Glassbrikker – Test – 9 Glassunderlag til Hverdags og Fest!

0

En god glassbrikke skal ikke bare beskytte bordet. Brikken skal være et dekorativ element i borddekkingen og presentere innholdet i glasset på en god måte.

Glassunderlagene skal ha et visuelt preg og kanskje være med på å skape en litt mer eksklusiv stemning. Vi har derfor forsøkt å plukke ut brikker i ulike design og materialer.

Georg Jensen Glassbrikker Manhattan

I denne oversikten har vi plukket ut et bredt utvalg med glassbrikker. Her vil du finne alternativer som egner seg godt til servering av drinker og øl, men også til varme drikker eller til drikkeglass til måltidet.

Hvilke Glassbrikker har vi sett på?

Under har vi forsøkt å plukke ut et bredt utvalg av glassunderlegg. Her har vi forsøkt å hente frem alternativer som plasser til ulike typer serveringer, og ulike typer miljøer.

Glassbrikker

Vi har valgt ut bordbrikker i rustfritt stål, skinn og lær, treverk, messingfarget, kork og annet. Dette så du forhåpentlig skal finne en serie som passer dine behov.

Vi håper oversikten inspirerer og faller i smak!

Vi har sett på Følgende Glassunderlag:

 • Georg Jensen Sky og Manhattan Glassbrikker
 • Aida Raw Glassunderlag i Lær
 • Ørskov Glassbrikker i Lær
 • Orrefors City Glassbrikker i Rustfritt Stål
 • Dorre Akasie Glassbrikker i Tre
 • Oak Koppunderlegg fra Sagaform
 • Scandinavian Home Glassbrikker til Ølglass
 • Peak Glassbrikker i Metall fra Orrefors
 • Stelton Arne Jacobsen Glassbrikker i Rustfritt Stål

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke glassbrikker andre liker best. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!


Georg Jensen Sky og Manhattan Glassbrikker

Georg Jensen Glassbrikker Manhattan

Fra det danske designmerket Georg Jensen finner vi to matchende serier med glassbrikker; Sky og Manhattan. Seriene består av 4 sydde glassunderlag i skinn, i kombinasjon med en lekkert designet holder i blankpolert rustfritt stål.

I brikkesettet Sky finner vi 4 dekkebrikker i lysere brunt lær, mens serien Manhattan har tilsvarende 4 brikker i en mørkere brunfarge. Begge seriene kommer med en sydd rand rundt kanten, noe som forsterker deres uttrykk.

Georg Jensen Manhattan finner du hos NordicNest!

De flotte etuiene har et noe forskjellig design, da med elementer hentet fra de ulike seriene. Georg Jensen Sky har et lokk med en avrundet overflate, mens Manhattan har et etasjebasert uttrykk. Dette er trekk som vi også finner igjen i de andre produktene i de ulike seriene.

Bestill Georg Jensen Sky Glassbrikker hos NordicNest!

Begge de ulike lokkene kommer med en liten hempe i skinn, med tilsvarende farge som glassbrikkene.

Begge settene med glassunderlag har et klassisk retro uttrykk, inspirert av Art Deco perioden. Holderne og glassbrikkene i skinn pynter opp i baren hjemme eller på salongbordet.

Aida Raw Glassunderlag i Lær

Aida Raw glassbrikker

I Aida sin Raw serien finner vi denne kolleksjonen med glassunderlag i lær. Underlagene er en del av Aida Raw sin serviseserie med samme navn. Serien er inspirert av det røffe og naturlige, og henter inspirasjon fra det skandinaviske designbildet.

Glassbrikkene i Aida Raw serien er laget i en kombinasjon av gjenvunnet skinn og naturgummi. Brikkene er vann og skittavvisende, men tåler ikke varme panner eller gryter.

Bestill Aida Raw Glassunderlag hos NordicNest!

Glassunderlagene egner seg godt både til servering av drinker eller andre kalde drikker, så vel som kaffe eller tilsvarende. Tørk av glassunderlagene med en fuktig klut og litt mild såpe ved søl, så holder de seg fine i lang tid.

Spisebrikke fra Aida Raw

Brikkene kommer i 3 ulike fargevalg: Velg mellom brikker i Black Buffalo (svart), Brown Buffalo (brun) og Gray Buffalo (grå). Spisebrikkene har et større utvalg og er tilgjengelig i flere farger.

Aida Raw Glassunderlag finner du hos NordicNest!

Glassunderlagene er en del av Aida sin Raw-serie, designet av Christiane Schaumburg-Müller. Aida Raw servise er et populært servise i stentøy. I Raw serien finner du også spisebrikker i skinn, samt eggeglass og smørebrett i tre.

Ørskov Glassbrikker i Lær

Ørskov glassunderlag

Fra Ørskov finner vi denne serien med klassiske glassbrikker i lær. Brikkene er laget i skinn, og er utsmykket med en dekorativ rand med sting.

Glassunderlagene kommer i sett på 6 brikker, i kombinasjon med en lekker holder som kan hvile på salongbordet eller i baren. Holderen kommer i tilsvarende skinn og er utsmykket med en sydd rand på lik linje som brikkene.

Se Utvalget Innen Farger hos Nordic Nest!

Ørskov glassbrikker i lær kommer i et flere ulike fargevalg. Velg mellom sort, brun, Cognac, Bordeaux og mørk grå. De ulike fargevalgene gir mulighet for å kombinere glassbrikkene med eksisterende dekor, eller eventuelt matche fargen med hvilken type drink du hovedsakelig ønsker å servere.

Brikkene egner seg allikevel godt til de fleste typer drinker, og passer i alle type borddekkinger. Det naturlige preget gjør at de passer godt både på hytta, i baren og på selskapsbordet.

Bestill Ørskov Glassbrikker hos NordicNest.no!

Holderen er samtidig med å skape et eksklusivt preg, slik at de kan stå fremme. Dette gjør det igjen enklere å hente frem ved behov.

Se også: Bordbrikker!

Orrefors City Glassbrikker i Rustfritt Stål

City glassbrikker Orrefors

Fra Orrefors finner vi dette settet med City glassbrikker i rustfritt stål. Brikkene i rustfritt stål er meg på å skape et moderne og elegant uttrykk.

Glassbrikkene er en del av Orrefors sin City-serie, designet av Martti Rytkönen. Serien er en av Orrefors sine kolleksjoner med drinkglass, der du finner whiskyglass og highball glass, whiskykaraffel, samt isbitterninger i stål.

Bestill Orrefors City Glassunderlag hos NordicNest.no!

City-serien fra Orrefors er preget av et lite kaos med ujevne linjer, som antagelig skal gjenspeile veinettet i en by. De ujevne linjene går også igjen i City-seriens glassbrikker.

Settet med City glassbrikker fra Orrefors består av 4 stykker. Brikkene kommer i rustfritt stål, og er preget av de ujevne linjene fra City-kolleksjonen for øvrig. Brikkene er runde og har en diameter på 8,4 cm.

Brikkene kan kombineres med drinkklassene fra City-serien, men kan selvfølgelig også benyttes i kombinasjon med andre drinkglass. Se gjerne også Orrefors sine serier Street og Sofiero.

Dorre Akasie Glassbrikker i Tre

Dette flotte settet fra Dorre består av 6 glassunderlegg kombinert med en pen og dekorativ beholder. Settet er utviklet i akasietre og pynter opp både i barskapet og på salongbordet.

Dorre sin serie med Gota glassunderlegg er laget i tre, og gir med dette en dekorativt element. Glassbrikkene og beholderen er laget i samme materiale, og passer dermed godt sammen. Treverket sørger for at brikkene kommer i naturlige fargevariasjoner.

Bestill Dorre Glassbrikker hos Kitchn.no!

Glassbrikkene fra Dorre kommer i sett med seks eksemplarer, med en diameter på 10 cm og en høyde på 1 cm. Brikkene vedlikeholdes ved at man tørker over med en lett fuktet klut.

Ved siden av glassbrikker, finner du fra Dorre også et bredt utvalg av ulikt barutstyr. Her vil du blant annet finne barsett i forskjellige størrelser, ulike drinkglass, måleglass, drinkshaker i glass og metall, helletut, sugerør i stål og mye annet.

Se Glassbrikker og Annet Barutstyr fra Dorre hos Kitchn.no!

Dorre har også ulike andre glassbrikker, blant annet et spennende alternativ i skifer stein. Videre finner du også glassunderlegg i børstet aluminium samt alternativer i kunstlær.

Oak Koppunderlegg fra Sagaform

Sagaform Oak koppunderlegg

Et annet sett med brikker i tre er dette settet med Oak koppunderlegg fra Sagaform. Som navnet tilsier er dette settet ikke nødvendigvis tiltenkt bruk i baren, men i stedet et brikkesett som kan benyttes til varme kaffekrus.

Det at brikkesettet er utviklet i tre gjør at det passer godt i en naturlig setting. Dette kan eksempelvis være en varm kopp med kakao etter en skitur på hytta.

Bestill Sagaform Koppunderlegg hos NordicNest.no!

Settet fra Sagaform består av 4 koppunderlegg. Brikkene er utviklet i eik tre. For å holde brikkene samlet følger det med en lekker reim i lær. Lærreimen kommer med trykk-knapp slik at man kan feste den sammen og holde på koppbrikkene.

Brikkene er flott designet, og kommer med hull under nettopp for å gi plass til leirreimen. Selv om disse brikkene i tre er designet for bruk til varme kaffekopper, er det ingenting som stopper deg fra å benytte de til drinker eller for den saks skyld til melkeglasset ved frokosten.

Scandinavian Home Glassbrikker til Ølglass

Ølbrikker

Et sett med glassbrikker som kanskje ikke passer like godt til frokosten, er dette settet med glassbrikker til ølglass fra Scandinavian Home.

Settet er laget i kork og er dekorert med informasjon og fakta knyttet til ulike ølsorter. Her finner du informasjon rundt lager, pilsner, IPA, ale, stout og bitter. Dette gjør at de som er interessert i ølbrygging eller ølsmaking kan få litt mer informasjon om drikken, samtidig som de beskytter bordet.

Bestill Scandinavian Home Ølbrikker hos Bakeren og Kokken!

Ølbrikker i kork gir et klassisk preg, og er noe vi kjenner igjen fra barer i inn og utland. Brikkene kommer i sett på 6 stykker. Hver av de ulike ølsortene som beskrives kommer på brikker der teksten har fått en egen farge. På denne måten skapes det variasjon på bordet.

Peak Glassbrikker i Metall fra Orrefors

I serien Peak fra svenske Orrefors finner vi denne serien med glassbrikker i gull- eller messingfarget metall. Glassbrikkene er runde og kommer i et matchende beholder der brikkene kan oppbevares.

Brikkene kommer som sett på fire brikker med tilhørende beholder slik at det er lettere å holde orden på brikkene. Settet er laget i messingfarget metall, noe som gir et eksklusiv og spennende element til serveringen.

Bestill Orrefors Peak Glassbrikker hos Nordic Nest!

Orrefors sin Peak-serie er designet av Martti Rytkönen. Observante lesere vil kjenne igjen denne designeren fra Orrefors sin City-serie som vi viste frem lenger oppe i innlegget.

Se Flere Produkter i Peak-serien fra Orrefors!

Ved siden av glassbrikker, finner man i Peak-serien fra Orrefors også matchende messingfargede sugerør, samt et utvalg av Peak old fashioned drinkglass.

Peak-serien er designet for festligheter og uhøytidelige øyeblikk. Serien skal fungere like godt til kreative og fargerike drinker, som til avslappede kveldsdrinker i baren. Inspirasjonen bak serien er fra toppen av isbreene som stikker opp over vannoverflaten.

Stelton Arne Jacobsen Glassbrikker i Rustfritt Stål

Fra Stelton finner vi dette settet med Arne Jacobsen glassbrikker i rustfritt stål. Brikkene er en del av Stelton sin Cylinda Line-kolleksjon, der man finner et bredt utvalg av drinkutstyr og serveringsutstyr i stål.

Glassbrikkene fra Stelton sin Cylinda Line-serie er designet av Arne Jacobsen. Arne Jacobsen var en av våre mest kjente designere, og en av hovedpersonene bak modernismen i Danmark.

Bestill Stelton Cylinda Line Glassbrikker hos Nordic Nest!

Dette settet fra Stelton består av seks glassbrikker i 18/8 satengpolert rustfritt stål. Brikkene er tynne og har en opphevet kant rundt sidene. Som en del av settet følger også et enkelt stativ som hjelper til med å holde brikkene samlet.

Cylindia Line Bordbrikker finner du hos NordicNest.no!

Ved siden av glassbrikker, finner man i Cylinda Line-serien fra Arne Jacobsen og Stelton også matchende serveringsbrett med tilsvarende opphevede kanter. Serien består også av champagnekjøler og isbøtte, samt ulike kanner og serveringsskåler.

Hvorfor Bruke Glassbrikker?

Glassbrikker brukes av flere grunner. En av de viktigste grunnene er å beskytte bordoverflaten mot flekker, riper og fukt som kan oppstå når glass eller kopper settes direkte på bordet. Varmen fra en varm kopp kan skade treoverflater, og kondens fra kald drikke kan lage vannringer på bordet.

En annen grunn til å bruke glassbrikker er at de kan bidra til å skape en eksklusiv og hyggelig stemning. Glassbrikker kommer i mange forskjellige design, farger og materialer, og du kan velge de som passer best med din borddekking og interiørstil. De kan også fungere som en samtalestarter eller et dekorativt element på bordet.

Hvilke Materialer Kommer Glassbrikker i?

Glassbrikker kommer i mange forskjellige materialer, inkludert metall, tre, skinn, silikon, kork, papir, filt, tekstil, og andre. Valget av materiale kan påvirke både utseende og funksjonalitet av glassbrikker.

For eksempel, glassbrikker i metall og tre har ofte en mer luksuriøs og formell følelse, mens de i silikon og kork kan være mer casual og praktiske. Glassbrikker i skinn og tekstil kan legge til en følelse av raffinement og komfort.

Hvor Stor er en Glassbrikke?

Størrelsen på glassbrikker kan variere, men standardstørrelsen er på omtrent 10 cm i diameter for runde brikker, og 10 cm på hver side for firkantede brikker. Dette er en passende størrelse for de fleste glass og kopper. Men det er også glassbrikker i forskjellige størrelser tilgjengelig for å passe forskjellige behov, så det er en god idé å måle glassene eller koppene du vanligvis bruker for å sikre at de passer godt på brikken.

Hva bør jeg Tenke på når jeg Velger Glassbrikker?

Når du velger glassbrikker, er det flere faktorer du bør vurdere. Her er noen av dem:

 • Bruksområde: Hvor planlegger du å bruke glassbrikkene? Er det for daglig bruk hjemme, for spesielle anledninger, til hjemmebaren, eller for å beskytte et bestemt møbel? Dette vil påvirke hvilken type og kvalitet av brikker du bør se etter.
 • Setting: Er innstillingen formell eller uformell? Dette kan hjelpe deg med å bestemme hvilket materiale og design du skal velge. For eksempel, for en mer formell setting, kan du vurdere glassbrikker i metall eller tre. For en mer uformell setting, kan kork eller silikonbrikker være mer passende.
 • Servering: Hva slags drikke skal du servere? Hvis du planlegger å servere konjakk eller whisky vil det være i noen tilfeller være naturlig å velge et annet sett med glassbrikker enn om du skal bruke de som ølbrikker eller til iskaffe.
 • Estetikk: Hvordan passer glassbrikkene med resten av borddekkingen og interiøret? Farger, mønstre og design kan alle gjøre en forskjell i hvordan bordet ditt ser ut. Velg glassbrikker som komplementerer eller gir en fin kontrast til resten av innredningen.