Whiskykaraffel – Test – 8 Karafler til Whiskey

0

Whisky er gjerne forbundet med de litt finere anledninger, og det er derfor på sin plass også å servere den på en pen måte.

Zwiesel Whiskykaraffel

Med en whiskykaraffel har du en pen dekanter der whiskyen kan settes frem og presenteres. En whiskykaraffel er samtidig også laget i et vakkert design, slik at den skal kunne pynte opp i barskapet, eller i bokhyllen.

Vi håper at du vil kunne benytte denne oversikten til få en bredere oversikt over ulike alternativer tilgjengelig. Karaflene kommer i ulikt design, i ulike størrelser, og med ulike utskjæringer og mønster i glasset.

Hvilke Whiskykarafler har vi sett på?

I denne oversikten har vi sett på whiskey karafler fra flere ulike leverandører. Mange av leverandørene har et nordisk opphav, inklusive Norge, men du finner også alternativer fra andre deler av verden.

Whiskykaraffel

Alle karaflene i oversikten kommer som en del av en større kolleksjon, der du også vil finne matchende whiskyglass. Disse glassene kommer i samme stil, og med tilsvarende mønster og design. Dette gjør at du har mulighet til å servere og sette frem disse sammen.

Vi har sett på Følgende Whiskey Karafler:

  • Basic Bar Classic Whiskykaraffel fra Zwiesel Glas
  • Orrefors City Whiskey Karaffel
  • Hadeland Glassverk Kube Whiskykaraffel
  • JFK Whisky Decanter fra Newport
  • Orrefors Sofiero Karaffel
  • Orrefors Street Whiskykaraffel
  • Frederik Bagger Crispy Old Fashioned
  • Lyngby Glas Brillante Whiskysett

Test: Stem, og Se Folkets Favoritter!

Vi har alle våre favoritter, men samtidig er det spennende å se hvilke whiskykarafler andre setter pris på. I denne testen ber vi deg derfor stemme frem din favoritt!

Scroll deg gjennom oversikten nedover og velg deg ut en favoritt. Gi din stemme, og se samtidig hvilke alternativer andre har stemt på!

Basic Bar Classic Whiskykaraffel fra Zwiesel Glas

Zwiesel Whiskykaraffel

Basic Bar Classic er en kolleksjon med karaffel og tilhørende whiskyglass fra tyske Zwiesel Glas. Whiskykaraffelen fra Zwiesel er laget med et karakteristisk rutesnitt, som er med på å gi den et eksklusivt preg.

Linjene på karaffelen er ikke støpte dekorasjoner, men utviklet gjennom den maskinblåste prosessen. Karaffelen er designet for malt whisky og har et volum på 0,75 liter.

Bestill Zwiesel Basic Bar Classic Karaffel hos Kitchn.no!

Fra Zwiesel sin Bar kolleksjon finner vi også et sett med matchende krystall whiskyglass. Glassene kommer med det tilsvarende mønstret, designet i samarbeide med den kjente tyske bartenderen, Charles Schumann.

Formålet med glasskolleksjonen fra Charles Schumann, var å kunne servere whisky og drinker i vakre elegante glass. Ifølge Schumann er glassets utseende essensielt ved servering av drinker. Han mener her at det er vanskelig å nyte en god drink, om glassene er av dårlig kvalitet.

Whiskykaraffelen fra Zwiesel finner du hos Kitchn.no!

Glassene kommer i tumblerform med tykk bunn, spesielt egnet for de som liker å drikke whiskyen on the rocks. Whiskyglassene kan selvfølgelig benyttes også uten isbiter. Ved siden av wiskyglass og whiskykaraffel, finner du i serien også tilsvarende martiniglass eller cocktailglass.

Orrefors City Whiskey Karaffel

Orrefors City Karaffel

Svenske Orrefors er en aktør som byr på flere spennende alternativer innen whiskykarafler. Du vil i denne oversikten derfor finne flere av deres ulike karafler og tilhørende whiskeyglass.

City whiskey karaffel beskrives allerede som en moderne klassiker fra orrefors. Dette til tross for at serien ble lansert i 2016. City kolleksjonen er designet av Martti Rytkönen.

Bestill Orrefors City Whiskykaraffel hos KitchenTime.no!

Seriens design er utsmykket med asymmetriske linjer, som er med på å gi serien sitt unike preg. Kombinert med karaffelens kork i stål, gir designet et maskulint og elegant uttrykk.

Ved siden av whiskykaraffel, finner du fra Orrefors City også flere matchende drinkglass. Dette omfatter selvfølgelig tumbler whiskyglass, men du finner også highball glass for ulike drinker.

Serien byr videre på matchende glassbrikker i rustfritt stål, elegant designet med tilsvarende asymmetriske linjer. Orrefors City byr videre på en matchende isbøtte med dekorativ hank. Denne kan benyttes til å sette frem isbiter til drinkene.

Se vår Oversikt over Whiskyglass!

Hadeland Glassverk Kube Whiskykaraffel

Hadeland Kube Whiskykaraffel

Fra norske Hadeland Glassverk, finner vi deres Kube whisky karaffel med kapasitet på 0,8 liter. Kube er en eksklusiv whisky-serie fra selskapet, laget i håndslepen krystall.

Kube whiskykaraffel fra Hadeland Glassverk kommer i et firkantet design, med et klassisk kvadratisk slipt rutenett. Dette designet er med på å gi karaffelen et stilrent preg og et urbant uttrykk.

Kube Whiskykaraffel finner du hos Christiania Glasmagasin!

Videre kommer karaffelen med en rund kork som bidrar til karaffelens klassiske og elegante preg. Den runde korken kommer med små kanter og vinkler, som er med på å reflektere lyset. Dette bidrar som et spennende element.

I Hadeland Glassverk sin Kube whisky-kolleksjon finner vi også flere ulike drikkeglass. Blant disse er deres 35 cl whisky glass i håndslepen krystall. Whiskyglassene kommer med de tilsvarende karakteristiske linjene vi kjenner fra seriens karaffel.

Whiskyglassene er tumblerformet og har et volum på 35 cl. Videre i Kube kolleksjonen finner vi også en serie med høye longdrink-glass. Kube kolleksjonen, med deres whiskykaraffel og tilhørende drikkeglass, er designet av Maud Gjeruldsen Bugge.

JFK Whisky Dekanter fra Newport

Newport Collection JFK Whiskey Karaffel

Fra Newport Collection finner vi her Newports JFK dekanter, eller whiskykaraffel. Karaffelen er laget i klart krystallglass, produsert av dyktige glasshåndverkere i Polen.

Karaffelen er utsmykket med fasettslipte detaljer som fanger og reflekterer lyset. Dette er med på å gjøre Newport Collection sin JFK dekanter til et spennende og dekorativ element. Pynter opp både i barskapet og på serveringsbordet.

Bestill Newport JFK Whisky-dekanter hos NewportHome.no!

I Newport sin JFK-serie finner du også flere elementer. Som tilbehør til deres whiskey-karaffel finner du også matchende whiskeyglass. Glassene selges i sett på seks eksemplarer, der alle er utsmykket med ulike mønstre.

Dette er med på å skape variasjon på serveringsbordet, samtidig som det gjør det lettere å skille glassene fra hverandre. Videre i JFK-kolleksjonen finner du også isbøtte, samt et sett med highball drinkglass.

Ved siden av JFK-kolleksjonen, fører Newport også andre serier innen karafler til whisky. Her finner vi eksempelvis deres Southfork dekanter med klassiske linjer, eller Manhattan som har et mer modernistisk design.

Orrefors Sofiero Karaffel

Orrefors Sofiero Whiskykaraffel

Orrefors er en merkevare med flere ulike whisky karafler i sitt sortiment. Deres Orrefors Sofiero whiskykaraffel er et klassisk design, utviklet av Gunnar Cyrén tilbake i 1960.

Sofiero whisky karaffel er utsmykket med dype og markante mønster, som reflekterer lyset. Mønsteret går også igjen i seriens drikkeglass. Sofiero-kolleksjonen blir etter over 60 år på markedet regnet som et tidløst og klassisk skandinavisk design.

Bestill Orrefors Sofiero Whisky-karaffel hos NordicNest.no

Karaffelen er laget i krystall, og har et volum på 0,75 cl. Flasken har en bred base, men kommer med en smalere flaskehals enn vi ser i andre tilsvarende whisky karafler.

Ved siden av karaffelen, finner vi i Orrefors sin Sofiero-kolleksjon også matchende drikkeglass. Her finner vi et sett med klassiske whiskyglass med volum på 25 cl, samt et eget Old Fashion (OF) whiskyglass med volum på 35 cl.

Videre finner vi Orrefors Sofiero også highball glass, høy blomstervase, samt store og små serveringsskåler. Dette gjør at du har mulighet til å kombinere servering av whisky, med tilegnet snacks eller nøtteblanding.

Orrefors Street Whiskykaraffel

Orrefors Street Karaffel

En annen serie med drikkeglass fra Orrefors, er deres Street-kolleksjon. Kolleksjonen er utviklet av Jan Johansson, der inspirasjonen og navnet er hentet fra rutenettet av gater i historiske Manhattan, New York.

Karaffelen har en høyere og smalere form enn tradisjonelle whiskykarafler. Ved siden av de rette linjene, kjennetegnes Street kolleksjonen fra Orrefors også av de svarte detaljene. Dette finner vi her i karaffelens svarte kork, noe som også går igjen i håndtakene på seriens isbøtte.

Orrefors Street Whiskykaraffel Bestilles hos Nordic Nest!

Med base i New Yorks Manhattan, kommer Orrefors Street med et bredt utvalg av drikkeglass. Her vinner vi flere drinkglass, utsmykket med det karakteristiske firkantnettverket.

Blant drikkeglassene i kolleksjonen finner vi cognacglass, selvfølgelig whiskyglass i ulike utgaver, champagneglass, martiniglass, samt highball glass. Kolleksjonen har som nevnt også en dekorativ isbøtte til servering av isbiter.

Whiskykaraffelen fra Orrefors Steet har et volum på 78 cl, og en høyde på 30,5 cm. Kombiner karaffelen med matchende drikkeglass, og skap en spennende borddekking!

Frederik Bagger Crispy Old Fashioned

Frederik Bagger Crispy Old Fashioned Whisky

Crispy Old Fashioned er en klassisk whiskykaraffel fra danske Frederik Bagger Copenhagen. Karaffelen er en del av selskapets Crispy kolleksjon, med et bredt utvalg av utskårede krystallglass.

Whiskykaraffelen fra Frederik Bagger har fått navnet Crispy Old Fashioned. Old Fashioned er et uttrykk som benyttes om whiskydrinker servert med en del whisky, en del bitter, og et søtstoff som sukker.   

Bestill Crispy Old Fashioned Whiskykaraffel hos Bakeren og Kokken

Med uttrykket Old Fashioned, eller gammeldags, referer man tilbake til klassiske drinker fra 1800-tallet, der kombinasjonen av sprit, kombinert med sukker og bitterhet, var en vanlig måte å servere whisky på.

Whiskykaraffelen fra Crispy kolleksjonene fra Frederik Bagger kommer i økovennlig krystallglass, og har en klar overflate. Karaffelens propp kommer med en kule med mange kanter, som skaper en spennende refleksjon med lyset.

Videre i Crispy kolleksjonen finner vi et bredt utvalg med drikkeglass. Dette består av lowball whiskyglass, martini cocktailglass, drikkeglass, champagneglass, ølglass, vannkaraffel og mye annet. Flere av glassene i kolleksjonen er tilgjengelig i ulike farger som blå, rosa, oransje, grønn, copal og mørk.

Lyngby Glas Brillante Whiskysett

Fra danske Lyngby Glas finner vi dette settet med Brillante karaffel og whiskyglass. Whiskysettet består av en klassisk karaffel i ultraklart krystallglass, kombinert med fire matchende whiskyglass på 34 cl.

Brillante mønsteret er designet for å fremheve whiskyens nyanser og farger. Dette gjennom måten de diamantformede utskjæringene reflekterer lyset og skyggene i omgivelsene. Designet er inspirert av tradisjonell glassliping.

Bestill Lyngby Glas Whiskysett (4 Glass + Karaffel) hos Bakeren og Kokken!

Det diamant-rutede designet benyttes også på settets whiskyglass, slik at man får et matchende design. Dette designet går også igjen i andre drikkeglass i Brillante kolleksjonen fra Lyngby. Her finner man videre også rødvinsglass, highball glass, champagneglass og annet. Serien går også under navnet Brilliante eller Brilliant.

Karaffelen og drikkeglassene i Lyngby Glas sin Brillante kolleksjon er laget i ultraklart krystallglass, produsert på en miljøvennlig og bærekraftig måte. Bruk av materialer av høy kvalitet er med på å gi glassene og karaffelen en unik klarhet og en lang holdbarhet.

Brillante whiskykaraffel har et volum på 0,85 liter. De medfølgende whiskyglassene kommer i fire eksemplarer, og har hver et volum på 34 cl. Blant tilbakemeldingene hos Bakeren og Kokken forteller kundene at det er et veldig fint whiskysett, og at det er et nydelig sett, som hun gleder seg til å gi bort til jul.

Hvor Lenge kan Whisky Stå i Karaffel?

Whisky kan stå i en karaffel i en lengre periode uten at den forringes. Imidlertid kan noen faktorer som lys og luft påvirke smaken over tid. Hvis karaffelen er godt forseglet og oppbevart på et mørkt, kjølig sted, vil whiskyens kvalitet holde seg bra i mange år.

 Om den er forseglet dårlig, kan oksidasjon påvirke smaken i negativ retning over tid.

Hvor Stor er en Whiskykaraffel?

Whiskykarafeller varierer i størrelse, men de vanligste størrelsene ligger mellom 750 ml til 1 liter. Valget av størrelse vil avhenge av dine behov og preferanser. Hvis du vanligvis kjøper whisky i standard flasker på 750 ml, kan en karaffel av samme størrelse være passende.

Når går Whisky ut på Dato?

Whisky går i utgangspunktet ikke ut på dato, og kvaliteten forringes ikke etter at flasken er åpnet, så lenge den er godt forseglet og oppbevart riktig. Dog kan smaken endre seg litt over tid hvis den utsettes for lys, varme, eller luft.

Hvordan Skal Whisky Oppbevares?

Whisky bør oppbevares stående (for å unngå at korken blir ødelagt), på et mørkt, kjølig sted, unna direkte sollys og varmekilder.

Dette hjelper med å bevare smaken og hindrer for tidlig aldring eller oksidasjon. Hvis du bruker en karaffel, sørg for at den er godt forseglet for å hindre at luft kommer inn.

Skal Whisky være Kaldt?

Whisky trenger ikke nødvendigvis å være kald, men noen foretrekker å nyte den litt kjølig. Temperaturen på whisky bør være en refleksjon av din personlige smak.

Generelt sett blir aroma og smak mer fremtredende ved romtemperatur, mens en litt kjøligere temperatur kan fremheve andre kvaliteter ved drikken. Dette kan variere avhengig av typen whisky og personlige preferanser.