Pannekakepanne – Test – Stekepanne til Pannekaker

0

Pannekaker er et kjært måltid og serveres både som en rask og god middag, men også i form av dessert- eller tilbehør til kaffen. Gjerne med tilbehør som sukker, blåbærsyltetøy, eller bær og krem.

Staub pannekakepanne med trehandtak

En pannekakepanne skiller seg fra vanlige stekepanner ved at den har lavere kanter. Dette gjør at det blir lettere å komme til under pannekaken med stekespaden, samtidig som det er lettere å flytte pannekaken ut av pannen.

Ved siden av å benyttes til pannekaker, kan en pannekakepanne også benyttes til å steke andre matvarer. Pannen blir ofte benyttet til å steke omelett og sveler, men også til biff og burgere.

Hvilke Pannekakepanner har vi sett på?

I denne oversikten har vi samlet et bredt utvalg av pannekakepanner i forskjellige materialer, fra forskjellige leverandører. Du vil finne stekepanner til pannekaker i aluminium, støpejern og karbonstål.

Pannekakepanne

Pannekakepannene er tilgjengelig i ulike størrelser, så vær oppmerksom på dette når du bestiller. Dette varierer fra de minste pannene med diameter på 24 cm, og opp til de største alternativene på 28 og 30 cm.

Vi har sett på Følgende Pannekakepanner:

  • Tefal Talent Pannekakepanne
  • Staub Vintage Pannekakepanne med Håndtak i Tre
  • Christiania 1739 Plus Stekepanne til Pannekaker
  • GreenPan Barcelona Pannekakepanne
  • De Buyer Pannekake Panne i Karbonstål
  • Lodge Stekepanne til Pannekaker i Støpejern
  • Choc Intense Pannekake- og Crepepanne fra de Buyer

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke pannekakepanner andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Tefal Talent Pannekakepanne

Tefal Pannekakepanne

Tefal stekepanner kjennetegnes av den røde Thermo-spot indikatoren lokalisert i pannens sentrum. Indikatoren er ment til å vise når pannene er varme og klare til å benyttes.

Tefal pannekakepanne finnes i flere utgaver. Hos Christiania Glasmagasin finner vi Tefal Excellence med diameter på 25 cm, samt Tefal Talent og Tefal Talent Pro pannekakepanner på henholdsvis 25 cm og 28 cm.

Bestill Tefal Pannekakepanne hos Christiania Glasmagasin!

For de fleste vil det nok holde med en pannekakepanne på 25 cm, men den større utgaven kan selvfølgelig være aktuell om du eksempelvis ønsker å steke flere mindre pannekaker samtidig, eller ønsker å benytte pannen til andre matretter.

Tefal talent pannekakepanne har en diameter på 25 cm. Pannen er laget i aluminium og kommer med et håndtak i stål og bakelittplast.

Finn Tefal Stekepanner til Pannekake hos CG.no!

Panner kommer med Tefal sitt nye Titanium Excellence non-stick belegg som skal ha en livslengde på opp til 3 ganger lenger en deres slitesterke Titanium Force belegg. Pannekakepannen har en god varmefordeling og fungerer på alle varmekilder inkludert induksjon.

Som en del av Tefal vil du ved siden av deres pannekakepanne, også finne et bredt utvalg av andre stekepanner og gryter i samme stil. Dette gjelder både for Talent og Excellence serien, men pannekakepannen kan selvfølgelig kombineres også med de andre seriene fra merkevaren.

Staub Vintage Pannekakepanne med Håndtak i Tre

Staub pannekakepanne med trehandtak

Fra franske Staub finner vi denne vakre pannekakepannen i støpejern, med dekorativt håndtak i tre. Håndtaket kommer også med hull, eller hempe, slik at det er mulig å henge opp pannen når den ikke er i bruk.

Pannekakepannen er en del av Staub sin vintage-kolleksjon. Her finner du, ved siden av deres pannekakepanne, også ulike stekepanner og kjeler med tilsvarende håndtak i tre. I Staub sin vintage-serie finner du også svarte støpejernsgryter i ulike størrelser.

Bestill Staub Pannekakepanne hos NordicNest.no!

Staub vintage pannekakepanne er laget i støpejern. Dette er med på å gi pannen en ekstra tyngde, noe som plasserer den solid på komfyren. Pannen har lave kanter slik at det er lett å komme til under pannekakene med stekespaden.

Pannekakepannen fra Staub har en diameter på 28 cm, noe som er relativt stort. Dette gir samtidig også mulighet til å steke flere mindre pannekaker samtidig, eller benytte den til crêpes eller andre matretter.

Stekepannen kommer med en emaljert overflate, slik at pannekaken slipper lettere. Dette gjør samtidig at pannekakepannen er enkel å rengjøre. Pannen kan vaskes i oppvaskmaskinen, men det er anbefalt at den vaskes for hånd.

Christiania 1739 Plus Stekepanne til Pannekaker

Christiania 1739 Plus Pannekakepanne

Fra Christiania Glasmagasin finner vi deres Christiania 1739 Plus pannekakepanne, designet for å gjøre pannekakestekingen enklere. Pannekakepannen har en diameter på 26 cm, og er tilgjengelig både i sort og andre fargevalg.

Christiania 1739 er Christiania Glasmagasin sin egen merkevare. Her finner du et bredt utvalg av ulikt kjøkkenutstyr til matlaging og servering. 1739 er året da selskapet som vi i dag kaller Christiania Glasmagasin ble grunnlagt. Da under navnet Det Kongelige Norske Compagni.

Bestill Christiania 1739 Plus Pannekakepanne hos CG.no!

Christiania 1739 Plus pannekakepanne er laget i aluminium, og kommer belagt med et slitesterkt og PFOA-fritt teflonbelegg. Stekepannen er designet for at det skal være lett å komme til med stekespaden, samtidig som det skal være lettere å flippe rundt pannekakene.

Ved siden av å komme i tradisjonell svart farge, er Christiania 1739 Plus pannekakepanne også tilgjengelig i andre fargevalg. Her kan du velge mellom farger som stålblå eller dusty mint.

Fargene Finner du hos Christiania Glasmagasin!

I de samme fargene vil du også finne andre stekepanner og kasseroller, i tillegg til kjøkkenredskaper som stekespade, pastaskje, og slikkepott. Dette er elementer du kan benytte for å lage et mer fargerikt og kreativt kjøkken.

GreenPan Barcelona Pannekakepanne

GreenPan Barcelona Pannekakepanne

Fra den britiske stekepanne-spesialisten GreenPan finner vi deres Barcelona pannekakepanne. Pannen er laget i ekstra tykk aluminium og har et håndtak i rustfritt stål.

Pannekakepannen fra GreenPan Barcelona har en diameter på 28 cm. Pannen har samtidig lave kanter, slik at det er lettere å komme til med stekespaden.

Bestill GreenPan Barcelona Pannekakepanne hos Bakeren og Kokken!

Stekepannene i GreenPan sin Barcelona-serien er designet for å ha en lang holdbarhet. Serien benytter en avansert keramisk non-stick teknologi for å sørge for at maten ikke blir sittende fast under steking. Dette er spesielt aktuelt når du skal steke pannekaker.

Pannekaker er ofte noe som nytes når man skal ha en ekstra god middag. Da gjerne med sukker eller blåbærsyltetøy. Pannekaker kan også serveres som dessert. Dette i kombinasjon med krem og friske bær. Mange benytter også gjerne lønnesirup på pannekakene sine for å få de ekstra søte.

GreenPan Barcelona Stekepanne til Pannekaker hos BakerenogKokken.no!

Mange er også kreative og serverer pannekaker som en del av et større måltid. Her kan du eksempelvis kombinere med bacon, eller andre godsaker.

GreenPan pannekakepanne er en del av deres Barcelona serie, der du også finner annet kjøkkenutstyr. Kombiner pannekake-pannen med ulike stekepanner, traktørpanne eller wokpanne.

De Buyer Pannekake Panne i Karbonstål

De Buyer pannekakepanne karbonstål

Ønsker du en mer rustikk og tradisjonell pannekakepanne kan dette alternativet fra de Buyer være et godt alternativ. Pannen er laget i 99 % stål, noe som gjør at den er slitesterk og har lang holdbarhet.

De Buyer pannekakepanne, eller crêpe-panne, er tilgjengelig i flere størrelser. Her kan du velge mellom utgaver på 24 cm, 26 cm, eller hele 30 cm. På denne måten kan du finne en størrelse som passer deg.

Bestill de Buyer Pannekake Panne hos Bakeren og Kokken!

Pannekakepannen fra franske de Buyer kan også benyttes på grillen. Dette gjør at du har et verktøy til å lage ferske og nystekte pannekaker ute i hagen eller på terrassen. Server med friske skogsbær eller jordbær og du har et flott sommermåltid.

I tilsvarende utgaver fra de Buyer sin kolleksjon i karbonstål finner du også et bredt utvalg av andre typer stekepanner. Velg mellom stekepanner i flere størrelser, samt traktørpanne. De Buyer har også ulike stekepanner i kobber, og selvfølgelig mer moderne utgaver i aluminium og rustfritt stål.

Sammen med pannekakepannen følger det en enkel guide som gir deg en innføring i hvordan du bør klargjøre pannen for steking. Dette så du får best mulig utbytte av pannekakepannen i karbonstål.

Lodge Stekepanne til Pannekaker i Støpejern

Lodge pannekakepanne støpejern

Fra Lodge finner vi denne pannekake-stekepannen i støpejern. Pannekakepannen har en diameter på 27 cm, noe som gir god plass til pannekaker og andre matretter. Pannen kommer med håndtak, også i støpejern og kan dermed benyttes også i stekeovnen.

Pannekakepannen fra Lodge kommer ferdig innstekt og klar til bruk. Dette betyr at du kan ta pannen i bruk med en gang. Pannen kommer med en tynn kant, slik at man lettere kommer til, samtidig som stekeolje og pannekakerøre ikke renner utenfor.

Lodge Pannekakepanne i Støpejern finner du hos BakerenogKokken.no!

Det at dette er en støpejernspanne, gjør at den er et tyngre alternativ. Dette gjør at den ligger mer stabilt på stekeplaten, samtidig som den også kan være upraktisk for flipping av pannekaker i luften. Da også håndtaket er laget i støpejern, bør du være oppmerksom på at dette også blir varmt under steking.

Selv om pannekaker ofte blir benyttet til dessert, og gjerne anses som et noe usunt måltid, er det fult mulig å lage pannekaker på en sunnere måte. Her kan eksempelvis benytte banan og havregryn som base, og dermed tilføre fiber. Også tilbehøret kan gjøres sunnere ved å benytte fargerike frukter og bær.

Ved siden av pannekakepanne fører Lodge også et bredt utvalg av stekepanner og gryter i støpejern. De fører også grillplater som kan benyttes både på grill og på koketoppen, samt ulike ovnsformer. Støpejernet fra Lodge skal vaskes for hånd med varmt vann uten bruk av oppvaskmiddel.

Choc Intense Pannekake- og Crepepanne fra de Buyer

De Buyer Pannekakepanne

Fra de Buyer finner vi deres Choc Intense pannekakepanne i herdet aluminium med non-stick belegg. Pannen fra den franske leverandøren går også under navnet crêpepanne. Pannen er tilgjengelig i flere ulike størrelser.

Pannekakepannen fra Choc Intense serien til de Buyer minner mye om deres pannekakepanne i karbonstål vi så på tidligere. I motsetning til pannen i karbonstål, er Choc Intense laget i rustfritt stål og herdet aluminium, med tilhørende non-stick belegg.

Bestill Choc Intense Pannekakepanne hos NordicNest.no!

Pannen er tilgjengelig i flere størrelser. Her kan du velge mellom alternativer på henholdsvis 26 og 30 cm. Dette gjør at du har mulighet til å velge et større alternativ om du har behov for det.

Crêpe er det franske ordet for pannekake, og kommer i tynne utgaver stekt på begge sider. Søtere crêpes serveres med frukt eller syltetøy med krem, mens de usøtede alternativene serveres med kjøttpålegg, bacon, røkt laks eller tilsvarende.

Choc Intens pannekakepanne fra de Buyer kan benyttes på alle stekeplater, inkludert induksjon. Det er samtidig ikke ønsket å varme opp pannen uten innhold. Sørg derfor for at det er smør eller tilsvarende i pannen mens du varmer den opp, og at du går frem gradvis.

Pannekaker

Hva Skiller en Pannekakepanne fra en Vanlig Stekepanne?

En pannekakepanne skiller seg ut fra en vanlig stekepanne ved dens lavere kanter. Dette designet er ment for å gjøre det enklere å komme under og snu pannekakene uten å forårsake dem.

I en vanlig stekepanne med høyere kanter kan det være vanskelig å snu pannekakene uten at de går i stykker. De lave kantene gjør også pannekakepannen mer velegnet for å lage matretter som krever jevn og bred spredning av varme, som for eksempel crêpes.

Hvor Stor er en Pannekakepanne?

Størrelsen på en pannekakepanne kan variere, men de vanligste størrelsene er mellom 24 cm og 30 cm i diameter. Den ideelle størrelsen avhenger av dine spesifikke behov og preferanser, samt hvor mye plass du har til rådighet på komfyren og for oppbevaring.

Kan en Pannekakepanne Benyttes til andre Matretter?

Ja, en pannekakepanne kan også benyttes til å lage andre matretter. Den flate overflaten og de lave kantene gjør den ideell for flere ulike matretter som crêpes, omeletter. Den kan også være nyttig for å grille sandwicher eller for å oppvarme mat.

Det er imidlertid viktig å merke seg at den ikke har de høye kantene som en vanlig stekepanne, noe som kan være en ulempe når du lager matretter som krever mer væske eller som kan sprute mye.

Hva er en Pannekakepanne Laget av?

Pannekakepanner kan være laget av forskjellige materialer, inkludert aluminium, støpejern, og karbonstål. Aluminiumspanner er lette, varmer opp raskt, og er ofte non-stick, noe som gjør dem lette å rengjøre. Støpejernspanner er tyngre og varmes opp saktere, men de holder godt på varmen, noe som gir en jevn varmefordeling. Karbonstålkjeler kombinerer noen av fordelene med aluminium og støpejern, da de er relativt lette, men har også god varmefordeling. Valg av materiale avhenger av dine personlige preferanser, samt hva slags varmekilde du vil bruke pannen på.