie. I Emil-serien finner du matchende bordbrikker i tilsvarende design. Disse finnes både i runde og firkantede utgaver, med det samme fargevalget som kurvene.

På denne måten skaper du et helhetlig design på bordet. Brødkurven fra Dixie rengjøres ved å tørke over med en klut.

Anton Brødkurv fra Bloomingville i Rotting

Fra Bloomingville finner vi dette settet med brødkurver i rotting. Bruk kurvene i kombinasjon med en egnet brødduk, og server brød og rundstykker til frokosten. Brødkurvene kan også benyttes som et dekorativt element på kjøkkenbordet eller kjøkkenbenken.

Anton brødkurv fra Bloomingville er en del av deres Cozy kolleksjon, og retter seg mot de skandinaviske konseptene som Hygge og Koselig. Kurvene er laget i flettet rotting, noe som gir et naturlig og organisk preg.

Bestill Bloomingville Brødkurver i Rotting hos Nordic Nest!

Anton-kurvene kommer i sett med to ulike størrelser. Den største utgaven har en diameter på 30 cm, og en høyde på 12 cm, og den minste utgaven har en diameter på 25 cm, og en høyde på 10 cm.

Bloomingville brødkurv

Benytt brødkurvene i kombinasjon med en egnet brødduk, slik at du får presentert brødet og matvarene på en god måte, samtidig som du unngår unødvendige smuler på bordet. Her har du mulighet til å benytte duker eller servietter med ulike mønstre og farger, nettopp for å gjøre det ekstra hyggelig.

Ved siden av å benyttes til å servere brød, kan Anton-kurvene også benyttes som dekorative elementer. Pynt opp på kjøkkenbordet eller på kjøkkenbenken!

Holm Brødkurv

Vi så tidligere på Holm serveringsfat i akasietre, men merkevaren fører også andre alternativer til brødkurv. Deres svarte brødkurv i metall, kommer med en pen tøypose i 100 % bomull.

Holm brødkurv har en avlang form, og gir et stort volum til servering av brød. Brødkurven har en størrelse på 40 x 25 cm, og en høyde på 10 cm. Brødkurven er laget i svart pulverlakkert metall, og kommer med en matchende tøypose i bomull.

Bestill Holm Brødkurv hos Hyttefeber.no!

Det er anbefalt at brødposen vaskes før første gangs bruk. Metallet er ikke godkjent for å være i kontakt med mat, så man bør derfor benytte brødposen som beskyttelse.

Holm brødkurv

Brødkurven lar deg servere både brød og rundstykker til frokost eller suppemåltidet, og setter samtidig et dekorativt og rustikt preg på bordet.

Sporta Brødkurv fra OYOY

I Sporta serien fra danske OYOY finner man et bredt utvalg av ulike brødkurver, laget i bambus, med håndtak i skinn. Brødkurvene i Sporta-serien kommer i ulike firkantede utgaver, i tillegg til runde alternativer. Man kan samtidig velge mellom sort og natur.

Brødkurvene fra OYOY har et pent og moderne design, og er samtidig praktisk i bruk. Kurvene kommer i svart eller natur bambus, og er dekorert med to håndtak i ekte skinn.

Bestill OYOY Sporta Brødkurver hos NordicNest.no!

Sporta brødkurver kommer i flere størrelser og utgaver. Velg mellom deres minste firkantede utgave med størrelse på 30 x 25 cm, eller det større alternativet med størrelse på 42 x 28 cm. Brødkurven finnes også i en rund utgave med diameter på 30 cm.

Du kan også velge mellom utgaver i natur eller svart. På utgavene i natur matcher skinnhåndtaket i farge, mens håndtaket på de svarte brødkurvene fungerer som en spennende kontrast.

Se Hele Sporta-utvalget hos Nordic Nest!

Brødkurvene kommer med relativt lave kanter, og minner på mange måter også om et serveringsfat. Ved siden av å benyttes til å servere brød, kan kurvene også stå fremme som dekor på bordet eller i egnet hylle.

OYOY Sporta brødkurv rund

Når er det Vanlig å Sette frem Brødkurv?

En brødkurv blir ofte satt frem når man ønsker å skape en mer formell eller koselig stemning under et måltid. Dette kan være ved enhver anledning hvor man serverer brød eller rundstykker, som til frokost, lunsj eller middag. Ofte vil man gjerne ønske å sette frem brødkurven ved spesielle anledninger eller når man har gjester. Den gir et organisert og ryddig utseende til bordet og bidrar til en mer samlende opplevelse rundt måltidet.

Ved Hvilke Måltider Benyttes Brødkurven?

Brødkurven er spesielt nyttig ved måltider der det serveres brød eller rundstykker. Dette kan være til frokost, lunsj, eller til middag der brød er en del av måltidet. Eksempelvis hvis man serverer suppe, gryterett, eller annen mat der brød fungerer som et naturlig tilbehør. Ved slike anledninger er brødkurven en praktisk og elegant måte å servere brødet på.

Hvor Stor skal en Brødkurv Være?

Størrelsen på brødkurven avhenger av antall personer som skal spise, og hvor mye brød eller rundstykker man planlegger å servere. For en mindre familie eller til daglig bruk, kan en mindre brødkurv være passende. Ved større sammenkomster, som fester eller høytider, kan det være hensiktsmessig med en større brødkurv. En god regel er å velge en brødkurv som kan romme nok brød til at alle kan forsyne seg minst en gang.

Hvordan få Brødkurven til å Passe inn på Matbordet?

Brødkurven bør ideelt sett passe inn med resten av borddekkingen. Den bør matche eller komplementere de andre elementene på bordet, som frokostservise, suppetallerkener, kaffekanne, eggeglass osv. Dette kan oppnås ved å velge en brødkurv i samme stil, farge eller materiale som resten av serviset. Man kan også benytte en brødkurv som står i kontrast til serviset. Dette kan være en mørk kurv til et hvitt servise. Alternativt kan man velge en nøytral brødkurv som lett kan tilpasses ulike stiler og anledninger.

Hvordan Dekorere Brødkurven til Ulike Høytider?

En nøytral brødkurv kan lett tilpasses til ulike høytider ved å tilføre ulike dekorelementer. For eksempel kan man legge i servietter som passer til høytiden, som røde dekorerte servietter for jul, eller gule for påske. Man kan også legge til andre dekorelementer i borddekkingen, som små lysestaker, bordbrikker, blomster og annet. På denne måten kan brødkurven bidra til å understreke temaet eller stemningen for måltidet.