Maya Bestikk – Stelton Norstaal Maya og Maya 2000

0
Maya Bestikk

Maya Bestikk

Stelton Norstaal Maya bestikk ble designet i 1962 og har vært en bestselger siden sekstitallet. Bestikket ble senere oppdatert i år 2000 under navnet «Stelton Norstaal Maya 2000». Dette for å tilpasse seg mer moderne vaner. Maya 2000 er et noe lengre bestikk enn Maya bestikket fra 1962.

Bestill Maya Bestikk fra Stelton!

Maya Bestikk 2000

Maya Bestikk 2000

Maya bestikk er et stilrent bestikk i den ypperste kvalitet. Håndtakets brede og kraftige form har en triangulær utforming med avrundede kanter som sørger for at bestikket holder seg stødig og godt i hånden.

Bestill Stelton Maya Bestikk og Maya 2000!

Maya Bestikk Deler

Maya bestikk er tilgjengelig i sett på 16 deler (4X4). Dette gjelder både Maya og Maya 2000. Bestikket kan også kjøpes i separate deler. Her finner du middagskniv, middagsgaffel, spiseskje, dessertgaffel, dessertskje, latteskje, salat og serveringsett,

Når du bestiller bør du være oppmerksom på om produktene er fra serien Maya eller Maya 2000 slik at du ikke blander disse. Salat og serveringsett er kun tilgjengelig i en modell, men disse er kompatible med begge seriene av Maya bestikk.

Se en oversikt over de ulike delene fra Norstaal her!

Maya Bestikk Har Vunnet Flere Designpriser

Maya bestikk har flere ganger vunnet priser for sitt gode design. Bestikket mottok i 1961 og i 1965 prisen «Merket for godt Design», og i 1991 «Klassikerprisen for Godt Design», alle tre av Norsk Designråd.

Maya bestikk er også inkludert i Phaidons Design Classics sammen med noen av de beste design produktene i verden. Maya bestikk er utstilt på noen av de største museene i verden.

Bestikk Produsert i Norge

Norsk Stålpress Foto:Linda Maria Szücs

Norsk Stålpress Foto:Linda Maria Szücs

Maya bestikk ble designet av norske Tias Eckhoff og produsert på Norsk Stålpress i Bergen. Maya bestikk er en av Norsk Stålpress sine mest kjente produkter. Firmaet endret navn til Norstaal på 1990 tallet. I 2007 ble Norstaal kjøpt opp av danske Stelton og bestikkene blir nå markedsført som Stelton Norstaal (Wikipedia).

Vedlikehold av Maya Bestikk

Maya bestikk er laget i satinpolert rustfritt stål og kan vaskes i oppvaskmaskin. Matrester bør skylles av før du putter bestikket i oppvaskmaskinen. For å unngå at det setter seg merker, bør bestikket ikke ligge i vann. Du bør også tørke av bestikket rett etter det har vært i oppvaskmaskinen.

Om det skulle oppstå missfarging på bestikket kan dette tas bort ved å vaske de med Jif.

Se en oversikt over de ulike delene fra Norstaal her!

Annet Bestikk: