Test – Oppbevaringsbokser til Mat og Kjøkken

0

Om du ønsker mer orden på kjøkkenet, kan det å rydde opp i kjøkkenskapene være en god idé. Med oppbevaringsbokser får du raskt bedre orden i skapene, og får samtidig ryddet bort ulike emballasjer og esker fra matbutikken.

Tasty+ Oppbevaringsboks Brabantia

Boksene i denne oversikten er egnet for å oppbevare alt fra pasta, belgfrukter og andre tørrvarer, til kaffe, te, sukker, bakevarer og annet. De ulike boksene kommer i ulike størrelser og design, utviklet for ulike bruksområder.

Vi håper at du skal kunne benytte denne oversikten til å sette i gang fantasien, og finne en løsning som kan hjelpe deg å holde orden på ditt kjøkken!

Hvilke Oppbevaringsbokser har vi sett på?

Vi har i denne oversikten forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av oppbevaringsbokser. Du vil finne flere alternativer i plast, samt dekorative bokser i stentøy, glass og stål. De aller fleste lokkene kommer med isolerende lokk som er med på å holde innholdet tørt og ferskt over lenger tid.

Oppbevaringsbokser

Mens de fleste av oppbevaringsboksene er egnet for å holde orden på tørrvarer i kjøkkenskapet, er andre igjen laget for oppbevaring av mer spesifikke matvarer som kaffe, te eller sukker.

Vi har sett på Følgende Oppbevaringsbokser:

 • Nest Sky Oppbevaringsbokser fra Joseph Joseph
 • Tasty+ Oppbevaringsbokser med Lokk fra Brabantia
 • Sorte Masterclass Oppbevaringsbokser med Bambus Lokk
 • Bodum Presso Oppbevaringskrukker
 • Rosendahl Oppbevaringsglass med Trelokk
 • Sistema Bake-It Oppbevaringsbokser med Lokk
 • Brabantia Oppbevaringsbokser i Stål med Vindu
 • PEAR Oppbevaringsbokser i Glass fra Nordal

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke oppbevaringsbokser andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Nest Sky Oppbevaringsbokser fra Joseph Joseph

Joseph Joseph Oppbevaringsbokser

I Joseph Joseph sin Nest Sky kolleksjon finner vi dette settet med smarte oppbevaringsbokser. Settet kommer med 5 bokser i ulike størrelser, alle med hver sin unike farge. På denne måten er det lettere å skille boksene fra hverandre.

Nest Sky oppbevaringsbokser fra Joseph Joseph er stablebare, slik at de tar mindre plass i kjøkkenskapet når de ikke er i bruk. De ulike størrelsene gjør samtidig at hver av boksene kan dekke ulike behov knyttet til oppbevaring av matvarer.

Bestill Joseph Joseph Oppbevaringsbokser hos Kitchn.no!

Lokket på oppbevaringsboksene fra Joseph Joseph kommer med klaffer som klikkes på. Dette sørger for at lokket sitter godt, og du unngår lekkasje. Fargen på boksenes lokk gjenspeiles også på boksenes underside.

Den minste boksen i kolleksjonen har et volum på 0,23 liter, mens den største har et volum på 3 liter. Videre finner du oppbevaringsbokser på 0,54 liter, 1,1 liter og 1,8 liter. Dette skaper et bredt utvalg av bruksområder.

Boksene fra Joseph Joseph finner du hos Kitchn.no!

Boksene fra Joseph Joseph Nest Sky kommer i ulike grå- og blåtoner. De ulike fargene skaper variasjon, og gjør det samtidig lettere å skille mellom boksene. Kolleksjonen kommer også i en Nest Lock Sage utgave med grå og grønne farger, og Nest Lock multi med et bredere utvalg av farger.

Tilgjengelig også i ulike farger

I de ulike fargeseriene fra Joseph Joseph finner du også annet kjøkkenutstyr. Dette omfatter kjøkkenredskaper som øse og stekespade, skjærebrettsett, bollesett og tilsvarende.

Oppbevaringsboksene fra Joseph Joseph kan benyttes både i fryser og oppvaskmaskin. Boksene kan også benyttes i mikrobølgeovn, men kun til oppvarming av mat.

Tasty+ Oppbevaringsbokser med Lokk fra Brabantia

Tasty+ Oppbevaringsboks Brabantia

TASTY+ er et sett med oppbevaringsbokser fra Brabantia. Settet er utviklet for oppbevaring av tørrvarer, og egner seg godt for de som ønsker et mer ryddig kjøkkenskap.

Oppbevaringsboksene fra Brabantia kan benyttes til alt fra pastarør og pastaskruer til tørre belgfrukter som kikerter, bønner og ulike linser. Ved siden av dette kan boksene fra Brabantia også benyttes som oppbevaringsbokser til ulike hobbyer og aktiviteter.

Bestill TASTY+ Oppbevaringsbokser hos NordicNest.no!

Brabantia TASTY+ oppbevaringsbokser kommer i ulike fargevalg. Her kan du velge mellom utgaven med mørkegrå lokk, og utgaven med lysegrå lokk. Boksene kommer i sett med fire stykker. Her vil du finne to korte oppbevaringsbokser på 0,7 liter, og to høye bokser på 1,6 liter.

Oppbevaringsboksene fra Brabantia kan også kjøpes enkeltvis. Her finner du ved siden av boksene på 0,7 og 1,6 liter, også en høy utgave på 2,5 liter. Perfekt til spagetti!  Videre i Brabantia sin TASTY+ kolleksjon finner du også ulike skjærebrett i ulike fargevalg.

Velg Mellom Sett i Lys eller Mørk Grå!

Brabantia TASTY+ oppbevaringsbokser er laget i solid plast og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Boksene kan stables i høyden slik at du får plass til mer i kjøkkenskapet. Boksene gir deg på denne måten raskt mer orden, og tar samtidig godt vare på matvarene.

Sorte Masterclass Oppbevaringsbokser med Bambus Lokk

Fra Masterclass finner vi dette settet med oppbevaringsbokser til kjøkkenet. Boksene er dekorative i mørk matt finish, og kommer med matchende tette lokk i bambus. På denne måten er boksene med på å gi et stilfullt preg.

Oppbevaringsboksene i Masterclass kolleksjonen kommer i tre ulike utgaver. Dette til kaffe, te og sukker. Hver av boksene er merket med et messingfarget emblem som på engelsk forklarer innholdet. På denne måten vil du kunne oppbevare kaffepulveret, teposene og sukkeret på en fin måte.

Bestill Masterclass Oppbevaringsbokser hos Christiania Glasmagasin!

Ved hjelp av disse oppbevaringsboksene holder du orden på kjøkkenet på en dekorativ måte. De ulike boksene kommer med solide og lufttette bambuslokk som beskytter mot fukt, og sørger for at innholdet holder seg friskt lenger.

Bokser-oppbevaring-kaffe-te-sukker

Boksene har et volum på 1 liter, og en størrelse på 11,1 x 14,5 cm. Boksene er laget i keramisk stentøy og gir med sin matte sorte farge et pent bidrag til kjøkkenet. Boksen kan benyttes på kjøkkenbenken og i kjøkkenskapet, eller stå fremme på kjøkkenbordet.

Vær Oppmerksom på Type (Te, Kaffe, Sukker)

Ved siden av oppbevaringsbokser til kaffe, te og sukker, finner du i Masterclass kolleksjonen også en oppbevaringsboks til kjøkkenredskaper. Denne er merket med Utensils, og er noe større enn boksene til matvarer. Denne boksen kommer naturlig nok uten lokk.

Bodum Presso Oppbevaringskrukker

Bodum Oppbevaringsglass

Presso er et større sett med oppbevaringskrukker fra Bodum. Settet er laget i solid plast, og egner seg perfekt for oppbevaring av tørrvarer i kjøkkenskapet eller på kjøkkenbenken.

Oppbevaringssettet Presso fra Bodum består av 12 ulike bokser i flere ulike størrelser. De ulike størrelsene gjør de praktiske til oppbevaring av flere ulike matvarer. Benytt boksene til oppbevaring av frokostblanding, pasta, mel, sukker, nøtter, belgfrukter, kaffe, te og annet.

Bestill Bodum Press Oppbevaringskrukker hos Kitchn.no!

Boksene fra Bodum er gjennomsiktige. Dette gjør det lett å identifisere innholdet i de ulike alternativene, slik at du raskt finner frem. Boksene kommer videre med et sort bånd i silikon, slik vi kjenner fra andre Bodum-produkter.

Oppbevaringsboks Bodum

Silikonbåndet gir boksene et godt grep, slik at det er lettere å flytte boksene. Boksene kommer samtidig med lufttette lokk. Dette gjør at matvarene bevares bedre og holder seg friske lenger.

Oppbevaringsboksene er laget i uknuselig plast. Boksene tåler høye temperaturer og kan samtidig håndtere matvarer uten fare for misfarging. Kan vaskes i oppvaskmaskin.

Bestill Bodum Presso hos Kitchn.no!

Bodum Presso kommer i sett på 12 oppbevaringsbokser. Her finner du 4 små oppbevaringskrukker på 0,25 liter, 3 på 0,6 liter, 3 på 1,0 liter og 2 store krukker på 2,0 liter. De ulike størrelsene i settet kan også bestilles alene i mindre sett med 2 eller 4 av hver.

Rosendahl Oppbevaringsglass med Trelokk

Rosendahl Grand Cru Oppbevaringsglass

Fra Rosendahl sin Grand Cru serie, finner vi dette utvalget med dekorative oppbevaringsbokser. Boksene er laget i glass og kommer med dekorative lokk i eik tre. Glassene er tilgjengelig i flere ulike størrelser.

Oppbevaringsboksene fra Rosendahl Grand Cru er laget i glass. Dette, kombinert med lokket i eik, er med på å gi boksene et kvalitetspreg. Oppbevaringsglassene egner seg godt til tørrvarer, men kan også benyttes til servering og oppbevaring av andre matvarer.

Bestill Grand Cru Oppbevaringsglass med Trelokk hos Nordic Nest!

Glassene fra Rosendahl kommer i flere ulike størrelser. Velg mellom det høyeste glasset med volum på 2 liter, mellomstore glass på 1 liter eller 0,5 liter, og de minste glassene på 0,25 liter. Glassene fra Rosendahl kommer også i andre størrelser.

Rosendahl Oppbevaringsbokser Hobby

Hver av de ulike størrelsene er naturlig nok med på å bestemme de ulike oppbevaringsglassenes bruksområder. Ved siden av å benyttes til tørrvarer og mat, kan de også benyttes til hobby, kontor og interiør.

Oppbevaringsboksene er en del av Rosendahl sin velkjente Grand Cru kolleksjon. Her vil du finne det meste til kjøkkenet, fra glass og serviser, til kaffekanner og champagnekjølere. Ved siden av oppbevaringsbokser med lokk i tre, finner du også et alternativ med svarte lokk i plast.

Sistema Bake-It Oppbevaringsbokser med Lokk

Sistema Bake-It Oppbevaringsbokser

Fra Sistema finner vi dette settet med Bake-It oppbevaringsbokser med lokk. Som navnet tilsier, er oppbevaringssettet designet for å bedre kunne ta vare på de ulike ingrediensene til bakingen. Boksene hjelper samtidig også til med å holde orden i kjøkkenskapet.

Settet med Bake-It oppbevaringsbokser fra Sistema består av syv ulike deler. Her finner du fem ulike oppbevaringsbokser fra 0,645 og opp til 3,25 liter. Videre følger det i settet også 2 målebeger.

Sistema Bake-It Oppbevaringsbokser Bestiller du hos Kitchn.no!

Settet kommer med solide lokk i plast, designet for å holde bakevarene friske. Lokkene kommer med isolerende silikonbeskyttelse og klaffer, slik at de sitter bedre og beskytter innholdet.

Boksene er stablebare slik at det blir lettere å oppbevare de ulike boksene i kjøkkenskapet. Benytt boksene til alt fra mel, havregryn og sukker, til kakepynt og nøtter.

Sistema er spesialister på oppbevaringsbokser i plast. Ved siden av Bake-It kolleksjonen finner du her også flere andre valg. Blant Sistema sine produkter, finner du oppbevaringsbokser til lagring av matvarer, matbokser, yoghurtbeger, og tilsvarende.

Brabantia Oppbevaringsbokser i Stål med Vindu

Brabantia Oppbevaringsbokser i Stål

 

Fra nederlandske Brabantia finner vi dette settet med oppbevaringsbokser i stål. Boksene kommer med et dekorativt, og samtidig praktisk vindu, som hjelper deg å holde oversikten over innholdet i de ulike boksene.

Oppbevaringsboksene i stål fra Brabantia har en størrelse på 1,4 liter. Boksene egner seg for oppbevaring av tørrvarer som kaffe, te, pasta og sukker. Ved hjelp av plastvinduet på boksens forside får du raskt oversikt over hvor mye som er igjen i boksen.

Bestill Brabantia Oppbevaringsbokser i Stål hos NordicNest.no!

De dekorative boksene i stål fra Brabantia kommer i et bredt utvalg av farger. Velg her mellom utgaver i matt black, soft biege, metallic gray, champagne, platina og dreamy blue.

De ulike fargene er en del av større Brabantia kolleksjoner. Søker du for eksempel på Brabantia Champagne, eller Brabantia dreamy blue, vil du finne flere produkter i samme fargevalg. Velg mellom ulike brødbokser, søppelbøtter med pedal i ulike størrelser, søppelbøtter for kildesortering etc.

Oppbevaringsboksene fra Brabantia selges enkeltvis, men er også tilgjengelig på sett med 3 stykker. Også disse på 1,4 liter. Boksene har en diameter på 11,0 cm, og en høyde på 17,5 cm.  Boksene kommer med et tett lokk som sørger for å holde innholdet ferskt lenger.

PEAR Oppbevaringsbokser i Glass fra Nordal

Nordal Pear Oppbevaringsglass

Ønsker du tradisjonelle oppbevaringsbokser i glass, kan Pear oppbevaringsglass fra Nordal være et godt alternativ. Glassene kommer i mørk «Smoke» utgave, og er utstyrt med tradisjonelle hemper i metall.

Den mørke fargen er med på å gi oppbevaringsglassene et unikt og diskré preg. Benytt glassene til oppbevaring av kaffe, te, pasta, ris, mel nøtter etc. Glassene kan gjerne stå fremme på kjøkkenbenken for raskt tilgjengelighet.

Bestill Nordal Smoke Oppbevaringsbokser hos KitchenTime.no!

Oppbevaringsboksene fra Nordal kommer i tre ulike størrelser. Small har en høyde på 7 cm, og en diameter på 8,5 cm. Medium har en høyde på 15 cm, og en diameter på 10 cm. Large har en høyde på 20 cm, og en diameter på 9,5 cm.

Pear Oppbevaringsbokser i Glass

Fra Nordal sitt utvalg av Smoke produkter finner du også et sett med glassbeholdere med lokk i tre. Også disse finnes i ulike størrelser.

Pear Smoke oppbevaringskrukker i glass fra Nordal er egnet for oppbevaring av mat. Glassene kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Oppbevaringsglass

Hva Slags mat skal Oppbevares i Boksene?

Når man skal kjøpe oppbevaringsbokser, er det viktig å tenke på hvilken type mat som skal oppbevares i dem. Skal de brukes til tørrvarer som pasta, ris og mel, eller til oppbevaring av frukt og grønt? Kanskje de skal brukes til rester fra middagen? Å identifisere hva som skal oppbevares i boksene vil hjelpe deg å bestemme hvilke størrelser og materialer som passer best for dine behov.

Hvor Store skal Oppbevaringsboksene Være?

For å finne riktig størrelse på oppbevaringsboksene, bør du tenke på hvor mye mat du trenger å oppbevare og hvor mye plass du har tilgjengelig. Hvis du ofte kjøper store mengder tørrvarer, kan det være lurt å investere i flere store bokser. På den annen side, hvis du bare trenger å oppbevare pålegg, eller små mengder mat, kan mindre bokser være mer hensiktsmessige.

Det kan også være nyttig å vurdere bokser i ulike størrelser for ulike formål. For eksempel kan du bruke små bokser til oppbevaring av krydder, mellomstore bokser til matrester og større bokser til tørrvarer som ris og pasta. Å ha et utvalg av størrelser gjør det enklere å organisere og tilpasse oppbevaringsplassen etter dine behov.

Skal Boksene være Lufttette?

Å velge lufttette bokser avhenger av hva du skal oppbevare og hvordan du ønsker å bevare matens kvalitet. Her er noen eksempler på når lufttette bokser er viktige:

 • For å holde tørrvarer som korn, pasta, mel og sukker ferske og tørre, er lufttette bokser ideelle. De forhindrer fuktighet og luft i å trenge inn, noe som bidrar til å forhindre klumper og forringelse av maten.
 • Kaffe og te oppbevares best i lufttette bokser for å bevare aromaen og smaken.
 • Når det gjelder matrester, kan lufttette bokser bidra til å holde maten fersk lenger og forhindre at lukter sprer seg i kjøleskapet.

Oppbevaring tørrvarer

Hvor skal Oppbevaringsboksene Plasseres?

Plasseringen av oppbevaringsboksene i hjemmet ditt, kan påvirke hvilke egenskaper som er viktigst for deg. Her er noen tips for å vurdere plassering:

 • Hvis boksene skal stå fremme på kjøkkenbenken, kan det være lurt å velge bokser med et estetisk tiltalende design som passer inn i kjøkkenets stil og fargepalett.
 • For bokser som skal plasseres i kjøkkenskapet, er det viktig å vurdere størrelse og form for å utnytte plassen effektivt. Stablebare bokser kan være et godt alternativ for å spare plass og holde skapet ryddig.
 • I en matbod eller spiskammer, kan funksjonalitet være viktigere enn design. Her kan det være lurt å fokusere på lufttette bokser og enkel organisering for å holde maten fersk og lett tilgjengelig.

Er Boksene Stablebare?

Stablebarhet er en viktig egenskap for mange som ønsker å spare plass og organisere oppbevaringsområdet effektivt. Her er noen tips for å velge stablebare oppbevaringsbokser:

 • Se etter bokser med flate topper og bunner som er designet for å passe sammen når de stables. Dette gjør at boksene sitter stabilt oppå hverandre og reduserer risikoen for at de velter.
 • Velg bokser fra samme merke og serie for å sikre at de passer godt sammen. Dette kan også bidra til en enhetlig og ryddig utseende i oppbevaringsområdet.
 • Vurder å kjøpe bokser i forskjellige størrelser som er designet for å passe sammen. Dette gjør det enklere å tilpasse oppbevaringen etter dine behov og skape en mer fleksibel organisering.