Knivblokk – Test – Hold Orden på Kjøkkenknivene!

0

Det å oppbevare kokkekniver i kjøkkenskuffen kan være skummelt, spesielt om man har skarpe knivblader. Oppbevaring av kniver i skuff kan fort også resultere i at knivbladet får røff behandling, og at knivene derfor raskt blir sløve.

Knivblokk

Ved å i stedet oppbevare kjøkkenknivene i en egnet knivblokk, sørger man for å ta bedre vare på knivene. Bruk av knivblokk gjør samtidig at det blir mindre rot i kjøkkenskuffen, samtidig som man reduserer risikoen for kutt.

En knivblokk tar seg gjerne flott ut på kjøkkenbenken. Knivene blir samtidig raskt lettere tilgjengelig, slik at man blir flinkere til også å benytte de mer avanserte kokkeknivene.

Under har vi sett på flere ulike knivblokker. Noen av disse kommer med medfølgende kniver, og er dermed også dyrere i pris. Vi har her sett på knivblokker fra anerkjente knivprodusenter, interiørmerker, samt mer rimeligere alternativ.

Hvilke Knivblokker har vi sett på?

Under har vi sett på knivblokker fra flere ulike leverandører. Vi har i enkelte tilfeller plukket ut flere alternativer fra de ulike leverandørene, slik at du skal få en bedre oversikt over utvalget.

Knivblokker

Knivblokkene varierer både i pris, og kapasitet. Enkelte av knivblokkene selges i sett med medfølgende kokkekniver, mens andre selges enkeltstående eller med et begrenset utvalg.

Vi har Sett på Knivblokker fra Følgende Leverandører:

  • Wüsthof
  • Zwilling
  • Global
  • Fiskars
  • Bodum
  • Mannerströms
  • Dorre
  • Eva Solo

Test: Stem, og se folkets favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke knivblokker andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Wüsthof Knivblokker i Tre – Med Tilhørende Knivsett

Wüsthof Knivblokk

Når vi skal se på knivblokker, kommer vi ikke utenom Wüsthof. Den tyske bedriften har helt siden oppstarten i 1814 produsert kvalitetskniver til kjøkkenet.

Fra Wüsthof finner vi et bredt utvalg av knivblokker, med tilhørende knivsett. Settene kommer i samlinger med alt fra 5 til 9 kokkekniver, men finnes også i større utgaver.

Knivsettet kommer kombinert med en egnet knivblokk i asp eller bøk. Her kan du velge mellom farger som hvit, sort, brun og trefarget. Knivblokkene har dedikerte rom egnet til spesifikke kniver, og enkelte har også slirer for slipestav og kjøkkensaks.

Wüsthof Knivblokk - 7 Kniver

Blant Wüsthof knivblokker tilgjengelig hos Bakeren og Kokken, er det to grupper som hovedsakelig preger utvalget. Classic serien består av knivblokker i én hel blokk. Her har man plass til kniver og slipestav øverst, mens det er rom for kjøkkensaks i blokkens fot.

I Ikon serien kommer produktet med knivblokk i tre deler, støttet av en fot i aluminium. Denne har i mine øyer kanskje et mer moderne preg, men dette er en personlig oppfatning.

Se Utvalget Innen Wüsthof Knivblokk hos Bakeren og Kokken!

Det er vanskelig å skrive om Wüsthof knivblokker, uten å nevne de medfølgende kokkeknivene. Wüsthof har som nevnt produsert kniver til kjøkkenet i over 200 år, og har over denne tiden blitt et sterkt og respektert varemerke, med høy kvalitet på sine produkter.

Wüsthof Ikon Knivblokk

Hvilke kjøkkenkniver som følger med de ulike knivblokkene, varierer basert på størrelse og modell. De ulike knivene som følger med, skal være oppgitt på de ulike knivblokkene.

Blant knivene finner vi blant annet skrellekniver, brødkniv, skjerpestål, trancherkniv, kokkekniv, kjøkkensaks, pølsekniv, universalkniv, santukokniv og stekegaffel. De mindre settene har naturlig nok begrenset seg til de mer nødvendige knivene.

Se Også Utvalget av Wüsthof Kokkekniver!

Knivene fra Wüsthof er av høy kvalitet, og egner seg både for profesjonelle og hjemmekokken. Knivbladene er smidd i ett stykke rustfritt stål, for å oppnå bedre utholdenhet. Håndtakene kommer, på samme måte som knivblokkene, i ulike farger. Se mer informasjon for hvert unike knivsett.

Zwilling Knivblokk

Zwilling Knivblokk

Zwilling er en annen anerkjent knivprodusent med lang historie. Zwilling ble etablert tilbake i 1731, og har med dette nå snart 300 år med erfaring. På lik linje med Wüsthof er også Zwilling fra Solingen i Tyskland.

Fra Zwilling finner vi et bredt utvalg med knivblokker. Her finner vi tradisjonelle knivblokker, men også alternativer med magnet. Vi vil i denne gjennomgangen trekke frem noen av knivblokkene fra Zwilling. For et større utvalg kan du se på nettsidene til Bakeren og Kokken.

Zwilling Selv-slipende Knivblokk (Med 6 Kniver)

Zwilling Knivblokk Selvslipende

Denne knivblokk fra Zwilling er et flott designet alternativ i ask. Ulikt fra tradisjonelle knivblokker, har denne utgaven fra Zwilling en slipefunksjon i hver av knivslirene.

Dette gjør at du hver gang du tar en av knivene inn, eller ut, av knivblokken, så bidrar du til å holde kniven skarp. Hver åpning i knivblokken er dedikert til en spesifikk kniv, noe som også er markert med ikoner på displayet.

Bestill Zwilling Knivblokk hos Bakeren og Kokken!

De ulike åpningene er utstyrt med to keramiske slipestenger, som er installert med optimal vinkel og posisjon, slik at man oppnår den beste slipeeffekten og holder knivene skarpe.

Sammen med knivblokken følger også seks egnede kokkekniver, inkludert saks. Dette er de knivene som man normalt oftest bruker på kjøkkenet.

Zwilling Pro Knivblokk i Bambus tre

Zwilling Knivblokk Bamboo

Pro er en serie med profesjonelle kokkekniver fra Zwilling. Knivene har god ytelse, og er spesialslipte for å oppnå en så god skarphet som mulig.

I Pro serien fra Zwilling finner vi også denne Pro knivblokk i bambus tre. Knivblokken har et klassisk design og kommer med medfølgende skjerpestål, skrellekniv, allkniv, trancherkniv og kokkekniv i Pro serien.

Se Utvalget Innen Knivblokker fra Zwilling!

I Zwilling Pro serien finnes også andre alternative knivblokker i bambus. Zwilling tilbyr også knivmagneter i tre for oppheng av kniver.

Global Knivblokk

Global Knivblokk

Fra Solingen i Tyskland, beveger vi oss nå østover til Nigata i Japan. Global sin historie går kun tilbake til 1985, men de har allikevel rukket å etablere seg som en anerkjent merkevare innen kokkekniver. Du kan lese mer om Global kniver her!

Fra Global finner vi også flere ulike knivblokker. Den mest kjente er vel trolig deres GKB serie med GKB51 og GKB52, tilgjengelig i svart, rustfritt stål, hvit og rød utgave.

Bestill Global Knivblokk hos Bakeren og Kokken!

GKB51 er den største varianten med rom til 13 kniver og en slipestav, mens GKB52 har plass til 9 kniver og slipestav. Knivblokkene fra Global er lekkert utformet og utsmykket med Global-detaljer.

Global Knivblokk Svart

Knivblokken sørger for at knivene henger løst, uten at de er nær hverandre. Dette gjør at unngår skade og slitasje på knivene når de ikke er i bruk.

Les mer om Global Knivblokk!

Global knivblokk er også tilgjengelig i kombinasjon med knivsett. Her finnes det utgaver både med 3 og 5 kokkekniver fra Global. Dette gjør at du kan begynne med de medfølgende knivene, og så bygge ut samlingen etter hvert som du har behov for flere kniver.

Fiskars Functional Form Knivblokk

Fiskars Knivblokk

Ønsker du et rimeligere alternativ, bør du se på denne knivblokken fra Fiskars, og deres Functional Form serie. Knivblokken kommer sammen med et knivsett på til sammen 5 kniver.

Fiskars Functional Form knivblokk er laget i bjørk tre, og er tilgjengelig i tre fargevalg. Velg mellom sort, tre og hvit, alle med oransje detaljer. Knivblokken har plass til totalt 5 kniver, som tilsvarer antallet som følger i settet.

Se Utvalget Innen Fiskars Functional Form Knivblokk!

De medfølgende knivene er laget i rustfritt stål, og kommer med ergonomiske håndtak med soft-grip. Håndtakene er svarte, med oransje detaljer, tilsvarende de vi finner på knivblokken.

Fiskars Functional Form

Knivene er plukket ut for å dekke de fleste av behovene på kjøkkenet. Her finner du grønnsakskniv, tomatkniv, asiatisk kokkekniv, kjøkkenkniv og brødkniv. Lengden på de ulike knivene er oppgitt i nettbutikken.

Bestill Fiskars Knivblokk hos KitchenTime.no!

I Functional Form serien fra Fiskars, finner du ved siden av dette knivblokk-settet, også et bredt utvalg av kokkekniver. Functional Form fra Fiskars tilbyr også praktisk utstyr som knivsliper og magnetlist, i tillegg til andre kjøkkenredskaper.

Kjennetegnet for Functional Form serien ligger i de oransje detaljene som går igjen både på knivene, knivblokken, og på de fleste andre delene i serien.

Bodum Knivblokk

Bodum Knivblokk

Fra Bodum Bistro finner vi denne pene, og samtidig praktiske, knivblokken. Ulikt fra knivblokkene vi har sett på tidligere, der hver kniv har fått tildelt et eget hull, er Bodum Bistro knivblokk mer fleksibel.

Knivblokken fra Bodum er designet slik at du kan sette kniven hvor du måtte ønske. Dette har de fått til ved å lage innmaten i knivblokken av plastrør, som beveger seg når du plasserer kniven.

Bestill Bodum Knivblokk hos Nordic Nest!

Dette betyr at du ikke er avhengig å velge kniver av en viss bredde eller tykkelse, men kan plassere skrellekniver, og større kokkekniver, der du måtte ønske.

Knivblokken fra Bodum har samtidig en høyde på 20,3 cm, noe som begrenser kniven noe. Bodum Bistro er samtidig 21,4 cm bred, og 6,6 cm dyp.

Bodum Knivblokk Svart

Bodum Knivblokk Svart

Bodum knivblokk er tilgjengelig i fargene hvit og sort. Jeg har også sett den tilgjengelig i andre tradisjonelle Bodum farger, men tilgangen på dette er begrenset i de nettbutikkene jeg har undersøkt.

Velg Bodum Knivblokk i Svart eller Hvit!

Selve knivblokken er laget i plast, og er preget av den velkjente Bodum-logoen. For at knivblokken skal stå stødig, er bunnen utstyrt med silikon. Dette for å hindre at den glir unødvendig.

Selv om det også finnes Bodum kokkekniver, er det fult mulig å benytte denne i kombinasjon også med kniver fra andre produsenter og merkevarer. Dette gjelder for øvrig også for de andre knivblokkene, men da noe begrenset av størrelse på hullene.

Mannerströms Knivblokker i Bambus Tre

Mannerströms Knivblokk

Fra Mannerströms finner vi denne knivblokken i bambus tre. Leif Mannerström er en kjent svensk kokk og restaurant-eier, og har blant annet vært meddommer i Sveriges Mästerkock, eller da svenske Masterchef, på TV4.

Mannerströms er i dag også aktuell som en egen merkevare innen kjøkkenutstyr, med et bredt utvalg innen dekketøy, kjøkkenredskaper og steke- og kokekar.

Bestill Mannerströms Knivblokk hos Bakeren og Kokken!

Fra Mannerströms finner vi denne knivblokken med magnetiske vegger. Dette betyr at du kan feste knivene på utsiden av blokken, der knivbladet holdes fast av magneten.

Det opplyses at Mannerströms knivblokk har kapasitet til hele 12 kniver, men dette kommer nok litt an på hvor store kniver du benytter, og hvor tett du ønsker at du ønsker å ha de. På bildet vises fire kniver, men man kan feste kniver på begge sider.

Mannerströms Knivblokk med Magnet

Knivblokken har et ytre i bambus tre, noe som gir et organisk og naturlig preg. Nederst i hjørnet er knivblokken utsmykket med Leif Mannerströms navn og signatur.

Mannerströms knivblokk selges uten medfølgende kniver. Dersom du ønsker, finner du et bredt utvalg av kokkekniver fra Mannerströms, men du kan selvfølgelig også feste kokkekniver fra andre merkevarer. Dette forutsetter at knivene er i magnetisk materiale.

Dorre Knivblokk med Plass til Kjøkkenredskaper

Dorre Knivblokk

Fra Dorre finner vi denne smarte løsningen. Denne består ikke bare av en knivblokk, men har også et eget rom for oppbevaring av kjøkkenredskaper som sleiver, visp og slikkepott.

Bestill Dorre Knivblokk hos Tilbords.no!

Knivblokken fra Dorre består av en rund sylinderformet knivblokk. Knivblokken gir mulighet for fleksibel plassering av kokkeknivene. Ved siden av knivblokken finner man en ny sylinderformet beholder der man kan plassere kjøkkenredskaper.

Dorre Knivblokk - Kjøkkenredskaper

Dette gjør at man kan samle kniver og kjøkkenredskaper, lett tilgjengelig på kjøkkenbenken, uten at det tar for mye plass. Knivblokken har en høyde på 22, 5 cm, og gir rom for et greit antall kniver.

Singel Knivblokk fra Dorre

Fra Dorre finner vi også en egen sylinderformet knivblokk, uten beholder for kjøkkenredskaper. Denne single knivblokken fra Dorre er, i tillegg til svart, også tilgjengelig i hvit og børstet stål.

Dorre Knivblokk Singel

Denne er, på lik linje med kombinasjonsholderen fra Dorre, noe mindre enn de andre knivblokkene i oversikten. Nettsiden oppgir at den gir rom for 4-5 kniver.

Se Utvalget Innen Dorre Knivblokker hos KitchenTime.no!

Knivblokkens har gummi inni, for å bedre kunne beskytte knivene. Bunnen er også utstyrt med gummiputer, slik at den skal stå stødigere.

Eva Solo Knivblokk

Eva Solo Knivblokk

Eva Solo sin knivblokk kommer også med et kreativt og smart design. Den lekre knivboksen er utstyrt med en trekkspillfunksjon som gir mulighet for å lagre et større antall kniver.

Eva Solo er et dansk interiørselskap som først og fremst er kjent for sine brukervennlige designprodukter. Også deres knivblokk har fått et flott og praktisk design, med en skrå vinkel der knivene presenteres. Vinkelen gjør at knivene er enklere å plassere, samtidig som de er mer tilgjengelig.

Les mer om Eva Solo Knivblokk!

Skilleveggene i Eva Solo knivblokk kan enkelt tas ut, og kan også vaskes i oppvaskmaskin. Se i videoen under hvordan skilleveggene fungerer, og hvordan de kan tas ut for å rengjøres.

Hvorfor benytte en Knivblokk?

Knivblokken tjener flere formål. For det første, sørger den for sikrere lagring av knivene. Ved å plassere kjøkkenknivene i en blokk i stedet for å la dem ligge løst i en skuff, reduseres risikoen for utilsiktet skade. Knivblokken bidrar også til å bevare knivenes skarphet, ettersom bladene ikke kommer i kontakt med andre gjenstander som kan skade dem.

Knivblokker kan også bidra til organiseringen av kjøkkenet. De kan tilby rask og enkel tilgang til knivene dine, og bidra til å holde kjøkkenet ryddig og organisert. I tillegg, kan de også være estetisk tiltalende og bidra til kjøkkenets generelle utseende.

Hvor mange Kniver bør du ha plass til?

Det er opp til den enkelte å bestemme hvor mange kniver man trenger plass til i en knivblokk. Det avhenger av hva slags matlaging du gjør, hvor ofte du lager mat, og hvor mange forskjellige typer kniver du bruker.

Generelt sett kan det være lurt å ha plass til minst fem til seks kniver: en kokkekniv, en brødkniv, en kjøttkniv, en universalkniv, en grønnsakskniv og en liten skrellekniv. Dersom du har spesialkniver som fileteringskniv, sushikniv eller ostekniv, vil du kanskje ønske å ha plass til disse i knivblokken også.

Hva er best av Knivblokk og Knivmagnet?

Det kommer an på dine personlige preferanser og kjøkkenets utforming. En knivmagnet kan være en god løsning hvis du har liten benkeplass. Den lar deg også vise frem knivene dine, noe som kan være estetisk tiltalende. Knivmagneter kan også være mer hygieniske, ettersom de tillater luft å sirkulere rundt knivene, og dermed forhindrer bakterievekst.

En knivblokk, på den annen side, beskytter knivbladene bedre og reduserer risikoen for utilsiktet kontakt med knivene. En knivblokk kan også bidra til å bevare knivenes skarphet bedre enn en magnet, siden knivbladene ikke kommer i kontakt med en hard overflate når de settes på plass.

Kan man ha Kokkekniver i Kjøkkenskuffen?

Ja, det er mulig å oppbevare kokkekniver i en kjøkkenskuff, men det er ikke anbefalt. Knivene kan lett bli sløve eller skadet når de kommer i kontakt med andre gjenstander i skuffen. I tillegg kan det være farlig å legge hånden inn i en skuff med skarpe kniver.

Hvis du må lagre knivene i en skuff, er det lurt å bruke en knivbeskytter eller etui for å beskytte bladene og redusere risikoen for utilsiktede kutt. Alternativt kan du vurdere å bruke en dedikert knivskuff med spesielle spor for å holde knivene atskilt og trygt oppbevart.