Oppvaskstativ – Test – Smart Tørking av Håndvask

0

Selv om det i dag er vanlig med oppvaskmaskin, er det mange som fortsatt vasker for hånd. Dette kan være da man ikke har oppvaskmaskin tilgjengelig på kjøkkenet, eller fordi man ønsker å fortløpende få unna oppvasken.

Joseph Joseph Oppvaskstativ

Med et oppvaskstativ slipper du å tørke opp oppvasken mens du vasker, og kan i stedet la serviser, bestikk og glass lufttørke mens du selv gjør noe helt annet.

Stativene i denne oversikten kommer i et bredt utvalg av design og størrelser. Vær her oppmerksom på hvor stort stativ du har behov for, og hvilket design som passer inn på ditt kjøkken.

Hvilke Oppvaskstativ har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på et bredt utvalg av stativ til tørking av oppvasken. Du vil finne enkle stativer, samt mer avanserte alternativer i flere etasjer.

Oppvaskstativ

De ulike oppvaskstativene har dedikerte rom til ulikt kjøkkenutstyr som skal tørkes. Dette fra asjetter og bestikk til kopper og glass. Stativene kommer også med ulike løsninger rundt drenering av vannet som drypper fra oppvasken.

Vi har sett på Følgende Oppvaskstativ:

  • Joseph Joseph Extend Steel Oppvaskstativ
  • Disa Oppvaskstativ fra Dorre
  • Stilrent Stativ til Oppvasken fra Nordal
  • Sammenleggbart Stativ fra OXO
  • Brabantia Oppvaskstativ
  • Funktion Stativ til Oppvask i Tre
  • Y-Rack fra Joseph Joseph
  • Masterclass Oppvaskstativ

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke oppvaskstativ andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Joseph Joseph Extend Steel Oppvaskstativ

Joseph Joseph Oppvaskstativ

Extend Steel er et premium designet oppvaskstativ fra britiske Joseph Joseph. Brettet er en utvidelse av selskapet sitt Extend oppvaskbrett og kommer med detaljer i rustfritt stål med fingeravtrykkresistent overflate.

Oppvaskstativet fra Joseph Joseph er, som navnet tilsier, utvidbart. Dette gjør at du nesten kan doble størrelsen på brettet ved behov. På denne måten tar stativet også mindre plass når det ikke er i bruk.

Bestill Joseph Joseph Extend Steel hos Bakeren&Kokken.no!

Extend Steel kommer med et eget område designet til tørking av glass, kopper, tallerkener og asjetter. Videre finner du et område med opphøyde riller, egnet til kopper og glass. På denne måten gir brettet vannet mulighet til å renne av glassene, uten at såpen setter merke.

Joseph Joseph Extend Steel kommer også med en egen beholder for bestikk. Bestikkholderen har et større rom for plassering av hverdagsbestikket, og en smalere åpning for skarpere kniver.

Oppvaskstativet fra Joseph Joseph kommer med drenasje, og avløp for vannet. På denne måten kan du la vannet renne ut i oppvaskkummen mens oppvasken tørker.

Disa Oppvaskstativ fra Dorre

Dorre Disa Stativ Oppvask

Fra Dorre finner vi deres Disa oppvaskstativ med lekkert design, og god plass til oppvasken. Dorre Disa kommer i to utgaver. Her finner du en enkel versjon, samt et alternativ med to etasjer.

Oppvaskstativet fra Dorre gir god plass til oppvasken. Stativet kommer med diller til plassering av tallerkener, samt en beholder for tørking av bestikk. Stativet er laget i forkrommet jern, og kommer med et smart brett som samler opp vannet.

Bestill Dorre Disa Oppvaskstativ hos NordicNest.no!

Den enkle utgaven av Dorre Disa oppvaskstativ har en størrelse på 28 x 48 cm. Utgaven på to etasjer har en størrelse på 32 x 47 cm. Høyden på stativet med to etasjer er oppgitt til 34 cm.

For Disa oppvaskstativ med to etasjer er den øverste etasjen designet med riller for å gi plass til serviser og asjetter. Videre vil du i den nedre etasjen finne et flatt lag til kopper og glass. Stativet kommer samtidig med en beholder for bestikk som sitter på utsiden.

Dorre Disa er et pent og praktisk oppvaskstativ, der du kan la oppvasken tørke på kjøkkenbenken. Brettet under stativet gjør at vannet ikke renner ned på kjøkkenbenken.

Stilrent Stativ til Oppvasken fra Nordal

Nordal Oppvaskstativ Svart

Fra det danske interiørselskapet Nordal, finner vi dette stilrene og dekorative oppvaskstativet i sort pulverlakkert jern og plastikk. Stativet har dedikert plass til tallerkener, beholder for bestikk, samt plass til glass og kopper.

Stativet gir med sin svarte finnish et stilmessig preg på kjøkkenbenken. Oppvaskstativet kommer med en matchende svart matte i plast for oppsamling av vann fra oppvasken. Matten har en avrenne for å styre vannet ned i oppvaskkummen.

Bestill Nordal Oppvaskstativ hos KitchenTime.no!

Nordal er et dansk interiørselskap, startet tilbake på 90-tallet. Selskapets produkter var opprinnelig designet med inspirasjon fra India, men har de siste årene også satset mer på yngre skandinavisk design der de forsøker å fange opp balansen mellom det trygge og det utfordrende.

Nordal gir med dette stativet et enkel, og samtidig stilfullt oppvaskstativ som passer godt til den daglige oppvasken. Stativet har holdere for både små og store tallerkener, samt en egen beholder for bestikk og oppvaskkost.

Størrelsen på stativet fra Nordal er på 32 x 42 cm. Høyden er på 12 cm. Oppvaskstativet egner seg godt for den daglige oppvasken, uten at det tar så alt for stor plass på kjøkkenbenken.

Sammenleggbart Stativ fra OXO

OXO Good Grips Oppvaskstativ

Fra OXO finner vi dette sammenleggbare oppvaskstativet på to etasjer. Stativet kommer med plass til små og store asjetter, samt en flate til glass og krus. Stativet har også en egen lomme til tørking av bestikk.

OXO Good Grips oppvaskstativ er laget i rustfritt aluminium, og plast, og kommer i fargene sort og metall. Stativet er sammenleggbart. Har du en mindre oppvask kan du med andre ord benytte en mindre versjon av stativet for å spare plass.

Bestill OXO Good Grips hos Kitchn.no!

På dager med mer oppvask kan oppvaskstativet brettes opp, slik at det består av to etasjer. På denne måten får du mer plass til oppvasken. Beholderen for bestikk kan plasseres stødig på begge utgavene av stativet.

Kombinasjonen av metall og sort er med på å gjøre OXO Good Grips oppvaskstativ til et stilrent alternativ, som gjør seg godt på kjøkkenbenken. Med mulighet for å brette stativet sammen, gjør man det samtidig enklere å rydde det bort når det ikke er i bruk.

Oppvaskbrettet fra OXO har en størrelse på 41 x 35,5 cm, og er laget i rustfritt aluminium og plast. Stativet kan bygges til to etasjer, og gir god plass til oppvasken. Med et design i sort og metall gjør oppvaskstativet seg også godt på kjøkkenbenken.

Brabantia Oppvaskstativ

Brabantia Oppvaskstativ

Brabantia oppvaskstativ er et pent og praktisk stativ, egnet til å lufte oppvasken mens det tørker. Oppvaskstativet fra Brabantia er tilgjengelig i mørk grå og lys grå utgave, og finnes også i en mindre Compact utgave.

Oppvaskstativet fra Brabantia er utstyrt med metallriller til stående servisedeler, samt et flatt område der man kan plassere alt fra glass og kopper til kjeler og stekepanner. Stativet har også en avtagbar beholder for tørking av bestikk.

Brabantia Oppvaskstativ Finner du hos Nordic Nest!

Stativet kommer med en tilhørende undermatte med bred avrenne. Dette gjør at vannet fra oppvasken renner tilbake i oppvaskkummen. Matten kan benyttes separat uten stativet.

Brabantia oppvaskstativ kommer i en stor og i en liten utgave. Den store utgaven har en størrelse på 49,2 x 38,6 cm. Compact-utgaven har en smalere fasong og en størrelse på 46,3 x 20 cm. Den mindre utgaven har fortsatt beholder for bestikk, samt rack for servise og glass.

Stativet og undermatten fra Brabantia er tilgjengelig i to ulike farger. Dette gjelder også for compact-utgaven. Her kan du velge mellom en mørk grå utgave, eller en lys grå utgave. Videre fra Brabantia finner du også ulike 2-etasjers stativ for større oppvask.

Funktion Stativ til Oppvask i Tre

Funktion Trestativ Bambus

Fra Funktion finner vi dette tradisjonelle oppvaskstativet i bambus tre. Stativet kommer med to etasjer, og kan lett brettes sammen når det skal ryddes bort etter oppvasken er tørket.

Bruken av lyst treverk er med på å gi dette stativet et klassisk preg, og mange vil nok kjenne igjen denne typen stativer fra tidligere. Øverste etasje i Funktion bambus-stativ er designet for å holde tallerkener og servise. Her plasseres tallerkenene ned mellom rillene.

Funktion Oppvaskstativ i Bambus bestiller du hos Bakeren og Kokken!

Underste etasje benyttes gjerne til glass og kopper, samt annet som er vasket. Da Funktion oppvaskstativ er sammenbrettbart kan man lett sette det bort når oppvasken ryddes inn i kjøkkenskapet, og tas frem igjen ved neste oppvask.

Et oppvaskstativ benyttes gjerne der det ikke er installert oppvaskmaskin. Dette kan være på en hybel, eller et eldre kjøkken, eller kanskje på hytta eller sommerhuset.

Her er det gjerne behov for att alt vaskes for hånd. Mange ønsker også å spare bruk av oppvaskmaskin, og benytter håndvask fortløpende når det er mindre kjøkkenutstyr som har behov for å vaskes.

Y-Rack fra Joseph Joseph

Joseph Joseph Y-Rack

Y-Rack er et smart oppvaskstativ fra Joseph Joseph. Stativet har fått navnet sitt etter den Y-formede 2. etasjen, med riller for å plassere store og små tallerkener og asjetter.

Den høye 2. etasjen på stativet sørger for god plass til tørking av oppvasken. Dette uten at stativet tar så alt for mye av kjøkkenbenken Mens den øverste etasjen benyttes til tallerkener og asjetter, er det plass til glass og kopper i etasjen under.

Bestill Y-Rack fra Joseph Joseph hos Bakeren og Kokken!

Større og tunge gjenstander skal av åpenbare grunner plasseres i den nedre etasjen på oppvaskbrettet. Videre følger også en beholder for bestikk. Stativet er laget i rustfritt stål og gulv og bestikkbeholder er laget i plast.

Stativets gulv kommer med egnede riller som holder glass og kopper i avstand fra overflaten. Gulvet kommer også med egnet avløp, slik at vannet renner ut og ned i oppvaskkummen.

Y-Rack oppvaskstativ fra Joseph Joseph har en bredde på 30,3 cm, og en dybde på 28,5 cm. Høyden er oppgitt til 35,8 cm. Delene kan skilles for enken rengjøring. Vaskes for hånd.

Masterclass Oppvaskstativ

Masterclass Oppvaskstativ

Masterclass oppvaskstativ er et smart og kompakt alternativ i plast og rustfritt stål. Rillene og detaljene i rustfritt stål er med på å sette et moderne preg på stativet.

Oppvaskstativet fra Masterclass består av to deler. Hoveddelen er laget med riller i rustfritt stål. Disse er plassert med en bred avstand, slik at man også kan benytte området til glass, kopper og tilsvarende.

Masterclass Oppvaskstativ Finner du hos Christiania Glasmagasin!

Rillene egner seg selvfølgelig også til tørking av tallerkener og asjetter i ulike størrelser, skjærebrett og tilsvarende. Videre er stativet fra Masterclass utstyrt med en beholder dedikert til tørking av bestikk. Bestikkurven er avtagbar for enklere rengjøring.

Masterclass oppvaskstativ har en størrelse på 41 x 22 cm, og en høyde på 12,5 cm. Fra samme leverandør finner man også et større alternativ med størrelse på 44,5 x 32 cm. Også dette stativet er utstyrt med avtagbar bestikk-kurv.

Hvor Stort Oppvaskstativ Trenger jeg?

Hvor stort oppvaskstativ du trenger avhenger av flere faktorer. Hvor mange personer er det i husstanden din? Hvor ofte lager du mat hjemme, og hvor mange gjester pleier dere å ha over? Har du stor plass på kjøkkenbenken, eller er plassen begrenset?

Hvis du bor alene eller dere er to, og dere lager moderate mengder mat, vil et mindre oppvaskstativ sannsynligvis være tilstrekkelig. Hvis du bor i en større husholdning eller ofte lager mat og spiser hjemme, vil du sannsynligvis trenge et større oppvaskstativ.

Trenger jeg et Oppvaskstativ når jeg har Oppvaskmaskin?

Selv om du har en oppvaskmaskin, kan det være nyttig å ha et oppvaskstativ. Ikke alle kjøkkenartikler er egnet for oppvaskmaskin, som for eksempel visse typer kokekar, kniver og tre-redskaper. I tillegg kan det være tider når oppvaskmaskinen er full eller kjører, og du har ekstra oppvask som skal tas hånd om. Da er et oppvaskstativ praktisk for å organisere og tørke disse gjenstandene.

Er det bra å la Oppvasken Lufttørke?

Ja, det er generelt bra å la oppvasken lufttørke. Lufttørking er mer hygienisk enn å tørke av med en oppvaskklut, siden kluter kan bære og spre bakterier. I tillegg sparer det energi sammenlignet med bruk av en oppvaskmaskinens tørkesyklus eller å tørke oppvasken for hånd med et håndkle. Bare pass på å plassere vaskede gjenstander på et rent tørkestativ og la dem være der til de er helt tørre for å hindre bakterievekst.

I Hvilken Rekkefølge skal man ta Oppvasken?

Det er generelt anbefalt å vaske oppvasken i en bestemt rekkefølge for å opprettholde hygiene og effektivitet. Begynn med de lettest skitne gjenstandene, som glass og bestikk, og gå deretter videre til tallerkener og skåler. Til slutt, vask de mest skitne gjenstandene, som gryter og panner. Denne rekkefølgen bidrar til å holde oppvaskvannet renere lenger, noe som betyr at du kan vaske mer oppvask før du trenger å bytte vann.