Ildfast Form med Lokk

0

En ildfast form med lokk er ideell for ovnsbakte grønnsaker, så vel som kylling, laks eller annen mat der man ønsker å ta vare på den naturlige fuktigheten.

Ved å benytte en ildfast form med lokk, sørger man for at den naturlige fuktigheten i maten blir værende i kokekaret, og på den måten er med på å holde kjøttet eller grønnsakene fuktige og mer saftige.

Rød ildfast form med lokk fra Le Creuset

Ønsker du en sprøere utgave av maten kan man selvfølgelig ta av lokket et steg i stekeprosessen og på denne måten justere saftigheten på maten.

En ildfast form er også med på å bevare smak. Både den naturlige smaken fra grønnsakene, men også smaken fra krydder og urter som benyttes.

Ildfast form i glass

En ildfast form med lokk kan også benyttes som et pent serveringsservise. Ved å beholde lokket på mens maten står på bordet, vil stekeprosessen fortsette også etter at maten er tatt ut av ovnen, og dermed også beholde varmen lenger.

Se også: Ildfast form

Staub Ildfast Form med Lokk

Staub ilfast form med lokk er en oval stekeform i støpejern. Støpejern er et materiale som leder og holder godt på varmen.

Svart Oval Ildfast Form fra Staub

Bestill Svart Ildfast Form med Lokk fra Staub

Den ilfaste formen fra Staub har en størrelse på 22,8 x 16,7 cm, så den er relativt liten i størrelse. Dette kan være både en fordel og en ulempe, alt etter hva du ønsker å benytte den til.

Staub ildfast form med lokk - Grå

Grå Ildfast Form med Lokk fra Staub

Staub sin ildfaste form kommer i fargene svart og grå og tåler både ovn, gasskomfyr og grill. Formen kan vaskes i oppvaskmaskin, men det er anbefalt at den rengjøres for hånd.

Le Creuset Ildfast Form med Lokk

Le Creuset Heritage er en serie med flere ulike ildfaste former og terriner. I denne serien finner du også en egen ildfast form med lokk.

Svart Heritage ildfast form fra Le Creuset

Se Flere Ildfaste Former i Heritage Serien fra Le Creuset!

Den ildfaste formen fra Le Creuset er en rektangulær ovnsform med ovalt lokk. Dette sørger for å gi deg god plass inne i stekeformen. Heritage ildfast form med lokk har en størrelse på 33 x 23 cm. Høyden er på 7,5 cm.

Den ildfaste formen fra Le Creuset er laget i emaljert stentøy og tåler temperaturer fra -18 og opp til 260 grader celcius. Den emaljerte overflaten, sammen med de tradisjonelle Le Creuset fargene, gjør denne ildfaste formen med lokk til et pent verktøy i matlagingen så vel som i serveringen.

Le Creuset Ildfast Form med Lokk Bestiller du hos KitchenTime!

Rosendahl Ildfast Form med Lokk

I Rosendahl sin Grand Cru serien finner man denne ildfaste formen i glass. Ovnsformen er oval og har et ovalt lokk. Ovnsformen har en størrelse på 39,2 x 25 cm og en høyde på 14,6 cm. Det store runde lokket gir ekstra god plass til stekingen.

Rosendahl ildfast form i glass

Bestill Rosendahl Ildfast Form i Glass med Lokk!

Rosendahl Grand Cru ildfast form med lokk tåler opp til 300 grader celsius og kan vaskes i oppvaskmaskin.

Den gjennomsiktige formen gjør det lettere å følge med på utviklingen under stekeprosessen. Den ildfaste formen fra Rosendahl passer flott også til servering.